- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.227
Bulgur var ama Karatay yiyecekseniz bulgur yiyin diyor ya. Kırmızı mercimeği de burada tek yiyemeyeceğimizden dolayı mercimek köftesi haline getirelim dedik. Ama gluten olduğundan dolayı içim rahat değil.Bence yediklerin gayet güzel. Yalnız mercimek köftesinde bulgur yok mu, ben mi yanlış biliyorum?
Sabah evde yesen aslında çok daha iyi olur, benim şu yulaf karışımı 5 dakkalık iş mesela.
Benim kilomun epey hatrı sayılır Senin gibi ideala yakın olsam bende bu kadar hızlı veremezdim. İnsulin direncim olduğu için doktor bana bir liste vermişti; ona uyarak beslenmiştim bende.
Domates mesela bana şişkinlik yapar, ayrıca muz, şeftali, kayısı da yasaktı. Tahıl olarak sadece yulaf. Pirinç, patates zaten şeker, onlarda yok.
Hurmayı atlama diyorum; gerçekten 3 adet hurmanın verdiği tokluğu görmelisin.
Hurma için senin tavsiyeni dinledim ve Metro'ya gittim o zaman. Önceden dememiş olsan koca koca taze görüntülü hurmalar hemen atlardım. Bir de buldum diye sevinirdim. İnanır mısın Metro'nun tüm hurmaları İsrail menşeli.
Ne onlara kazandırmak isterim ne de genetiği bozuk olma durumu var mı yok mu diye düşünmek isterim.
Gerçek Medine Hurması'nı nereden bulacağız ki?
Carrefour'da açık olarak Medine hurması yazıyor ama nereden bileceğim.
Ramazanda belki biraz daha şansımız var bunun için. Keşke Arabistan'a giden gelen olsa diyorum: )Aslında bizim fabrikanın çalıştığı yerler var orada ama isteyemem. Laf olur.