elifce82 süpersin
Aynen böyle devam edelim kısa sürede sonuç alırız inşallah
Ben de bu akşam yine 45 dakikayı tamamladım. Daha doğrusu tam başlamıştım ki 10'uncu dakikada falan telefon yüzünden bölündü, ama sonra pek ara vermeden ilaveten bir 40 dakika daha zıpladım
Uzun süre zıplayamayanlar için de tavsiyelerim var, bugün çok daha iyi anladım sanırım nedeni
Hiçbir şey yapmadan sadece zıplayınca özellikle dizden aşağısı çok ağrıyor bir süre sonra, bacaklarda çok yük oluyor. Mutlaka youtube'tan trambolin egzersizlerini izleyin mutlaka, maksat sadece yukarıya zıplamak değil, hatta çok yükselmeden dans ritminde hareketler kardiyo olarak gayet başarılı, çok güzel ter attırıyor ve insan uzun süre dayanabiliyor. Dediğim gibi ben videolarla birlikte sıkılıyorum, izledim zaten hareketleri iyi kötü öğrendim, kendi kafama göre yaptığımda daha eğlenceli kesinlikle. Bu hareketlere kolları da katın mutlaka, hem denge korumanıza yardımcı oluyor hem de karın dahil daha fazla kas grubunu çalıştırırsınız. Bir de kaburgalarınızı kapalı tutmaya çalışın. Ebru şallının pilateste önerdiği gibi. Ben bu sabah kalktığımda üst karnımda hafif hamlama ağrıları hissettim, demek ki çalışıyor
özellikle step hareketlerini yaparken arada dizlerinizi çeke çeke yaparsanız karın çok güzel etkileniyor ve o esnada bacaklardaki yük azalıyor ve dinleniyor. Bir kas grubunuz fazla çalıştığından ağrı ya da zorlanma duyarsanız hemen değiştirin hareketinizi başka bir kas grubuna yönelin, mesela yerinizde koşun, sonra bacaklar hafif açık hafif öne eğilerek kan içerde popo dışarda topuklarınızı da değdirerek zıplayın, sonra bacakları ve kolları açıp kapatarak zıplayın, sonra bundan da yorulunca dizlerinizi çeke çeke yerinizde koşun, olmadı ikişer ikişer bir o tarafa bir diğer tarafa ağırlığınızı vererek zıplayın.. vs vs.. O zaman epey uzun süre kalabiliyorsunuz trambolinde, yükü durmadan dağıtıyorsunuz vücudunuzda. Ben bu şekilde 40 dakika aralıksız çalıştım, tabi müzikle:) Oysa bir 20 dakika zıplarım diye çıkmıştım ikinci sefer, bölününce hevesim kaçmıştı ama dayandım epey..Bir de inanın stres atmakta birebir.. Ben bir de pc başında çalışıyorum hep, omuz boyun bel ağrılarım bile geçti hemen açıldı kaslarım kemiklerim resmen.
Bu yöntemlerle yavaş yavaş artar süreler yine de herkesin bir yatkınlığı var, zamanla alışkanlık oluşur. bir de mutlaka ve mutlaka önce dengenizi korumaya alışın derim, iyice alışın tramboline.. Ben nedense hemen benimseyiverdim ama mesela başka aletlerde çok zorlanıyorum. Sakatlanmaları önlemek için mutlaka çok dikkatli olmak gerek.
Son olarak sporda bende hep ödem sorunu oluyordu, bu yüzden kısa sürede bırakıyordum. Bu işleri bilen bir tanıdığa danıştım, bir iki haftaya vücut alışır, bol bol su içmeyi sakın ihmal etme, normalden biraz fazla iç dedi, hata spor yaparken dilin damağın kurursa arada bir iki yudum iç, vücut su kaybederken ilk tepkisi ödem olur, kaybettiğini yerine koyarsan bir süreye rahatlar, korkma dedi. Bir de diyetle su kaybedeceğine kaslar güçlenip su tutsun, beslenmeni de korumaya çalışırsan bir iki haftaya kilo kaybı başlar, sık dişini, sonra da metabolizma iyice hızlanır dedi. Ancak normalden az yemeye kalkmayacakmışız, normal dediği normal ortalama insan tabi
az yersek metabolizma yavaşlarmış. Bunun için de iyi yağ ile pişen ev yemekleri yanında salata yoğurt vs yeterliymiş, tabi meyve de yenecek.. Kısacası fast food yeme, dengeli beslen yeter dedi. Hatta karnı iyi doyurmak önemliymiş, yoksa yeme krizleri olurmuş vs vs
Uzun uzun yazdım ki motivasyonumuz artsın, inşallah az da olsa etkim olur ve en kısa zamanda olumlu sonuçları da paylaşırız
Düzenli yapan varsa da yazsın lütfen, birbirimizi iyice motive edelim.
Herkese iyi zıplamalar