• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Titiz, pratik ve işbilen hanımlar, bilmeyenler de yazabilir :)

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
248
Arkadaşlar ben hiç becerikli elinden iş gelen bi kadın değilim. bu gerçekten benim için sorun olmaya başladı
Yaş oldu 27
Evlilik oldu 5 yıldan fazla
ama hala öğrenemedim

ama ben ne evimi tam bi derleyip toplayabiliyorum
ne ütü vs yapabiliyorum
ne de pür-i pak temizlik ve çeşit çeşit yemekler...
eşim yazık işten gelip yemek yapıyo çoğu zaman
sabah adamı işe yoğurt ekmek yedirerek gönderdim
onları da dolaptan kendi bulmuş yemiş
ayıp bana ya :/

hep "çalışıyom ben yaaa" bahanesi ardına saklanıyorum ama aslında alakası yok. sadece beceriksizim.
bu hafta evdeyim ve bu defa ilk kez aynı anda evimin her yeri temiz olsun
çayımı alıp "ohhh be" diyerek oturayım balkonda keyif yapayım istiyorum

akşama da eşim işten geldiğinde önüne bi kaç çeşit bişey yapmış olmak istiyorum

genel süpürme toz alma silme vs yaparım da
benim asıl sorunlarım

1- Nereden başlamalıyım bana bir temizlik planı çıkartır mısınız? (bahar ya da bayram temizliği gibi detaylı temizlik yapıcam) ben bi orayı bi burayı yaparken her yer yarım yamalak oluyor sonra da pes edip bırakıyorum temizlik hiç görünmüyor

2- Klozetin plastik yerleri sararmış domestos döküyorum her defasında ama çıkmıyor onu nasıl yapcaz? pis duruyo böyle

3- Fırın ve fırın tepsilerim berbat olmuşlar, nasıl pırıl pırıl yaparım?

4-hangi temizlik malzemelerini kullanayım, tavsiyelerinize göre gidip alışveriş yapıcam

5- perşembe misafir gelicek o zamana kadar 1+1 balkon da var bu evi adam etmem lazım, yardımlarınızı bekliyorum.

Ben de haftaya izne çıkıyorum ve genel temizlik yapıcam kendimden örnek veriyim. salonda halılarım ve koltuklar temiz haftasonu sildim onları çok iş birikmesin diye sadece konsolu ve gümüşlüğü boşaltıp içlerini temizliycem. Tuvalet banyom her zaman temizdir sadece duvarları silinecek. Klozet eğer çok kötü görünüyorsa bence kapak kısmını değiştirin yeni kapak takın. Yatak odamın ve antrenin halılarını yıkamaya vericem yatak örtümü tülümü yıkıycam gardrobun içini temizliycem. Çekmecelerimi düzenliycem ve atılması gereken kullanmadığım ne varsa atıcam. En son mutfağa geçicem fırın buzdolabı bulaşık nakinesini iç dış temizliycem. Mutfak dolaplarının silicem duvarlar fayans onları silicem kapıları camları silicem en son halıları sererim temiz temiz ohh mis.

1+1 evin temizliğinde ne var kuzum Allah aşkına :)
Öncelikle güzel müzikler aç kendine.
Sonra evi toparla. Halı, paspas ne varsa at balkona, hatta halı temizlemeci varsa ara gelip alsınlar, yıkayıp getirsinler.
Camları güzelce sil, (suyun için azcık sirke, biraz da bulaşık deterjanı dök)
Bu arada tüllerini de makineye at onlar yıkansın.
Ardından mutfak dolaplarını, buzdolabı, fırın, ocak temizliğini hallet.
Yıkanacak ne varsa bulaşık makinesine at onlar da aradan çıksın.
Sonra geç tuvalete ve çamaşır suyu ve cifle güzelce yıka lavaboyu ve klozeti...
Plastik yerleri için de evde kullanmadın sünger veya fırça varsa onunla yıka o kısmı.
Yine cif ve çamaşır suyuyla bastıra bastıra şöyle...
Ardından güzelce toz al, bütün koltukları, çekebildiğin tüm eşyaları çekip arkalarını güzelce süpürüp sil.

Halıların kaç günde gelir bilmiyorum, benimki verdiğimin ertesi günü hazır diye aramıştı.
Sen de verirken sorarsın ne zaman getirirsiniz diye
Perşembe gününe yetişirse halıları sermeden tekrar toz alıp evi sürüpür yerleri silersin.
Sonra halıları serersin.

Evde olsam da ben de temizlik yapsam :)

Önce güzel bir kahvaltı yap.Sen evini eşini seven bir kadınsın.iyice motive ol bakalım.Koca evi :)nasıl temizleyeceğini düşünürsen içinden çıkamazsın.Odaları tek tek temizleyeceğini düşün.Odada balkon varsa önce onu yıka,camını sil.halı varsa süpür,rulo yap kenarı koy.Yerleri süpür ve kovaya koyduğun suyla bir güzel sil.tozu al halıyı ser.çık odadan.işte bir oda bitti.diğer odalar içinde aynısını yap.geleleim senin maddelere;
1-halılar temizse süpür yerine koy değilse hepsini topla yıkamaya ver.
2-klozet kapakları sarardıysa artık düzelmez yenisiyle değiştir.
3-ben fırın tepsilerine sıcak su döküp bekletip cifle ovuyorum.
4-cam için suyun içine sirke döküp siliyorum,yerleri suya yüzey temizleyici koyuyorum,toz almayıda silikonlu spreyler var onunla yapıyorum.lavaboyu cifle,tuvaleti domestosla temizliyorum.
Basitçe anlatmaya çalıştım.Umarım faydalı olur.kolay gelsin.temizlik bitince nasıl oldu bizi haberdar et.:)

Ben de haftaya izne çıkıyorum ve genel temizlik yapıcam kendimden örnek veriyim. salonda halılarım ve koltuklar temiz haftasonu sildim onları çok iş birikmesin diye sadece konsolu ve gümüşlüğü boşaltıp içlerini temizliycem. Tuvalet banyom her zaman temizdir sadece duvarları silinecek. Klozet eğer çok kötü görünüyorsa bence kapak kısmını değiştirin yeni kapak takın. Yatak odamın ve antrenin halılarını yıkamaya vericem yatak örtümü tülümü yıkıycam gardrobun içini temizliycem. Çekmecelerimi düzenliycem ve atılması gereken kullanmadığım ne varsa atıcam. En son mutfağa geçicem fırın buzdolabı bulaşık nakinesini iç dış temizliycem. Mutfak dolaplarının silicem duvarlar fayans onları silicem kapıları camları silicem en son halıları sererim temiz temiz ohh mis.

halıları yeni yıkattım 1.5 ay oldu yani yeni dediğim güzelce süpürür üstünden silerim ben de.
koltuğu nasıl silebilirim? ney ile? lekeler var içeçekler falan damlamış bazı yerlerine

banyomun duvarları duvar kağıdı kaplı silmeli miyim bilemiyorum
klozet çok kötü görünmüyor da bembeyaz değil
kiracı olduğum için değiştirmeyi de düşünmemiştim. bir de ona uygun kapak bulamayabilirim yuvarlak değil köşeli şekilde kapağı.

perdeleri yıkayayım ben de
tül değil perdelerim fon ve daha ince bir fon şeklinde. tül deterjanı kullanmasam olur mu ki normal deterjanla mı yıkayayım?

fırını ve buzdolabının içini neyle temizleyeceksiniz? benim en çok temizliğe ihtiyacı olan eşyalarım onlar

kapılarda bant izleri var inşaattan sonra ilk biz girdik bu eve
bi türlü çıkaramadım o izleri

siz anlatırken hemen kalkıp yapasım geliyor yav

1+1 evin temizliğinde ne var kuzum Allah aşkına :)
Öncelikle güzel müzikler aç kendine.
Sonra evi toparla. Halı, paspas ne varsa at balkona, hatta halı temizlemeci varsa ara gelip alsınlar, yıkayıp getirsinler.
Camları güzelce sil, (suyun için azcık sirke, biraz da bulaşık deterjanı dök)
Bu arada tüllerini de makineye at onlar yıkansın.
Ardından mutfak dolaplarını, buzdolabı, fırın, ocak temizliğini hallet.
Yıkanacak ne varsa bulaşık makinesine at onlar da aradan çıksın.
Sonra geç tuvalete ve çamaşır suyu ve cifle güzelce yıka lavaboyu ve klozeti...
Plastik yerleri için de evde kullanmadın sünger veya fırça varsa onunla yıka o kısmı.
Yine cif ve çamaşır suyuyla bastıra bastıra şöyle...
Ardından güzelce toz al, bütün koltukları, çekebildiğin tüm eşyaları çekip arkalarını güzelce süpürüp sil.

Halıların kaç günde gelir bilmiyorum, benimki verdiğimin ertesi günü hazır diye aramıştı.
Sen de verirken sorarsın ne zaman getirirsiniz diye
Perşembe gününe yetişirse halıları sermeden tekrar toz alıp evi sürüpür yerleri silersin.
Sonra halıları serersin.

Evde olsam da ben de temizlik yapsam :)

böyle yazılanı okuyunca kolaycacık geliyor yahu :)
halılar temiz zaten tam olarak 3 yatak odası halısı ve 1 mutfak halısı var bunları silsem olur sanırım
1,5 ay önce yıkattım

ev komple cam
balkon çok uzun ve sırf cam
salon da baştan başa cam
yatak odası da yere kadar cam
bu bütün enerjimi emebilir

ama sirke ve bulaşık deterjanını koymayı ihç düşünmemiştim işimi çok kolaylaştırabilir
tamam dediklerinizi birleştirerek not alıp yapılacaklar listesini sıraya sokuyorum

halıları yeni yıkattım 1.5 ay oldu yani yeni dediğim güzelce süpürür üstünden silerim ben de.
koltuğu nasıl silebilirim? ney ile? lekeler var içeçekler falan damlamış bazı yerlerine

kiracı olduğum için değiştirmeyi de düşünmemiştim. bir de ona uygun kapak bulamayabilirim yuvarlak değil köşeli şekilde kapağı.

tül değil perdelerim fon ve daha ince bir fon şeklinde. tül deterjanı kullanmasam olur mu ki normal deterjanla mı yıkayayım?

fırını ve buzdolabının içini neyle temizleyeceksiniz? benim en çok temizliğe ihtiyacı olan eşyalarım onlar

Beyaz sabunla silebilirsin.
Sıcak suyun içine beyaz sabun koy, (Hacı Şakir olabilir)
Tül ya da lüf gibi bir şey varsa onunla suyun içinde köpürtüp sil leke de kalmaz.

Ama ellerine dikkat et :)

Önce güzel bir kahvaltı yap.Sen evini eşini seven bir kadınsın.iyice motive ol bakalım.Koca evi :)nasıl temizleyeceğini düşünürsen içinden çıkamazsın.Odaları tek tek temizleyeceğini düşün.Odada balkon varsa önce onu yıka,camını sil.halı varsa süpür,rulo yap kenarı koy.Yerleri süpür ve kovaya koyduğun suyla bir güzel sil.tozu al halıyı ser.çık odadan.işte bir oda bitti.diğer odalar içinde aynısını yap.geleleim senin maddelere;
1-halılar temizse süpür yerine koy değilse hepsini topla yıkamaya ver.
2-klozet kapakları sarardıysa artık düzelmez yenisiyle değiştir.
3-ben fırın tepsilerine sıcak su döküp bekletip cifle ovuyorum.
4-cam için suyun içine sirke döküp siliyorum,yerleri suya yüzey temizleyici koyuyorum,toz almayıda silikonlu spreyler var onunla yapıyorum.lavaboyu cifle,tuvaleti domestosla temizliyorum.
Basitçe anlatmaya çalıştım.Umarım faydalı olur.kolay gelsin.temizlik bitince nasıl oldu bizi haberdar et.:)

sağol esranehir esranehir çok pratik bir anlatım olmuş :)
klozete canım sıkılıyor da yeni kapak bulursam alayım,
o zaman ben bi temizlik malzemelerini çıkarıp ne lazım ne eksik oradan başlıyım

böyle yazılanı okuyunca kolaycacık geliyor yahu :)
halılar temiz zaten tam olarak 3 yatak odası halısı ve 1 mutfak halısı var bunları silsem olur sanırım
1,5 ay önce yıkattım

ev komple cam
balkon çok uzun ve sırf cam
salon da baştan başa cam
yatak odası da yere kadar cam
bu bütün enerjimi emebilir

ama sirke ve bulaşık deterjanını koymayı ihç düşünmemiştim işimi çok kolaylaştırabilir
tamam dediklerinizi birleştirerek not alıp yapılacaklar listesini sıraya sokuyorum

1,5 ay önce yıkattıysan uğraşma boşuna.
Leke falan yoksa boşuna uzatama işini.
Kurban bayramında yine verirsin yıkamaya olur biter :KK66:

Enerji için de güzel müzik aç demiştim :)

Öncelikle halilarinizi yıkamaya verin 3 güne gelir misafiriniz gelecekse daha sonra da da verebilirsiniz.

Her odayı sırayla tek tek yapın. Öncelikle oturma odanizdan baslayin en kolayidir. Camlarını silin yerleri süpürüp koltukların üstünü de nemli bir bezle silip toz alın en son yerleri vileda ile silin tamamdır. Hepsi 1 saatinizi alır en fazla.Cam silerken a101 yada Bim'de satılan mavi renkli silikonlu su var o çok iş görür evinizin diğer yerlerini de silebilirsiniz o sıvıyla kokusu da çok güzel.

Daha sonra salona geçin aynı işlemleri orda da yaparsınız.

Tuvalet ve banyonun paspaslarini makinenin hassas programında atın yıkansın siz de o arada her yere çamaşır suyu dökün fircalayin cekcekle çekin çok uzun surmez dolap ve aynaların yüzünü de yine mavi suyla silin tertemiz olur. Eğer tuvalet çok kirliyse por çöz dokebilirsiniz ama çamaşır suyuyla karıştırmayın zehirlenirsiniz bir de por çözü çok uzun süre bekletmeyin taslariniza zarar verir.

En uğraştırıcı yer mutfaktir. Onun için ayrı bir gün ayırmanız sizin için iyi olur. Dolaplarinizin içini bosaltin tozlanmis çok sık kullanmadiginiz bardak tabak vs. varsa onları hemen makineye atın bir yandan yıkansın sizde o arada dolapların içini nemli bir bezle silin duzenleyin. Dolapların dışını silerken kesinlikle cif kullanın en kolay o çıkarıyor mutfak için olanlarından alın.dolap kapaklarini cifle silin sonrasında önce ıslak temiz bezle daha sonra kuru bezle kurulayin. Bulasik makinesi fırın ve buzdolabının dışını da aynı şekilde cifle silin.

Buzdolabının içi kirliyse fişini çekip içini tamamen bosaltin çıkabilen parçalarını çıkarın musluğun altında güzelce yıkayın. Dolabın içini karbonatlı sirkeli suyla silin.
Biraz uğraştırıcı olur söyleyim simdiden:) kolay gelsin :)

Konuyu takipteyim benim de temizlik konusunda pek becerikli oldugum soylenemez. E biraz tembellik de var.
Cif'in Her Yer diye sprey seklinde kopugu var. O cok isime yaradi benim. Ocak, firin, lavabolar, banyo, wc hep onunla siliyorum ben. Kokusu da cok guzel. Ayni kokuda bir oda parfumu de yapsalar keske :)

7 yildir evliyim ben de titiz biriyim. Mutfak dolaplarını ve buzdolabını karbonatlı ve sirkeli suyla temizlerim. Daha hic deterjan değdirmedim. Hem küfü çok iyi temizler hem de kotu kokuyu alır.

Kolay gelsin

Koltuğu ve halıyı sıvı arap sabunuyla sildim lekeleri çıkardı ama inatçı lekelerde leke çıkarıcı kullanabilirsin kosla oxi actıon gibi. Duvar kağıdı silinir mi onu bilmiyorum yıpranabilir belki.
Ben hep normal deterjanla yıkıyorum sentetik ayarda hassas sıkmada ve çok kirliyse ön yıkama yaparak ıslak ıslak as hemen kırışmasın.
Fırını çok az ısıtıp içine yağ çöz sıkıcam heryerine biraz bekleyince de silerim. Fırın tepsilerini çifle telliyorum yada cif ve poşetle pırıl pırıl oluyo çaydanlıklar içinde gerçerli. Buzdolabının içini karbonatlı suyla siliyorum. iç aparatlarını çıkarıp suyun altında köpürterek yıkıyorum. Bant izlerini de tiner çıkartıyo.

durumumu ara ara güncellerim

hahha evet şöyle hızlı şarkılar olsun da bana tempo kazandırsın

Aynen :)
Önce güzelce karnını doyur ki sürekli mola verme.
Ben mesela temizliği bitirmeden bir kere oturursam o iş bitmek bilmiyor.
O yüzden bitirmeden oturmuyorum genelde.
Tüm işini bitirip güzel bir duş al, üstüne bi dondurma süper gider.
Eşin de bu akşam pizza sipariş versin, yarın da sen güzel yemekler yaparsın ona :)

Buzdolabının içine deterjan sürme.karbonatlı sirkeli su ile sil. Raflarını çıkarıp yıka
Fırın içinde aynını kullanıyorum ben
Halı yıkama firmaları koltukta yıkıyor
Sıvı olmayan arapsabunu tavsiye ederim koltuklara duvarlara

Öncelikle halilarinizi yıkamaya verin 3 güne gelir misafiriniz gelecekse daha sonra da da verebilirsiniz.

Her odayı sırayla tek tek yapın. Öncelikle oturma odanizdan baslayin en kolayidir. Camlarını silin yerleri süpürüp koltukların üstünü de nemli bir bezle silip toz alın en son yerleri vileda ile silin tamamdır. Hepsi 1 saatinizi alır en fazla.Cam silerken a101 yada Bim'de satılan mavi renkli silikonlu su var o çok iş görür evinizin diğer yerlerini de silebilirsiniz o sıvıyla kokusu da çok güzel.

Daha sonra salona geçin aynı işlemleri orda da yaparsınız.

Tuvalet ve banyonun paspaslarini makinenin hassas programında atın yıkansın siz de o arada her yere çamaşır suyu dökün fircalayin cekcekle çekin çok uzun surmez dolap ve aynaların yüzünü de yine mavi suyla silin tertemiz olur. Eğer tuvalet çok kirliyse por çöz dokebilirsiniz ama çamaşır suyuyla karıştırmayın zehirlenirsiniz bir de por çözü çok uzun süre bekletmeyin taslariniza zarar verir.

En uğraştırıcı yer mutfaktir. Onun için ayrı bir gün ayırmanız sizin için iyi olur. Dolaplarinizin içini bosaltin tozlanmis çok sık kullanmadiginiz bardak tabak vs. varsa onları hemen makineye atın bir yandan yıkansın sizde o arada dolapların içini nemli bir bezle silin duzenleyin. Dolapların dışını silerken kesinlikle cif kullanın en kolay o çıkarıyor mutfak için olanlarından alın.dolap kapaklarini cifle silin sonrasında önce ıslak temiz bezle daha sonra kuru bezle kurulayin. Bulasik makinesi fırın ve buzdolabının dışını da aynı şekilde cifle silin.

Buzdolabının içi kirliyse fişini çekip içini tamamen bosaltin çıkabilen parçalarını çıkarın musluğun altında güzelce yıkayın. Dolabın içini karbonatlı sirkeli suyla silin.
Biraz uğraştırıcı olur söyleyim simdiden:) kolay gelsin :)

buzdolabı ve fırın zorlayıcı olacak ama en önemlisi bu şu an
çok fena gaza geldim :) silikonlu sudan görmüştüm ondan almaya gidicem az sonra

mutfağımda az eşya var
kullanmadığım her şeyi attım ama daha da atılacak çıkar
içlerini de silmem lazım dediğiniz gibi burası beni oyalar

Back
X