- 3 Mart 2013
- 2.796
- 3.063
- Konu Sahibi tinky-winky
Bunlar fark edildiginde rahatsız olunacak şeyler evet ama ilerlerse sıkıntı büyür.. Avlu dizisinde ki müdür gibi olursunuz.. sürekli spreyiyle ellerini,dokunulan yerleri,masasını felan siliyor..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynı şekilde ben de hijyenden bihaber olunan bir yerdeyim. Hatta konudaki hassasiyetler icimi açtı.Ben de hiç bir anormallik görmedim ama ben bir Asya ülkesinde yaşıyorum, burayı görseniz evden çıkamazsınız
Adam gözümüzün önünde leş gibi pis olan tüpün başlığını değiştirdi, elini üzerine silip tekrar tezgahın başına geçti, ben şok tabi :))
Kızartma yaptıkları yağları bir görseniz mazot ondan daha berraktır o kadar diyeyim. O yüzden ev yemeği candır
Misafir terligi ayridir bizde de. Duzenli olarak yikanir,kurutma makinesinde de kurutulur yuksek isida.
Disarida yemek yedigim yerler bellidir zaten, onun disinda yemem. 3,5 yasinda bir cocugum var temizlik konusunda hassas davranmam gerekiyor,hem ev temizligi hem de gidalar.
Ben ek olarak kimsenin evinde de bir sey yiyemem,hele salata gibi seyleri asla yemem. İnsanlarin nasil yemek yaptigini goruyorum,domatesi yesilligi ben saatlerce yikarken muslugun altina soyle bir tutup salata yapiyorlar igrenc geliyor bana. Ya da kizartmalik yaglari motor yagi kivamina gelene kadar geri donusume vermeyip kullaniyorlar,ben en fazla 2 defa kullaniyorum yaglari sonra biriktiriyorum.
Maalesef insanlar hem pis hem de bilincsiz.
Yok aynen saydiginiz gibi. Sirke camuru aritmiyor ve ben islayip birakmiyorum,pazardan gelince tum yesillikleri yikayip tek tek kurutuyorum,sonra kaplarda muhafaza ediyorum. Haliyle saatlerimi aldigi da aliyor cunku bunun maydanozu var,dereotu var,kuzululagi var,rokasi var. Fazla yesillik tuketiyoruz haliyle miltar da fazla. İsin icine ispanak girdiyse oldukca uzun sure ugrasmis oluyorum.Yeşilliği önce yıkıyorum . sonra leğen içinde sirkeli su da bekletiyorum biraz suyunu döküyorum. Bir daha sirkeli su döküp , bekletiyorum, tekrar durulamadan doğruyorum .
Sularda çok sağlıklı oolmadığı için en son durulanmamasi gerektiği söyleniyor.
Saatlerce dediğiniz biraz abartı mi , yoksa bu saydığım gibi olduğu için mi saatlerce oluyor ?
Haklısınız.Eşinizin terliğini bermeyin.Hidin misafir için bi kaç tane terlik alın.Nefret ederim eşyalarımın kullanılmasından.Merhabalar ,
Hastalik derecesinde titiz bir insan degilim . Ama son zamanlarda beni daha da cok rahatsiz eden bazi durumlar oldugunu farkettim . Oncelikle sundan bahsediyim . Yillar once annem kardesime hamileyken yani ben 10 yasindayken bir anda yemek yemegi kestim ve her seyden tiksinir , yemek gorunce öğürür olmustum . bu durum 1 yil devam etti , bu bir yilda cok kilo kaybettim ve bir cok doktora gitmemize ragmen teshis koyamadilar tedavi edemediler . en sonunda psikolojik depresyon olduguna karar verdiler ve psikologo yonlendirdiler . yaklasik 1 yillik psikolog gorusmelerimden sonra cok sukur ki normale dondum . suan kilolu olmasam da zayifta degilim , hatta diyet bile yapiyorum ara sira fazla kacirinca . tiksinme ve ogurmelerim de yok , sadece cok heyecanlandigimda ya da bir seye cok uzuldugumde bir sure yine yemekten kesilip ogurmeye basliyorum .
neyse , yeni evliyim sayilir . esim asiri titiz biri . onun yuzunden (ve ya sayesinde) ben de eskisine gore daha titiz olmaya basladim . Ve onceden dikkat etsem de yine de cok takmadigim seyleri , simdi daha cok takmaya basladigimi farkettim . Mesela ;
yurtdisinda , egitim seviyesi yuksek bir avrupa ulkesinde yasiyoruz.
1 yildir ozel bir sirkette calisiyorum
yanimda oturan is arkadasimin alerjisi var ve gun icinde cok hapsuruyor . ve direk avuc icine hapsurup isine devam ediyor . bu beni inanilmaz rahatsiz ediyor bayadir ve artik bana biskuvi , meyve vs teklif ettiginde beri tiksindigim icin ondan hic bir sey alamiyorum . ben hapsurdugumda masamdaki peceteyle agzimi kapatirim , eger kapatamadiysam gider elimi yikarim mutlaka . benden gorur belki yapar diyorum ama yok .
diger bir is arkadasim , tuvaletten cikinca asla ellerini yikamiyor , wcye yakin oturdugum icin defalarca gordum . elinden bir sey yemeyi birakin , bana eliyle uzattigi dosyayi bile Detol ile siliyorum.
is yerimizin kantinine bakan arkadastan bazen tost yapmasini istiyorum. tost yaparken iki eline de eldiven takiyor , parayi verdigimde , para ustunu de eldivenlerle veriyor . bunu da bi kac kez gozlemledim ve simdi kantinden paketli urunler haric bi sey yiyemiyorum .
disari yemege gittigimizde tabiki bilmiyoruz nasil ne sartlarda masaya geldigini o yemegin ama goz gormeyince gonul bir nebze katlaniyor sanirim . yine de guvendigim ve temizligine inandigim yerlerde yerim disarida yemem gerekiyorsa
ve ben bunlari dusundukce , acaba cok mu abartiyorum , yavas yavas yine eski cocukluk halime donmeyeyim simdi diye de korkuyorum acikcasi .
son olarak gecenlerde eve esimin arkadasi geldi . eve yeni tasindigimiz icin de misafir terligimiz yoktu almamisiz . ben de esimin terligini verdim misafire . sonra esim gorunce mutfakta sessizce beni uyardi , niye benim terligimi verdin diye . ben de ona kizdim ne kadar ayip misafiri terliksiz mi biraksaydim dedim . bozuldu bana gitti salona .
ertesi gun bir baktim , misafirin giydigi terlikleri ilaclamis ! toz ilac dokmus .
megersem cimrilikten degil , adam titizlten dolayi oyle demis mantar falan olmasin diye . Dusununce hak verdim ona . Simdi de bunu taktim kafaya . artik misafire terlikte veremem ...
sizde durumlar nasil ? benim bu yasadiklarim normal mi yoksa hastalik boyutuna bi gidiyor ? ne yapmaliyim sizce ?