Tozlu camasirlar..imdat

Aynen bebegimin camasirlarini denemek amaciyla dalin granul sabun kullanmistim o da ilk ve son oldu zaten. Katiliyorum

Ben onu elde yıkarken kullanıyorum, anlık lekeleri çıkartmak için. :) güzel leke çıkarıyor ama leke tazeyse tabii. Bir de dikkat ettin mi bilmiyorum ama çamaşırların üzerinde de kalıyor zaten.

Ekleme: bu arada inatçı lekelere karbonat+sirke yapıyorum ben, ferrum lekelerini öyle çıkarmıştım.

Ben onu elde yıkarken kullanıyorum, anlık lekeleri çıkartmak için. :) güzel leke çıkarıyor ama leke tazeyse tabii. Bir de dikkat ettin mi bilmiyorum ama çamaşırların üzerinde de kalıyor zaten.
Zaten bende onu diyorum ya granul sabunla yikadiktan sonra camasirlari asarken bir baktim tane tane ama bi suru. Silkelesem de dokuluyor patir patir . Tekrar yikamistim

1. Mendil sıkışmıştır kıyısına köşesine.
2. Havlularda yumuşatıcı kullanılmaz, emme gücünü yok ediyor, çaput olarak kullanırsın sağı solu silmek için.
3. Bebek kıyafetlerini ayrı yıka, onu da sabun tozu ile - YUMUŞATICI koymadan. Alerjik durum olabilir falan filan.
4. Çamaşır atarken bir kaç top alüminyum folyo at içerisine, bu da lekelerinin kesinlikle çıkması için. Belki tüylenmeyi de alır,almaz ise kuruduktan sonra jiletle alıver göze batanları, yeni gibi olur.
Vay anasini :) aluminyum folyoyu ilk defa duydum ama cesaret edemem onu kullanmayi kansorejen etkisinden dolayi
Evdeki herkesin camasirini ayri yikiyorum , yumusatici normal camasirda kullanmiyorum , havlulara bisey olmadi bugune kadar :)
Tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin

Ekleme: bu arada inatçı lekelere karbonat+sirke yapıyorum ben, ferrum lekelerini öyle çıkarmıştım.

Karbonatla sirkeyi nasil kullaniyorsun?

Ben şu an makinayı 60 derecede boş olarak deterjan koyup çalıştırdım bakalım. Evde sirke yoktu. Umarım düzelir.

Vay anasini :) aluminyum folyoyu ilk defa duydum ama cesaret edemem onu kullanmayi kansorejen etkisinden dolayi
Evdeki herkesin camasirini ayri yikiyorum , yumusatici normal camasirda kullanmiyorum , havlulara bisey olmadi bugune kadar :)
Tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin
Kanserojen etki yapan şeyleri saymaya başlasak sabahlarız. Bir parça folyoya takılmamak gerek,ki makinaya da herhangi bir zararı yok. Sabun tozu ile denedin mi? Eşimin kıyafetini de yıkamıştım yanlışlıkla sabun tozuyla, çokta hoşuna gitti :)
Denemekte yarar var :)

Sağ alt kapağı açtınız mi ? Icinde tüy birikintileri oluyor. Açarken dikkat edin çok su akıyor.

Birde arada boş çalıştırmak gerekiyor.

Kanserojen etki yapan şeyleri saymaya başlasak sabahlarız. Bir parça folyoya takılmamak gerek,ki makinaya da herhangi bir zararı yok. Sabun tozu ile denedin mi? Eşimin kıyafetini de yıkamıştım yanlışlıkla sabun tozuyla, çokta hoşuna gitti :)
Denemekte yarar var :)
Sabun tozu hic denemedim , deniyim bi
Tesekkurler

Sağ alt kapağı açtınız mi ? Icinde tüy birikintileri oluyor. Açarken dikkat edin çok su akıyor.

Birde arada boş çalıştırmak gerekiyor.
Arada bos calistiriyorum ama bayadir sirke lullanmamistim bi sirkeyle calistircam yarin
Kapaga bakim , onu acmak aklima gelmedi
Tesekkurler

Karbonatla sirkeyi nasil kullaniyorsun?

Karbonat sirke değil ya :) karbonat limon. Sirke konuşunca aklımda sirke kalmış bi an. Karbonatı döküp üzerine bir iki damla limon sıkıp bekletiyorum. Arada da gözlemliyorum. Yanından ayrılmıyorum yani. Sonra da sabunlayıp makineye atıyorum. O şekilde hiç ümit etmememe rağmen çıkmıştı lekeler.

Ekleme: sıvı deterjana 1 çay kaşığı kadar karbonat ekleyince de deterjanın etkisini arttırıyormuş. Öyle okudum. Koyuyorum ben o yüzden. Çıkmayan Deodorant kokusunu da çıkarıyor sirke ile birlikte.

Konuda geciyor diye soruyorum,
Bebegimin giysilerinden bi turlu lekeleri cikartamiyorum
Dalin granul sabun ve yumusaticisini kullaniyorum bebek programinda
Kan ilaci lekesi hic cikmiyor muz lekedi de
Ne onerirsiniz ?

Karbonat sirke değil ya :) karbonat limon. Sirke konuşunca aklımda sirke kalmış bi an. Karbonatı döküp üzerine bir iki damla limon sıkıp bekletiyorum. Arada da gözlemliyorum. Yanından ayrılmıyorum yani. Sonra da sabunlayıp makineye atıyorum. O şekilde hiç ümit etmememe rağmen çıkmıştı lekeler.

Ekleme: sıvı deterjana 1 çay kaşığı kadar karbonat ekleyince de deterjanın etkisini arttırıyormuş. Öyle okudum. Koyuyorum ben o yüzden. Çıkmayan Deodorant kokusunu da çıkarıyor sirke ile birlikte.
Deniycem hepsini , tesekkur ederim

Çok emin değilm ama bi markadan aldığım eşofman takımının içi tüylü tüylü pamuklu gibiydi. Onu makinada yıkadıktan sonra bütün çamaşırlarım minik minik tüy olmuştu. Ama ne olduğunu farkk ettim sonraki yıkamalarda gittikce azaldı yok oldu. Bi kıyafetlerinizi gözden geçirin belki içi böyle olan bir kıyafetiniz vardır.

Konuda geciyor diye soruyorum,
Bebegimin giysilerinden bi turlu lekeleri cikartamiyorum
Dalin granul sabun ve yumusaticisini kullaniyorum bebek programinda
Kan ilaci lekesi hic cikmiyor muz lekedi de
Ne onerirsiniz ?
Karbonatla limon onermis bir arkadas, ben onu deniycem , gayet zararsiz gozukuyor

Çok emin değilm ama bi markadan aldığım eşofman takımının içi tüylü tüylü pamuklu gibiydi. Onu makinada yıkadıktan sonra bütün çamaşırlarım minik minik tüy olmuştu. Ama ne olduğunu farkk ettim sonraki yıkamalarda gittikce azaldı yok oldu. Bi kıyafetlerinizi gözden geçirin belki içi böyle olan bir kıyafetiniz vardır.
Bende onu dusundum ama yazin basladi bu olay , yazin giydiklerimiz hep tiril tiril seyler , ici pamuklu hicbirsey yok
Ici pamuklu olanlar kisliklar , onlari da ilk defa bugun yikadim
Yani yazin bikini mayo penye tshirt vs yikadim hep

Acaba makinanizin içinde kağıt mendil gibi birşey kaldı ve ic bölümüne mi sıkıştı?Ben cellerimde mendil unuturum genelde ....
Evlerden ırak ya o nasıl mikrop bisey öyle ,hele çamaşırlar renkliyse hele bide siyahsa . 2.3 kere yıkamadan arinmiyo ya valla illet bisey bende çok unutuyorum

Evet onu okudum sadece bunla mi yikiycaz acaba deterjan+ bu mu yoksa ?

İlaç lekesi olduğu gibi yıkarsan leke kalmıyor ama yıkamazsan leke kalıyor. Lekeye de karbonat döküp üzerine limpn sıkıyorsun. Hatta bir diş fırçasıyla hafifçe fırçalayabilirsin. Ben çok bekletmedim ama, lekeyi takip ettim, çıkınca ya da yumuşayınca sabunla yıkadım, sonra da makineye attım. Granül sabunu makinede kullanma bu arada, çözünmüyor çamaşırlarda kalıyor hep.

X