Titizlik Meselesi

Bunlar fark edildiginde rahatsız olunacak şeyler evet ama ilerlerse sıkıntı büyür.. Avlu dizisinde ki müdür gibi olursunuz.. sürekli spreyiyle ellerini,dokunulan yerleri,masasını felan siliyor..:KK17:

rahatsız olduğunuz mevzular gayet normal. ben de dikkat ederim bunlara. öyle temizlik takıntısı olan biri de değilim. genel olarak temiz ve düzenliyim yalnızca. dışarıda yemek göz görmeyince gönül katlanıyor kabilinden ama genel olarak ben de ya bildiğim ya da tanınmış yerlere gitmeyi tercih ederim.

üniversitedeyken arkadaşlarımın 6 kişi kaldıkları bir evde, bir ev arkadaşlarının elini lavabodan çıkınca yıkamadıklarını fark ettiler ve bu sebeple kızı evden gönderdiler. yani kim olsa rahatsız olur bunlardan.

bu mevzulardan endişe etmeyin bence. gayet normal hassasiyetler hepsi de. yalnızca geçmişinizde bir depresyon yaşamışsınız. bu sebeple hafif bir yatkınlığınız olabilir. eşiniz de belli ki, biraz titiz bir erkek. aşırıya kaçarsa, kendi kaygılarıyla sizi etkileyebilir. buna izin vermeyin. rahatsız olduğu şeyleri bırakın kendisi yapsın.

bende de bir ara fazlaca düzen takıntısı olmaya başlamıştı. programım bozulduğunda, ya da evde düzenim biraz bozulduğunda fazlaca rahatsız oluyordum ve kafaya takıyordum. bilerek bırakmaya başladım bir şeyleri. rahatsız etse de umursamadım, gözüme takılan bir şeyi o da öyle kalıversin diyerek aştım o hassasiyeti.

ben terlik konusunda bir tek eşiniz gibi değilim fakat ayağında sıkıntısı olduğunu bildiğim biri giymişse, o terliği yıkarım. ama çok da anlaşılmayacak bir şey değil. benim eşim de kıyafetlerini ve özellikle çoraplarını kullandırmaz mesela. o yüzden evde misafirlerimiz için ayrı kıyafet ve pijamamız vardır.

Gayet normalsiniz bence. Göz görmeyince katlanılıyor ama gözümle gördüğüm bir şeyde ben de sizin gibi davranırım.
Eşiniz terlik konusunda haklı ama ilaçlamak biraz abartı olmuş. Bizim evde misafir terlikleri arada yıkanır. Yanlışlıkla benim terliğimi giyen olursa da yıkamadan giyemem.
Bu konular kolayca takıntıya dönüşebiliyor ama. Çok kaptırmamak lazım.

Ben de hiç bir anormallik görmedim ama ben bir Asya ülkesinde yaşıyorum, burayı görseniz evden çıkamazsınız :KK70:
Adam gözümüzün önünde leş gibi pis olan tüpün başlığını değiştirdi, elini üzerine silip tekrar tezgahın başına geçti, ben şok tabi :))
Kızartma yaptıkları yağları bir görseniz mazot ondan daha berraktır o kadar diyeyim. O yüzden ev yemeği candır :süslü:

Bence gayet normal tiksindiginiz seyler. Belki bilen biri çıkar burda yeri gelmisken sorayim. Tuvaletten cıkınca el yıkamamanın mantığı nedir acaba? Sadece aynaya bakmaya gittiysen bile ne guzel temiz su var sabun var gitmisken bi tazele.

Ben de hiç bir anormallik görmedim ama ben bir Asya ülkesinde yaşıyorum, burayı görseniz evden çıkamazsınız :KK70:
Adam gözümüzün önünde leş gibi pis olan tüpün başlığını değiştirdi, elini üzerine silip tekrar tezgahın başına geçti, ben şok tabi :))
Kızartma yaptıkları yağları bir görseniz mazot ondan daha berraktır o kadar diyeyim. O yüzden ev yemeği candır :süslü:
Aynı şekilde ben de hijyenden bihaber olunan bir yerdeyim. Hatta konudaki hassasiyetler icimi açtı.

terlik takıntısı bende de var misafir gidince hemen yıkarım terlikleri kendi spor ayakkabı ve plastik terlıklerımı ve yağmur botlarımı da 15 gün de bir yıkarım makinede.pijama altını da sadece1 gün giyerim.evdeysem onla gezerim çünkü rahat etmek için.dışarda salata yemem iyi bir yer değilse onun dışında yemek takıntım yoktur

bana hersey normal geldı :KK70:
demek kı ya sız de normalsınız ya da hepbırlıkte anormalız bılemedım

Bunlar gayet normal. Hele ki WC sonrası el yikamayan birinden yiyecek almayı bırakın gördükçe benim bile midem kalkar.
Ama sizi aşırı etkiliyorsa bir yardım alsanız iyi olur.

Benim en nefret ettiğim şeylerden biri de markette poşeti parmağını yalayarak almak. Neyse ki poşet kalktı kurtuldum. :KK70:
Bazen yine de yalayıp veren oluyor pazarda vs. Birisine catacagim bir gün, bütün sinirimi de ondan çıkaracağım o olacak.:KK67:

Çok normalsin :KK45: bende eve misafir geldiğinde kapalı terlik giymişsem sonrasında makinede yıkarım. Biriyle tokalaşsam gider elimi yıkarım yemek yerken diyelim açıkta turşu var pulbiber var onu asla kullanmam

Bunlar aşırı titizlik değil, çok normal durumlar, olması gerekenler.

Kantini eldiven konusunda uyarmalisiniz.

Arkadaşınıza da " eline hapsurursan hasta olursun diye uyarabilirsiniz.

Terlik konusunda da eşiniz haklı evet.

Bunlar normal, normal olmayan " ta gecmisinizden bu gününüzü sorgulayıp , basit dikkat edilmesi gerekilen konulara bile " acaba takıntı mi " diye irdelemeniz.

Şimdide terlik çıktı." Diyorsunuz. Böyle tek tek irdeliyorsaniz işte burada sorun var.

Misafir terligi ayridir bizde de. Duzenli olarak yikanir,kurutma makinesinde de kurutulur yuksek isida.

Disarida yemek yedigim yerler bellidir zaten, onun disinda yemem. 3,5 yasinda bir cocugum var temizlik konusunda hassas davranmam gerekiyor,hem ev temizligi hem de gidalar.

Ben ek olarak kimsenin evinde de bir sey yiyemem,hele salata gibi seyleri asla yemem. İnsanlarin nasil yemek yaptigini goruyorum,domatesi yesilligi ben saatlerce yikarken muslugun altina soyle bir tutup salata yapiyorlar igrenc geliyor bana. Ya da kizartmalik yaglari motor yagi kivamina gelene kadar geri donusume vermeyip kullaniyorlar,ben en fazla 2 defa kullaniyorum yaglari sonra biriktiriyorum.

Maalesef insanlar hem pis hem de bilincsiz.

Yeşilliği önce yıkıyorum . sonra leğen içinde sirkeli su da bekletiyorum biraz suyunu döküyorum. Bir daha sirkeli su döküp , bekletiyorum, tekrar durulamadan doğruyorum .

Sularda çok sağlıklı oolmadığı için en son durulanmamasi gerektiği söyleniyor.

Saatlerce dediğiniz biraz abartı mi , yoksa bu saydığım gibi olduğu için mi saatlerce oluyor ?

Yeşilliği önce yıkıyorum . sonra leğen içinde sirkeli su da bekletiyorum biraz suyunu döküyorum. Bir daha sirkeli su döküp , bekletiyorum, tekrar durulamadan doğruyorum .

Sularda çok sağlıklı oolmadığı için en son durulanmamasi gerektiği söyleniyor.

Saatlerce dediğiniz biraz abartı mi , yoksa bu saydığım gibi olduğu için mi saatlerce oluyor ?
Yok aynen saydiginiz gibi. Sirke camuru aritmiyor ve ben islayip birakmiyorum,pazardan gelince tum yesillikleri yikayip tek tek kurutuyorum,sonra kaplarda muhafaza ediyorum. Haliyle saatlerimi aldigi da aliyor cunku bunun maydanozu var,dereotu var,kuzululagi var,rokasi var. Fazla yesillik tuketiyoruz haliyle miltar da fazla. İsin icine ispanak girdiyse oldukca uzun sure ugrasmis oluyorum.

Kesinlikle sular da temiz degil,elden geleni yapiyoruz iste. Ama insanlar o pazardan aldiklari yesillikleri torbalariyla dolaplarina koyuyor,lazim oldukca cikariyorlar muslugun altina soyle bir tutuyorlar resmen,bari ovalayarak yikasalar. O da yok. Cidden midem almiyor tovbe yarabbim nimet ama, yapacak bir sey yok.

Okb teshısınden sonra aynısı bendım. Hala daha mutfagını banyosunu gormedıgım ınsanlardan yemek yıyemıyorum dısarıda yıyıp ıcmem cok zorlastı ve mısafırler gıttıkten sonra (onlara ayırdıgım terlıkler ayrı) makıneye atıp yıkıyorum petegın altına koyup kurutuyorum. Mısafırler gıttıkten sonra butun banyo paspaslarını yıkıyorum ve dıs kapıya kadar sılerım. Artık ıyıce agırlastım doguma 3ay var ne yapıcam gelen gıdenle bılmıyorum takıpteyım konuyu

bencede tiksindiklerin normal..terlik olayi anormal. bu kadar titiz olsam ben o terligi cope atardim

Merhabalar ,

Hastalik derecesinde titiz bir insan degilim . Ama son zamanlarda beni daha da cok rahatsiz eden bazi durumlar oldugunu farkettim . Oncelikle sundan bahsediyim . Yillar once annem kardesime hamileyken yani ben 10 yasindayken bir anda yemek yemegi kestim ve her seyden tiksinir , yemek gorunce öğürür olmustum . bu durum 1 yil devam etti , bu bir yilda cok kilo kaybettim ve bir cok doktora gitmemize ragmen teshis koyamadilar tedavi edemediler . en sonunda psikolojik depresyon olduguna karar verdiler ve psikologo yonlendirdiler . yaklasik 1 yillik psikolog gorusmelerimden sonra cok sukur ki normale dondum . suan kilolu olmasam da zayifta degilim , hatta diyet bile yapiyorum ara sira fazla kacirinca . tiksinme ve ogurmelerim de yok , sadece cok heyecanlandigimda ya da bir seye cok uzuldugumde bir sure yine yemekten kesilip ogurmeye basliyorum .

neyse , yeni evliyim sayilir . esim asiri titiz biri . onun yuzunden (ve ya sayesinde) ben de eskisine gore daha titiz olmaya basladim . Ve onceden dikkat etsem de yine de cok takmadigim seyleri , simdi daha cok takmaya basladigimi farkettim . Mesela ;

yurtdisinda , egitim seviyesi yuksek bir avrupa ulkesinde yasiyoruz.

1 yildir ozel bir sirkette calisiyorum

yanimda oturan is arkadasimin alerjisi var ve gun icinde cok hapsuruyor . ve direk avuc icine hapsurup isine devam ediyor . bu beni inanilmaz rahatsiz ediyor bayadir ve artik bana biskuvi , meyve vs teklif ettiginde beri tiksindigim icin ondan hic bir sey alamiyorum . ben hapsurdugumda masamdaki peceteyle agzimi kapatirim , eger kapatamadiysam gider elimi yikarim mutlaka . benden gorur belki yapar diyorum ama yok .

diger bir is arkadasim , tuvaletten cikinca asla ellerini yikamiyor , wcye yakin oturdugum icin defalarca gordum . elinden bir sey yemeyi birakin , bana eliyle uzattigi dosyayi bile Detol ile siliyorum.

is yerimizin kantinine bakan arkadastan bazen tost yapmasini istiyorum. tost yaparken iki eline de eldiven takiyor , parayi verdigimde , para ustunu de eldivenlerle veriyor . bunu da bi kac kez gozlemledim ve simdi kantinden paketli urunler haric bi sey yiyemiyorum .

disari yemege gittigimizde tabiki bilmiyoruz nasil ne sartlarda masaya geldigini o yemegin ama goz gormeyince gonul bir nebze katlaniyor sanirim . yine de guvendigim ve temizligine inandigim yerlerde yerim disarida yemem gerekiyorsa

ve ben bunlari dusundukce , acaba cok mu abartiyorum , yavas yavas yine eski cocukluk halime donmeyeyim simdi diye de korkuyorum acikcasi .

son olarak gecenlerde eve esimin arkadasi geldi . eve yeni tasindigimiz icin de misafir terligimiz yoktu almamisiz . ben de esimin terligini verdim misafire . sonra esim gorunce mutfakta sessizce beni uyardi , niye benim terligimi verdin diye . ben de ona kizdim ne kadar ayip misafiri terliksiz mi biraksaydim dedim . bozuldu bana gitti salona .

ertesi gun bir baktim , misafirin giydigi terlikleri ilaclamis ! toz ilac dokmus .

megersem cimrilikten degil , adam titizlten dolayi oyle demis mantar falan olmasin diye . Dusununce hak verdim ona . Simdi de bunu taktim kafaya . artik misafire terlikte veremem ...

sizde durumlar nasil ? benim bu yasadiklarim normal mi yoksa hastalik boyutuna bi gidiyor ? ne yapmaliyim sizce ?
Haklısınız.Eşinizin terliğini bermeyin.Hidin misafir için bi kaç tane terlik alın.Nefret ederim eşyalarımın kullanılmasından.

Evde olduğum zaman ara ara lavaboya gidip ellerimi yıkarım.

Dışarı çıksam çantama ilk koyacağım şey el temizleme jeli oluyor.
Otobüste felan heryere dokun para alışverişi yap.
Beni tiksindiriyor.
2 bebeğim var ve çok zorlanıyorum.
Tam oturayım diyorum şurası kirli,Ocak’ta yemek yaptım yağ sıçramıştır felan düşün düşün bazen sinir oluyorum kendime.
Çok mu titizim? Hayır.
Çocuklarım olduktan sonra böyle oldum bende.
Ufff insanı çok yoruyor.

Ne zaman temizlik yapsam bu forumda temizlik titizlik konusuna denk geliyorum ne tesadüftür anlattığınız seyler cok igrenc yaaaa elini yikamamak ne hapsurunca ise devam etmek ne ben sizi haklı gördüm vallahi :kusmuk:

Benimde bir köpegim var itle kala kala it olmuşum herhalde kokusunu almıyordum ama şuan cok pis kokuyor o kadar da evi temizledim :KK43:

Öfffff

Terlik konusunda esiniz haklı ben olsam terligi 60 derecede yıkardım. Kendime yeni terlik alırdım ilaclamasi abarti biraz ama cok şekermis enistede ya :KK70:
O öğürme olayi benim arkadasimin başına geldi 14 yaslarindayken ,kusup kusup duruyordu ve cok zayıflamıştı onun annesinde de var sinirlenince midesine vurma kusma ama onunki tamamen psikolojikti aynen sizin gibi doktor doktor gezdi kendisi ve sanirim anksiyete dediler yalan olmasın sonra yeniden eski kilosuna döndü. Aynı sekilde bir erkek arkadaşım da bir yiyecekten gene tiksinmis onu da zayıf görmüştüm en son gerci onda diyabette var
Ve bu bahsettigim 2 kişi de aslan burcu sizdemi oylesiniz

X