Titizlik Meselesi

Ne zaman temizlik yapsam bu forumda temizlik titizlik konusuna denk geliyorum ne tesadüftür anlattığınız seyler cok igrenc yaaaa elini yikamamak ne hapsurunca ise devam etmek ne ben sizi haklı gördüm vallahi :kusmuk:

Benimde bir köpegim var itle kala kala it olmuşum herhalde kokusunu almıyordum ama şuan cok pis kokuyor o kadar da evi temizledim :KK43:

Öfffff

Terlik konusunda esiniz haklı ben olsam terligi 60 derecede yıkardım. Kendime yeni terlik alırdım ilaclamasi abarti biraz ama cok şekermis enistede ya :KK70:
O öğürme olayi benim arkadasimin başına geldi 14 yaslarindayken ,kusup kusup duruyordu ve cok zayıflamıştı onun annesinde de var sinirlenince midesine vurma kusma ama onunki tamamen psikolojikti aynen sizin gibi doktor doktor gezdi kendisi ve sanirim anksiyete dediler yalan olmasın sonra yeniden eski kilosuna döndü. Aynı sekilde bir erkek arkadaşım da bir yiyecekten gene tiksinmis onu da zayıf görmüştüm en son gerci onda diyabette var
Ve bu bahsettigim 2 kişi de aslan burcu sizdemi oylesiniz
Eyyy bende sinirlenince,üzülünce,ağlayınca hemen bir öğürme,kusma felan yaşarım.
Ayyy bende bişey var mıdır acaba :))
Yengeç Burcuyum ben :)

Yok aynen saydiginiz gibi. Sirke camuru aritmiyor ve ben islayip birakmiyorum,pazardan gelince tum yesillikleri yikayip tek tek kurutuyorum,sonra kaplarda muhafaza ediyorum. Haliyle saatlerimi aldigi da aliyor cunku bunun maydanozu var,dereotu var,kuzululagi var,rokasi var. Fazla yesillik tuketiyoruz haliyle miltar da fazla. İsin icine ispanak girdiyse oldukca uzun sure ugrasmis oluyorum.

Kesinlikle sular da temiz degil,elden geleni yapiyoruz iste. Ama insanlar o pazardan aldiklari yesillikleri torbalariyla dolaplarina koyuyor,lazim oldukca cikariyorlar muslugun altina soyle bir tutuyorlar resmen,bari ovalayarak yikasalar. O da yok. Cidden midem almiyor tovbe yarabbim nimet ama, yapacak bir sey yok.
Ben bir belgeselde izlemiştim. İyi yıkanmayan sebzelerin menenjite bile sebep olabileceğini... O gün bugündür, dışarıda çiğ hiçbir sebze yemiyorum. En iyisi saatlerce suda bekletip, ovuşturarak yıkamak.

Ne zaman temizlik yapsam bu forumda temizlik titizlik konusuna denk geliyorum ne tesadüftür anlattığınız seyler cok igrenc yaaaa elini yikamamak ne hapsurunca ise devam etmek ne ben sizi haklı gördüm vallahi :kusmuk:

Benimde bir köpegim var itle kala kala it olmuşum herhalde kokusunu almıyordum ama şuan cok pis kokuyor o kadar da evi temizledim :KK43:

Öfffff

Terlik konusunda esiniz haklı ben olsam terligi 60 derecede yıkardım. Kendime yeni terlik alırdım ilaclamasi abarti biraz ama cok şekermis enistede ya :KK70:
O öğürme olayi benim arkadasimin başına geldi 14 yaslarindayken ,kusup kusup duruyordu ve cok zayıflamıştı onun annesinde de var sinirlenince midesine vurma kusma ama onunki tamamen psikolojikti aynen sizin gibi doktor doktor gezdi kendisi ve sanirim anksiyete dediler yalan olmasın sonra yeniden eski kilosuna döndü. Aynı sekilde bir erkek arkadaşım da bir yiyecekten gene tiksinmis onu da zayıf görmüştüm en son gerci onda diyabette var
Ve bu bahsettigim 2 kişi de aslan burcu sizdemi oylesiniz
Koku için de öneri vermek isterim size.
Oda spreyleri kullansanız?
Kokulu mumlar mesela...
Akşamları mumlarımı yakarım hem güzel kokar hemde ortam yumuşar :))

niye herkes terlige takmis :KK70:

benim evde misafir terlikleri var onlari veriyorum gelenlere.. ee dolayisiyla o terlikleri bir cok kisi giyiyor. kimisi terlik giymiyor bile. evin bi cok yerinde parke uzerinde hali var zaten. cocuklu ev halisiz olmaz :)
eve gidince kirkliyolardir ayaklarini insallah bize gelenler :KK70:

Eyyy bende sinirlenince,üzülünce,ağlayınca hemen bir öğürme,kusma felan yaşarım.
Ayyy bende bişey var mıdır acaba :))
Yengeç Burcuyum ben :)
O arkadasimin annesi akrep.
Bende yengecim bende oyle birsey hic yok. Gece vakti yediğim seyleri duysan hele şok olursun ALLAH a şükür hic mide sorunu yaşamadım ben mesela. Mideden ejderha çıkıyormuş gibi olanlar varmış nasil bir duygu bilmem :)
Ama bence kesinlikle bu isler psikolojik :KK70: stresle alakalı bence üzülunce oluyormus baksana

Ben bir belgeselde izlemiştim. İyi yıkanmayan sebzelerin menenjite bile sebep olabileceğini... O gün bugündür, dışarıda çiğ hiçbir sebze yemiyorum. En iyisi saatlerce suda bekletip, ovuşturarak yıkamak.
Hıhh çok iyi oldu söylediğiniz.
Başıma bir bela daha çıktı :KK43:((
Her salata yapacağım da bu yazdığınız aklıma gelecek ve bende deli gibi sebzeleri yıkarım artık üffff :KK70:

O arkadasimin annesi akrep.
Bende yengecim bende oyle birsey hic yok. Gece vakti yediğim seyleri duysan hele şok olursun ALLAH a şükür hic mide sorunu yaşamadım ben mesela. Mideden ejderha çıkıyormuş gibi olanlar varmış nasil bir duygu bilmem :)
Ama bence kesinlikle bu isler psikolojik :KK70: stresle alakalı bence üzülunce oluyormus baksana
Evet stres çok fena miğdeye vuruyor.
2 sene çok çektim felç ediyordu miğde ağrısı.
Ama kanama bile geçirmiştim.
En son Hollanda’dan bir ilaç geldi içtim.
Daha o zamandan beri miğde ağrısı yaşamıyorum.

Stres sinir öğürme kusma yapıyor ama o kadar kötü değil diğerinin yanında :KK70:

Hıhh çok iyi oldu söylediğiniz.
Başıma bir bela daha çıktı :KK43:((
Her salata yapacağım da bu yazdığınız aklıma gelecek ve bende deli gibi sebzeleri yıkarım artık üffff :KK70:
Bilmem ne böceğinin yumurtaları kalmış yeşilliklerden, menenjit yapan buymuş. Belgeselin yalancısıyım ))) basın suya, ardından sirkeli suya, ovuşturun. Mis gibi olurlar ))))

Evet stres çok fena miğdeye vuruyor.
2 sene çok çektim felç ediyordu miğde ağrısı.
Ama kanama bile geçirmiştim.
En son Hollanda’dan bir ilaç geldi içtim.
Daha o zamandan beri miğde ağrısı yaşamıyorum.

Stres sinir öğürme kusma yapıyor ama o kadar kötü değil diğerinin yanında :KK70:
Mide kanaması neden?
Icki mi içmistin
Bende ondan korkmustum bir ara inanır misin cok icki icmistim mideme o zaman bi haller gelmisti. Sinsi ve de o kimisi kanama gecirdigini fark etmez bile
Allah korusun
Geçmiş olsun.
Yurtdisi ilaclari guzel
Esimde polonya dan bisey getirttti sperm sayisi yükseldi mesela

Bilmem ne böceğinin yumurtaları kalmış yeşilliklerden, menenjit yapan buymuş. Belgeselin yalancısıyım ))) basın suya, ardından sirkeli suya, ovuşturun. Mis gibi olurlar ))))
Ayyyy kusucammmm
Ah bunu söylemeyeydin iyiydi.
Dışarda bazen salata keyfim olurdu.
Bilmem artık o keyif kaldı mı? Hiç sanmıyorum üffff:KK14:

Mide kanaması neden?
Icki mi içmistin
Bende ondan korkmustum bir ara inanır misin cok icki icmistim mideme o zaman bi haller gelmisti. Sinsi ve de o kimisi kanama gecirdigini fark etmez bile
Allah korusun
Geçmiş olsun.
Yurtdisi ilaclari guzel
Esimde polonya dan bisey getirttti sperm sayisi yükseldi mesela
Yaşım 16 felandı.
Stres,üzüntü felan doruklarda yaşadım.
Anne baba ayrılığı maddi zorluk derken,
Bir gece miğdem de aşırı yanma hissi ve kıvranıyorum dayanılacak gibi değildi.
Zaten miğde sorunum olıyordu ama o sefer başkaydı nefes alamıyordum hastaneye gidince anlaşıldı.
Zaten 2 kez miğde kanaması yaşadım.
İğrenç bişey.

2 sene pirinç,şekerli yiyecek,tuz ,gazlı içecek ağzıma bile alamadım.

Alkolün de fazlası zarar tabiki.
Miğdeyi çok hırpalamamak lazım.
Bende içerim ama dozunda.

Bu butün konularda bende öyleyim .Sorunlu degilsiniz sakin olun.Terlik ve tarak evdekilere bile kullandirtmam .
Bu aşırı titizlik degil .Evime gelen terligi giydiyse makinede yıkanır .Kimseye kiyafet veremem .Verdiysem artik onundur geri almam .Tv den bi reklamdsn bile midem bulsnmaya baslayabiliyor.

normal şeyler..bence evde gıyılen terliği misafire vermeniz abes olmuş.adam ne bılecek sizin titiz olsuğunuzu. ya sizin ayağınızda mantar varsa... ben misafire gıyılmış terlik vermem mesela yıkanmış hiç giyilmemiş olanı verırım.

Misafir terliğimiz var tabi ama genelde kısın terlik giydiklerinden gelenler çoraplı oluyorlar,dert etmıyorm.
Yazın balkonda yıkarım zaten her balkon yıkayışımda.Hapsurma vs konulurında haklısınız.
Wc konusunda hergirisimde(işyerınde)bi domestos gezdiriyorm maalesef:KK43:
Bence hijyenik acıdan normal yaptıklarınız.

atmak,yok etmek,vermek vs abartı şeyler... su temızlemek için var... alevlemek,dağlamak,yuksek ısı vs...o kadarda değil. bağışıklık için mikrop şart. aşılama için hastaneye koşuyoruz vücuda mikrop verdirmeye abartmamak lazım. temız ve düzenli olmak yeterli.

Çok normal bana göre. O hapsuran arkadasınada hapsurdugunda ıslak mendil uzat. Belki böyle böyle oda mikrop yaymayı bırakır:kusmuk:

Merhabalar ,

Hastalik derecesinde titiz bir insan degilim . Ama son zamanlarda beni daha da cok rahatsiz eden bazi durumlar oldugunu farkettim . Oncelikle sundan bahsediyim . Yillar once annem kardesime hamileyken yani ben 10 yasindayken bir anda yemek yemegi kestim ve her seyden tiksinir , yemek gorunce öğürür olmustum . bu durum 1 yil devam etti , bu bir yilda cok kilo kaybettim ve bir cok doktora gitmemize ragmen teshis koyamadilar tedavi edemediler . en sonunda psikolojik depresyon olduguna karar verdiler ve psikologo yonlendirdiler . yaklasik 1 yillik psikolog gorusmelerimden sonra cok sukur ki normale dondum . suan kilolu olmasam da zayifta degilim , hatta diyet bile yapiyorum ara sira fazla kacirinca . tiksinme ve ogurmelerim de yok , sadece cok heyecanlandigimda ya da bir seye cok uzuldugumde bir sure yine yemekten kesilip ogurmeye basliyorum .

neyse , yeni evliyim sayilir . esim asiri titiz biri . onun yuzunden (ve ya sayesinde) ben de eskisine gore daha titiz olmaya basladim . Ve onceden dikkat etsem de yine de cok takmadigim seyleri , simdi daha cok takmaya basladigimi farkettim . Mesela ;

yurtdisinda , egitim seviyesi yuksek bir avrupa ulkesinde yasiyoruz.

1 yildir ozel bir sirkette calisiyorum

yanimda oturan is arkadasimin alerjisi var ve gun icinde cok hapsuruyor . ve direk avuc icine hapsurup isine devam ediyor . bu beni inanilmaz rahatsiz ediyor bayadir ve artik bana biskuvi , meyve vs teklif ettiginde beri tiksindigim icin ondan hic bir sey alamiyorum . ben hapsurdugumda masamdaki peceteyle agzimi kapatirim , eger kapatamadiysam gider elimi yikarim mutlaka . benden gorur belki yapar diyorum ama yok .

diger bir is arkadasim , tuvaletten cikinca asla ellerini yikamiyor , wcye yakin oturdugum icin defalarca gordum . elinden bir sey yemeyi birakin , bana eliyle uzattigi dosyayi bile Detol ile siliyorum.

is yerimizin kantinine bakan arkadastan bazen tost yapmasini istiyorum. tost yaparken iki eline de eldiven takiyor , parayi verdigimde , para ustunu de eldivenlerle veriyor . bunu da bi kac kez gozlemledim ve simdi kantinden paketli urunler haric bi sey yiyemiyorum .

disari yemege gittigimizde tabiki bilmiyoruz nasil ne sartlarda masaya geldigini o yemegin ama goz gormeyince gonul bir nebze katlaniyor sanirim . yine de guvendigim ve temizligine inandigim yerlerde yerim disarida yemem gerekiyorsa

ve ben bunlari dusundukce , acaba cok mu abartiyorum , yavas yavas yine eski cocukluk halime donmeyeyim simdi diye de korkuyorum acikcasi .

son olarak gecenlerde eve esimin arkadasi geldi . eve yeni tasindigimiz icin de misafir terligimiz yoktu almamisiz . ben de esimin terligini verdim misafire . sonra esim gorunce mutfakta sessizce beni uyardi , niye benim terligimi verdin diye . ben de ona kizdim ne kadar ayip misafiri terliksiz mi biraksaydim dedim . bozuldu bana gitti salona .

ertesi gun bir baktim , misafirin giydigi terlikleri ilaclamis ! toz ilac dokmus .

megersem cimrilikten degil , adam titizlten dolayi oyle demis mantar falan olmasin diye . Dusununce hak verdim ona . Simdi de bunu taktim kafaya . artik misafire terlikte veremem ...

sizde durumlar nasil ? benim bu yasadiklarim normal mi yoksa hastalik boyutuna bi gidiyor ? ne yapmaliyim sizce ?
Bahsettiğiniz şeyler bence gayet normal, sizi rahatsız eden durumların hepsinden ben de çok rahatsız oluyorum. Hapşırırken direkt eliyle ağzını kapatan insanın eli tamamen tükürük olmuştur gel de bundan iğrenme... Kantindeki görevli eldivenli eliyle her türlü şeye dokunuyorsa, eldivenin ne anlamı kaldı? İnsanlar bunları nasıl düşünemez anlam veremiyorum

Normalsiniz, rahatsızlığınızı anlamalarını beklemek yerine rahatsız olduğunuz durumu ifade etseniz dikkat ederler, sorun yaşamazsınız.

X