Tiroit hastalığı ve bebek düşünenler

inş inşş hepimiz hamile kalaım ya çok istiyorum.
senn tedavin ne alemde neler yapıosun ?

valla devam canım tadaviye doktor adet olunca gel tekrar ölcelim dedi ama tam adet dönemimde tatile gitçem o yüzden yarın yaptırcam bakalım düşme varmı çarşamba günüde doktora gitçem kısmetse

Merhaba arkadaslar.

Tsh degerim 0.51. Doktor bana 100 mg levotiron kullanmami soyledi. Normal mi??

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Merhaba arkadaslar.

Tsh degerim 0.51. Doktor bana 100 mg levotiron kullanmami soyledi. Normal mi??

Bence normal degil 0.51 yeterince dusuk bi deger zaten kullanincami dustu acaba?

Bence normal degil 0.51 yeterince dusuk bi deger zaten kullanincami dustu acaba?

Bana da normal değil gibi geldi ama en son ki yanlış anlamamdan dolayı korktum yorum yazmaya..değer yeterince düşük içince daha da düşecek ihtiyacın yok gibi sanki

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben simdiye kadar iki kere doktora gittim.
3,17 benim subattaki tahlil sonucummus.
22 nisandaki tahlil sonucum ise 0.51.doktor bana hhicbisey demedi. Bu verdigi doz subattaki sonucumda soyledi. Sonucta gordu soylemesi gerekmez miydi.

Bugun cekmeceleri duzenlerken gordum. Tekrar bi bakayim dedim. Mmegerse buraya yazdigim degerim subattaki imis. Ben en son diye ona bakmisim.

Ben simdi ne yapsam? Bana ne gibi bir etkisi olur?

Bana da normal değil gibi geldi ama en son ki yanlış anlamamdan dolayı korktum yorum yazmaya..değer yeterince düşük içince daha da düşecek ihtiyacın yok gibi sanki

Napayim o zaman korktum:(
Doktor niye beni uyarmadi.

Ben simdiye kadar iki kere doktora gittim.
3,17 benim subattaki tahlil sonucummus.
22 nisandaki tahlil sonucum ise 0.51.doktor bana hhicbisey demedi. Bu verdigi doz subattaki sonucumda soyledi. Sonucta gordu soylemesi gerekmez miydi.

Bugun cekmeceleri duzenlerken gordum. Tekrar bi bakayim dedim. Mmegerse buraya yazdigim degerim subattaki imis. Ben en son diye ona bakmisim.

Ben simdi ne yapsam? Bana ne gibi bir etkisi olur?

Napayim o zaman korktum:(
Doktor niye beni uyarmadi.

Hemen baska bir doktora gitmrli miyim?

Canim sorun yok o zaman doktor o dozla dusurmus zaten tshini
1-hamilemisin?
2-Dozmu artirdi ayni dozmu 100 mg?
Tam anlayamadim

Hamile degilim.
Ilk sonucum 3,17 idi. Bu sonuca gore 100 mg levotiron dedi.
Ikinci sonucum nisanda 0,51 olmus. Doktorum dozu degistirmedi.
Iki degerde de ayni dozu kullanmak normal gelmedi bana??

Hamile degilim.
Ilk sonucum 3,17 idi. Bu sonuca gore 100 mg levotiron dedi.
Ikinci sonucum nisanda 0,51 olmus. Doktorum dozu degistirmedi.
Iki degerde de ayni dozu kullanmak normal gelmedi bana??

Canım 100 mg ile bu seviyeye düştüyse demek ki senin ihtiyacın buymuş bu şekilde devam edilir zaten...yani benim yıllardır öyle bi tahlil yüksek çıkar doz artırır Dr, sonra ikincisi'nde normale döner değer , aynı dozda devam ederiz..ben 0.51 çıktığı halde 100 mg verdi zannettim..için rahat etmediyse başka bi.Dr a daha git ama bence normal duruyor vucüdunun ihtiyacı 100 mg miş demekki normale dönmüş...
Bu ilaç tedavi edici bir ilaç değil canım bence orda kafan karışmış olabilir senin...bu ilaç vucüdün üretemediği hormonu dışardan aldığımız bir ilaç. Aynı şeker hastasının pankreası insülin üretemediği için insülin vuruluyorlar ya...onun gibi demişti bana doktorum bir hormonu dışardan ilaçla alıyoruz...tedavi olmuyoruz yani...

Canım 100 mg ile bu seviyeye düştüyse demek ki senin ihtiyacın buymuş bu şekilde devam edilir zaten...yani benim yıllardır öyle bi tahlil yüksek çıkar doz artırır Dr, sonra ikincisi'nde normale döner değer , aynı dozda devam ederiz..ben 0.51 çıktığı halde 100 mg verdi zannettim..için rahat etmediyse başka bi.Dr a daha git ama bence normal duruyor vucüdunun ihtiyacı 100 mg miş demekki normale dönmüş...
Bu ilaç tedavi edici bir ilaç değil canım bence orda kafan karışmış olabilir senin...bu ilaç vucüdün üretemediği hormonu dışardan aldığımız bir ilaç. Aynı şeker hastasının pankreası insülin üretemediği için insülin vuruluyorlar ya...onun gibi demişti bana doktorum bir hormonu dışardan ilaçla alıyoruz...tedavi olmuyoruz yani...

Harfiyen katiliyorum :thumbup:

Tesekkurler cvp icin..
Hmm ben sandim ki her tahlilin sonucunda cikan degere gore doz artirilicak veya indirilicek:what:

Bu da gebelik icin riskli bir deger ama sanirim:what:

Tesekkurler cvp icin..
Hmm ben sandim ki her tahlilin sonucunda cikan degere gore doz artirilicak veya indirilicek:what:

Bu da gebelik icin riskli bir deger ama sanirim:what:

Yok canım 0.4 ile 2.5 arası olması gerekiyor...ama benim en son 15 çıktı çok üzüldüm ama doktorum garanti veriyorum bir şey olmaz dedi rahatladım yani..bebek kendini bir şekilde kurtarır dedi.i dozu artırdı...rahat ol canım gebelik için de güzel değerin

Yok canım 0.4 ile 2.5 arası olması gerekiyor...ama benim en son 15 çıktı çok üzüldüm ama doktorum garanti veriyorum bir şey olmaz dedi rahatladım yani..bebek kendini bir şekilde kurtarır dedi.i dozu artırdı...rahat ol canım gebelik için de güzel değerin

Icim rahatladi.
Allah razi olsun:)

valla devam canım tadaviye doktor adet olunca gel tekrar ölcelim dedi ama tam adet dönemimde tatile gitçem o yüzden yarın yaptırcam bakalım düşme varmı çarşamba günüde doktora gitçem kısmetse

Kizlarrrr Allahima sukurler olsun tahlil sonuclari. Cikti ve normal seviyeye inmis.1ayda dustu bakalim bu ay bebis calismalarina baslicaz dua edin bana

Kizlarrrr Allahima sukurler olsun tahlil sonuclari. Cikti ve normal seviyeye inmis.1ayda dustu bakalim bu ay bebis calismalarina baslicaz dua edin bana

Cok sevindim canim hadi hayirlisi :)
Bebek oluncada yazarsin buraya artik..

Hayirli haberi en kisa zamanda verirsiniz insallah;)

tsh tiroide mi bağlı ? 25 mg EUTHYROX adlı bir ilacı verdi günlük yarımını iç bir ay sonra gel tahlille tekrar bakıcaz dedi

arkadaşım bnde aynısını kullanıyorum düzenli içip kontrole gitcez :)

bu arada bişi paylaşmak istiyorum sizle ben ilk tahlilde 6.4ü görmüştüm öle öğrendim troidim olduğunu. Sonra 2. doktora gittim test yaptırdım 4.29 çıkmıştı ve doktor ilaca gerek yok sınırın azcık üzer,nde demişti ama bebek istiyoruz diyince bana 25 mg EUTHYROX verdi başladım içmeye ve pazartesi gittim tahlil verdim 19.ilacımı içmiştim o gün yani. bugün sonuçları aldım değerim 3.6 olmuş normal sınırlarında yani.

Bnm doktorum yoktu başka doktor yapmıştı testi ona sordum hamile kalmak için değerin 2.5 ve altı olması lazım diyorlar dedim doğrumu yoksa şuanda ben hamile kalabilirmiyim dedim doktor bilmiyorum end. uzmanına gidin dedi .

Şimdi benim 28 mayıs regl günümdü ama olmadım bugün.
sol kasığımda ağrılar oluyor bikaç gündür gögüslerim şişti fln ayrıca ayıptır sölemesi gazım arttı.
16 mayısta göz damlalarımı gebelerin kullanması tehlikeli die kan testi ile gebeliğe baktırdık negatifti ama biz korunmuyoruz eşimle.
regl hala gelmedi 30una kadar beklicem döngüm 30günlükte olabilir bnm adetler arası gün sayım her ay aynı değil yumurtalama günümü hesaplamam o yüzden sağlıklı olmuyor her ay regl oluyorum ama günleri sabit değil.

Size sorum sizce 4.29 - 3.6 arasındaki bir değerle hamile kalmış olma şansım nedir? :2:
100lerle hamile kalanlar var yazılmış bunlar bnm içimdeki umudu arttırıyor.
Eşimde çok bebek istiyor daha evleneli 1 ay oldu ilk denememiz ama bilmiyorum umutlanıp üzülmek istemiyorum.
16 sında kanda değer düşüktü ama mayıs ayında hamile kalnların topiğinde okudum 2 gün önce değeri 3 olup 2 gün sonra yükselenler hamile kaldığını öğrenenler olmuş şimdi tüm bunları birleştirince umutlanmıyor değilim.

Nolur bana dua edin bu ay bebeğim bni bulmuş olsun :43:
Anneler günü hediyesi olmadı bari eşime babalar günü hediyesi olsun.
Sağlıkla gelsin inş herkese bebişi :emir_bebek:

Back