- 19 Kasım 2013
- 18.648
- 33.625
Nedense Türk Malı gibi geldi bana. İthal olma durumu da var tabi Chia tohumu gibi.Günaydın, mutlu sabahlar.
A 101deki ürünler ithal değilse alınabilir. Websitesine baktım Yayla Bakliyat'ın ama herhangi bir açıklama bulamadım. Paketine bakmak gerek sanırım anlamak için
Hersey olabilir bu ülkede ipek. İnanki şaşırmam öyleyse.Nedense Türk Malı gibi geldi bana. İthal olma durumu da var tabi Chia tohumu gibi.
Gidip arkasını okuyacağız ama bu üretim işi çok şikeli. Adam üretici olabilir ama yurt dışından ucuza bulup da ithal etmeyeceği sonra bunu kendi paketinde piyasaya sürmeyeceğinin garantisi var mı acaba? Başka bir şirket kurar bu iş paravan gibi. Olamaz mı sizce?
Fazla mı detaylı bir düşünme şekli?
BenIpek sonuçlarım çıkmış; bir kısmını dış lab'a göndermişler, onun haricini online görebiliyorum.
TSH'ım hiç 2 leri görmemişti 2,33 olmuş
D vit 5,46
B 12 267
Merhaba arkadaşlar.. Sayfanız çok güzel ve bilgilendirici.. Son 1 haftadır takip ediyorum sizi.. Bende Haşimato ve insülin direnci hastasıyım.. Kendimi kısaca tanıtayım: öğretmenim izindeyim 2 kızım var 1,5 -3,5 Yaşında..
Kilo vererek 115ten 75e düştü ilacım..
Şimdi 75 lik ilaç kullanıyorum..
Ilaçlarınızı bıraktığınızı okudum..
Kaçlık kullandığınızı ve nekadar sürede ne yaparak bıraktığınızı açıklarsanız sevinirim..
BenIpek sonuçlarım çıkmış; bir kısmını dış lab'a göndermişler, onun haricini online görebiliyorum.
TSH'ım hiç 2 leri görmemişti 2,33 olmuş
D vit 5,46
B 12 267
Samsonn bu neeeeeeeee?
Dvit resmen sen yerlerde sürünüyorsun. Hiç mi ağrın sızın yok senin?? Şoklardayım.
Benim Dvit 22 iken sırtım falan çok ağrıyordu sürekli yel yemiş modunda geziyordum. Çok acil olarak doping alman lazım bence. Ya yazdır iğne ya da ampul al iç hiç dinleme bile doktoru. Onlar minnak minnak yükseltiyorlar. Bana bir iğne vermişti sonra günde 5 damla kullanmak üzere damla. Çocuklar bile günde minimum 10 damla kullanıyor.
Benim dvit şuan 106 üstüne bir ampul daha içtim geçen ctsi. Korkma bir şey olmaz.
Canım referans aralıkları ile belirtmem gerekirdi sanırım; farklı aletler farklı ölçümler yapıyor olsa gerek
D vit için alt sınır 6,23 üst Sınır 49,9 diyor. Hala mı çok kötü diyorsun? Yo, ağrı sızı falan yok şükür. İğne falan hayatta olmaz da, Solgar takviye mi alsam? Zaten bana doktor yazmıştı fi tarihinde ama hiç kullanmadım desem yeridir.
2,33 çok değil aslında. Hem de hiç değil. Benim 2,60 larda olduğu zaman rahat nefes alıyorum. Bence 3 ü geçemediği sürece anormal değil. 3,01 olursa psikolojim bozuluyor benim de.
Taze zencefil yemiyor musun sen?
Doğal tiroid ilacı. Şurada kaç kişi denedi.
Ben ilaçsız onunla dengede tutuyorum.
Tiroid için bir doktora gideyim diyorum da, 4 sayfa testi de bir bakarmısınız diye versem adam beni tersler mi dersin?Şu an o kadar vahim değil ama yine de alt sınırın altında olması senin şiddetli derecede eksikliğin olduğunu gösterir.
Normalde karataycılar Dvit ampul kullanıyor. Solgar zaman kaybı olur gibi. En azından doping olarak 15 gün arayla 2 ampul kullanabilirsin.
Sen muayene olmadan yaptırmıştın demi testleri?
Bir doktora gösterip fikrini al istersen ama çok yetersiz.
Hiç 2'yi görmemiştim, tuhafıma gitti. 1-2 arası oynardı, doktor ona rağmen ilacın dozajını değiştiriyordu. Ki 6 ayda bir gitmem gereken kontrole belki 4 senedir gitmedim
Sen ilacı kendi kendine mi bıraktım? Ona asla cesaret edemem ya, tatilde 4-5 gün içmedim, gerçekten fiziken rahatsız ve ruhen asabi biri oluyorum.
Taze zencefil çiğnemek te çok ürkütücü geldi bak
Bana hiç ilaç başlamadı doktor. Normalde 7-8 lere bile ilaca gerek yok demişti.
Benim ilk gittiğimde 4,10 du. Sonra normale döndü nasıl olduysa, kimyasal gebeliklerimde yükseliyor benim.
Bana ilaç vermedi. Hatta antikorum bile yüksek bir tanesi ama TSH ve diğer parametreler normal diye ilaç vermedi. Ben de zencefil+iyi beslenme 2 nin altına düşürdüm. Ama değişik seyrediyor.
2,33
1,91
2,67
1,80
Valla böyle istikrarsız değerlerim var. Hatta son kimyasalımda 3,67
Tiroid için bir doktora gideyim diyorum da, 4 sayfa testi de bir bakarmısınız diye versem adam beni tersler mi dersin?
Eski doktoruma çinko testi yaptırsam mı diye sorduğumda bile kızmıştı yaa...çok sinir.
Bu değerler hep aynı yerde. Biri devlet biri özel.İki hastane var aynı yer diye gittiğim.Hep aynı yerde testini yaptırmaya özen göster İpek; dediğim gibi ya devlet kurumu ya da doktorun önerdiği bir lab olsun.
Çok karışık bunlar İpek ya, referansların dışında olanlar var, ama bir çoğuda üst sınıra çok yakın. Resmen oturup çalışmam gerek.Doktorlar çok antipatik bu konuda. Sanki eline yapışacak yazıverse. Kaldı ki sizin orada bir de her kalem ücretli. Ben de bir kere devlet hastanesine gitmiştim de kadın bana en son ne zaman geldin dedi. “baya oldu sanırım “ dedim.
Meğer sistemden her halt görünüyormuş.
“yeni yaptırmışsın 1 ay olmuş daha gerek yok yeniden yaptırmaya” dedi. Bir de çıktı alıp bana resmen cahil muamelesi yaptı ben de azarı yememek için üstüne yattım.
Değerlerine kendin bakıp da referans dışı olanlara göre kendine yön verebilirsin. Doktorları anlamak zor. Kendi kendinin doktoru olmazsan vay haline. Eşimin en son Mg değeri 0,18 mi ne çıkmıştı. Min değerin çok altında ki ben istedim yapılmasını bacak kasılmaları vardı. Doktor hiç demiyor Mg düşük takviye al diye. Ben dedim: Mg yazsın sana doktor diye.
Var mı referans dışında kalan testin?
Çok karışık bunlar İpek ya, referansların dışında olanlar var, ama bir çoğuda üst sınıra çok yakın. Resmen oturup çalışmam gerek.
Bir de önceki testlerle mi karşılaştırıyordun İpek? Harbi doktorlardan daha uzman olucan sen bu gidişle.Üst sınıra yakın olmaya çok takılma bence. Ben kafayı yiyordum bir ara. Mesela şöyle: WBC dediğimiz lökosit değerim genelde benim 7 civarında olur. Son testimde 8,59 du. Trombosit dediğimiz PLT değerim de genelde 240-250 civarında olurdu son testte 290 lardaydı. Ay kafayı yedim acaba lösemi mi oldum da vücudumda savaş başladı diye… Bir de üstüne PDW denen bir değer var normalden 2 kat yüksekti bir öncekinde. Netten baktım da o zaman kemik iliği sorunları diyordu. Tuz biber oldu yani bu yükseliş.
Doktora sordum da bana dedi ki “PDW gibi değerlere biz hiç bakmayız bile makine otomatik yapıyor.
Birkaç değer var önemli olan: WBC, PLT, Hemoglobin.”
Hatta kağıtta bu değerlerimi yuvarlak içine aldı. “Normal bir şey yok” dedi.
Bir de önceki testlerle mi karşılaştırıyordun İpek? Harbi doktorlardan daha uzman olucan sen bu gidişle.
Yok ben zaten hiç bişey anlamıyorum da, insulin 4 ile 24 referans demiş, 20 mi çok mu diye düşündün, bir de kolestrol üst sınır 200 iken ben de 188, yine mi çok ki acaba diye aklıma takıldı.
Bir de LDH diye bişey <214 olması gerekirken ben de 236 .
Klor niçin ölçülüyor ki? O da üst sınır 107 ben de 104.
Kansızlık zaten kesin di, ona hiç şaşırmadım. Yine eskisinden iyi gibi