Çorbalar Toyga Çorbası-Duru Nohut Sponsorluğunda

HayatSevinceGuzel

🧡
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2019
8.048
31.254
498
Herkese hayırlı akşamlar :)

İlk defa katıldığım yarışmaya ilk defa denediğim bir çorbayla başlığımı açıyorum :)

Toyga çorbasının birkaç farklı yapılışı var esasında, şuan benim yaptığım Hatay yöresine ait olan türü :)
Ben tavuklusunu bilirim ama bunu da çok beğenerek yedik :) Hatam olduysa şimdiden affola :)

MALZEMELER :

1 su bardağı haşlanmış nohut
● 1 su bardağı yarma/dövme
● 1 su bardağı süzme yoğurt
● 1 yumurtanın sarısı
● 2 yemek kaşığı un
● 7-8 su bardağı soğuk su
● 1,5 tatlı kaşığı tuz

SOSU İÇİN :

● 3 yemek kaşığı tereyağı
● 2 çay kaşığı nane
● 2 çay kaşığı pul biber

*Ben yanlışlıkla malzemelerin olduğu fotoğrafı silmişim sanırım, bulamıyorum Fotoğrafların çoğunda koyduğum malzemeler var ama.

Şimdi yapım aşamasına geçelim → → →

■ Nohutlarımızı bir gece önceden sıcak suya ıslatıyoruz.

■ Ertesi gün ısladığımız nohutları haşlıyoruz. ( Ben biraz geç saatte ıslamıştım o yüzden haşlamasını düdüklü tencerede yaptım. )

■Haşlanan nohutlarımızın kabuklarını soyuyoruz.

■Ardından bir tencereye unumuzu, yoğurdumuzu, yumurta sarımızı ve 1 su bardağı suyumuzu koyup güzelce çırpıyoruz.

■ Kalan suyu da ilave ederek tenceremizi ocağa alıyoruz.

■ Yarmamızı ilave edip ocağın altını açıyoruz. ( İsterseniz yarmanızı yumuşaması için bir gece önceden sıcak suda ıslatabilirsiniz yada haşlayabilirsiniz, benim elimde olan çok ince taneli olduğu için pişmesinde sorun olmadı. )

■ Koyulaşana kadar hiç bırakmadan karıştırıyoruz. ( Eğer çok koyu olursa göz kararı sıcak su ilave edilebilir. )

■ Yaklaşık 15 dakika geçip kaynadıktan sonra ( yarmalar pişince ) nohut ve tuzumuzu ilave ediyoruz.

Tuz, çorbamız kaynadıktan sonra ilave edilmeli ki yoğurt kesilmesin.

Yaklaşık 15 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz.

Sosunu yaparken → → →

■ Tereyağı eritip önce pul biberi sonra naneyi ilave ediyoruz.

Sunum için : Tercihinize göre isterseniz tencerenize sosun tamamını döküp servis edebilirsiniz yada çorbanızı tek tek kaselere alıp sosunu öyle dökebilirsiniz.

VE SUNUUM ♧♧

Yapan herkesin ellerine sağlık, afiyet olsuunnn ♥ ♥ ♥

Son düzenleme:
Gelemiyoruz minik bunlar hep yapacak iş aramaktan çıkın çıkın gelin
Teşekkür ederim
Önceki yöresel de bende toyga yapmıştım ama benimki afyon yöresine ait olandı kırmızı kuş başı etle yapmıştım nefis bir çorba :))

Önceki yöresel de bende toyga yapmıştım ama benimki afyon yöresine ait olandı kırmızı kuş başı etle yapmıştım nefis bir çorba :))
aa birkaç araştırdım ama kırmızı etle olanı görmemiştim onu da deneyim

İçine tereyağı nane pul biber giren her yemeğe bayılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…