- 10 Nisan 2014
- 5.939
- 7.455
- Konu Sahibi Gokmavisi90
kizlar nasilsiniz kimseler yokk herkes iyi mi :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hayırlı cumalar dünya tatlısı tombiş anne adayları:)
benım de 3 gündür kasıklarımda agrı başladı sanki bebek aşagı dusecekmıs gıbı bı hissiyat var normal mi kızlar ? bu durumda olan var mı ?
berdushh canimm nerelerdesinn dogurdun mu yoksa insallah hersey yolundadir canim yaa aklim kaldi sende ne zamandir yoksun :))
Ya kızlar bende gebelik şekeri çıktı ama ilk hamileliğimde de ilk yaptıklarında çıkmıştı sonrakinde çıkmadı...
Şimdi de sürekli kontrol ediyorum, dahiliyeci doktorum bi daha şeker yüklemesi falan yaptrma, bende şeker hastasıyım ve karşıyım dedi. Bide açlık 100'ün, yemekten 2 saat sonraki tokluğunda 150'yi geçmiyorsa beni arama bile dedi :)
Bu rakamları çok şükür geçmiyorum o yüzden öyle aman aman da diyet falan yapmıyorum. Bugünde kadındoğumcuma gittiğimde aynen böyle söyledim sen yine de diyetini yap dedi... Şekerim yokken neden diyet yapacağım ki... Dikkat etmek lazımmış, bilemedim valla ya, pof....
Dahiliyeci de yemek istiyorsan ye tabi ama yarım porsiyon ye demişti, çok kasmana gerek yok sen şeker hastası değilsin dedi... vs vs...
Gebelik şekeri olan arkadaşlar ne yapıyor aceba?
Bu arada ben utancımdan menü paylaşımı falan yapamıyorum :)) Bayaaa yiyorum yani... Onca zaman homini gırtlak pufidi kandil yapmışım, hamileyken ondan bundan kısıp kendimi sıkmak bana da ona da iyi gelmezmiş gibi geliyor çünkü....
canım merhaba.dün gittim doktora bebişi ve kalp atışını duyduk şukur şimdi kendime sürekli devam edebileceğim doktor arayışındayım.çok saol sorduğun için:)
hg berdushumm iyi olmana sevindim cnmbende de o haftalarda kasık ağrısı ve karın sertleşmesi oldu ama kasık ağrısı gece uykuda yakaladı hep... magnezyumu cok duzenlı ıctıgım ıcın cok da agrım olmadı.. magnezyum takviyesi iyi geliyor sancı ve ağrılar.. Çok geçmiş olsun umarım iyisindir bu günlerde...
yok kız dogurmadım izin işi için neredeyse bir hafta uğrastım halletim derken eve girdim oturamadım daha perdelerim kaldı deli gibi temizlik alışşveris eksik tamamlama ütü vs ile uğraştım durdum daha dün bir bugün iki dinlenmeye başladım ... O sebepten gelemedim iş yapmadığım her an uyudum çok kasılmalarım var bakalım yarın doktor ne diyecek... Öyle gidiyor bayramı atlatırız insallah dogurmadan :)
bende var gebelik şekeri ama görüştüğüm hiç bir doktor ssenin doktorun gibi demedi bana.. Gebelikte şeker zaten normal insana göre düşük olduğu için açlık şekerin 60 lara kadar inmesi normalmiş 1 saatlık tokluk sekerin 140 2 saatlik tokluk sekerinde 125 demişlerdi ben o düzeyde tutacak şekilde pasta pilav reçel bile yiyorum :)
:) çok sevindim rabbim tamamını erdirsin inşallah...
hg berdushumm iyi olmana sevindim cnm
hepimiizi sardi bu dogurmadan ev temiz kalsin telasi :))
neyse ki bitirmissin cidden az kaldi ha dogurdun ha dogurcan :))
artik cantan herseyin Hazirdir dimi
bide bebek sekerini sen yapcaktin hallettin mi onu :)
ayy cok Tatli olmus gule gule kullansin oglusun insallah cnmmayyy üfff heyecan bastı birden evet ya ha doğurdum ha doğuracağım ve iliklerime kadar hissetmeye başladım sanıyorum bunu özellikle de korkuyu ... içimde oğlum büyüdü her hareketini hisseder oldum bu çok güzel ama korkudan midemi bulandırıyor...kendime kızıyorum nasıl anneyim diye canım arkadaşım... ama çok korkuyorum
evet ev temiz kalsın istiyorum birde kurban olayı var kayınvalidemler gelecek tam doğum arifesi ...
herşey çok güzel olacak demeye çalışıyorum :) annemi çok özlüyorum ama ona birşey diyemiyorum babam hasta diye gelemiyor ya bahsetmiştim...
benim ve bebeğin çantası hazır kapının önünde sandalye üstünde :)
evet kapı süsü yaptım birde bebek şekeri :) dur fotolarını atayım hemen yatağını da hazırladım oğlumun
anneni ozlemeni anliyorum bitanemmayyy üfff heyecan bastı birden evet ya ha doğurdum ha doğuracağım ve iliklerime kadar hissetmeye başladım sanıyorum bunu özellikle de korkuyu ... içimde oğlum büyüdü her hareketini hisseder oldum bu çok güzel ama korkudan midemi bulandırıyor...kendime kızıyorum nasıl anneyim diye canım arkadaşım... ama çok korkuyorum
evet ev temiz kalsın istiyorum birde kurban olayı var kayınvalidemler gelecek tam doğum arifesi ...
herşey çok güzel olacak demeye çalışıyorum :) annemi çok özlüyorum ama ona birşey diyemiyorum babam hasta diye gelemiyor ya bahsetmiştim...
benim ve bebeğin çantası hazır kapının önünde sandalye üstünde :)
evet kapı süsü yaptım birde bebek şekeri :) dur fotolarını atayım hemen yatağını da hazırladım oğlumun
ayy cok Tatli olmus gule gule kullansin oglusun insallah cnmm
korkun oldugu zaman dua et bitanem iyi gelecektir asla kotu seyler dusnmemeye Calis kendini oyala zihnini oyala ben hep oyle yaptim oglumda
simdi sukur cok korkum yok akisina biraktimmm herseyii
peki doktor ne diyo dogum icin normal yada sezeryan
anneni ozlemeni anliyorum bitanemm
bende yalnizdim aileler tr de oldugu icin bak ne guzel kv yaninda olacakmis insallah cok iyi zamanlar gecirirsiniz
annene de artik sen gidersin bebis biraz toparlayinca :)
cok Tatli doktorun var cnm benim ki de oyle :))çok teşekkür ederim :)
senin dediğin gibi yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince .. Rabbim bilir yolunu diyorum...
doktora son gittiğimde dedim ki bayılt kes al.. ya biz bayıltmıyoruz anne içinde bebek içinde en iyisi epudral sezeryan yapıyoruz öyle uyuyacağım diye düşünme... ama sezeryana şartlandırma kendini eylül ayı sonu kontrol ederim bakarsın herşey çok güzeldir normal doğurturum seni dedi... Ya o doğurtur da ben doğurabilir miyim hiç bana sormak yok benim doktor böyle işte :) seviyorum onu... cuma gideceğim bakalım ne diyecek ne yapacak :)
ay cok beklemeyeceksen yakinsan git tabi kiz nolcak :))ya kv ile ne kadar nasıl olacak bilmiyorum tüm yaşadıklarımızdan çıkardıklarım var ama şaşırtıp beni annem gibi olabilir de... ben onu annemden ayırmıyorum aslında anneme davrandığımdan 10 kat da iyi davranıy0rum ama... evet doğurayım 10-15 gün sonra gidesim var anneme o baksın bana istiyorum ...
cok Tatli doktorun var cnm benim ki de oyle :))
cidden cok etkili oluyo doktorlarin tavirlari sana verdikleri enerji :)
insallah normal yaparsin inan cok daah iyi olacak senin icin
ama tabi hayirlisi
heyyecanla hayirli guzel haberlerini bekliyorum cnm:)
dur bunu yeni gördüm... ne ayıp olacak ya bir kızın en doğal hakkı kv kırkına kadar kalırım diyor ama anne ben iyiyim anneme gidiceğim derim :) 8 saatlik yol var annemle aramızda :)ay cok beklemeyeceksen yakinsan git tabi kiz nolcak :))
ama kv ne akdar kalcak acaaba kadina da ayip oolmasin :)
ben oglum 4 bucuk aylikken gelmistim istanbula :)
gule gule bitanemm iyi dinlenmeler :))tamam canım çok öpüp kaçıyorum ben biraz uzanayım oturunca karnım taş gibi oluyor artık.. yarın doktor sonrası uğrarım... haberleri aktarırım senden de haberleri alırım :) .. kendine iyi bak...
ay insallah bi sorun olmadan halledersin :)dur bunu yeni gördüm... ne ayıp olacak ya bir kızın en doğal hakkı kv kırkına kadar kalırım diyor ama anne ben iyiyim anneme gidiceğim derim :) 8 saatlik yol var annemle aramızda :)
Ayy çok heyecanlı gerçekten de, inşallah en kolay şekilde doğum yaparsın Rabbim kolaylıklar versin sana Umarım kv en iyi şekilde yardımcı olur da hiç üzmez seni. Ama gerçekten de kendi annen gibisi yok, gidersin anneciğinin yanına.. Doktorun da çok şekermiş Yarın güzel haberlerini alırız inşallah canımtamam canım çok öpüp kaçıyorum ben biraz uzanayım oturunca karnım taş gibi oluyor artık.. yarın doktor sonrası uğrarım... haberleri aktarırım senden de haberleri alırım :) .. kendine iyi bak...
Kizlarrrr gittim doktora vallahi uzuN ve yorucu bir gundu guc bulamadim nete girmek icin ama cepten actim simdi
sabah once tiroid icin ultrason istemisti dahiliyeci onu cektirdim cok sukur temiz cikti aama troid bezlerimin yavas calistigi gercegi degismedi bebek icin onemli imis dozaj arttirdi ilacta bakalim nasil olacak :)
Orada isim bitince ciktim kendi doktoruma yazik erken gidince kadincagiz evham yapmis birsey mi oldu acil bir durum mu var diye yok diyince o zaman sirani bekle bakalim dedi tansiyonum 14/9 cikti ilk defa yuksek olculdu bir tskip et bakalim artarsa direk gel dedi cok sukur bugun birsey yok daha tansiyon konusunda
agrilarim kasilmalarim normalmis alerji cikariyorum dedim sevdi kasinan yerlerimi aslicim catlayacak olabilir dedi bebegim de 2700 gr olmus teyzeleri kocaman bir oglan artik
gel catina da bakalim demez mi ay acir mi dedim sen rahat ol ellerime birak kendini dedi biraktim vallahi oyle korkutucu birsey yok hic acimadi bebekde daha yerlesmemis catimda catir catir dogurmaya uygunmus ama kes beni dedim son zamanlara kadar dusun bu konuyu dedi :)
daha ekim ayi icinde bekliyor ama artik haftada bir gidecekmisim :)
Papillon_ canim benim iyi dileklerin icin tesekkur ederim kv konusunda secret moduna girdim iyi cagiriyorum iyi olsun diye ama cok sukur kocamda yanimda olacak ilk hafta ya atlatirim bir sekilde herhalde .rabbbim hepimize kolay dogumlar nasip etsin
Merhaba canım hoşgeldin aramıza Benim de insülin direncim var ilaç kullanıyordum hamile kalana kadar ama senin gibi benim de doktorum kesti ilacı. Bana açıkçası şekerden uzak dur demedi ama hepimiz biliyoruz ki dikkat etmeliyiz Sen kaç kilo ile hamile kaldın, boyun, yaşın kaç? Ben karatay tarzı beslenmeyi benimsemiştim eğer bilgin yoksa araştırmanı tavsiye ederim özellikle insülin direncine karşı beslenme önerileri vardır. Örneğin yapabilirsen beyaz ekmeği (hatta her rengini) şekeri, hazır gıdaları, abur cubur gibi boş kalorileri, hamurişini hayatından mümkün olduğunca çıkar derim. Bunun dışında ceviz badem gibi kuruyemişleri tüketmelisin. Şekerli içeceklerden uzak durmalısın. Söylemesi kolay, sen yapabiliyor musun desen tamı tamına uyamıyorum ama uymalıyız aslındaMerhaba arkadaşlar tombiş bir hamile olarak yeni katılıyorum aranıza tsh yüksek ve insülin direncim var zaten hamile kalmadan önce de ilaçlarnı kullaniyordum ama hamile kalınca doktor şeker ilacını kesti ve vücuduna şeker sokma dedi bebeğe zarar verirsin dedi şimdi nasıl beslenmeli yim bilmiyorum benim durumumda diyabetik hamile var mı aranızda acaba?
Canim ben 80 kiloyum 167 boyum yaşım da 27 aslında geçen yaz 15 kilo verdim diyetle ama geri aldım çoğunu ilacı kestigimden beri ağzıma şekerli hicbirsey girmedi şekersiz pekmez siparis ettim bal bile yemedim ama ne zamana kadar dayanabilirim bilmiyorum o yüzden tarifler arıyorum yapabileceğim sen kaç kilo aldın şekerin ne durumda kaç kiloda hamile kaldın?Merhaba canım hoşgeldin aramıza Benim de insülin direncim var ilaç kullanıyordum hamile kalana kadar ama senin gibi benim de doktorum kesti ilacı. Bana açıkçası şekerden uzak dur demedi ama hepimiz biliyoruz ki dikkat etmeliyiz Sen kaç kilo ile hamile kaldın, boyun, yaşın kaç? Ben karatay tarzı beslenmeyi benimsemiştim eğer bilgin yoksa araştırmanı tavsiye ederim özellikle insülin direncine karşı beslenme önerileri vardır. Örneğin yapabilirsen beyaz ekmeği (hatta her rengini) şekeri, hazır gıdaları, abur cubur gibi boş kalorileri, hamurişini hayatından mümkün olduğunca çıkar derim. Bunun dışında ceviz badem gibi kuruyemişleri tüketmelisin. Şekerli içeceklerden uzak durmalısın. Söylemesi kolay, sen yapabiliyor musun desen tamı tamına uyamıyorum ama uymalıyız aslında