Şimdi baktım, online sistem hata veriyor İpek. Aramam lazım. pfff
Sorma ya, Allah kimseyi düşürmesin hastane kapılarınaVay be resmen paranla rezil oluyorsun
Parası olmayan vatandaş ne yapıyor İstanbul’da?
Of bilmiyorum valla canım. Ben ekmeği kestim,evde sadece tritordeum bulunduruyorum oda eşim için. Ayda 1 simit yiyorum bazen ama yalan değil. Pazar kahvaltısinda. Bulgur ve makarnada tüketmiyorum ama alternatif bulmakta zorlanıyorum bu ara. Bugün 12de kahvaltı yapabildim,5 -6 gibi yemek yiyeceğim ama ne yiyim ben bile bilmiyorum. Canım Karatay usulü hazirlanan hiçbirşey istemiyor. Tavuk yemiyorum ben bu arada,eve Migrostan organik alıyorum kızıma eşime ama ben yiyemiyorum. Etle zaten aram hoş değil. Şimdi kara kara düşünüyorum ne yesem diye. Acıktım zaten sabah yumurtada yiyemediğim için.Demirimin düşün çıkmasından sonra ben kahvaltıda çay içmiyorum artık. Yemekten sonra da 1 saat falan içmiyorum ama bazen tatlı bir şey istiyor canım da kahve içiyorum.
Ekmek= kanser diyorlar sayfasında ki açıklamalar son derece mantıklı.
Sıkıntı sadece ekmek değil ki ekmek ve türevleri. Gluten free beslen diyorlar. Ama bulgur yiyorlar. Glutenciler pirinç yiyor. Meyve yok. Şeker yok. Sebzeler tarım ilaçlı. Hava kirli.
Başka bir gezegene gitmek farz oldu gibi.
Gerçekten biz ne yiyeceğiz?
Canım tavuk da istiyor. Kızım da sever. Civar köylere gidip kestireyim diyorum ama temizlenmesi bilmem neyi başında mı bekleyeceğim…
Şeytan diyor bağlan canlı yayına hocaya sor biz meyveyi ne yapacağız diye?Biz yine birkaç adım öndeyiz. Market sepetlerine biz göz gezdirin dışarı çıkınca. Millet kapış kapana götürüyor bizim zararlı dediğimiz şeyleri. Yine de her gün yeni bir şey öğreniyoruz yapılması gereken. Ve kendimizde düzelttiğimiz bir ton şey var. En azından gaza geliyoruz. En çok kafamı kurcalayan meyve şu sıra. Ezelden beri nezle bile olsak doktorlar bol mandalina portakal yiyin derdi.
Sorma ya, Allah kimseyi düşürmesin hastane kapılarına
Bu arada markettler de organik tavuk var, Orvital dı galiba markası. Arada sırada yenilebilir.
Şimdi Keskinoğlu da çıkardı organik ama bu diğeri daha eski.
Of bilmiyorum valla canım. Ben ekmeği kestim,evde sadece tritordeum bulunduruyorum oda eşim için. Ayda 1 simit yiyorum bazen ama yalan değil. Pazar kahvaltısinda. Bulgur ve makarnada tüketmiyorum ama alternatif bulmakta zorlanıyorum bu ara. Bugün 12de kahvaltı yapabildim,5 -6 gibi yemek yiyeceğim ama ne yiyim ben bile bilmiyorum. Canım Karatay usulü hazirlanan hiçbirşey istemiyor. Tavuk yemiyorum ben bu arada,eve Migrostan organik alıyorum kızıma eşime ama ben yiyemiyorum. Etle zaten aram hoş değil. Şimdi kara kara düşünüyorum ne yesem diye. Acıktım zaten sabah yumurtada yiyemediğim için.
Bende durum bu,bunca şeyin içinde yiyecek birşey bulamadım iyimi?
Tavuk konusunda marka hatırlamıyorum ama Migrosta satılanı alıyorum ben mecburen,organik diyor ama ne kadar doğrudur bilemiyorum.
Bu Orvital baya iddalı, sitesinden bakabilirsim, ama ben tavuğa o parayı vereceğime kuzu yerimBen de bunu anlayamıyorum işte. Keskinoğlu’nu gördüm ama hiç almadım. Şöyle ki tüm UHT sütlerin kutularında %100 doğal yazıyor. Bir de organik süt ve günlük süt var.fiyat olarak farklı tabi ki de.
Bu durumda bu organikse ve faydalı olan buysa diğerinin satışına neden izin veriliyor?
Keskinoğlu’nun organik tavuğu da serbest mi dolaşıyor acaba? Normal büyüme şartlarından ve zamanından mı geçiyor ki?
Ne kadar karışık bir konu. Diğer dediğin marka hiç gözüme çarpmadı.
Hahahaha.olay bu sanırımEki Görüntüle 1813020
Oy oy.Ne yesen içine sinmiyor ki. Biz burada iki kafadar fabrikanın yemeklerini yememe kararı aldık. Kahvaltlık+ evden her ptesi bir bakliyat salatası kuru fasulye, barbunya gibi+ semiz otu artık mevsimsel yeşillik. Ama yeşillikleri baya bol yiyoruz. Biri bize dedi ki: şimdi siz sağlıklı mı besleniyorsunuz? O yediğiniz yeşilliklerdeki tarım ilaçlarını mideye indiriyorsunuz.
Sirkeli suda bekletiyoruz ama hep bir soru işareti. Aldıklarımız bile ithal mi değil mi öyle mi böyle mi?? Migros’tan ceviz alıyordum önceden. Geçen menşesinin USA olduğunu yazmışlar. Hayal kırıklığına uğradım resmen.
Canım Ceviz, Kaju, Fıstık vs ülkemizde ticareti yapılacak kadar yetiştirilmiyor ki. Mümkün olduğu kadar kabuklu almaya çalış, sorun değil.Ne yesen içine sinmiyor ki. Biz burada iki kafadar fabrikanın yemeklerini yememe kararı aldık. Kahvaltlık+ evden her ptesi bir bakliyat salatası kuru fasulye, barbunya gibi+ semiz otu artık mevsimsel yeşillik. Ama yeşillikleri baya bol yiyoruz. Biri bize dedi ki: şimdi siz sağlıklı mı besleniyorsunuz? O yediğiniz yeşilliklerdeki tarım ilaçlarını mideye indiriyorsunuz.
Sirkeli suda bekletiyoruz ama hep bir soru işareti. Aldıklarımız bile ithal mi değil mi öyle mi böyle mi?? Migros’tan ceviz alıyordum önceden. Geçen menşesinin USA olduğunu yazmışlar. Hayal kırıklığına uğradım resmen.
Canım Ceviz, Kaju, Fıstık vs ülkemizde ticareti yapılacak kadar yetiştirilmiyor ki. Mümkün olduğu kadar kabuklu almaya çalış, sorun değil.
Bu arada kızlar buradan da aldığım gazla yeniden düzene girmeye çalışıyorum.
Bu Orvital baya iddalı, sitesinden bakabilirsim, ama ben tavuğa o parayı vereceğime kuzu yerim
1- Kutu süt almıyoruz, organik, günlük hiç farketmez
2- Keçi sütü asıl tercihimiz olmalı.
Süt zaten vücuda çok gerekli değil diyorlar, yoğurt olarak tüketmek daha faydalı; onu da tabii ki kendin evde açık sütten mayalayacaksan. Ben keçi yoğurdu alıyorum, cam şişede. Sabah kahvaltı olarak yoğurt + yulaf + chia + ceviz den bir karışım yedim. Öğlende sadece hurma ve antep fıstığı. Gayet iyiyim şimdilik :)
Bu arada biz senden gaz alalım. Sabah yediklerine bakar mısın maşallah.Bu arada kızlar buradan da aldığım gazla yeniden düzene girmeye çalışıyorum.
Bu Orvital baya iddalı, sitesinden bakabilirsim, ama ben tavuğa o parayı vereceğime kuzu yerim
1- Kutu süt almıyoruz, organik, günlük hiç farketmez
2- Keçi sütü asıl tercihimiz olmalı.
Süt zaten vücuda çok gerekli değil diyorlar, yoğurt olarak tüketmek daha faydalı; onu da tabii ki kendin evde açık sütten mayalayacaksan. Ben keçi yoğurdu alıyorum, cam şişede. Sabah kahvaltı olarak yoğurt + yulaf + chia + ceviz den bir karışım yedim. Öğlende sadece hurma ve antep fıstığı. Gayet iyiyim şimdilik :)
Kabuklu alıyordum zaten Migros’tan ama bunlar ithal edilirken kabukların parlak görünmesi için ve daha uzun süre dayanması için bir kimyasal kullanıyorlarmış. Zaten Migros’un cevizi de pek güzel görünür dışardan. Tadı da güzel ama kabuklu olunca sorun olmaz mı diyorsun yani?
derindenizlerden bu konuda uyarmıştı bizi.
Akşam yemeyi düşünüyor musun peki?
Yani şöyle bir şey var. Ne kadar az yersek içimizde kötü bir oluşum varsa o kadar az beslenir. Ama sağlıklı hücreler nasıl beslenecek?
Canım ben gazı sizden aldım asıl yaBu arada biz senden gaz alalım. Sabah yediklerine bakar mısın maşallah.
Peki sana göre kendine çeki düzen verdiğin noktalar neler?
Bende kızim için yapıyorum canım. Okuldan gelince yemek yemek istemiyor ama atıştırmakta istiyor,tatlı,tuzlu kurabiye bulunduruyorum muhakkak. Zaten bizde beraber yapıyoruz,kalıbı veriyorum eline kesiyor,tepsiye diziyor,gayet iyi vakit geçiriyoruz böylece.
Deneyeyim onuda,hiç denemedim. Ayranda çok iyi oluyor aklınızda olsun. Özellikle tavuk ve sert etlerde akşamdan ayrana koyup bekletirseniz,yumuşacık oluyor.
Bende senin gibi düşünüyordum sigorta konusunda ama yanlış düşünüyormuşum. Eşimin rahatsızlığında hayat kurtardı özel sağlık sigortası. A plus bir hastanede kuruş ödemeden anjiyo olduk,9 gün kaldık,şu an aynı hastanede tahlil ve tetkiklere sadece yüzde 20lik kısmını ödüyoruz.
Asla pişman olmadım bu konuda. İnanki biz o ilk gittiğimiz hastanede kalsaydık eşimi kaybedebilirdik. 3 gün müdahalesiz bekletecekti hastane bizi,gözlem yapalım diye düşün ićeride kanama var.
Hindi hiç aklıma gelmedi ama nedense etini garipsiyorum ben.Evet aslında düşününce gerçekten çok mantıklı keşke endokrinolojiyi de karşılasa ne kadar güzel olurdu...BenIpek ben hindi alıyorum Canım çok istediğinde Zaman Zaman Migros'ta indirimlere giriyor o Zaman alıp deep freeze atıyorum sonra oradan kullanıyorum...tavuk da nadir olmakla birlikte bazen organiklerden kullandığım oluyor...
Tabi daha sağlıklı acıkmadığın sürece. ben de en son 55,5 olmuştum ama nedense demir ilacından sonra karnımda bir şişkinlik var. Hapı da almıyorum 3-4 gündür yine inmedi şiş. Jinekolojik mi yoksa bağırsaktan mı anlamadım. Sanırım onun verdiği bir ağırlık var. Sen kaç kilosun ki sadece bunların çıkarınca 6-7 kilo veriyorsun.Tabi, akşam mutlaka bişey yerim. Aslında besin değeri olarak az yediğimi düşünmüyorum. Normalde, simit poça vs den bir kahvaltı , üstüne de öğlen iş yerinde ne çıkarsa yerdim. Ama bugün yediklerim çok daha besleyici değil mi? Hem de vücudum da hiçbir şişkinlik yapmadığı için çok daha rahat hissediyorum :)
Canım ben gazı sizden aldım asıl yaBu daha ilk günüm; dün akşam yediklerimi görseydim; basitce şekeri ve unlu mamulleri hayatımdan çıkarıyorum + sadece keçi sütünden süt ürünleri. En son bu şekilde 1 ay yaptığımda 6-7 kilo vermiştim ve yeniden 18 gibi hissediyordum. Üstelik akşam porsiyonlarım da yeterince büyük oluyordu.
Bence yediklerin gayet güzel. Yalnız mercimek köftesinde bulgur yok mu, ben mi yanlış biliyorum?Tabi daha sağlıklı acıkmadığın sürece. ben de en son 55,5 olmuştum ama nedense demir ilacından sonra karnımda bir şişkinlik var. Hapı da almıyorum 3-4 gündür yine inmedi şiş. Jinekolojik mi yoksa bağırsaktan mı anlamadım. Sanırım onun verdiği bir ağırlık var. Sen kaç kilosun ki sadece bunların çıkarınca 6-7 kilo veriyorsun.
Benim sabahtan beri yediklerim şöyle. Hatalı olanlar hangisi ya da hangileri ki benim kilo veremiyorum şu sıra. Hatta tartıda 56-56,5 arası çıkıyorum.
Sabah evden çıkmadan biraz zencefil taze olarak redelenmiş.
Fabrikada 1 elma+1 havuç. Yarım ama iri kıyımdı kendisi.
Öğlen: arkadaş mercimekli köfte yapmış. Gluteni çıkartmak isterken Karatay'a uygun diye yedim. Bunun karmaşası var bende. 3 yemek kaşığı kadar. Beyaz peynir,10-15 zeytin, semiz otu gibi baya bol yeşillik ve bitki çayı.
Arada tabi sıvı dışında bir şey yok.
Akşam: az geçiştireceğim sebze yemeği.
Sonrasında leptini bozup maalesef yulaf ezmesi yiyorum. Çünkü masadan tam tok kalkmıyorum sanki ve canım bir şeyler istiyor. Sonrasında bir kaç fındık, biraz meyve hep kızıma yedirirken arada kaynayanlar bunlar.
Tüm bunlar direncimi kırıyor mu ki??