Tozlu camasirlar..imdat

Yok canim vestel , aldigima bin pismanim , lekeleri de cikarmiyor
Eski makinam samsungdu muhtesemdi , kazani kucuk diye degistirdik , degistirmez olaydim diyorum artik

Makinaların çoğunda servis yıkama programi vardır.
Sizde de yoksa makinanın toz deterjan gözüne 1 şu bardağı kadar beyaz sirke koyup pamuklu programında çalıştırın.

Ay hemen yapiyorum kazan temizligini ama boruya ulasamam makina depoda duruyor , kimse cekemez evdeki
En son care servis cagirir boruyu cikarttiririm olmadi
Tesekkur ederim :)

Servisi cagirmayin ücet aliyorlar bosbos bisiy yapmadan.
Benim kizimin cebinden balon cikmis oda boruyu tikamis les gibi cikiyodu camasirlar.
Geldiler iste asagidaki kapagi actilar bisey yok sonra makinayi cektiler, bi baktik balon tikamis. Birsuru servis ucreti.

Benim de lekesiz camasirlarim makįneden lekeli cikmaya baslamisti, servisi aradim uzun program 90 derecede bos olarak calistirin dediler. Sorun cozuldu, bir deneyin bence.

Beni bir tane mevsimlik hırkam var. Bir gün onu attım yıkadım. Sonra diğer çamaşırları yıkadım ve kedi tüyü gibi tüylü bir makina çamaşırım oldu. Tüyleri hep makinanın içinde kalmıştı ve kazan yıkama programında deterjanı koyup çalıştırdım ve normale döndü. Inşallah sizin de böyle basit bir problemdir.bie deneyin isterseniz.

Biz hic kullanmayiz kagit mendil , bide ben hep cep kontrolu yaparim gerci genelde bakici yikiyordu camasirlari o atlamis olabilir
Nasil anliycam ki onu? Yine boruyu cikartmak gerekecek sanirim dimi?
Bence bi bakiciya sorun belki makinaya yanlislikla pecete kagit vs gitmis olabilir. Benim de 1 kere basima gelmisti. Buyun yikadigim camasirlar tuyluydu megersem pecete atmisim.
Bi keresinde de gerci siz toz deterjan kullanmiyormussunuz ama yine de bikgi amaciyla soyliyim. Granul sabun kullanmistim o mahvetmisti camasirlarimi sanirim makinalara iyi gelmiyor granul sabun

Bi onerileri deniycem hicbiri olmazsa mecbur birini bulmam lazim makinayi cekmek icin insallah ona gerek kalmaz

Bunu da deniyim , tesekkur ederim

Bakici dun itibariyle gitti , sorsam da ben bisey yapmadim der zaten :)
Toz deterjan senelerdir kullanmiyorum , hic guvenmiyorum toza
Tesekkur ederim yorumunuz icin

Ben de muzdariptim bundan. Yıpranan kumaş parçaları onlar. Pamuklu programını kullanma, sentetikte yıka her şeyini. Bir de yumuşatıcı koymuyorsan eğer beyaz sirke kullan yumuşatıcı yerine. Yumuşatıcı kullanmadığın için de kıyafetlerin yıpranıyor, onlar da toz olarak dönüyor. Ben bu şekilde kurtuldum... bazen yeni aldığım koyafetleri ilk yıkayışımda o toz oluyor gene ama sonra geçiyor.

Ha bu arada ben servis çağırdım onun için, 200-250 tlyi çöpe atmış oldum.

1. Mendil sıkışmıştır kıyısına köşesine.
2. Havlularda yumuşatıcı kullanılmaz, emme gücünü yok ediyor, çaput olarak kullanırsın sağı solu silmek için.
3. Bebek kıyafetlerini ayrı yıka, onu da sabun tozu ile - YUMUŞATICI koymadan. Alerjik durum olabilir falan filan.
4. Çamaşır atarken bir kaç top alüminyum folyo at içerisine, bu da lekelerinin kesinlikle çıkması için. Belki tüylenmeyi de alır,almaz ise kuruduktan sonra jiletle alıver göze batanları, yeni gibi olur.

Pamuklu programini ayda bir belki kullanirim , yumusatici cok kullanmiyorum cocuklar oldugu icin , sirkeyi deniyim her kullanmada
Tesekkur ederim tavsiyeler icin :)

Granül sabunun çoğu çözülmeden akıp gidiyor ve bu akanlardan bir kısmıda borularda birikerek onları tıkıyor. O yüzden zorda kalmadıkça granül sabun kullanmayın. Yeni makineler çok hassas ne yazık ki.

Aynen bebegimin camasirlarini denemek amaciyla dalin granul sabun kullanmistim o da ilk ve son oldu zaten. Katiliyorum

Benim de bebegımın kıyafetlerinde ki lekeler çıkmıyor ve dediğin gibi hep tozlu artık dert etmeyi bırakmıştım. Güzel öneriler gelmiş hepsini denicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…