- 21 Kasım 2017
- 27.514
- 120.176
Ben her şeye boşan diye atlayan biri değilim açık söyleyeyim. Evlilikler de öyle güllük gülistanlık değil. Bakma sen buradaki ahkam kesen yorumlara. Herkesin eşiyle, eş ailesiyle az buçuk problemi vardır. Bazıları katlanılır, bazılarının affı olmaz. Bu adamın kredisi çoktan bitmeliydi sende. Benim eşim de aileci, hatta babacı. Ama beni böyle şeylere asla zorlayamaz. Haklıyı haksızı ayırt edebilir, etmezse de kendi bilir. Böyle bir babası olsa git kal sen napıyorsan yap, beni muhatap etme derim ve bizde işler emin ol böyle yürür. Kendime saygım var en başta, kimsenin küfrünü, hakaretini alttan alacak kadar hoşgörülü değilim. Emek tabii ki verilmeli ama bu kadarı emin ol kimse için değmez. Şu konudan sonra gördüm ki senin kocan için hiç değmez.Teşekkür ederim analiziniz için. Evliliğinde ilgili eski konularından da sentezleyerek yaptığınız yorumda doğru olan kısım şu ben pek çok katlanilmasi zor seylere katlandım. İlk evliliğim. Zor buldum diye bosanmamak değil de ilk evlilik olunca bir de yakınımda bir ailem olmayınca evlilik tecrübesi olmayınca örnek gördüğün kendi anne babanın evliliği de korkunç bir şey olunca evlilik gerçekten ne iyi evlilik ne kötü evlilik ne ? İnsan bocalayabiliyor. Sevgi emektir sloganlarıyla haşır neşir yaşamişken kimi zaman kusuru da hatayı da kendinde arıyor insan. Emek harcamaliyom ailesine iyi gelin olmalıyım vs diye diye kendininparaliyorsun ama için için de kızıyorsun. Bir de alisikmolmadigim bir sevgi ilgi görünce ha keşke evlenmeseydim takılıp dost hayatı yaşasaydık bile diyebiliyorsun. Eski bekarlık haklarındaki özgürlüğü özlüyorsun kendimden çok şey verdiğimiz farkındayım. Eşim mi istedi? Hayır ama onun da canına minnet. Ha bir iki sene önce kayinvalidemin misafirlerine ayıp olmasın diye sabahın köründe kalkıp balkon yıkarken düşüp kolumu kırdığımda daha misafir ağırlamaktan denize bile doğru dürüst girememiş yaz sonu gelmiş deniz hayalim de suya batınca bir aklım başıma gelir gibi oldu ne yapıyorum ben? gibisinden ama evliliğini bu hale ben getirdim. Evet ilk evliliğin zor buldum ikinci evliliğim.olsa ne yazar yine bosanirim, ekonomik özgürlüğüm var evim var, uzun seneler tek başıma da yaşadım yine yaşarım istediğim an bosanabilirimin rahatlığını nimet mi sanıp bu kadar izin verdim bilmiyorum. Ama bu durumumun sebebi benim yani. Ya komik bir metafori örnek vereyim ben ister umumi ister evde tuvaleteyken biri lavaboyu kullanmak için dışarıda bekliyor olsun yapamam. Önce kendim demeyi de bilmiyorum. Ancak tek başıma yaşarken yapabiliyordum bunu. Evliliğe de bir türlü alışamadım ama eşim %55 suçluysa %45 ben suçluyum. Yani bu konudaki genişlik Konya ovası yorumlari için değil bu yazdıklarım sizin hani diğer konularımdan da bu konuyu birlestirip sentezleyerek yazdığınız katlandiklarim kısmı ile ilgili.