- 6 Nisan 2023
- 949
- -44
- 26
-
- Konu Sahibi Mavinin her tonunaa
Bilmiyor.Ya kâtip iki üst sokakta oturan aile bilmiyor mu sence bu herifin ne mal olduğunu, kızlarının ne koşullarda çalışıp yaşadığını? Hastalığında doktora bile gidemediğini? Mümkün mu sence? Bal gibi biliyorlar ama umurlarinda değil
Hastalığımda doktora gidiyorum tabi ki aksi mümkün mü ? Dükkanın yoğun olduğu döneme denk gelmişti bi kere diş muhabbetim o yüzden ertelemişti.. mecburen dükkana çağırmıştı diyeyim yani tabi ki bu da normal bi şey değil ben isterdim ki sen evde dinlen desin. Neyse konu bu değil zaten, ama ailem bunların hiçbirini bilmiyor. Çünkü rahat bir hayat yaşıyordum çalışırken mutlu görünüyordum . Nasıl rahattın hep ağlaşıyordun burada diyeceksiniz ama sorunun özünü anlatmak için olayı anlattım hep burada. Mesela bi geziye gitmeme izin vermedi diye konu açıyorum ya burada..Ya kâtip iki üst sokakta oturan aile bilmiyor mu sence bu herifin ne mal olduğunu, kızlarının ne koşullarda çalışıp yaşadığını? Hastalığında doktora bile gidemediğini? Mümkün mu sence? Bal gibi biliyorlar ama umurlarinda değil
Hayatımda bu kadar saçma yorum görmedimsenin ailen böyle olabilir kimse seçemiyor ailesini ama benimkiler çok şükür öyle değil
Siz bence olayı yazılandan ibaret olarak hayal ediyorsunuz. Burası anonim bir yer ben kocamı şikayet ediyorum mutsuz olduğumu anlatıyorum. Onun düşünce yapısı vs vs. Ayrıca benim annem kocamın yanından çekip aldı beni o evden, hepsinin de ağzına …..Kirazcim ailemden bir tek babam var. Ben su an evliligimde mutsuz olsam, birak mutsuzlugu yuzum bile dusuk olsa babam sebebini arar. Hele ki senin sartlarinda yasayacagim muhtemelen zorla beni bosatirlardi. Birbirimizi kandirmayalim. Ailesi arkasinda olan biri yere saglam basar yetisme tarzi bu olur ve sonrasinda da kimseye eyvallah etmez.
Isin sacmalik kismina gelirsek muhtemelen sen onceki yazdiklarini unutuyorsun ki tutarsizliklarinin farkinda degilsin.
Babam desen dünyanın en iyi babası bana göre tek bir gözyaşıma kıyamaz annem benim için herkesi mahveder. Yani buraya yazdıklarım kadar yazmadıklarım da var. Güzel şeylerimi yazmadım buraya tabi ki . Memnun olduğum şeyleri yazmadım hiç . Dertlerimi yazıyorum ben burayaKirazcim ailemden bir tek babam var. Ben su an evliligimde mutsuz olsam, birak mutsuzlugu yuzum bile dusuk olsa babam sebebini arar. Hele ki senin sartlarinda yasayacagim muhtemelen zorla beni bosatirlardi. Birbirimizi kandirmayalim. Ailesi arkasinda olan biri ayaklari yere saglam basar, yetisme tarzi bu olur ve sonrasinda da kimseye eyvallah etmez.
Isin sacmalik kismina gelirsek muhtemelen sen onceki yazdiklarini unutuyorsun ki tutarsizliklarinin farkinda degilsin.
Ama sinirlenir boşar diye de az ödün patlamadı Kiraz şimdi yeme bizi burda. Çok mu normal insani çalışma şartlarından yoksun olmak, çok mu normal işin sağlığından önce gelmesi, bi pazar gezmesine gitmek istemenin boşanma laflarına dönmesi çok mu normal, insanın kocasından umudu kalmayıp kendi canını cebindeki parayı, rahatını kendi kendine hem de o kocaya rağmen sağlamaya çalışması çok mu normal? Yaptın da noldu, adama sorunla gelmedin her işini tek gördün noldu? Daha mı çok sevdi seni? Bak başından atıyor şimdi. Sen bekle hala 2 aya belki vazgeçer diye.Hastalığımda doktora gidiyorum tabi ki aksi mümkün mü ? Dükkanın yoğun olduğu döneme denk gelmişti bi kere diş muhabbetim o yüzden ertelemişti.. mecburen dükkana çağırmıştı diyeyim yani tabi ki bu da normal bi şey değil ben isterdim ki sen evde dinlen desin. Neyse konu bu değil zaten, ama ailem bunların hiçbirini bilmiyor. Çünkü rahat bir hayat yaşıyordum çalışırken mutlu görünüyordum . Nasıl rahattın hep ağlaşıyordun burada diyeceksiniz ama sorunun özünü anlatmak için olayı anlattım hep burada. Mesela bi geziye gitmeme izin vermedi diye konu açıyorum ya burada..
Kavga da etsek bi şekilde o geziye gidiyorum ben. Ondan habersiz para biriktiyordum kendime ve istediğim kıyafeti vs de alıyordum hep. Ama kavga ve mutsuzluğumun sebebi onun düşüncesiz olması ve farklı düşünmesi oldu her zaman, burada da bunları anlattım. Siz sanıyor musunuz ki evden dışarı çıkmıyorum param yok falan filan. Asla bi durum olmadı. Bu da benim sayemde. Kendi kendimi rahat ettirdim hep
Siz bence olayı yazılandan ibaret olarak hayal ediyorsunuz. Burası anonim bir yer ben kocamı şikayet ediyorum mutsuz olduğumu anlatıyorum. Onun düşünce yapısı vs vs. Ayrıca benim annem kocamın yanından çekip aldı beni o evden, hepsinin de ağzına …..yeni evliyken olmuştu bu çünkü mutsuz olduğumu anlatmıştım. Şu an mutsuz bir evliliğim olduğunu bilmiyorlar. Bi de rahat bi hayatım olduğu için öyle görüyorlar.
Hani ailen çok üzülür hasta olur yataklara düşerdi? Hani bişeycik bilmiyorlardı, hani seni mutlu sanıyolardı. Söylediğini en önce kendin unutmasan iyisin aslında.Siz bence olayı yazılandan ibaret olarak hayal ediyorsunuz. Burası anonim bir yer ben kocamı şikayet ediyorum mutsuz olduğumu anlatıyorum. Onun düşünce yapısı vs vs. Ayrıca benim annem kocamın yanından çekip aldı beni o evden, hepsinin de ağzına …..yeni evliyken olmuştu bu çünkü mutsuz olduğumu anlatmıştım. Şu an mutsuz bir evliliğim olduğunu bilmiyorlar. Bi de rahat bi hayatım olduğu için öyle görüyorlar.
Siz bence olayı yazılandan ibaret olarak hayal ediyorsunuz. Burası anonim bir yer ben kocamı şikayet ediyorum mutsuz olduğumu anlatıyorum. Onun düşünce yapısı vs vs. Ayrıca benim annem kocamın yanından çekip aldı beni o evden, hepsinin de ağzına …..yeni evliyken olmuştu bu çünkü mutsuz olduğumu anlatmıştım. Şu an mutsuz bir evliliğim olduğunu bilmiyorlar. Bi de rahat bi hayatım olduğu için öyle görüyorlar.
İlk zamanlar söylemiştim yazmışım oraya göre göre nasıl yanlış tespit yapıyorsunHani ailen çok üzülür hasta olur yataklara düşerdi? Hani bişeycik bilmiyorlardı, hani seni mutlu sanıyolardı. Söylediğini en önce kendin unutmasan iyisin aslında.
Babam desen dünyanın en iyi babası bana göre tek bir gözyaşıma kıyamaz annem benim için herkesi mahveder. Yani buraya yazdıklarım kadar yazmadıklarım da var. Güzel şeylerimi yazmadım buraya tabi ki . Memnun olduğum şeyleri yazmadım hiç . Dertlerimi yazıyorum ben buraya
Mavi,Kesinlikle öyle mune. Başka yerde çalışsam birikim yapmıştım yani.. ama buradaki kadınların da beni linçledikleri ve anlamadıkları şeyler var. Gurursuz ve çok aşık olduğum için değil boşanamam benim. Evet duygularım karışık o ayrı. Ama beni ailem öyle güzel sevgi ve ilgi dolu büyüttü ki kendimden çok utanıyorum ailemin gözlerinin içine bakamıyorum ve biz sana demedik mi ? Diyecekler mutlaka haklı olarak. Ailem karşıydı çünkü bu evliliğe. Yani kendi annemin babamın ailemin sevdiklerimin yanında o kadar çok mutluyum ki, böyle bi hata zincirinde olduğum için aşırı utanıyorum ve üzülüyorum çünkü benim ailem asla böyle bir damat haketmedi.. yani burada kadınların beni linçledikleri gibi değil hiçbir şey. Kocama çok aşık ve erkeksiz bir hayat süremem yapıştım kocama gibi bi durum asla söz konusu değil. Anlamıyor bazı kadınlar, onlar da haklı uzaktan durum böyle görünüyor olabilir.
Öyle yani mune.. belki sen beni anlarsın biraz. Ayrıca bahane olduğunu düşünüyor herkes ama gerçekten annem babam da 50 küsür yaşındalar artık onları üzmek üzüntü ile sınamak çok zoruma gidiyor . Hayatımda hiç onları üzmedim ben çünkü en büyük yanlışım bu damadı getirmekti onlara.. nasıl yaptım bunu diye düşünmekten içim içimi yiyor zaten. Sonucu güzel de olsa yıpratıcı bir süreç boşanma ne olursa olsun. Ben kendi psikolojime sahip cıkmam lazım güçlü durmak lazım ama illa ki ilk dönemler tökezleyeceğim malesef.
Tabi sonra baktın annen seni tutmayacak adamın yanında, ağzını açmamaya karar verdin. Sorana ailem üzülür diyon.İlk zamanlar söylemiştim yazmışım oraya göre göre nasıl yanlış tespit yapıyorsun
piraye bilmiyorlardır, benim kızla da aramızda 2 sokak var, her gördüğümde çok mutlu, hoş şu an cicim aylarında ama bazı kadınlar ketumdur kan kusar ailesine kızılcık şerbeti içtim der, kocasını ailesine öyle bir gösterir ki, zaten bence Mavi ailesinin onaylamadığı biriyle evlendiği için adamı olduğundan farklı anlatıyordur ailesine.Ya kâtip iki üst sokakta oturan aile bilmiyor mu sence bu herifin ne mal olduğunu, kızlarının ne koşullarda çalışıp yaşadığını? Hastalığında doktora bile gidemediğini? Mümkün mu sence? Bal gibi biliyorlar ama umurlarinda değil
Bir evliliğin getirdiği hiçbir şeye sahip değilsin. Sevimsiz bir patron hiç yoktan sigorta yapar yolunu yemeğini verir senin kocan onu da vermiyor. Ne zaman mutluydun, adam kahvaltıda sebzeli omlet mi yapıyodu mesela? Yatakta mutluydun onu biliyoruz mesela ahahah.
Teşekkür ediyorum mune. Söylediklerinde çok çok haklısın benim ailemde tam olarak böyle mükemmel insanlar. Ben kendimden çok onları düşünür oldum sanki çocuğum varmış gibi sorumluluğum varmış onları üzmemek gibi gibi.. kendi isteğim için boşansam bencillik ediyormuşum gibi. İnanmıyorlar ama binbir türlü bu şekilde düşüncelerim var hep . Ama cesaretleniyorum en yakın zamanda çekip gideceğim inşallahMavi,
52 yaşındayım biliyorsun, 29 yaşında kızım var ve 1 ay önce evlendi.
Damadımı da ailesini de beğendik kızım rızamızı onayımızı alarak evlendi vs vs ama hayat bu, onayladığın insanların bile yanlışı olabiliyor, zaman kızıma ve bizlere neler gösterir bilemeyiz, o yüzden bir yanım insanlara şüpheyle yaklaşır hep.
Kızım da senin gibi tek çocuk, el bebek büyüdü, babasının aşkı oldu, bu yaşa kadar üzerine titredik çok da güzel yürekli bir kızdır.
Bunları yazıyorum ki anne babanın gözünden de anla bazı şeyleri ve artık bir adım at cesaretlen kendine güven diye.
Çocukları onaylamadıkları bir şey yapsa da anne babalar sarıp sarmalayıcı olur, boşanırsan üzüleceklerini düşünüyorsun ama bu evliliğe devam edersen onları daha çok üzersin çünkü anne babalar çocukları yuvasında mutluysa başlarını yastığa huzurla koyuyorlar mutsuzsa günler zehir oluyor, kız aileleri çoğunlukla çocuklarının evliliğine müdahale etmiyor çekip alırım kızımı demiyor o adımı kızlarından bekliyorlar zira kızlar berbat evliliklerini devam ettirmekte inatçı oluyorlar, sen arka çıkıyorsun kız o eve geri dönüyor çünkü.
Boşanırsan üzüntüden ölmezler, bu adamla mutsuz evliliğine devam edersen kahrederler asıl, zira sen onların yanına gittiğinde ne kadar mutluluk pozları versen de anne babalar çocuklarının iç dünyasında neler oluyor anlıyorlar, utanılacak bir şey de yok, insanız hatalar yaparız önemli olan hatada ısrarcı olup kendimizi mutsuzluğa mahkum etmemek.
Annen baban sen iyiysen iyi hisseder, çok gençsin ayak diriyorsun ama kendine yazık ediyorsun bu adam bugün olmasa yarın başka birini koluna takıp seni de evden atar, bunu da o kötülediği ana babasıyla yapar, işte bu olursa ailen o zaman çok üzülür, şimdiye kadar neden bize gelmedin neden bu evliliğe devam ettin derler.
İnsanlar boşanmak için evlenmiyor hele genç kızlar binbir hayal kuruyorlar lakin olmayanı oldurmaya çalışmak ömrünü heba etmekten başka bir şey değil, sana bir sürü işaret veriyor adam bunu da gözüne soka soka yapıyor, sen hala son dakikaya kadar bekliyorsun.
Bana dürüst olmak zorunda değilsin kendine dürüst ol kafi, ne olmasını bekliyorsun?
Vazgeçtim boşanmayacağım aşkından ölüyorum mu desin? Dükkanı devretmesin seni de haftanın 7 günü dükkana götürmeye, sgksız maaşsız çalıştırmaya, gözünün önünde kadınlarla flört etmeye devam mı etsin? Nedir beklentin?
Bak evlatcım, can çıkar huy çıkmaz, bu evlilikte 1 mutlu 5 mutsuz günün olmaya da devam eder, boşanmaktan şimdi vazgeçseniz adam sana en fazla birkaç ay güzel davranır sonra aynı tas aynı hamam devam.
Eşini bir kenara bırak, sen ne istiyorsun ona karar ver, devam etmek istiyorsan her şeyi de göğüsleyeceksin ama, iki de bir de bu adam çok düşüncesiz bu adam şöyle yapıyor böyle davranıyor demeyeceksin, ne yaparsa eyvallah diyeceksin, tercih senin.
Evet aileme farklı anlattım hep bu zamana kadar valla doğrupiraye bilmiyorlardır, benim kızla da aramızda 2 sokak var, her gördüğümde çok mutlu, hoş şu an cicim aylarında ama bazı kadınlar ketumdur kan kusar ailesine kızılcık şerbeti içtim der, kocasını ailesine öyle bir gösterir ki, zaten bence Mavi ailesinin onaylamadığı biriyle evlendiği için adamı olduğundan farklı anlatıyordur ailesine.
Evin tek çocuğu, anne baba kızına düşkünse kız her şeyi olduğu gibi anlatsa o damadın ensesinde boza pişirirlerdi şimdiye kadar, kaldı ki kızlarının da bu evlilikten kurtulmak istediğine emin olmadan adım da atamazlar, yani şurada kaç konu okuduk aile kızına gel diyor kız gidiyor 2 gün sonra koca evine geri dönüyor, yine bir şey oluyor baba evine gidiyor anne baba bu sefer kararından cayma boşan arkandayız diyor kadın tekrar koca evine geri dönüyor, anne babada da artık şalterler atıyor.
Kocam da kocam diyen kızlarını zorla söküp alamazlar ki