TÜRKİYE KPSS 5.Sİ OLAN BİR ARKADAŞTAN KPSS TÜYOLARI
(Bu bilgileri paylaşmanız Birçok kişinin ulaşmasına katkı sağlayacaktır. Lütfen Paylaşalım)
Arkadaşlar bilindiği gibi lisans yani 4 yıllık üniversite bitirenler için yapılacak olan kamu personeli seçme sınavı 5-6 Temmuz tarihlerinde yapılacak.
Sınavda başarılı olmak için tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim.
Ben şubat ayına kadar ücretli öğretmenlik yaptım. Şubat ayının son günlerinde gidip bir yurtta kaldım. Hazırlanmak için bir dersaneye yazıldım ve önümde mart, nisan, mayıs ve haziran olmak üzere 4 ay vardı.
Çok klişe bir söz vardır; Plansız çalışmayın denir. Evet Kesinlikle planlı yapılan çalışmalar plansız olarak yapılan 2 katı sürede ki çalışmalardan elde edilen verim kadardır. Yani plansız 4 saat çalışmaktansa planlı 2 saat çalışmak eşittir demek hata olmaz. Özellikle eğitim psikolojisi dersinden iyi anlıyorsanız insan psikolojisinin hatta fizyolojisinin "planlı" olduğunda çok daha verimli çalıştığı artık kanıtlanmış durumda.
Yaklaşık bir ayınız var. Bu bir ay kimine çok az kimine çok fazla gelebilir. Hatta bazıları son 3 ay çalışmak yeterli dese de uzun süreli ve aralıklı çalışma daha kalıcıdır ve hatırlanması daha kolaydır. Kalıcılık kpss öğrencileri için pek önemli değil gibi görünür, sınavdan sonra işime yaramayacak şekilde yanlış bir düşünce var ama bunu değil ikinci faydası yani hatırlanmasının daha kolay olması asıl size fayda getirecektir.
kpss tüyoları
Umarım şimdiye kadar iyi çalışmışsınızdır. Ben bu vakitlerde 3 farklı kaynağın Tüm eğitim bilimleri ve genel kültür-genel yetenek kaynaklarını bitirmiştim. Matematik, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Anayasa ve Eğitim bilimleri 3 farklı set çözdüm. Bunlardan ilki pegem, ikincisi yedi iklim, üçüncüsü ihtiyaç. Son bir ayım kaldığında çalışırken almış olduğum notlar dışında konu anlatım kitaplarımı kaldırdım ve sadece sorulara baktım.
Günde 8 saat çalışıyordum. Bazen 10 saat buluyordu. Zamanım azdı ve hiç bilgim yoktu sınavla alakalı.
Önce Tüm çıkmış soruları çözdüm. Özellikle tarih, matematik ve coğrafyada abartmıyorum banko 20 soru çıkmış sorularla birebir aynı çıkmış olduğunu farkettim.
Kesinlikle çıkmış soruları çözün. Sonra Her soru oranında soru çözdüm.
Şöyle ki; Mesela Türkçeden kaç soru çıkıyor? 30. 5 ile çarpıp günde 150 soru çözdüm Türkçeden.
Anayasadan kaç soru çıkıyor? 12. 5 ile çarpıp 60 soru çözdüm.
120 gk-gy sorusuna karşılık günde 600 soru çözdüm.
düşünün günde 600 soru demek 30 günde 18 bin soru eder. ders çalışırken ve konu sonu testlerini de çözdüyseniz toplamda 30 binden fazla soru çözmüş olursunuz ki bu da sizi 85 bandına çok rahat yaklaştıracaktır.
Daha önceki günlerde ne yaptığınızı bırakın artık bu vakitten sonrasını anlatın diyorsanız kısa keseyim Gülümseme
Arkadaşlar oturun önce bir plan yapın. Günde minimum 8 saat çalışın. Eksik konularınızı bir hafta içinde gecenizi gündüzünüze katarak tamamlayın. Olmadı 10 günde tamamlayın. Ama 10 günü geçmesin ki son 30 günde sadece soru çözün.
Günde 1 tane deneme çözün. deneme sizi çok yoracaktır. Ondan ötürü sabah erken kalkıp öğlene kadar denemelerinizi bitirin. Saat 2-3 gibi yani dinlendikten sonra artık tekrar soru çözün. Planınızı en zorlandığınız sorular üzerine yapın. Hangi ders size zor geliyorsa ona ağırlık verin. Sadece bir ay çalışacağınızı düşünüp konsantre olabilirsiniz. Çözemediğiniz sorular size sınavı kazandırır arkadaşlar. Çözdüklerinizi zaten sınavda da çözeceksiniz. Önemli olan çözemediklerinizi bulmak. Yani bi nevi çözemediğiniz soruları arayın soru çözerken ve mutlaka bir arkadaşınıza bir tanıdığa sorup öğrenin o konuyu.
Günde 600 soru çözmeye çalışın. Bu en az. Yani ne kadar çok çözerseniz o kadar iyi.
Bir de hep aynı soruları çözmeyin, farklı soru bankaları, farklı testler, farklı kaynaklar arayın bulun. Çünkü eğer sınav sizin hoşunuza giden kaynaklardan çıkmazsa ters köşe olursunuz.
Ben bazen 900 bazen 1300 soru çözerdim. İlk başlarda günde 400 soruyu zor çözerken son hafta 1350 soruya kadar çıkmıştım ki bunun 350 si matematikti.
Bu dediklerimi uygulayın eğer 15 gün sonra faydasını görürseniz belirtin size hızlı soru çözmekle alakalıda bir kaç tüyo vereyim inş.
Ayrıca önlisans olan arkadaşların daha uzun zamanı var onlar için daha geniş bir konu hazırlamamı isterlerse yorum olarak belirtirlerse bir kaç haftaya yazarım inşallah.
Hepinize başarılar dilerim.
motıvasyonuznuz mu yok ?alın sıze motıvasyon