Tozlu Çamaşırlaaaaaarr,Yardım :(

Malesef hayır.Keşke ara sıra olan bir durum olsa.Bir kere sadece kendi iç çamaşırlarımı attım ki,uzun zamandır geçmek bilmeyen kaşıntım sebebiyle,boş çalışmış gibi nerdeyse.Ve bu kaşıntım bunun yüzündenmiydi diye düşünmüyor da değilim.Ki sonra elimde yıkamama rağmen yine aynı şekilde ufak tozlar çıkmaya devam etti.Resmen içine işlemiş diyorum...

Kimse anlamış değil durumu.Bir makine yüzünden kafayı yiyeceğim...
Bi uzman lazım o zaman

Yeni bir konu açmıştım sinirlendiğim gibi dün.Tabii kimsenin başına gelmeyince dikkatte çekmiyor.Ancak yeni makine almayı düşünenler dikkate alsınlar dedim...

O kadar ikilemde kaldım ki.Bir yandan diyorum millet 20 yıl kullanıyor 30 yıl kullanıyor makinesini,hiç mi peçete kalmamıştır,hiçmi battaniye yıkamıyor bu insanlar da başına gelmiyor böyle birşey.
Yani bana kullanım hatası diyor,peçete selpak kalmıştır,ya da yastık yıkamışsınızdır o da bi yerinden patlamış yapışmış olabilir ondan olabilir diyor.Bu zamana kadar hiç böyle bir sorunla karşılaşmadık diyor.Sanki ben karşılaştım...

Şimdi bende makine yeni diyorum,nedenini de bilmeden,ya da bu şekilde bizi yarı yolda bırakmalarını hazmedemiyorum.
Makinenin görünürde bir arızası olsa diyeceğimki aman onun parcasıyla mı uğraşacağım,ya da eski olsa yeter diyeceğim.

Bir yandan bulaşık makinem de bozuk.Ellerim kollarım tutmuyor,bulaşık yıka çamaşır as,bulaşık yerleştir,çamaşır silkele,topla.Ama içime sinse neyse.

Şu an babamlardayım,bütün havluları nevresimleri topladım buraya getirdim...

Off,bi anlayan sen varsın,içimi döküyorum sana da burda cordeliac cordeliac kusura bakma :)

Sen hiç aradın mı servisi bu sebepten?

O peçete şimdiye kadar 250 kere çözülmüş olmalıydı değil mi? Besbelli kıyafetler hav yapıyor. Hiç tişörtlerde delikler falan oluyor mu? Ben eşimin atletlerinde delinmeler gördüm. Kaç tane atleti çöpe gitti. Dokusu yıprandığı için delindiği bariz belliydi. O tozlar kıyafetlerin kendinden çıkıyor. Anlattığın şeyi tahmin ediyorum.

Ben servisi aradım. Telefondan makineye bağlandılar, yazılımda sorun yok. Bölge bayiisine şutladılar. Onlar neler yaptığımı sordu. Sıvı deterjan kullanma dedi. Gelirsek ve sorun yoksa özele girer, ücretlendirilir. Deterjan kullanımını değiştirin, arıza devam ederse geliriz dediler. Deterjanı değiştirdim tüylenme gitti ama daha önceden olusanlar kaldı öyle.

Inanır mısın ranforce denen sentetik nevresimlerimin üzerinde bile topaklar var hâlen. Uğraşsan yapamazsın yani.

Komşum yastık gibi şeyleri çuvalla yıkıyormuş tüy salmasın diye.

Bugün de kireç topu olduğu halde lastikte kireç görünce zıvanadan çıktım. Eşime de söylemiyorum, ben sana Bosch alalım demiştim diyecek. E şimdi bebeğin eşyalarını da toz deterjanla yıkayamam doğunca. Granul sabunlar da çözülmüyor zaten bebek programı da hassas yıkıyor. Çocuk tozdan alerji olursa diye düşünüp çıldırıyorum şimdi de.

O peçete şimdiye kadar 250 kere çözülmüş olmalıydı değil mi? Besbelli kıyafetler hav yapıyor. Hiç tişörtlerde delikler falan oluyor mu? Ben eşimin atletlerinde delinmeler gördüm. Kaç tane atleti çöpe gitti. Dokusu yıprandığı için delindiği bariz belliydi. O tozlar kıyafetlerin kendinden çıkıyor. Anlattığın şeyi tahmin ediyorum.

Ben servisi aradım. Telefondan makineye bağlandılar, yazılımda sorun yok. Bölge bayiisine şutladılar. Onlar neler yaptığımı sordu. Sıvı deterjan kullanma dedi. Gelirsek ve sorun yoksa özele girer, ücretlendirilir. Deterjan kullanımını değiştirin, arıza devam ederse geliriz dediler. Deterjanı değiştirdim tüylenme gitti ama daha önceden olusanlar kaldı öyle.

Inanır mısın ranforce denen sentetik nevresimlerimin üzerinde bile topaklar var hâlen. Uğraşsan yapamazsın yani.

Komşum yastık gibi şeyleri çuvalla yıkıyormuş tüy salmasın diye.

Bugün de kireç topu olduğu halde lastikte kireç görünce zıvanadan çıktım. Eşime de söylemiyorum, ben sana Bosch alalım demiştim diyecek. E şimdi bebeğin eşyalarını da toz deterjanla yıkayamam doğunca. Granul sabunlar da çözülmüyor zaten bebek programı da hassas yıkıyor. Çocuk tozdan alerji olursa diye düşünüp çıldırıyorum şimdi de.

Evet eşimin tişörtlerinde delikler var ama bende aynen senin gibi makineye toz kondurmuyordum,tişörtler eskimiştir,bi yere takmıştır vs...

Telefondan makineye bağlanmalarıda güzelmiş.Maşallah eve gitmeyelim diye teknolojide sınır yok.Ben farkettim ki bizim buraya gelmeye de zorlanıyorlar.350 tl nin çoğu işçilikmiş,değişimmiş,birde yol varmış o kadar.Biz getirirsek makineyi dedim,çünkü eşim demişti bi biz götürelim diye,Öyle bişey yaparsanız çok iyi olur dedi,50 tl de indiriyorlar...

Birde en azından senin kurutman varmışta ordan kurtarırsın...

Valla hala çok kararsızım verip vermemek konusunda.En azından sorununu öğreniriz diyorum...

Sizin sular çok mu kireçli ki?

Evet eşimin tişörtlerinde delikler var ama bende aynen senin gibi makineye toz kondurmuyordum,tişörtler eskimiştir,bi yere takmıştır vs...

Telefondan makineye bağlanmalarıda güzelmiş.Maşallah eve gitmeyelim diye teknolojide sınır yok.Ben farkettim ki bizim buraya gelmeye de zorlanıyorlar.350 tl nin çoğu işçilikmiş,değişimmiş,birde yol varmış o kadar.Biz getirirsek makineyi dedim,çünkü eşim demişti bi biz götürelim diye,Öyle bişey yaparsanız çok iyi olur dedi,50 tl de indiriyorlar...

Birde en azından senin kurutman varmışta ordan kurtarırsın...

Valla hala çok kararsızım verip vermemek konusunda.En azından sorununu öğreniriz diyorum...

Sizin sular çok mu kireçli ki?

Ha bak geçen eşimin cebinde selpak kalmış. Söylemeyi unuttum. Ona rağmen toz yoktu. Topak olmuş öylece cebinde. Cebi bile toz olmamış. Peçeteyle de alakası yok yani.

Çok kireçli buranın suları ama toz deterjanların içinde kendinden kireç çözücü var. Ekstra Calgon da karıştırıyoruz. Kireç topu da var. Hâlen nasıl kireç olur anlamıyorum. Kimsenin makinesinde böyle bir şey yok. E şimdi de bunun için limon tuzu muadili bir şey döküp çalıştırsınlar diye servis mi çağıracağım?

Bu ay kurutmayı hiç çalıştırmadım. Elektrik faturasındaki değişim inanılmazdı. Tüy toplasın diye kol gibi fatura ödüyormuşum meğerse. Kış olsa neyse.

Telefondan bağlanıyorlar da ne oluyor. Boş teknoloji. Çözüm var mı yok.

50 tl'de ne büyük indirim. Böyle parça parça vere vere sonunda makinenin meblağı çıkmış olacak elinden. Sorun da çözülmezse kaymak olur. :/

Makineyi geçen hafta servise gönderdim.İçini açınca resimlerini gönderdiler pisliğin.Resmi koymak isterdim ama tabletten yükleyemiyorum.
Birde temiz halinin resmini gönderdiler.Nasıl mutlu oldum anlatamam,bir umut bir sevinç,350 liraya değecek galiba dedim.
Cuma günü getirdiler,cumartesi günü açılış yapar gibi misafirlerimin çamaşırlarını da attım...

Amaaa sonuç aynı.İlk yıkamadandır,yıkandıkça geçer dedim.Bugün 3-5 parça siyah çamaşır attım,2 tanesinde yeni alınan elbiseler,o inat ben inat,kaç kere durulama yaptım bilmiyorum.Durulama bekletmede o ufak tozları gördüm suyun içinde,öylece kapağı açmak isterdim.Tabii sıkmaya geçince yine karıştı gitti...

Bense kendimi Bakırköy'e hapsetmek istiyorum!...

Makineyi geçen hafta servise gönderdim.İçini açınca resimlerini gönderdiler pisliğin.Resmi koymak isterdim ama tabletten yükleyemiyorum.
Birde temiz halinin resmini gönderdiler.Nasıl mutlu oldum anlatamam,bir umut bir sevinç,350 liraya değecek galiba dedim.
Cuma günü getirdiler,cumartesi günü açılış yapar gibi misafirlerimin çamaşırlarını da attım...

Amaaa sonuç aynı.İlk yıkamadandır,yıkandıkça geçer dedim.Bugün 3-5 parça siyah çamaşır attım,2 tanesinde yeni alınan elbiseler,o inat ben inat,kaç kere durulama yaptım bilmiyorum.Durulama bekletmede o ufak tozları gördüm suyun içinde,öylece kapağı açmak isterdim.Tabii sıkmaya geçince yine karıştı gitti...

Bense kendimi Bakırköy'e hapsetmek istiyorum!...
Konuyu hortlatayım ben bi. Benim makinam bosch aynı sorunu yaşıyorum çözüm bulabildiniz mi?

Konuyu hortlatayım ben bi. Benim makinam bosch aynı sorunu yaşıyorum çözüm bulabildiniz mi?

Hayır bulamadım kendi adıma.Evden taşındık ve yeni ev beyaz eşyalıydı.Kurutma makinesi de var ve bu şekilde içim bir nebze rahat.Çamaşır makinesi arçelik,yine aynı sorun var.Neyden kaynaklanıyor bilmiyorum ama babamların çamaşırlarında da aynı sorun var...

Bebeğimin çamaşırlarını yıkarken oldu banada ilk defa. Sonunda çözdüm ne olduğunu %100 pamuklu incecik tülbent gibi dokunmuş müslin bezini ne zaman çamaşırlarla yıkasam heryer toz oluyor. 3 kere durulama yaptm yine nafile. O tarz birşey atıyorsanız aklınızda olsun.

Bebeğimin çamaşırlarını yıkarken oldu banada ilk defa. Sonunda çözdüm ne olduğunu %100 pamuklu incecik tülbent gibi dokunmuş müslin bezini ne zaman çamaşırlarla yıkasam heryer toz oluyor. 3 kere durulama yaptm yine nafile. O tarz birşey atıyorsanız aklınızda olsun.
Beyazlar, renkliler,siyahlar, iç çamaşırları olarak ayırıyorum hepsi tozlu çıkıyor hele kilotlara deli oluyorum. Rulo toz alan zımbırtı ile kilotların bile tozunu almak zorunda kalıyorum. Bi daha ki sefere arkadaşlardan birisi soğan çuvalı yazmış bi onu deneyeyim.

Beyazlar, renkliler,siyahlar, iç çamaşırları olarak ayırıyorum hepsi tozlu çıkıyor hele kilotlara deli oluyorum. Rulo toz alan zımbırtı ile kilotların bile tozunu almak zorunda kalıyorum. Bi daha ki sefere arkadaşlardan birisi soğan çuvalı yazmış bi onu deneyeyim.

Onuda denedim,çare olmadı bana :KK43:

Ben de uzun zamandır tozla savaşıyorum. Toplarken bulur oluyor her yer adeta. Oğluşumun boynu da giydiği kıyafetin tozu tabii. Bir de onun kıyafetlerini makineye çektiriyorum genelde. Ona rağmen. Servis de sözde mıknatıslı uç falan taktı dünya paraya, ama gram çözüm olmadı. Sentetik ayarda yıkama ile soğan çuvalını deneyeceğim ama sonucun değişeceğini sanmıyorum. Bir de bu aralar çamaşırlar keçe gibi çıkıyor bir de biraz kötü kokuyo sanki. Öyle yumuşatıcı kokusu falan almıyorum hiç eskiden olduğu gibi.

İnanır mısın bende şimdi diyordum ki toz deterjan kullanırken bundan iyiydi sanki,geri toz deterjan mı alıp denesem diyordum...

Sentetik değilde elde yıkama/yünlüler de dahi yıkadım.Sentetik programını denemedim hiç.Nevresimleride yorgan programında yıkadım...

Hangi makineyi kullanıyorsunuz?
Merhaba bu konuda bi çözüm bulanildiniz mi? Aynı dert bendede var. Çözüm bulamıyorum 😤

Merhaba bu konuda bi çözüm bulanildiniz mi? Aynı dert bendede var. Çözüm bulamıyorum 😤

Ben artık bu durumun aslında herkeste olduğunu fakat herkesin bunun farkında olmadığına,ya da takıntı yapmadığına kanaat getirdim...

Yeni bir eve taşındık ve evlerin beyaz eşyaları içinde,kurutma makinesi de olduğu için daha çok istedim hatta.Şimdilik kökten çözüldü gibi fakat buradan taşındığımızı hiç düşünemiyorum :)

Merhaba çözüm buldunuz mu benim de aynı sorun resmen yaşadıklarımız aynı bizim de tozlar hava da uçuşuyor tambur temizleme vs herşeyi denedim olmuyor makinem 2 sene olcak Bosch Marka

Konuyu yeniden canlandırıyım, aynı sorun bende de var, ne yaptıysam çözüme ulaşamadım. Çözebilen varsa yazabilir mi lütfen? Kafayı yemek üzereyim çamaşır yıkamak psikolojimi bozuyor artık :KK43:(

Benim için büyük dert olduğu için buraya açıyorum...

Yıllar yıllar önce de benzer bir konu açılmış ama yazanlar aktif değil.Birde buradan derdime derman birileri çıkar umuduyla yazıyorum...

Çamaşırlarım 1 aydır (yani benim farkettiğim 1 ay) tozlu çıkıyor makineden.Kuruduklerında elimi çamaşıra atmamla birlikte toz bulutu yükseliyor.Siyah çamaşırlarda daha net belli,makinadan çıkınca üzerindeki kılı tüyü görebiliyorum.Haliyle kuruyunca olduğu gibi kalkıyorlar.Ve de o kadar çırpmama,silkelememe,koli bandıyla temizlememe rağmen bitmiyorlar.Kollarım ağrıyor artık,makineye atmadanda banyoda çırpıyorum,yerler simsiyah oluyor.Bir çamaşırı 3 kez yıkadım,artık çamaşır makinesini,çamaşırları ve kendimi camdan aşağı atmak istiyorum :kızgın:

1-Sıvı deterjan kullanıyorum
2-Filtreye baktım sorun yok
3-Makineyi sirke ve limon tuzuyla boş 95 derecede çalıştırdım,hortumuda dışarı çıkarıp küvete bıraktımki kiri pisliği varsa göreyim diye,abartılacak kadar çıkmadı
4-Temizleme tabletiyle çalıştırdım
5-Ve hatta gider hortumundan su boşaltıp filtreden akıttım,bunu hangi mantıkla yaptım,nerden aklıma geldi de yaptım,düşünün ne kadar kafayı yediğimi...

Herkes bu kadara pimpirik olma,toz her zaman her yerde olur diyor,anlatamıyorum bir türlü.Bu beni daha da yoruyor.Dün komşumun birine gösterdim de,ancak kabullendi...

Servisi çağırdım,servis yetkiliside tam olarak sorunu öğreneyim,belki sizin yapacağınız bir şeydir temizlikle halledilir,boşyere servis ücreti vermeyin diye aradı.Anlattım,o da şaşırdı,enteresan,ilginç,olmaması lazım diye yorumladı.isterseniz alıp inceleyip bakım ve temizliğini yapalım dedi,220 tl oda.Yok dedim o zaman şimdilik kalsın.Çünkü adamın dediği herşeyi fazlasıyla yaptım ben,temizlik açısından...

Birde lastikle o tamburmudur kazan mıdır onun arasında bir çember var,onun etrafıda fazla olmasa da sanki katılaşmış mendil kalıntısı gibi birşey vardı,hah dedim, sorun bu,temizledim,dediğim gibi boş çalıştırdım.Çamaşırı ekstra durulamayla yıkadım,üstüne tekrar durulama sıkma,hatta ekstra durulamayla durulattım yine.

Ama YOK YOK YOK.Yine aynı :sinirli:

Nefret ettim,çamaşır görmek istemiyorum ama her yer çamaşır...

Birşey söyleyin banaa o_O
Durumun varsa yeni makine al böyle üzülme 😊

Bu soruna bir çözüm bulan oldu mu? Kurutmalı çamaşır makinem var. Kurutma yapmakta bir işe yaramadı bende. Hatta kurutma yapıyor olmamdan kaynaklandığını düşünmeye başlamıştım. acaba giysileri deterjan yumuşatıcı kireçli su ve kurutma yapmak hepsi bir araya gelince yıpratıyor mu? Zamanla bazı tişörtler inceldi atmak zorunda kaldım çünkü toz dediğimiz o tişörtten kopan mikro parçalar. Yeni makine almayı düşünüyorum ama bir arkadaşta işe yaramamış. Makine kaynaklı olduğundan da emin değilim onu okuyana kadar makine kaynaklı diyordum. Ev sonsuz tozlu asla bitmeyen temizlikle geçmeyen bir toz yığını. Bunu bilmek böyle bir evde yaşamak beni artık çok yoruyor. Ve benimde bebeğim var bu tozlu havayı soluması beni çok üzüyor. Burada bu tozlara çözüm bulan birileri var ise lütfen yazsın

X