- 22 Ekim 2018
- 1.999
- 2.430
- 133
- Konu Sahibi HayatSevinceGuzel
-
Bakırsızlığın közü kör olsunBende de yoktu bakır sende bendensin napak
Teşekkür ederiim canımEllerine sağlık kuzum çok güzel görünüyor yarışmada bol şans diliyorum
Evet sizin gibi bakırım yokTeşekkür ederiim canımsen de ilk kez katılmıştın dimii ☺ bakalım ☺
Ne kadar çok bakırseveer varmış yaaEvet sizin gibi bakırım yok
Yöresel ya adı ondan yoksa bana bakır falan farketmez .Ne kadar çok bakırseveer varmış yaa ☺
Aslında hakiki bakır satılır ama arayıp bulmak lazım ☺
Hiç o açıdan düşünmemiştim dedim ilk yarışmamda bunları kullanacam bidaha ne zmn girerim belli olmazYöresel ya adı ondan yoksa bana bakır falan farketmez .Biz 1aydır sokağa adım atmıyoruz iki haftalık markete sonra eve
Yok bulunur dedin ya ondan dışarı adım atamıyoruz ki bulalımHiç o açıdan düşünmemiştim dedim ilk yarışmamda bunları kullanacam bidaha ne zmn girerim belli olmazdenk geldi
O konulara girmeyelim
İyi yapmışsın boşver bende kim bilir ne zaman girerimHiç o açıdan düşünmemiştim dedim ilk yarışmamda bunları kullanacam bidaha ne zmn girerim belli olmazdenk geldi
O konulara girmeyelim
Aynenn öyleeİyi yapmışsın boşver bende kim bilir ne zaman girerim
Teşekkür ederim canımAynenn öyleeSeninn sunumun da çok şıktı canım
ellerine saglik canim sunum efsoHerkese hayırlı akşamlar :)
İlk defa katıldığım yarışmaya ilk defa denediğim bir çorbayla başlığımı açıyorum :)
Toyga çorbasının birkaç farklı yapılışı var esasında, şuan benim yaptığım Hatay yöresine ait olan türü :)
Ben tavuklusunu bilirim ama bunu da çok beğenerek yedik :) Hatam olduysa şimdiden affola :)
MALZEMELER :
● 1 su bardağı haşlanmış nohut
● 1 su bardağı yarma/dövme
● 1 su bardağı süzme yoğurt
● 1 yumurtanın sarısı
● 2 yemek kaşığı un
● 7-8 su bardağı soğuk su
● 1,5 tatlı kaşığı tuz
SOSU İÇİN :
● 3 yemek kaşığı tereyağı
● 2 çay kaşığı nane
● 2 çay kaşığı pul biber
*Ben yanlışlıkla malzemelerin olduğu fotoğrafı silmişim sanırım, bulamıyorumFotoğrafların çoğunda koyduğum malzemeler var ama.
Şimdi yapım aşamasına geçelim → → →
■ Nohutlarımızı bir gece önceden sıcak suya ıslatıyoruz.
Eki Görüntüle 2618028
■ Ertesi gün ısladığımız nohutları haşlıyoruz. ( Ben biraz geç saatte ıslamıştım o yüzden haşlamasını düdüklü tencerede yaptım. )
Eki Görüntüle 2618033
■Haşlanan nohutlarımızın kabuklarını soyuyoruz.
Eki Görüntüle 2618035
■Ardından bir tencereye unumuzu, yoğurdumuzu, yumurta sarımızı ve 1 su bardağı suyumuzu koyup güzelce çırpıyoruz.
Eki Görüntüle 2618038 Eki Görüntüle 2618040
Eki Görüntüle 2618043
■ Kalan suyu da ilave ederek tenceremizi ocağa alıyoruz.
Eki Görüntüle 2618048
■ Yarmamızı ilave edip ocağın altını açıyoruz. ( İsterseniz yarmanızı yumuşaması için bir gece önceden sıcak suda ıslatabilirsiniz yada haşlayabilirsiniz, benim elimde olan çok ince taneli olduğu için pişmesinde sorun olmadı. )
Eki Görüntüle 2618049
■ Koyulaşana kadar hiç bırakmadan karıştırıyoruz. ( Eğer çok koyu olursa göz kararı sıcak su ilave edilebilir. )
■ Yaklaşık 15 dakika geçip kaynadıktan sonra ( yarmalar pişince ) nohut ve tuzumuzu ilave ediyoruz.
Eki Görüntüle 2618051 Eki Görüntüle 2618052
✿ Tuz, çorbamız kaynadıktan sonra ilave edilmeli ki yoğurt kesilmesin.
■ Yaklaşık 15 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Sosunu yaparken → → →
■ Tereyağı eritip önce pul biberi sonra naneyi ilave ediyoruz.
Eki Görüntüle 2618055
Eki Görüntüle 2618056 Eki Görüntüle 2618062
Sunum için : Tercihinize göre isterseniz tencerenize sosun tamamını döküp servis edebilirsiniz yada çorbanızı tek tek kaselere alıp sosunu öyle dökebilirsiniz.
VE SUNUUM ♧♧
Eki Görüntüle 2618075 Eki Görüntüle 2618076 Eki Görüntüle 2618077 Eki Görüntüle 2618078
Yapan herkesin ellerine sağlık, afiyet olsuunnn ♥ ♥ ♥
Çok teşekkür ederim ne mutlu banaellerine saglik canim sunum efso
Nerden biliyorsun beybi tarifi benim esimin adi tolga yasli halam bana hep toygaya selam soyle derBen de bunu bekliyordum
Yok canım değilim ama malesef ☺
Canım aslında benim bildiğim tarif bu değildi içinde nohut yarma olmadan sadece haşlanmış tavuk eti olanı biliyorum ben, geri kalan şeyler aynıNerden biliyorsun beybi tarifi benim esimin adi tolga yasli halam bana hep toygaya selam soyle der
Anladim kuzum basarilar cokta severim hehhCanım aslında benim bildiğim tarif bu değildi içinde nohut yarma olmadan sadece haşlanmış tavuk eti olanı biliyorum ben, geri kalan şeyler aynı ☺
Ben bunu yapayım dedim yarışma için ☺
Önceden ben de tolga toygar filan derdim
Teşekkür ederim canımAnladim kuzum basarilar cokta severim hehh
Ellerine sağlık ,çok lezi çorbalardan biri daha,başarılar dilerim.Herkese hayırlı akşamlar :)
İlk defa katıldığım yarışmaya ilk defa denediğim bir çorbayla başlığımı açıyorum :)
Toyga çorbasının birkaç farklı yapılışı var esasında, şuan benim yaptığım Hatay yöresine ait olan türü :)
Ben tavuklusunu bilirim ama bunu da çok beğenerek yedik :) Hatam olduysa şimdiden affola :)
MALZEMELER :
● 1 su bardağı haşlanmış nohut
● 1 su bardağı yarma/dövme
● 1 su bardağı süzme yoğurt
● 1 yumurtanın sarısı
● 2 yemek kaşığı un
● 7-8 su bardağı soğuk su
● 1,5 tatlı kaşığı tuz
SOSU İÇİN :
● 3 yemek kaşığı tereyağı
● 2 çay kaşığı nane
● 2 çay kaşığı pul biber
*Ben yanlışlıkla malzemelerin olduğu fotoğrafı silmişim sanırım, bulamıyorumFotoğrafların çoğunda koyduğum malzemeler var ama.
Şimdi yapım aşamasına geçelim → → →
■ Nohutlarımızı bir gece önceden sıcak suya ıslatıyoruz.
Eki Görüntüle 2618028
■ Ertesi gün ısladığımız nohutları haşlıyoruz. ( Ben biraz geç saatte ıslamıştım o yüzden haşlamasını düdüklü tencerede yaptım. )
Eki Görüntüle 2618033
■Haşlanan nohutlarımızın kabuklarını soyuyoruz.
Eki Görüntüle 2618035
■Ardından bir tencereye unumuzu, yoğurdumuzu, yumurta sarımızı ve 1 su bardağı suyumuzu koyup güzelce çırpıyoruz.
Eki Görüntüle 2618038 Eki Görüntüle 2618040
Eki Görüntüle 2618043
■ Kalan suyu da ilave ederek tenceremizi ocağa alıyoruz.
Eki Görüntüle 2618048
■ Yarmamızı ilave edip ocağın altını açıyoruz. ( İsterseniz yarmanızı yumuşaması için bir gece önceden sıcak suda ıslatabilirsiniz yada haşlayabilirsiniz, benim elimde olan çok ince taneli olduğu için pişmesinde sorun olmadı. )
Eki Görüntüle 2618049
■ Koyulaşana kadar hiç bırakmadan karıştırıyoruz. ( Eğer çok koyu olursa göz kararı sıcak su ilave edilebilir. )
■ Yaklaşık 15 dakika geçip kaynadıktan sonra ( yarmalar pişince ) nohut ve tuzumuzu ilave ediyoruz.
Eki Görüntüle 2618051 Eki Görüntüle 2618052
✿ Tuz, çorbamız kaynadıktan sonra ilave edilmeli ki yoğurt kesilmesin.
■ Yaklaşık 15 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Sosunu yaparken → → →
■ Tereyağı eritip önce pul biberi sonra naneyi ilave ediyoruz.
Eki Görüntüle 2618055
Eki Görüntüle 2618056 Eki Görüntüle 2618062
Sunum için : Tercihinize göre isterseniz tencerenize sosun tamamını döküp servis edebilirsiniz yada çorbanızı tek tek kaselere alıp sosunu öyle dökebilirsiniz.
VE SUNUUM ♧♧
Eki Görüntüle 2618075 Eki Görüntüle 2618076 Eki Görüntüle 2618077 Eki Görüntüle 2618078
Yapan herkesin ellerine sağlık, afiyet olsuunnn ♥ ♥ ♥
Teşekkür ederim canımEllerine sağlık ,çok lezi çorbalardan biri daha,başarılar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?