Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Bence yediklerin gayet güzel. Yalnız mercimek köftesinde bulgur yok mu, ben mi yanlış biliyorum?
Sabah evde yesen aslında çok daha iyi olur, benim şu yulaf karışımı 5 dakkalık iş mesela.
Benim kilomun epey hatrı sayılır :KK70: Senin gibi ideala yakın olsam bende bu kadar hızlı veremezdim. İnsulin direncim olduğu için doktor bana bir liste vermişti; ona uyarak beslenmiştim bende.
Domates mesela bana şişkinlik yapar, ayrıca muz, şeftali, kayısı da yasaktı. Tahıl olarak sadece yulaf. Pirinç, patates zaten şeker, onlarda yok.
Hurmayı atlama diyorum; gerçekten 3 adet hurmanın verdiği tokluğu görmelisin.
Bulgur var ama Karatay yiyecekseniz bulgur yiyin diyor ya. Kırmızı mercimeği de burada tek yiyemeyeceğimizden dolayı mercimek köftesi haline getirelim dedik. Ama gluten olduğundan dolayı içim rahat değil.
Hurma için senin tavsiyeni dinledim ve Metro'ya gittim o zaman. Önceden dememiş olsan koca koca taze görüntülü hurmalar hemen atlardım. Bir de buldum diye sevinirdim. İnanır mısın Metro'nun tüm hurmaları İsrail menşeli.
Ne onlara kazandırmak isterim ne de genetiği bozuk olma durumu var mı yok mu diye düşünmek isterim.
Gerçek Medine Hurması'nı nereden bulacağız ki?
Carrefour'da açık olarak Medine hurması yazıyor ama nereden bileceğim.
Ramazanda belki biraz daha şansımız var bunun için. Keşke Arabistan'a giden gelen olsa diyorum: )Aslında bizim fabrikanın çalıştığı yerler var orada ama isteyemem. Laf olur.

Bulgur var ama Karatay yiyecekseniz bulgur yiyin diyor ya. Kırmızı mercimeği de burada tek yiyemeyeceğimizden dolayı mercimek köftesi haline getirelim dedik. Ama gluten olduğundan dolayı içim rahat değil.
Hurma için senin tavsiyeni dinledim ve Metro'ya gittim o zaman. Önceden dememiş olsan koca koca taze görüntülü hurmalar hemen atlardım. Bir de buldum diye sevinirdim. İnanır mısın Metro'nun tüm hurmaları İsrail menşeli.
Ne onlara kazandırmak isterim ne de genetiği bozuk olma durumu var mı yok mu diye düşünmek isterim.
Ramazanda belki biraz daha şansımız var bunun için. Keşke Arabistan'a giden gelen olsa diyorum: )Aslında bizim fabrikanın çalıştığı yerler var orada ama isteyemem. Laf olur.
Gluten aynı gluten, bulgurun ne farkı var anlamıyorum. 2 kaşık yesem yine şişerim ben ama ekşi mayalı ekmek aynı rahatsızlığı vermiyor, ki onu da yemeyeceğim.
Canım mutlaka kuruyemişçilerde olur medine hurması, ayrıca Malatya Pazarı yok mu ki oralarda? Tipinden anlarsın zaten, ince uzun hurma oluyor. Tombik bol etli değil.
Son seçenek olarak internet'den alışveriş var tabi :)

Evetttt geldim kızlar herkese selam. Meyve konusuna el atalım.

İlk olarak meyve yenmeli içilmemeli! Sıkıldığında şekerli suya dönüşür.

Meyvenin en faydalı yeri kabuğun hemen altında ki kısımdır. Kullanılan zehirli zirai ilaçlar yüzünden çoğunlukla bu kısmı kabukla birlikte atmak zorunda kalıyoruz.

Meyve vitamin ve mineral kaynağıdır ama son yıllarda genleriyle oynanan ve ağır zirai ilaçlara maruz kalarak yetiştirilen meyvelerde bundan ne kadar söz edilebilir? Maalesef yediğimiz meyveler eski meyveler değil.

Şeker oranı düşük meyveler: çilek, zeytin (glisemik indeksi sıfır), böğürtlen, yeşil erik,

Meyve yanında 5-6 çiğ yağlı tohum yersek kan şekerimiz hızla yükselmez.

Akşam en geç 20:00 den sonra meyve Yenmemeli ! İdelai sabah saatleri. Çok dayanamazsak öğlen yemeğinden 2-3 saat sonra.

Meyve kesinlikle akşam yemeklerinden sonra yenmemeli. Sabah kahvaltıda ( 15-20dk öncesi olursa en iyisi çünkü meyve çok hızlı sindirilir. Öğünden sonra alınırsa midede yemeklerle birlikte karışarak sindirimi bozar, mayalanma ve çürüme yapar. Karaciğere zarar verir. Peygamberimizin de sünnetleri arasında, meyveyi öğünden önce yemek olduğunu okumuştum.

Meyvede fruktoz (meyve şekeri) vardır. Meyve şekeri fruktoz kan şekerini ve insülini yükseltir ve yağlanmaya başlarsınız hele harekette azsa göbek yağlanır. Çok tatlı ve fazlaca, zamanı dışında yenilen meyve karaciğeri yağlandırır. Alkol alanlarda nasıl bira göbeği oluşuyorsa, fruktoz da vücuda girince karaciğerde yağ olarak depolanır. Hatta siroza kadar giden karaciğer tahribatına sebep olabilir yanlış zamanda ve çok yenen meyva.

Sonuç olarak, aşırı kilo sorunumuz ve farklı hastalıklarımız yoksa sabah saatlerinde abartmadan meyva tüketilebilir.

Hurma illa Arabistandan olsun diyorsan, umre ve hacca igden eş, dost, akrabaya rica et. O tür kişiler denk gelmiyorsa iş yaptığınız yerlerden ücreti karşılığında yollamalarını rica et çekincen varsa.

Günaydın kızlar. Bugünü de atlattık mı geri kalan günler artık çabuk geçerrrrr...
Sabah elma yedim 1.5 tane. Böyle içim gıcıklanıyor canım bir şeyler istiyor sanki.
Az sonra kahvem gelecek. Sade bir Türk Kahvesi. O bastırır belki.

Günaydın:) A 101 e kara buğday falan gelecekmiş gördün mü ?

Hiç haberim yok ya. Normalde A101 takip ettiğim bir yer değil. Ama geçen ctsi hiç zamanım yoktu ve balon almam lazımdı. İlk karşıma orası çıktı var mıdır diye girdim de aklıma da un almam gerektiği geldi kızımla kek yapacaktık. Tam buğday ununda indirim vardı. 2 kg lık pakette ondan aldım. Markası falan bilindik bir şey değil ama sorun olmaz sanırım.

Kara buğdayı bulamadım şimdi netten kataloglara baktım da. Ne zamanmış??? Ben de alayım.

Bizim kızlar ne yapıyordu kara buğdayla ya unuttum.

ben de tam buğday unu almak istiyorum bende bakayım oraya bende hürriyetin üst köşesinde reklemları çıkıyor orada gördüm şu siyah mercimek falanda vardı, perşembe sanırım. Kara buğdaydan pilav yapıyorlardır heralde :)

ben de tam buğday unu almak istiyorum bende bakayım oraya bende hürriyetin üst köşesinde reklemları çıkıyor orada gördüm şu siyah mercimek falanda vardı, perşembe sanırım. Kara buğdaydan pilav yapıyorlardır heralde :)
Ne kadrmış peki kara buğday? fiyatı da yazıyordur. Migros'ta 8 küsürdü sanırım yanlış hatırlamıyorsam. Alayım ben de: )

a2786003-5afb-4033-abe3-9a57297b53ac.jpg

upload_2016-4-13_9-41-0.png

Hemen girdim baktım Hürriyet'e: )
Gözünden bir şey kaçmıyor maşallah.
Bu kampanyanın aynısı geçen ay Migros'ta olmuştu aynı marka ve aynı ambalaj.Paketler çok minyatür ama sanki tek yiyimlik gibi. Siyah fasulye deneyen var mı acaba? Meksika fasulyesine benziyor biraz.

Eki Görüntüle 1813523
Hemen girdim baktım Hürriyet'e: )
Gözünden bir şey kaçmıyor maşallah.
Bu kampanyanın aynısı geçen ay Migros'ta olmuştu aynı marka ve aynı ambalaj.Paketler çok minyatür ama sanki tek yiyimlik gibi. Siyah fasulye deneyen var mı acaba? Meksika fasulyesine benziyor biraz.
siyah fasulye barbunya gibi duruyor sadece maş fasulyesini yedim birde kastamonuda siyah bulgura benzeyen bulgurdan yemiştim aynı bulgurmu acaba çok lezzetliydi bulursam bende alacağım

Sen Maş'ı beğendin mi?
Geçen Çağdaş'ta gördüm açık olarak.Bu hafta sonu Çağdaş'ta çilek 2,95 ti. Baktım koca kocaysa almayacaktım da minik minikti herhalde hormonlu değildir dedim. Bir güzel küçükleri seçtim. Reçel yaptım.

Firik bulguru falan nasıl ki?
Aslında pirinç pilavından vazgeçemeyenler için kepekli pirinç de bir alternatif olabilir.
Ben gluten mi değil mi derken maalesef bazen yapıyorum. Kızım da seviyor.

Sen Maş'ı beğendin mi?
Geçen Çağdaş'ta gördüm açık olarak.Bu hafta sonu Çağdaş'ta çilek 2,95 ti. Baktım koca kocaysa almayacaktım da minik minikti herhalde hormonlu değildir dedim. Bir güzel küçükleri seçtim. Reçel yaptım.
Sen Maş'ı beğendin mi?
bende çağdaştan aldım açık olanından çokta beğenmedim çorbasını yaptım ben fasulya gibi tadı belki salatası falan daha güzel olabilir içine turşu kırmızı biber közlemesi falan koyup yapılabilir .Bende çok nadir pirinç yapıyorum misafir gelince falan dolmayı falan bulgurla yapıyorum

Güzel oldu mu reçelin bende yapacağım oğluma 1 kg alıp yapsam yeter ben kaynamasını pek ayaralayamıyorum ya sıvı yada katı oluyor
Güzel oldu. Biz masadan Sarelle'yi falan kaldırdık. Şekr var ama şimdilik kötünün iyisi diyorum. Eşim de çok seviyor çilek reçelini. 3 kilodan 3 tane 500 gramlık 1 tane 250 gramlık çıktı sanırım. Biraz daha yaparım.

X