• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Torununu sevmeyen istemeyen bir kayınvalide

Kayinvaliden sevsin diye dogurmadin zaten
Bosver takma kafana ver kizini annene annen baksin
Esinde anladim kadar seni desdekliyor

aynen takma kafana
bende çok şey yaşadım..Lohusayken dırdır dırdır durmadı sütümü kestiler.
Neyseki annelerimiz var.
Zaten yaygın bir söz var kayınvalideler Cadı Anneanneler dadıymış.

benim babannem de halamın çocuklarını yere göğe koyamaz, biz erkek evlatlarının çocuklarına yapmadığı kötülük kalmamıştır. hem bizi sevmez hem analarımızı, amcamı da babamı da zamanında karılarından ayırmayı başardıydı falan aaaa bak yine o konulara giriyom girmicem :/ velhasıl kötü bişi olsa da bölesi çok var.

ah ah ne kadar çirkin şeyler bunlar
evlat ayırımı torun ayırımı
benimkide aynı kendi kızınınkiler kıymetli
kızının yuvası değılmasın diye neler neler yapar
kendi kızını kayınvalidesi bayıltsa evladım der yıkar ortalığı
benim çocuğumun anne babasını ayırmaya çalışıyor rızkını kesiyor

sezeryanla dogum yaptım kayınvalıdem 3 gun sonra benı evde yalnız bırakıp gıttı bahanesı eve gıdıp kayınpederımle kaynıma yemek yapcakmıs camasır atcakmıs makıneye aksama gelırım dedı ve gıdıs o gıdıs bırdaha gelmedı oysakı bırgun oncede sabahtan gıtmıstı eve yemek yapcam camasır yıkıycam dıye oysakı napmıs bılıormusunuz kuafore gıtmıs sacını boyatıp kestırmıs ve yuzunu aldırmıs ama aksam esım eve geldıgınde yemekte ona nasıl anlattı bılıyormusunuz; ayy bugun cok yoruldum koşşş eve yemek yap evı topla camasır yıka as topla utule cok yoruldum mahvoldum sonra buraya kosturdum o kaldıgı 3 gunde eve gelen komsu akrabalarıma kardesıme annaneme herkese ben ıcerde yatarken dedıkodumu yaptı hepsını duyuyordum yattıgım yerden bana soyleceklerını anlatacaklarını bıle bıle benım aıleme akrabama benım dedıkodumu yapıyo dusunsenıze....bırkere bıle oglumu kucagına almadı uzerını degıstırmeme altını degıstırmeme emzırmeme hıcbırseye yardım etmedı dıkıslerımle besıge egılıyor alıyor emzırıyor butun bakımını tek basıma yapıyordum o ıcerde son ses tv ızlıyordu seslenmemı bıle duymuyordu, oysakı benım ona hıcbır saygısızlıgım ılgısızlıgım terbıyesızlıgım olmadı kendı annemden onu ustun tuttum ılk kalıcak kısı olarak onu sectım kendı anneme sen 1 hafta sonra gel kal sımdı o kalsın ılk torunları kırılmasın yanlıs anlamasın dedım ama bana hakettıgım degerı hıc vermedı, ablamın bana yapıp getırdıgı yemeklerı salataları tatlıları cıkarmıyordu saklıyordu onun yaptıklarını yıyelım dıye, 1 hafta sonra ablamın bana yaptıgı pudıngleri fırının ıcınden kuflenmıs bır sekılde bulduk annanemın mısafırler ıcın yaptıgı pogacaları kurabıyelerı dolapların altına saklamıs hepsı kuflenmıs bır sekılde bulundu daha sonra..bebegı gormek ısteyenlerede yok ızın vermıyor bebegı gostermıyor kımseye deyıp gonderıyomus, ınsanlar bana hep bozulmuslar gonul koymuslar ben bunları hep daha sonradan ogrendım ve hepsının gonlunu aldım, bu anlattıklarım cok yuzeysel basıt kalan seyler arkadaslar dıgerlerını anlatsam sayfalar yetmez

sezeryanla dogum yaptım kayınvalıdem 3 gun sonra benı evde yalnız bırakıp gıttı bahanesı eve gıdıp kayınpederımle kaynıma yemek yapcakmıs camasır atcakmıs makıneye aksama gelırım dedı ve gıdıs o gıdıs bırdaha gelmedı oysakı bırgun oncede sabahtan gıtmıstı eve yemek yapcam camasır yıkıycam dıye oysakı napmıs bılıormusunuz kuafore gıtmıs sacını boyatıp kestırmıs ve yuzunu aldırmıs ama aksam esım eve geldıgınde yemekte ona nasıl anlattı bılıyormusunuz; ayy bugun cok yoruldum koşşş eve yemek yap evı topla camasır yıka as topla utule cok yoruldum mahvoldum sonra buraya kosturdum o kaldıgı 3 gunde eve gelen komsu akrabalarıma kardesıme annaneme herkese ben ıcerde yatarken dedıkodumu yaptı hepsını duyuyordum yattıgım yerden bana soyleceklerını anlatacaklarını bıle bıle benım aıleme akrabama benım dedıkodumu yapıyo dusunsenıze....bırkere bıle oglumu kucagına almadı uzerını degıstırmeme altını degıstırmeme emzırmeme hıcbırseye yardım etmedı dıkıslerımle besıge egılıyor alıyor emzırıyor butun bakımını tek basıma yapıyordum o ıcerde son ses tv ızlıyordu seslenmemı bıle duymuyordu, oysakı benım ona hıcbır saygısızlıgım ılgısızlıgım terbıyesızlıgım olmadı kendı annemden onu ustun tuttum ılk kalıcak kısı olarak onu sectım kendı anneme sen 1 hafta sonra gel kal sımdı o kalsın ılk torunları kırılmasın yanlıs anlamasın dedım ama bana hakettıgım degerı hıc vermedı, ablamın bana yapıp getırdıgı yemeklerı salataları tatlıları cıkarmıyordu saklıyordu onun yaptıklarını yıyelım dıye, 1 hafta sonra ablamın bana yaptıgı pudıngleri fırının ıcınden kuflenmıs bır sekılde bulduk annanemın mısafırler ıcın yaptıgı pogacaları kurabıyelerı dolapların altına saklamıs hepsı kuflenmıs bır sekılde bulundu daha sonra..bebegı gormek ısteyenlerede yok ızın vermıyor bebegı gostermıyor kımseye deyıp gonderıyomus, ınsanlar bana hep bozulmuslar gonul koymuslar ben bunları hep daha sonradan ogrendım ve hepsının gonlunu aldım, bu anlattıklarım cok yuzeysel basıt kalan seyler arkadaslar dıgerlerını anlatsam sayfalar yetmez

Kayınvaliden çok fenaymış gerçekten, kuaföre gidip saçını boyatması normal ihtiyacı varmış belli ki ama ilgilenmemesi ve dedikodu etmesi çok kötü.
Ama canım sizde de hata var, birincisi annenin kardeşinin yanında nasıl senin dedikonudu yapabiliyor ki? Susturamamışlar mı kadını, ne diyorsun sen o bizim kızımız kendine gel diyememişler mi.
Biri benim yanımda kendi ailemden birinin dedikodusunu edecek gözlerini oyarım.
İkincisi baktın kadın seninle ilgilenmiyor, anneni arayıp gelmesini niye istemedin. Bana yardımcı olmuyor boşuna başımda bekliyor diye başkasını çağırsaydın, hem kayınvalideni yerin dibine sokmuş olurdun.

anlamadığım niye annenize vermiyorsunuz çocukları bakması için?
hem içiniz rahat eder hem de kayınvalidenizden kurtulmuş olursunuz

anlamadığım niye annenize vermiyorsunuz çocukları bakması için?
hem içiniz rahat eder hem de kayınvalidenizden kurtulmuş olursunuz

canım annem calısıyor ıznını ona gore ayarlamıstı ılk o kalmak ıstedıgı ıcın annem ısten cıkınca aksamları gelıyordu ama aynı zamanda kardesımın de dugunu vardı dugun hazırlıkları bır yandan yanı bızım taraf cok yogundu şanssızlık ıste dugunu bıle ertelemeye kalktılar bırkac ay sonraya ama karsı taraf kabul etmedı hem kayınvalıdemı bır gorsenız nasıl heveslyıdı ben kendıme dogum cantamı hazırlamadan o kendıne canta hazırlamıs sankı doguma o gıdecekmıs gıbı yenı pıjama ve gecelık takımları almıs bırı pembe dıgerı kırmızı kurdelaaı falan yenı ev terlıgı almıs bırde dolabın ıcıne koymus bak benım cantam hazır burda dursun dedı, evde onları gıyıp gelın gıbı suzule suzule gezdı esım bıle gorunce şok oldu anne bu halın ne gelın gıbı olmussun dedı nasıl bozuldu ogluna bıle ters davranmaya basladı, neyse sonra dedıkoduları cıkınca yuzunede vurulunca utancından belkıde gıttı gelmedı mevlude cagırdım en gec o geldı cocugu aldı uyutcam dıye odaya bır cekılde tam 3 saat cıkmadı benımkıde 3 saat masallah uyudu o gurultude ayagında salladı durdu gel bırak uyumasın artık dıyom ama cıkmadı sanırım utancından cıkmak ıstemedı en erkende o gıttı zaten, megerse gram kadar torun sevgılerı yokmus uzerıne 4 ay gormedıler gelmedıler arayıp sormadılar bayramda gonderdım esımle oglum 10 dk durup geldıler cok yakın oturuyoruz bu arada, işte bırde yarın gorcekler bayram dıye gondercem artık, ben ve aılem gorusmuyoruz

İnanın çocuğunuzda kendimi gördüm
benim babaannem de yıllarca torunlar arasında ayrım yaptı
hep erkek torunları ön plandaydı onun için
bizleri 2.plana attı
o yüzden bende çok soğuğum ona karşı
ilerde çocuğunuz da aynı tepkiyi verir belki de..
hiç üzülmesin çok ta önemli bir kayıp değil...

kızlar kayınvaldemın yaptıklarını sıze anlatmıstım 4aydır gorusmuyorduk gecen bayramda gıtmemıstım ama bu bayramın ılk gunu burnumdan geldı hala aklıma geldıkce sınırlenıyorum uykum kacıyor geceleri, ben yıne al oglanı gıt bayramlas ben gelmıyorum dedım hayır hatrım ıcın gelceksın nolur az oturcaz soz dedı ben yıne bastan annesının tum yaptıklarını bır hatırlattım ( cunku hep unutuyo) ama ne kadar tartıssakta annemlerınde araya gırmesıyle esının hatrına dıye gıtmek zorunda kaldım ayaklarım gerı gerı gıttım orda oturdum yarım saatın her dksı bogazıma dugumlendı anladımkı asla tahammulum kalmamıs artık sılmısım bıtırmısın bunu onlar basardı o yarım saatte tum laflarıyla benı yenı sınır harplerıne soktu, bırıncısı ogluma ne bır bayram hedıyesı almıs nede bayram harclıgı verdı tek torun nasıl utanmıyo hıcmı adet bılmıyo, sonrasında bebegım olmus 8 aylık bana dıyo ek gıdalara basladınmı, 4 ay oldu baslayalı dedım, sonra basladı sunu yedır bun yedır demeye sankı ben ondan ogrendım sımdıye kadar, aradada bana caktırmadan esıme emıyo muuu emıyo muu dıye soruyo yanı emmese oglum mutlu olcak tek merak ettıgı sey sutumun gelıp gelmedıgı, mama verıyomusun dıyo, hayır vermıyorum sutum yetıyo allaha sukur dedım,nedır bunların dertlerı benı bebegımı onunla ılgılenısımı herseyı kıskanıyor durmadan esım ıcın sen 8 aylıkken yurudun dıyor, yanı ben becerıksızım ogluma ogretemedım 8 aylık oldu yurumuyo, bu kadar yalan olurmu arkadaslar yaa bınbırkez pısman oldum gıttıgıme esımede dedım sakın bızı bır daha bır araya getırme dedım, ama anlamıyo tekrar ve tekrar gıdelım gıtmeyelım kavgasını daha cok yapıcaz

kızlar kayınvaldemın yaptıklarını sıze anlatmıstım 4aydır gorusmuyorduk gecen bayramda gıtmemıstım ama bu bayramın ılk gunu burnumdan geldı hala aklıma geldıkce sınırlenıyorum uykum kacıyor geceleri, ben yıne al oglanı gıt bayramlas ben gelmıyorum dedım hayır hatrım ıcın gelceksın nolur az oturcaz soz dedı ben yıne bastan annesının tum yaptıklarını bır hatırlattım ( cunku hep unutuyo) ama ne kadar tartıssakta annemlerınde araya gırmesıyle esının hatrına dıye gıtmek zorunda kaldım ayaklarım gerı gerı gıttım orda oturdum yarım saatın her dksı bogazıma dugumlendı anladımkı asla tahammulum kalmamıs artık sılmısım bıtırmısın bunu onlar basardı o yarım saatte tum laflarıyla benı yenı sınır harplerıne soktu, bırıncısı ogluma ne bır bayram hedıyesı almıs nede bayram harclıgı verdı tek torun nasıl utanmıyo hıcmı adet bılmıyo, sonrasında bebegım olmus 8 aylık bana dıyo ek gıdalara basladınmı, 4 ay oldu baslayalı dedım, sonra basladı sunu yedır bun yedır demeye sankı ben ondan ogrendım sımdıye kadar, aradada bana caktırmadan esıme emıyo muuu emıyo muu dıye soruyo yanı emmese oglum mutlu olcak tek merak ettıgı sey sutumun gelıp gelmedıgı, mama verıyomusun dıyo, hayır vermıyorum sutum yetıyo allaha sukur dedım,nedır bunların dertlerı benı bebegımı onunla ılgılenısımı herseyı kıskanıyor durmadan esım ıcın sen 8 aylıkken yurudun dıyor, yanı ben becerıksızım ogluma ogretemedım 8 aylık oldu yurumuyo, bu kadar yalan olurmu arkadaslar yaa bınbırkez pısman oldum gıttıgıme esımede dedım sakın bızı bır daha bır araya getırme dedım, ama anlamıyo tekrar ve tekrar gıdelım gıtmeyelım kavgasını daha cok yapıcaz
bu modelin hepsi aynı...
süte takmış bir kere..

benım cocugum onunda kanı sutumun kesılmesınden yada yetmemesınden nasıl mutluluk duyabılecek bu kadar kotu fıkırlı olabılmelerını kabullenenıyorum, emdıgını gordu bu seferde mama verıyomusunuz dıye soruyor yetıp yetmedıgını anlamak ıcın tabıı bana soramıyor çaktırmadan esıme soruyor

Benimki de takmıştı bir ara sütüme. Kendi kızını örnek(benden 2 ay sonra doğum yapmıştı) gösterip onun sütü yetiyor, senin yetmiyo deyip duruyordu. Halbuki bizim dr kontrollerimizde kilo gayet iyi çıkıyor. Şimdi bile ek gıdaya geçmemize ve çalışmama rağmen çok şükür artan sütümü derin dondurucuda depoluyorum:51:

kızlar ben anlamıyorum neden hatırdı gönüldü sineye çekersiniz bebeğinizi sevmeyen birini....ilerde çocuklarınız bu durumun farkına varacak ayrım yapıldığının yada inat edip kendi gitmeyecek babaanneye o zamanda diyecekler annesi yollamıyo anlatamıycaksınız derdinizi... neden bu savaş sevmesse sevmesin sizde göstermeyin onun yaptığı ayıp değilde neden sizinki ayıp olsun gitmiyorum deyin olsun yazık değil mi burnu surte surte gidiyor gibi babaannede diyordur ki heh yıne geldiler napsam gelecekler içinizde gelmiyosa gitmeyin göstermeyin ben anneme derdim hep bizi istemiyorsa neden gittin ki şimdide ben gitmiyorum buyuyunce mı torun olduğumu anladı napiim yani

doğru söylüyorsun aslında..
bana nefreti o kadar büyük ki yavruma kimbilir ilerde neyapacak.
kızının çocuklarını kayıracak kesin..
zaten hastaneden çıkarken sordular kayınvalideme ne kadar kalacaksınız diye..
çünkü doğumumum ani olmuştu kayınvalide de çalışıyor izin aldı..
gayet safiyane bir soru..
dediki "ben anladım niye sorduğunuzu. zaten ana kız bana neler ettiler.
onlar sorduruyor değil mi.
katekate!ın anası yeter. ben kızımınkilere bakacağım. onunkileri seveceğim"
sonra eve geldik bağrınmaları söylenmeleri bitmedi.
bayılttı yetmedi. sütümü kesti yetmedi...
boşayacağız sizi dedi..(kimse kendileri????)
dünyada annesi babası tek ayrı çocuk bu olamayacak ya dedi..
bana nefretinin büyüklüğü o kadar çok ki.
şimdide torun görmek istiyormuşşşş.
vay efendim.
yahu ben bu kadına nasıl güveneyim?
torunun rızkını kesti sütünü kesti..
görmek istiyormuş..
daha neler yapacak acaba..
sırf kızınınkilerle kıyaslamak içindir.
Allaha havale ediyorum..

kızlar ben anlamıyorum neden hatırdı gönüldü sineye çekersiniz bebeğinizi sevmeyen birini....ilerde çocuklarınız bu durumun farkına varacak ayrım yapıldığının yada inat edip kendi gitmeyecek babaanneye o zamanda diyecekler annesi yollamıyo anlatamıycaksınız derdinizi... neden bu savaş sevmesse sevmesin sizde göstermeyin onun yaptığı ayıp değilde neden sizinki ayıp olsun gitmiyorum deyin olsun yazık değil mi burnu surte surte gidiyor gibi babaannede diyordur ki heh yıne geldiler napsam gelecekler içinizde gelmiyosa gitmeyin göstermeyin ben anneme derdim hep bizi istemiyorsa neden gittin ki şimdide ben gitmiyorum buyuyunce mı torun olduğumu anladı napiim yani

ve neye üzülüyorum kızlar biliyormusunuz.
eşimde her insan gibi annesi gönülden sevsin istiyor..
oda biliyor ayırım yaptıklarının.
ama farkında oda..
annesinin kız kardeşine lohusayken el bebek gül bebek baktığının ve bana nasıl eziyetler çektirdiğinin..
beni bayılttığı gün eşim koştu yanıma annemle..
sırf eşimle annem kayınvalidemin üzerine yürümesin diye bayıldığımı bile söylemedim.
ayağım kaydı abartmayın dedim...
kadın daha sonra demez mi bizi ayırmaya geldiğini söyledikleri gece
"oğlum tiyatro bu. inanma annesiyle kızının numarası...."
işte bunları yapan kadınının kız kardeşine ise nasıl davrandığını görüyor adam..
bu adamda kör değil..
bazen kızdım eşime çok kızdım..
korumadı beni diye..
ama aslında sonradan çoğu şeyi onunda farkettiğini anladım.
eşim ve bebeğim olduğu sürece bana bu hayatta hiç bir şey zor gelmiyor

Back