• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Torununu sevmeyen istemeyen bir kayınvalide

Anneme yakın taşınmak isterim tabii ki de şimdi zamanı değil. Ekonomik olarak yani. Oralarda kiralar çok yüksek ve biz oturduğumuz evi yeni aldık. Bir yığın borcu var:(

Şimdilik kızının annesine hiçbir faydası yok zaten daha ondan medet umuyor. Kayınvalide yaşlanınca naapıcak merak ediyorum. Kapısını çalmamayı da çok düşündüm. Eşime bayramlarda sen annene ben anneme giderim de dedim. Ama arada kalan eşim oluyor. O üzülüyor. Kıyamıyorum ne yapayım. Eşimin sülalesi genel olarak bir tuhaf zaten. 3 yıl önce babam vefat etmişti. Kayınvalidemle aynı apartmanda oturan her davete yemeye içmeye koşan eşimin halaları bile bir başın sağolsun diye gelmeyi bırak, bir telefon bile açmadılar yaa :a015: HAlasının biri yolda gördü beni aaa canım başın sağolsun diyor. Gelini de vardı yanında. Ben de onu gelininin yanında rezil ettim. Yolda, ayaküstü başsağlığı dilenmez dedim. Efendi efendi eve taziyeye gelinir. Bu yıllardan beri böyledir. dedim. Ve o zamandan beri bayram dahil hiç bir akrabasına gitmiyorum. Eşim çocukla yalnız gidiyor. Dul adam gibialsanaalsanasmile
Koskoca kadınlara ben mi öğretecem yaaa görgü kurallarınıalsanaalsanasmile[/QUOT

umarım herşey yoluna girer... iyi temennilerde bulunmaktan başka bi şey yapamıyoruz maalesef. senin ve çocukların için herşeyin en iyisi olsun diye dua edebiliyorum sadece.bazı şeyler sadece yaşanarak öğreniliyo. inşallah kayınvaldende yaşayarak size nekadar haksızlık ettiğini, o masum çocukların bi suçu olmadığını ve sadece kızının değil bir de oğlunun olduğunu görür.yasakkelime sana tavsiyem boşuna canını sıkmaman ve çocuklarının ve eşinin yanında mutluluğun tadını çıkarman:ecrin_bebek: :emir_bebek: :1hug: kayınvaldende olmayıversin canım

senin kaynanan ruh hastası aman boş ver onun gibisini ya ne şanslısın ki eşinde senden yana kocanla çoçuklarınla mutlu ol adını dahi anma onun evinizde yokmuş gibi davran allah elbet kaynanana yaptıklarının bi bedelini ödetecektir sallaaaaa :teytey: mutlu olmaya bakın

canım valla okuyunca yadıklarını,senin kayınvaldenle benimki akraba mı acaba diye düşündüm.
benim kayınvaldemle aram ben hamile kalana kadra süperdi.görümcemin bi kızı var şuan 6 yaşında onu büyüttü halada bakıyor.
benim oğlum oldu,evlendiğimden beri her haftasonunu bende geçiren kadın oğlum doğduğundan beri evime adım atmıyor.hiç özlemiyor oğlumu ve hiç sevmiyor.kızına çocuğu için hiç masraf yaptırmadı herşeyinizi ben alıcam dedi,odasına kadar aldılar.ama benim oğluma bi tişört bile almaz.o derece yani.bense ağzımı açıp laf sokmayı beceremeyen anca kendi kendimi yiyen bi tipim malesef,yinede giderim,saygıda kusur etmem.geçen ay 2 günlüğüne gittim kalmaya sıkılmıştım evde diye(benim kimsem yok burda,gurbetteyim yani)oğlumu toplasan 1 saaat bile alıp sevmedi,neymiş torunu kıskanıyomuş,o üzülmesinmiş.nasıl üzüldüm anlatamam.
bazı arkadaşlar aman sevmezse sevmesin,tkma diyo ama öyle olmuyo işte.bebeğime başkasının çocuğu muamelesi yapılması çok zoruma gidiyor.öbürü torunuysa bu da torunu ne fark var,ayrım yapmanın hemde belli ede ede ne manası var.
sonuçta eşinin annesi,insan üzülüyor.ama kendim için değil oğlum içinn.1 sene sonra o da herşeyin farkında olacak,sevilmediğini,sadece kuzeninin sevildiğini hissedince içten içe üzülecek.psikolojisini etkileyecek.
ya eşim,benden daha çok üzülüyo.ama yapabileceği bişe yok,annem o diyo atamam ki..
bende ne yapacağımı şaşırmış durumdayım,gitmesem görüşmesem daha kötü,aile bozulacak.
bu durumda ben,eşim ve bebeğim mahvoluyo.
allah sabır versin bize.şuan yapacağım tek şey bu.
ben yaşlanınca bana kızım(kızının çocuğu)yeter onla yaşarım ben diyor.sanki benim oğlum hiç doğmamış,yaşamıyo,onu görmezden geliyo.
ama biliyorum allah büyük.öyle bi zaman gelirki o kızı bakmazda benim oğlum bakar babaannesine.
çünkü ben böyle bir evlat yetiştireceğim inşallah...

Şimdilik kızının annesine hiçbir faydası yok zaten daha ondan medet umuyor. Kayınvalide yaşlanınca naapıcak merak ediyorum. Kapısını çalmamayı da çok düşündüm. Eşime bayramlarda sen annene ben anneme giderim de dedim. Ama arada kalan eşim oluyor. O üzülüyor. Kıyamıyorum ne yapayım. Eşimin sülalesi genel olarak bir tuhaf zaten. 3 yıl önce babam vefat etmişti. Kayınvalidemle aynı apartmanda oturan her davete yemeye içmeye koşan eşimin halaları bile bir başın sağolsun diye gelmeyi bırak, bir telefon bile açmadılar yaa :a015: HAlasının biri yolda gördü beni aaa canım başın sağolsun diyor. Gelini de vardı yanında. Ben de onu gelininin yanında rezil ettim. Yolda, ayaküstü başsağlığı dilenmez dedim. Efendi efendi eve taziyeye gelinir. Bu yıllardan beri böyledir. dedim. Ve o zamandan beri bayram dahil hiç bir akrabasına gitmiyorum. Eşim çocukla yalnız gidiyor. Dul adam gibialsanaalsanasmile
Koskoca kadınlara ben mi öğretecem yaaa görgü kurallarınıalsanaalsanasmile[/QUOT

umarım herşey yoluna girer... iyi temennilerde bulunmaktan başka bi şey yapamıyoruz maalesef. senin ve çocukların için herşeyin en iyisi olsun diye dua edebiliyorum sadece.bazı şeyler sadece yaşanarak öğreniliyo. inşallah kayınvaldende yaşayarak size nekadar haksızlık ettiğini, o masum çocukların bi suçu olmadığını ve sadece kızının değil bir de oğlunun olduğunu görür.yasakkelime sana tavsiyem boşuna canını sıkmaman ve çocuklarının ve eşinin yanında mutluluğun tadını çıkarman:ecrin_bebek: :emir_bebek: :1hug: kayınvaldende olmayıversin canım

haklısın canımcım, İnşallah birgün çocuklar büyüyecek, kayınvalideye de ihtiyacımız kalmayacak:Saruboceq:
Kayınvalide de olmayıversin canım.

canım valla okuyunca yadıklarını,senin kayınvaldenle benimki akraba mı acaba diye düşündüm.
benim kayınvaldemle aram ben hamile kalana kadra süperdi.görümcemin bi kızı var şuan 6 yaşında onu büyüttü halada bakıyor.
benim oğlum oldu,evlendiğimden beri her haftasonunu bende geçiren kadın oğlum doğduğundan beri evime adım atmıyor.hiç özlemiyor oğlumu ve hiç sevmiyor.kızına çocuğu için hiç masraf yaptırmadı herşeyinizi ben alıcam dedi,odasına kadar aldılar.ama benim oğluma bi tişört bile almaz.o derece yani.bense ağzımı açıp laf sokmayı beceremeyen anca kendi kendimi yiyen bi tipim malesef,yinede giderim,saygıda kusur etmem.geçen ay 2 günlüğüne gittim kalmaya sıkılmıştım evde diye(benim kimsem yok burda,gurbetteyim yani)oğlumu toplasan 1 saaat bile alıp sevmedi,neymiş torunu kıskanıyomuş,o üzülmesinmiş.nasıl üzüldüm anlatamam.
bazı arkadaşlar aman sevmezse sevmesin,tkma diyo ama öyle olmuyo işte.bebeğime başkasının çocuğu muamelesi yapılması çok zoruma gidiyor.öbürü torunuysa bu da torunu ne fark var,ayrım yapmanın hemde belli ede ede ne manası var.
sonuçta eşinin annesi,insan üzülüyor.ama kendim için değil oğlum içinn.1 sene sonra o da herşeyin farkında olacak,sevilmediğini,sadece kuzeninin sevildiğini hissedince içten içe üzülecek.psikolojisini etkileyecek.
ya eşim,benden daha çok üzülüyo.ama yapabileceği bişe yok,annem o diyo atamam ki..
bende ne yapacağımı şaşırmış durumdayım,gitmesem görüşmesem daha kötü,aile bozulacak.
bu durumda ben,eşim ve bebeğim mahvoluyo.
allah sabır versin bize.şuan yapacağım tek şey bu.
ben yaşlanınca bana kızım(kızının çocuğu)yeter onla yaşarım ben diyor.sanki benim oğlum hiç doğmamış,yaşamıyo,onu görmezden geliyo.
ama biliyorum allah büyük.öyle bi zaman gelirki o kızı bakmazda benim oğlum bakar babaannesine.
çünkü ben böyle bir evlat yetiştireceğim inşallah...

Tabii ya arkadaşım, benim evlenip de babaannesiyle yaşıyan arkadaşım var. Öyle sahiplenmiş ki babaanneyi, yalnız, yaşlı diye bırakmamış hiçbiryere. Çok da güzel bakıyor. Görümcenin kızı el oğluna gelin gidecek. Bakalım ister mi her el oğlu (sağ olursa ) yaşlı, bunak bir anneanneyi
Neyse sen oğlun üzülmesin diye fazla gitmemeye çalış kaynanana..

Geçen gün bizde kızımın okul kaydını yaptırmaya gittik, mecburen kayınvalideme uğradık. Uğramaz olaydık. Nasıl pişman oldum anlatamam size. İftar yapıldı. Ben ufak bebeğimden ötürü yiyememiştim. KEndisi tıkındı, ben alayım oğlanı sen karnını doyur demedi. Oğluna diyor sen al bebeği karın yemek yesin diye. Neyse..Kızım o gece orada kalmak istedi. Her zaman da kalmaz haa. Kırk yılda bir canı orda yatmak istemiş. Babaannesinde bir tripleeer, bir tripler anlatamam. Yok kalmasınmış, o evde olunca hiç iş yapamıyormuş. Bayram gelmiş. İşi varmış. Her gün soluğu kızında alıp yelloz yelloz gezeceklerine iş yapsınlar ya. [Ben iki çocukla nasıl yapıyorum] Kızım orda kalmak isteyince mi bayram işi aklına geliyor. Eşim de kızdı: daha bayrama on gün var bu ne telaş dedi. Benim de tepem attı çabucak bebeği giydirdim, çantasını hazırladım sofraya falan oturmadan kalktım gidiyoruz dedim eşime. Gel kızım biz bugün evimize gidelim, başka zaman kalırsın dedik. Yavrum ağlamaya başladı, herkes beni kovuyor diye. Çocuğun psikolojisini bir düşünün. Kuzeni olduğundan beri artık sevilmediğini düşünüyor.Kızım senin annen baban var çok şükür, kimse kovamaz seni. Seni sevmeyen ölsün dedim. Dedesi dayanamadı kal yavrum ben seni yarın bırakırım eve dedi. Kayınpederim melek gibidir. Ağzı var dili yok adamcağızın. Kaynanam ise yemek yeseydin, babası tutsaydı bebeği diyor hala. Eşşek olsa anlar insanı kırdığını ama, bunda tık yok. "Yok anne oğlan durmuyor zaten" dedim. Şimdi bir de zeytinyağı gibi üste çıkmaya kalkar bu. Yemek hazırladım da soframa oturmadı der küsmeye kalkar. Bahane arıyor ya. Ama geri dönmedim. Çıktık biz. kaydirigubbakcemileEvde de yemeğim yoktu. Moralim sıfırın altında yemeden yattım:( Eşime de dedim. Bayrama kadar gitmeyeceğim bayramda laf olmasın diye giderim ama sofrasına yine oturmam dedim. Onun da çok sinirleri bozulduğu için bir yorumda bulunamadı yazık:delphin::çok üzgünüm:

Keşke benim kaynanam da sevmese en azından karışmaz belkii nasıl bakıcağıma büyüteceğime..

ben cidden anlamıyorum.kaynanaya niye bukadar takılınır.şu topikte okuduklarıma bakıyorum ben taksam hergün bir yeni konu açmam lazım abartısız.ama takmıyorum.sevsin sevmesin baksın bakmasın bukadar takılacak ne var.sevmezse bakmazsa herşeyden önce çocuğunuzun sevgisinden olacak çocuk kendini seveni sever ve kaynananız için en büyük ceza bu olacak bence.çok abartıyosunuz bu kaynanaları kafanızda.kimse kaynanaya anneye falan güvenerek yapmasın bence çocuk ya hastalanırlar yada böyle kafalarına eser bakmazlar.olabilir.biraz esnek düşünmekte rahat olmakta fayda var.bana şimdi doğur doğur diyen kaynanam biliyorumki bakmayacak ama onu kim umursar.severim yinede niye kafamda onu büyütüp dert ediyimki.yok yok ben anlamıyorum.

Keşke benim kaynanam da sevmese en azından karışmaz belkii nasıl bakıcağıma büyüteceğime..

her hayırda bir şer her şerde bir hayır vardır sözü nekadar doğru.konu sahibi aksi olsaydı buseferde belki sizin yaşadığınız tarzda sıkıntı yaşayacaktı.

her hayırda bir şer her şerde bir hayır vardır sözü nekadar doğru.konu sahibi aksi olsaydı buseferde belki sizin yaşadığınız tarzda sıkıntı yaşayacaktı.

Bununla bir ilgisi yok canım. Kızının çocuğu olmadan önce benim kızıma baktı (6 sene). Hiç birşeyine karışmadım. Kızı doğurduktan sonra değişti. Tabii siz rahat yorum yazabilirsiniz. Çünkü hayata dair herşey ancak yaşayarak anlaşılır. Uzaktan davulun sesi kulağa hoş gelirmiş..

boyle ınsanlar var
benım yengemde oyle kendı kızının cocuguna el bebek gul bebek bakar
oglunun cocugunu yavrumun yavrusu yarısıda yılanın yavrusu dıye sever :olmaz:

benim babannem de halamın çocuklarını yere göğe koyamaz, biz erkek evlatlarının çocuklarına yapmadığı kötülük kalmamıştır. hem bizi sevmez hem analarımızı, amcamı da babamı da zamanında karılarından ayırmayı başardıydı falan aaaa bak yine o konulara giriyom girmicem :/ velhasıl kötü bişi olsa da bölesi çok var.

Topik sahibi arkadaşımın Benim yaşadıklarımın dörtte birini yaşamadığına eminim..
Ben sadece çocuk konusu değil bi çok şey yaşadım..
Yaşanmaması gereken ne varsa yaşadım..

Bence arkadaşım fazla kafasına takıyor..
Benim evime gelmese gitmese görmesem ben daha çok memnun olurum valla..

Bununla bir ilgisi yok canım. Kızının çocuğu olmadan önce benim kızıma baktı (6 sene). Hiç birşeyine karışmadım. Kızı doğurduktan sonra değişti. Tabii siz rahat yorum yazabilirsiniz. Çünkü hayata dair herşey ancak yaşayarak anlaşılır. Uzaktan davulun sesi kulağa hoş gelirmiş..

benim çocuğum olduktan sonra 6 sene baksa niye ikinciye bakmadı demem.birinciye baktı sağolsun der geçerim.onada bakmayabilirdi derim.bence biraz derdi kafanızda kendiniz yaratıyosunuz.ben burda açılan konulara bakıyorum kaynanayla ilgili ben 10 katını yaşamışım ama aklıma gelmemiş sinirlenmek nefret etmek kızmak.kafanıza takmayın diye söylüyorum yoksa bir arkadaş açmış konu:bayrama gelmiş altın almış giysi niye almamış diye oraya yazdım ben bana 2 bayram geçti hiiiç gelen giden olmadı ozaman ben takmadım kendi yaptıklarının altında sonradan ezildiler zaten şimdi aramızın iyi olmasının sebebi benim hoşgörülü davranmamdır mesela.bunuda bilirler onlarda bana saygılı davranırlar.kaynanana ne kafada büyütülüp dert edilecek nede evliliğimi etkileyecek biridir bana göre herşey eşte başlar biter

ben sizin yerinizde olsam kaynanamı hiç takmam alırım kızımı veririm annemin yanına o da kıymetli kızıyla ilgilensin çokta önemli değil benim çocuğumu sevip sevmemesi

ben sizin yerinizde olsam kaynanamı hiç takmam alırım kızımı veririm annemin yanına o da kıymetli kızıyla ilgilensin çokta önemli değil benim çocuğumu sevip sevmemesi

yani.belkide şöyle de düşünüyordur ben bikere baktım birdaha bakmam.ne diyebilirsinki kaynana sonuçta.anneme bile niye bakmıyosun diyemem alınamam kaldıki kaynanama.onlara güvenip çocukta doğurmam.bakan olmazsa mecburen bakıcıya bırakırım:CüvCüv:

yani.belkide şöyle de düşünüyordur ben bikere baktım birdaha bakmam.ne diyebilirsinki kaynana sonuçta.anneme bile niye bakmıyosun diyemem alınamam kaldıki kaynanama.onlara güvenip çocukta doğurmam.bakan olmazsa mecburen bakıcıya bırakırım:CüvCüv:

Ben neden bakmıyor diye sorgulamıyorum ki. İki çocuğu arasında torunlarına kadar ayrım yapıyor diyorum. Ayrıca 6 sene kızıma bakıp büyütmesinin sebebi yine kendi kızının bu zaman zarfında çocuk sahibi olmamasıdır. Bunu da kendi ağzıyla söylüyor zaten

Ben neden bakmıyor diye sorgulamıyorum ki. İki çocuğu arasında torunlarına kadar ayrım yapıyor diyorum. Ayrıca 6 sene kızıma bakıp büyütmesinin sebebi yine kendi kızının bu zaman zarfında çocuk sahibi olmamasıdır. Bunu da kendi ağzıyla söylüyor zaten

Kaynanama güvenip çocuk doğurmadığımı daha önce belirtmiştim. Ben hayatta kendimden başka kimseye güvenmemguclubacismile

canım umursama diyeceğim ama elinde değil biliyorum
benim kayınvaldemde oğlumu bir kere gördü okadar onda da ben götürdüm eşimin hatırına bebeğim 5 aylık oldu evlerimizin arası 5 dk ya var ya yok ama gelmiyor . oğlum hastanede yattı onda bile gelmedi ama eşime gelince bebeği özledim demesini biliyor . oda aynı kızından olan 6 yaşında bir torunu var varsa yoksa o hatta geçenlerde duydum 4 yaşında bir çocukla torunu kavga etmişler niye torununa vurdu diye mahalleyi birbirine katmış
ama nedense benim çocuğumu torunu olarak görmüyor
peki umrumda mı hiç değil zaten yavrumunda onun sevgisine hiç ihtiyacı yok bayram gelecek o zamanda gitmeyeceğim

canım umursama diyeceğim ama elinde değil biliyorum
benim kayınvaldemde oğlumu bir kere gördü okadar onda da ben götürdüm eşimin hatırına bebeğim 5 aylık oldu evlerimizin arası 5 dk ya var ya yok ama gelmiyor . oğlum hastanede yattı onda bile gelmedi ama eşime gelince bebeği özledim demesini biliyor . oda aynı kızından olan 6 yaşında bir torunu var varsa yoksa o hatta geçenlerde duydum 4 yaşında bir çocukla torunu kavga etmişler niye torununa vurdu diye mahalleyi birbirine katmış
ama nedense benim çocuğumu torunu olarak görmüyor
peki umrumda mı hiç değil zaten yavrumunda onun sevgisine hiç ihtiyacı yok bayram gelecek o zamanda gitmeyeceğim

Gerçekten mi? Hiç bir bayram gitmiyor musun? Son yaptığı terbiyesizlikten sonra ben de bu bayram gitmemeyi düşündüm. Hatta eşim de zaten bayramda çalışıyor. Gitsek de fazla oturmayız sen bilirsin dedi. Ama ben çekiniyorum gitmemeye, maalesef elimde olmadan elalem ne derlerle yaşadığım için ohaoldumsmile Arefeden anneme gidicem, bayramın 1. günü de ordayım, artık ilerleyen günlerde eşim isterse bir uğramak için gideriz annesine
Hatta dün oturduğu semte kadar gittik eşim ve çocuklarla. Gezdik, alışveriş yaptık. Ama arayıp biz burdayız deyip de evine uğramadık. Akşam telefonda kızımdan duydu oraya gittiğimizi. Neden gelmediniz demiş eşime. O da işim var diyorsun ya engel olmayalım diye uğramadık diye lafı sokmuş. Helal olsun kocama bealkisalkisalkis

Back