- Konu Sahibi HayatSevinceGuzel
-
Canım ellerine sağlık mis gibi olmuş her şey mükemmel .Herkese hayırlı akşamlar :)
İlk defa katıldığım yarışmaya ilk defa denediğim bir çorbayla başlığımı açıyorum :)
Toyga çorbasının birkaç farklı yapılışı var esasında, şuan benim yaptığım Hatay yöresine ait olan türü :)
Ben tavuklusunu bilirim ama bunu da çok beğenerek yedik :) Hatam olduysa şimdiden affola :)
MALZEMELER :
● 1 su bardağı haşlanmış nohut
● 1 su bardağı yarma/dövme
● 1 su bardağı süzme yoğurt
● 1 yumurtanın sarısı
● 2 yemek kaşığı un
● 7-8 su bardağı soğuk su
● 1,5 tatlı kaşığı tuz
SOSU İÇİN :
● 3 yemek kaşığı tereyağı
● 2 çay kaşığı nane
● 2 çay kaşığı pul biber
*Ben yanlışlıkla malzemelerin olduğu fotoğrafı silmişim sanırım, bulamıyorumFotoğrafların çoğunda koyduğum malzemeler var ama.
Şimdi yapım aşamasına geçelim → → →
■ Nohutlarımızı bir gece önceden sıcak suya ıslatıyoruz.
Eki Görüntüle 2618028
■ Ertesi gün ısladığımız nohutları haşlıyoruz. ( Ben biraz geç saatte ıslamıştım o yüzden haşlamasını düdüklü tencerede yaptım. )
Eki Görüntüle 2618033
■Haşlanan nohutlarımızın kabuklarını soyuyoruz.
Eki Görüntüle 2618035
■Ardından bir tencereye unumuzu, yoğurdumuzu, yumurta sarımızı ve 1 su bardağı suyumuzu koyup güzelce çırpıyoruz.
Eki Görüntüle 2618038 Eki Görüntüle 2618040
Eki Görüntüle 2618043
■ Kalan suyu da ilave ederek tenceremizi ocağa alıyoruz.
Eki Görüntüle 2618048
■ Yarmamızı ilave edip ocağın altını açıyoruz. ( İsterseniz yarmanızı yumuşaması için bir gece önceden sıcak suda ıslatabilirsiniz yada haşlayabilirsiniz, benim elimde olan çok ince taneli olduğu için pişmesinde sorun olmadı. )
Eki Görüntüle 2618049
■ Koyulaşana kadar hiç bırakmadan karıştırıyoruz. ( Eğer çok koyu olursa göz kararı sıcak su ilave edilebilir. )
■ Yaklaşık 15 dakika geçip kaynadıktan sonra ( yarmalar pişince ) nohut ve tuzumuzu ilave ediyoruz.
Eki Görüntüle 2618051 Eki Görüntüle 2618052
✿ Tuz, çorbamız kaynadıktan sonra ilave edilmeli ki yoğurt kesilmesin.
■ Yaklaşık 15 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Sosunu yaparken → → →
■ Tereyağı eritip önce pul biberi sonra naneyi ilave ediyoruz.
Eki Görüntüle 2618055
Eki Görüntüle 2618056 Eki Görüntüle 2618062
Sunum için : Tercihinize göre isterseniz tencerenize sosun tamamını döküp servis edebilirsiniz yada çorbanızı tek tek kaselere alıp sosunu öyle dökebilirsiniz.
VE SUNUUM ♧♧
Eki Görüntüle 2618075 Eki Görüntüle 2618076 Eki Görüntüle 2618077 Eki Görüntüle 2618078
Yapan herkesin ellerine sağlık, afiyet olsuunnn ♥ ♥ ♥
açacam açıyorum derken sonunda açtımm :) teşekkür ederm GülnihalımHarika olmuş teletabimmm başarılar dilerim. Ellerine sağlık
Teşekküür ederiim Elhan ablacım :) Beğenmene ayrıca sevindiimmCanım ellerine sağlık mis gibi olmuş her şey mükemmel .
Yarismada başarılar dilerim şansın bol olsun.
samdanıım teşekküür ederiim :))ellerine sağlık canım:) başarılar dilerim yarışmada
çok güzel olmuş çorban da sunumun da
samdanıım teşekküür ederiim :))Keşkee size de ikram edebilseydiim ( :
ayyy o zmn neler neler yaparıım samdanıım :) valla ne güzel olur :)belki bir gün atandığın yerde bizim için de pisirirsin be kuzu
Mehlikam teşekkür ederim sizin kadar değil ama işteeEllerine sağlık,çok güzel görünüyor Nur
Bence kendi adıma beni sollamissin ,süper görünüyor, sunum da harikaMehlikam teşekkür ederim sizin kadar değil ama iştee
Ayy yok mehlikam estağfurullahBence kendi adıma beni sollamissin ,süper görünüyor, sunum da harika
Hakkaten öyle oldu periiimmNurellaaaam nefiiiiisilk yarışma ilk heyecan ellerine sağlık balimmmm
Buarada sağol gözüme soktun bakırları bende yokya sokun gözüme gözümeHakkaten öyle oldu periiimmteşekkür ediyoruumm madalyalıım
Yaaa kıyamam sanaa perimBuarada sağol gözüme soktun bakırları bende yokya sokun gözüme gözüme
Sağol balimmYaaa kıyamam sanaa perim ❤
Seninkiler de daha güzel kayseri mantısı sunumlukların der susarım
Bakır sefer tası bile varmış büyüklerden kalan gelmiş işte bu zamana kadar ☺
Benim de böyle hatıra ve nostaljik olan şeyler hoşuma gidiyor periimmSağol balimmValla çok hoşuma gidiyor ya çok hoş duruyor neguzel . Corbanda başarılı olmuş balim
Ayyy ağzını yiriiimBenim de böyle hatıra ve nostaljik olan şeyler hoşuma gidiyor periimm
Beğendiğin için ayrıca teşekkür ederim madalyalımm
Bende de yoktu bakır sende bendensin napakBuarada sağol gözüme soktun bakırları bende yokya sokun gözüme gözüme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?