Tombiş Hamilelerin Günlüğü

Canim ben 80 kiloyum 167 boyum yaşım da 27 aslında geçen yaz 15 kilo verdim diyetle ama geri aldım çoğunu ilacı kestigimden beri ağzıma şekerli hicbirsey girmedi şekersiz pekmez siparis ettim bal bile yemedim ama ne zamana kadar dayanabilirim bilmiyorum o yüzden tarifler arıyorum yapabileceğim sen kaç kilo aldın şekerin ne durumda kaç kiloda hamile kaldın?
Canım ben de 85.5 ile hamile kaldım, boyum 1.67 yaşım 28. Ben de geçtiğimiz yıl 77 e kadar indim ama geri aldım :KK67: Şimdi 86.4 kiloyum 15.haftaya girdim bugün. Açlık şekerim 90, açlık insülinim 26. Başlarda 45 lerdeydi, karatay ve ilaç ile düşürdüm biraz. Karatayın sırf yemek tariflerinden oluşan bir kitabı var tatlım, eğer tarif arıyorsan bakmanı önerebilirim. Ben tatlı olarak dut pekmezi yiyorum şekersiz değil. Bir de günde bir-bir buçuk porsiyon meyve. Bunun dışında ekmek de yememeye çalışıyorum şeker almayayım diye. Şimdilik iyi gidiyor sanırım. Bir de böbreklerimden rahatsızım proteinüri hastasıyım o yüzden tuzu da mümkün oldukça kullanmam. Eğer tuzlu yiyorsan azaltmanı öneririm ödem oluşmaması için.

Canım ben de 85.5 ile hamile kaldım, boyum 1.67 yaşım 28. Ben de geçtiğimiz yıl 77 e kadar indim ama geri aldım :KK67: Şimdi 86.4 kiloyum 15.haftaya girdim bugün. Açlık şekerim 90, açlık insülinim 26. Başlarda 45 lerdeydi, karatay ve ilaç ile düşürdüm biraz. Karatayın sırf yemek tariflerinden oluşan bir kitabı var tatlım, eğer tarif arıyorsan bakmanı önerebilirim. Ben tatlı olarak dut pekmezi yiyorum şekersiz değil. Bir de günde bir-bir buçuk porsiyon meyve. Bunun dışında ekmek de yememeye çalışıyorum şeker almayayım diye. Şimdilik iyi gidiyor sanırım. Bir de böbreklerimden rahatsızım proteinüri hastasıyım o yüzden tuzu da mümkün oldukça kullanmam. Eğer tuzlu yiyorsan azaltmanı öneririm ödem oluşmaması için.
Çok benziyor durumumuz çok güzel gidiyormussun inşallah böyle devam eder şekerini ne kadar sürede bir ölçtürüyorsun şeker yüklemesi mi yapıyorlar endokrin uzmanına ve diyetisyene gidiyomusun doktor bana önerdi ama bir de ne ilacı ilaç kullanabilirmiyiz bebeğe zarar vermez mi ayyyy kafamda deli sorular kusura bakma

Çok benziyor durumumuz çok güzel gidiyormussun inşallah böyle devam eder şekerini ne kadar sürede bir ölçtürüyorsun şeker yüklemesi mi yapıyorlar endokrin uzmanına ve diyetisyene gidiyomusun doktor bana önerdi ama bir de ne ilacı ilaç kullanabilirmiyiz bebeğe zarar vermez mi ayyyy kafamda deli sorular kusura bakma
Evet canım oldukça benzer durumdayız :) Doktorum tahlil istemiyor benden ama ben yine de ayda bir yapıyorum özellikle şeker ve böbrekle ilgili değerlere baktırıyorum. Şeker yüklemesi 20.haftalardan sonra yapılıyor diye biliyorum ama bizde zaten insülin direnci var yaparlar mı bilmem zaten teşhis konmuş gibi bir durumdayız :KK48: Yine doktorum istemedi ama öğrendim ki idrar tahlili de yapılmalı ayda bir, idrar yolu enfeksiyonuna karşı. Henüz ne endokrin ne diyetisyen hiçbir doktora gitmiyorum sadece kadın doğum doktoruma gidiyorum ayda bir. İlaç mümkün oldukça kullanmamalıyız, hele sen şimdi 1.trimesterdesin hiç ilaç kullanma doktorlar önermiyor. Şimdiye kadar aldığım tek ilaç bu hafta idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğim için monurol şase diye bir ilaç verdi doktorum onu kullandım o kadar. Kardeşim eczacı ona sordum önce, kullanabilirsin hamilelere verilir dedi de öyle kullandım. Kafanda deli sorular olması çok normal henüz çok yeni hamileliğin :KK45:Ama kendini sıkma, kilonu her gün ölçmeye çalış böylece bir gün kaçırsan hemen toparlarsın.

Merhaba arkadaşlar tombiş bir hamile olarak yeni katılıyorum aranıza tsh yüksek ve insülin direncim var zaten hamile kalmadan önce de ilaçlarnı kullaniyordum ama hamile kalınca doktor şeker ilacını kesti ve vücuduna şeker sokma dedi bebeğe zarar verirsin dedi şimdi nasıl beslenmeli yim bilmiyorum benim durumumda diyabetik hamile var mı aranızda acaba?
arkadasim hosgeldin aramiza Allah saglik versin
saglikla bebegini kucagina almani nasip etsin insallah
sevgili Papillon_ Papillon_ sana tum sorularinin cevaplarini cok guzel vermiss :))
Merhaba canım hoşgeldin aramıza :KK3: Benim de insülin direncim var ilaç kullanıyordum hamile kalana kadar ama senin gibi benim de doktorum kesti ilacı. Bana açıkçası şekerden uzak dur demedi ama hepimiz biliyoruz ki dikkat etmeliyiz :KK51: Sen kaç kilo ile hamile kaldın, boyun, yaşın kaç? Ben karatay tarzı beslenmeyi benimsemiştim eğer bilgin yoksa araştırmanı tavsiye ederim özellikle insülin direncine karşı beslenme önerileri vardır. Örneğin yapabilirsen beyaz ekmeği (hatta her rengini) :KK48: şekeri, hazır gıdaları, abur cubur gibi boş kalorileri, hamurişini hayatından mümkün olduğunca çıkar derim. Bunun dışında ceviz badem gibi kuruyemişleri tüketmelisin. Şekerli içeceklerden uzak durmalısın. Söylemesi kolay, sen yapabiliyor musun desen tamı tamına uyamıyorum ama uymalıyız aslında :KK45:
olsun bitanem ne kadar dikkat edersen kardir yani nolcak :)

selam kizlarrr sonunda geldimmmm yogun gecen haftasonunun ardindan dun sabah uyandim soyle bi saaate bakayim dedimm uykulu uykulu birde baktim ne goreyim ayin 28 i anammm doktor randevum varmis bugun diye hatirladim kalktim biraz ev toplayip dusumu aldim 12 gibi yola ciktim 3 gibi donduumm biraz yemek yiyip 4 te bir uyumusum ki 7 de zar zor uyandim sonra kendime gelip aksam yemegi hazirladimm esimee Boyle halaa bir yorgunluk var ustumde uyusam uyurum yani :))
bu arada doktor bebegin iyi durumda oldugunu soyledi sukur hersey yolundaymis 1 kilo 400 gr olmus :)
saclarini gosterdi abisi gibi dogacak belli :)
cumartesi gunude 7. ayim bitecek 8 e gircem son 2 randevu kaldi dedi ardindan dogum olacak insallah
normal mi sezeryan mi dusunuyosun dedi normal dedik evet alide normal dogdu korktun mu gibi sorular srdu oyle iste :))

Kızlar bu gün ilk doktor randevuma gittim keseyi gördük 5+1 im artık :anneadayı: 15 gün sonra kalp atışını duyucaz kısmetse ama düşük tehlikem var fitil verdi 1000 kilometre yol gittik bayramda bişey olmadı bebişim yukarıya sağ tarafıma tutunmuş güzelce Allah onu bana bağışlasın inşallah herkesin bebişini de :nazar:

selam kizlarrr sonunda geldimmmm yogun gecen haftasonunun ardindan dun sabah uyandim soyle bi saaate bakayim dedimm uykulu uykulu birde baktim ne goreyim ayin 28 i anammm doktor randevum varmis bugun diye hatirladim kalktim biraz ev toplayip dusumu aldim 12 gibi yola ciktim 3 gibi donduumm biraz yemek yiyip 4 te bir uyumusum ki 7 de zar zor uyandim sonra kendime gelip aksam yemegi hazirladimm esimee Boyle halaa bir yorgunluk var ustumde uyusam uyurum yani :))
bu arada doktor bebegin iyi durumda oldugunu soyledi sukur hersey yolundaymis 1 kilo 400 gr olmus :)
saclarini gosterdi abisi gibi dogacak belli :)
cumartesi gunude 7. ayim bitecek 8 e gircem son 2 randevu kaldi dedi ardindan dogum olacak insallah
normal mi sezeryan mi dusunuyosun dedi normal dedik evet alide normal dogdu korktun mu gibi sorular srdu oyle iste :))

Maşallah canım bebişine Rabbim nazarlardan saklasın :KK68:

Kızlar bu gün ilk doktor randevuma gittim keseyi gördük 5+1 im artık :anneadayı: 15 gün sonra kalp atışını duyucaz kısmetse ama düşük tehlikem var fitil verdi 1000 kilometre yol gittik bayramda bişey olmadı bebişim yukarıya sağ tarafıma tutunmuş güzelce Allah onu bana bağışlasın inşallah herkesin bebişini de :nazar:

Canımm çok sevindim, Rabbim yavrunu sana bağışlasın inşallah :KK68: Ben de bugün bir kızım olacağını öğrendim havalara uçtum, Allah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin :emir_bebek::KK200:

ayy masallah sanada bebise de cnm ne guzel insalah bi sorun olmadan gecer tehliken cok yormamaya Calis kendini bu ara olur mu :)
Maşallah canım bebişine Rabbim nazarlardan saklasın :KK68:

Canımm çok sevindim, Rabbim yavrunu sana bağışlasın inşallah :KK68: Ben de bugün bir kızım olacağını öğrendim havalara uçtum, Allah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin :emir_bebek::KK200:
oh oh yeni bir fistik daha gelecek aramiza masallahhh tebrik ederim tekrar bitanemmm :)
ay bizim bu topikte kizlar cogunlukta oldu sanki dimi :))

merhaba kızlar
bende 7 haftalık gebeyim, ilk doğum kilolarımı atamadan ikinciye hamile kaldım
ilk gebeliğimde 30 kilo almıştım:KK43: 67 ile hamile kalıp 95 ile doğuma gittim
şimdi de en son 85lerdeydim ama korkuyorum tartılmaya kilo aldım gibi geliyor
bu gebeliğimi kilo almadan hatta kilo vererek tamamlamak zorundayım yoksa iflah olmam
diyetisyene gitsem ne yapacak sanki diyorum mucize liste mi verecek, herşey kendi elimde
poff ne yapacağım bilmiyorum

merhaba kızlar
bende 7 haftalık gebeyim, ilk doğum kilolarımı atamadan ikinciye hamile kaldım
ilk gebeliğimde 30 kilo almıştım:KK43: 67 ile hamile kalıp 95 ile doğuma gittim
şimdi de en son 85lerdeydim ama korkuyorum tartılmaya kilo aldım gibi geliyor
bu gebeliğimi kilo almadan hatta kilo vererek tamamlamak zorundayım yoksa iflah olmam
diyetisyene gitsem ne yapacak sanki diyorum mucize liste mi verecek, herşey kendi elimde
poff ne yapacağım bilmiyorum
canım aynen öyle her şey senin elinde ama şunu unutma yemene dikkat etmeyerek bebeğine zarar veriyorsun çünkü geçen sefer iyi durumda hamile kalmışsın ama bu sefer kilolusun dolaylı olarak şekerin belki de insülin direncin oluşmuştur ve sen şekere karbonhidrata devam edersen bebeğine çok büyük zararlar verebilirsin inan ben bu düşünceyle bir gram şekerli bir şey tüketmiyorum canım çok çok çok çekerse süt dilimi süt burger gibi ürünler yiyorum diyetisyenim de sadece onları önermişti 10. haftadayım hiç kilo almadım ilk zamanlar verdim bile bende kilolu hamile kaldım insülin direncim ve troidim var şimdi her şeye dikkat ediyorum bu bebeği çok bekledim kaybedemem 9 ay yemesem de bişey farketmez ama yersem sonucu ağır olur biliyorum

canım aynen öyle her şey senin elinde ama şunu unutma yemene dikkat etmeyerek bebeğine zarar veriyorsun çünkü geçen sefer iyi durumda hamile kalmışsın ama bu sefer kilolusun dolaylı olarak şekerin belki de insülin direncin oluşmuştur ve sen şekere karbonhidrata devam edersen bebeğine çok büyük zararlar verebilirsin inan ben bu düşünceyle bir gram şekerli bir şey tüketmiyorum canım çok çok çok çekerse süt dilimi süt burger gibi ürünler yiyorum diyetisyenim de sadece onları önermişti 10. haftadayım hiç kilo almadım ilk zamanlar verdim bile bende kilolu hamile kaldım insülin direncim ve troidim var şimdi her şeye dikkat ediyorum bu bebeği çok bekledim kaybedemem 9 ay yemesem de bişey farketmez ama yersem sonucu ağır olur biliyorum
geçen seferki gebeliğimde, gebelik şekerinin kıyısından döndük zaten
aslında tatlı ile hiç aram yok
ama ekmek çok tüketiyorum artık azaltmaya başladım, birde yemek yedikten sonra rahatsız olmaya başladım, hafif midem bulanıyor, ilk gebeliğimde hiç bulantı olmadığı gibi iştahım çok açıktı mesela
umarım kilo almadan tamamlayabilirim bu gebeliği
siz diyetisyene gidiyormuşsunuz, sizce bende gitmeli miyim motivasyon mu olur

geçen seferki gebeliğimde, gebelik şekerinin kıyısından döndük zaten
aslında tatlı ile hiç aram yok
ama ekmek çok tüketiyorum artık azaltmaya başladım, birde yemek yedikten sonra rahatsız olmaya başladım, hafif midem bulanıyor, ilk gebeliğimde hiç bulantı olmadığı gibi iştahım çok açıktı mesela
umarım kilo almadan tamamlayabilirim bu gebeliği
siz diyetisyene gidiyormuşsunuz, sizce bende gitmeli miyim motivasyon mu olur
ben şuan gitmiyorum diyetisyene daha önce gidiyordum eğer tek başına ipin ucu kaçıyorsa diyetisyen bi kontrol mekanizması olarak iyi oluyor her gebelik birbirine benzemez tabiki zaten önceki kadar kilo almazsın bunda da ama hiç almamak pek mümkün olmuyor bebek ve plasenta eşi gibi şeyleri toplayınca zaten 7 kiloya yakın oluyor o yüzden bana dr. en fazla 7 kilo alabilirsin dedi yani kendine kilo alma artık demek istedi :KK48: ambalajlı ürünler tüketme bence meyvede de çok şeker var dozunu kaçırma mide bulantısı başlayınca çok bir şeye dikkat edemiyor insan biliyorum elimizden geldiğince dikkat etmeliyiz çok canım çekse de hiç tatlı yemedim eşime canımın çektiği tatlıları sıralıyorum doğumdan sonra hepsinden al bak söz ver diyorum :kk77:

ben şuan gitmiyorum diyetisyene daha önce gidiyordum eğer tek başına ipin ucu kaçıyorsa diyetisyen bi kontrol mekanizması olarak iyi oluyor her gebelik birbirine benzemez tabiki zaten önceki kadar kilo almazsın bunda da ama hiç almamak pek mümkün olmuyor bebek ve plasenta eşi gibi şeyleri toplayınca zaten 7 kiloya yakın oluyor o yüzden bana dr. en fazla 7 kilo alabilirsin dedi yani kendine kilo alma artık demek istedi :KK48: ambalajlı ürünler tüketme bence meyvede de çok şeker var dozunu kaçırma mide bulantısı başlayınca çok bir şeye dikkat edemiyor insan biliyorum elimizden geldiğince dikkat etmeliyiz çok canım çekse de hiç tatlı yemedim eşime canımın çektiği tatlıları sıralıyorum doğumdan sonra hepsinden al bak söz ver diyorum :kk77:

ben aldığım 30 kilonun 15ini doğumdan 1 ay sonra vermiştim. ancak sonra süt olsun diye onu ye bunu iç derken geri aldım o kiloları. yani doğumdan sonra da bitmiyor maalesef , ama tabi zarar kendinize oluyor, bebeğiniz etkilenmiyor en azından.
bende istiyorum ki hani kendi kilomdan zayıflayım bu hamilelik sürecinde, bebeğin kilosu ile birlikte dengeleyim hiç kilo almayım. ay birde su topluyor insan son aylarda aklıma geldi daraldım şimdi :KK17:
bu arada tarçınlı süt tatlı krizine iyi geliyor tavsiye ederim. tarçının şeker dengeleme özelliği varmış sanırım

Bendeee tombis birj olarakkk.yediklerime dikkat ediyorummm...2 yasinda kizim.var..ikinci gebeligimm
.sekerim.cikmaiti kizimda simdiden diyete basladim...sekeri kestim.ekmegi azalttim..insallah daha fazla.almadan kapatiriz bu gebeligide dogumdan sonra diyetosyene gidecen.eski kiloma donecem.insallah..amacim.bu..:anneadayı:

Ben te tombik hamileyim kızlar :)
boyum 170
Hamile kalmadan önceki kilom 73
Şimdiki kilom 84 evet! :eek: hamileliğimin yarısında 11 kilo almışım yani... ben 20 ye kadar razıyım napiyim.. 10 kilo dogumdan hemen sonrasında gidiyormuş sanırım diğer 10 kiloyu da hamilelikten önceki fazla 8 kilom la beraber toplar veririm diyorum... insallah yapabilirim bu tembellikle :) çünkü yemeden duramıyorum...

Ben te tombik hamileyim kızlar :)
boyum 170
Hamile kalmadan önceki kilom 73
Şimdiki kilom 84 evet! :eek: hamileliğimin yarısında 11 kilo almışım yani... ben 20 ye kadar razıyım napiyim.. 10 kilo dogumdan hemen sonrasında gidiyormuş sanırım diğer 10 kiloyu da hamilelikten önceki fazla 8 kilom la beraber toplar veririm diyorum... insallah yapabilirim bu tembellikle :) çünkü yemeden duramıyorum...
evet 10 kilo kesin gidiyor, aslında birçok kadın emzirirken de kilo veriyor da bir ben veremedim

X