Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

sirke zaten her şeyi yumuşatıyor. Eti de yumuşattığı kesin.
Hiç denemedim ben de deniyeyim.
Mavi sen oğlunu hiç dişçiye götürdün mü?
Götürdüm geçen sene sanırım diş hastenesine orda çocuklar için ayrı doktorlar var bir sıkıntısı yoktu .Sen götürdün mü hiç

Götürdüm geçen sene sanırım diş hastenesine orda çocuklar için ayrı doktorlar var bir sıkıntısı yoktu .Sen götürdün mü hiç
Ben ctsi götüreceğim de diş hastanesinde tek doktor varmış dediğin gibi çocuk için o da en erken 20 sine randevu veriyor. Acıbadem'den aldım bakalım. Dişler dökülmeye başladı bizim bir de çürük var arkada ağrı yapıyor.

Ben evde yağlı kağıdı bir fiil kullanıyorum ama :KK43: olmadı şimdi...napacağız o koca tepsileri yıkamak zulüm olacak...bende birikim konusunda öyle düşünüyorum evladıma bir miktar ayırırım kısmet olursa ama ne için yaşıyorum önce çalışayım ardından da yiyeyim diyorum...:KK47: Bir de hangi marka güneş kremi kullanıyorsunuz lütfen bana öneride bulunun...bugün bi sigorta şirketiyle görüştüm sağlık sigortası için bir ton şartları var endokrinolojiyi zaten karşılaşmıyormuş bir de var olan hastalığı :) sonradan çıkması gerekmiş hastalığın...e tamam dedim bari kadın doğumdan yararlanırım "a o da olmaz 5 ay sonra hamile kalırsanız ancak o zaman" dedi...çok sinirlendim e o Zaman siz benden 5 ay boşuna para alacaksınız yani dedim...gerçekten insanlar yolunu bulmuş...
ben hamiton marka güneş kremi kullanıyorum 3 yıldır kullanıyorum sivilce falan yapmıyor

Ben evde yağlı kağıdı bir fiil kullanıyorum ama :KK43: olmadı şimdi...napacağız o koca tepsileri yıkamak zulüm olacak...bende birikim konusunda öyle düşünüyorum evladıma bir miktar ayırırım kısmet olursa ama ne için yaşıyorum önce çalışayım ardından da yiyeyim diyorum...:KK47: Bir de hangi marka güneş kremi kullanıyorsunuz lütfen bana öneride bulunun...bugün bi sigorta şirketiyle görüştüm sağlık sigortası için bir ton şartları var endokrinolojiyi zaten karşılaşmıyormuş bir de var olan hastalığı :) sonradan çıkması gerekmiş hastalığın...e tamam dedim bari kadın doğumdan yararlanırım "a o da olmaz 5 ay sonra hamile kalırsanız ancak o zaman" dedi...çok sinirlendim e o Zaman siz benden 5 ay boşuna para alacaksınız yani dedim...gerçekten insanlar yolunu bulmuş...
Ya benim de yok sağlık sigortam SSK var bir tek:KK70: O da bir halta yaramıyor özellerde genelde.
Eşimin var şirket tarafından yapılmış ve ödeniyor. Ama dediğin şartları bilmeden imzalayan tonla insan var. Sonra pat diye yüzleşiyorlar.

Ben ctsi götüreceğim de diş hastanesinde tek doktor varmış dediğin gibi çocuk için o da en erken 20 sine randevu veriyor. Acıbadem'den aldım bakalım. Dişler dökülmeye başladı bizim bir de çürük var arkada ağrı yapıyor.
Aa ben randevu almadan götürmüştüm geçen gittim baya vardı sanki ben devletin diş hastanesine götürdüm .Kuzum ya nasıl ağrısı vardır şimdi Allah yardımcısı olsun

K vitamini kullanan yok demi aranızda?
Benim Ocean Plus bitti de yeniden almayıp yerine selenyumlu bir şey almak istiyorum ama çekimser kaldım.

Paylaşım için teşekkürler sivilce problemim var 30 yaşında hala ergen gibi gezebiliyorum çoğu Zaman...@mavi_ekran

CuteMom CuteMom

Tickeri gördüm. Hamile misin yeniden?

Maşallah. Allah kucağına almayı nasip etsin.

Geçen ayki kürtajdan sonra bu ay nasıl hamile kalmayı becerebildin. Bizi aydınlatır mısın?

Biz de hamile kalmak isteyenler var.

CuteMom CuteMom

Tickeri gördüm. Hamile misin yeniden?

Maşallah. Allah kucağına almayı nasip etsin.

Geçen ayki kürtajdan sonra bu ay nasıl hamile kalmayı becerebildin. Bizi aydınlatır mısın?

Biz de hamile kalmak isteyenler var.
Yok canım henuz hamıle degılım .
korumayı bıraktık ama 40 gun oldu kurtaj olalı
tsh bakıldı adetlıyklen 2.36 cıktı ılacı kullanmaya devam edıyorum , ama bazen unutuyorum bılmıyorum sorun teskıl edermı
normalde benım tsh hormonum gebelıkteyken yukselıyordu bu sefer kurtajdan sonra baktıracak fırsatım olmadıgı ıcın bırakmadım kullandım hep arada unutsamda 3.46 ıdı hamıleyken 2.36 dusmus bılmem dogrumu yapıyorumda

Yok canım henuz hamıle degılım .
korumayı bıraktık ama 40 gun oldu kurtaj olalı
tsh bakıldı adetlıyklen 2.36 cıktı ılacı kullanmaya devam edıyorum , ama bazen unutuyorum bılmıyorum sorun teskıl edermı
normalde benım tsh hormonum gebelıkteyken yukselıyordu bu sefer kurtajdan sonra baktıracak fırsatım olmadıgı ıcın bırakmadım kullandım hep arada unutsamda 3.46 ıdı hamıleyken 2.36 dusmus bılmem dogrumu yapıyorumda

Kimyasal gebeliklerde benim de TSH yükseliyordu.

Korunmayı bıraktıktan sonra 2 ay yumurtlama olma ihtimali çok azmış. Ben kimyasaldan sonra korunmadım da dr ye gittim hemen 1 ay sonra hiç yumurtan yok demişti bana. Yani o ay hamilelik ihtimali sıfırdı. Beslenmeni düzenleyerek tiroid ilacından kurtulabilirsin aslında. Benim şu sıralar 1,77 lerde. Gerçi devletle özelde yaptırdığım zaman farklı sonuçlar çıkıyor ama o kadar oynar mı bilemiyorum.

Kimyasal gebeliklerde benim de TSH yükseliyordu.

Korunmayı bıraktıktan sonra 2 ay yumurtlama olma ihtimali çok azmış. Ben kimyasaldan sonra korunmadım da dr ye gittim hemen 1 ay sonra hiç yumurtan yok demişti bana. Yani o ay hamilelik ihtimali sıfırdı. Beslenmeni düzenleyerek tiroid ilacından kurtulabilirsin aslında. Benim şu sıralar 1,77 lerde. Gerçi devletle özelde yaptırdığım zaman farklı sonuçlar çıkıyor ama o kadar oynar mı bilemiyorum.
Pekı normalı 2.5 degılmı ? oyle bılıyorum sankı 2.30 demek ıstıyorum yanı
Ben kurtaj sonrası kontrole gıtmıstım bana yumurtan gozukuyor ama korun demıstı adet olana kadar kurtajdan 28 . gun sonra adet gordum bakalım ne olacak sımdı.

Pekı normalı 2.5 degılmı ? oyle bılıyorum sankı 2.30 demek ıstıyorum yanı
Ben kurtaj sonrası kontrole gıtmıstım bana yumurtan gozukuyor ama korun demıstı adet olana kadar kurtajdan 28 . gun sonra adet gordum bakalım ne olacak sımdı.

Demek ki bu kişisel bir şey. Normalde kürtajdan sonra hemen hamile kalan da var bu sitede.

Normali 2 nin altı olması. Tercihen 1,5-2 arası.

Ben kasım ayında son kimyasılımda TSH ımı 4,10 olduğunu öğrendim daha kadın doğumcuyu görmeden ben soluğu endokrinde aldım. Bir sorun olduğu aşikardı. Sonrasında nodülümü falan öğrendim aynı gün. Akşam kadın doğumcuyu aradım sonuçlarımı konuşmak için. Bana “bir sorun görünmüyor” dedi. Ben şokkkk.

“nasıl yani TSH değerim nasıl?” dedim. “Biraz yüksek ama normal sınırlarda” dedi.

Düşün bebek çalışması yapıyorum ben 4,10 a normal dedi Acıbadem’in müthişşşşşş kadın doğumcusu.

Dedim “nasıl yani sağlıklı bir gebelikte 2,5 altı olması gerekmiyor mu?”

Dedi ki “ona bakarsan 2 altı olması lazım.”

Bir daha da gitmedim bu doktora.

Kendi doktorun olacaksın gözü kapalı teslim olmayacaksın işte.Ben de kimyasaldan 45 gün sonra regl oldum. Sen kürtajdan 28 gün sonra olduğuna göre jinekolojik olarak benden iyi durumdasın bence.

Demek ki bu kişisel bir şey. Normalde kürtajdan sonra hemen hamile kalan da var bu sitede.

Normali 2 nin altı olması. Tercihen 1,5-2 arası.

Ben kasım ayında son kimyasılımda TSH ımı 4,10 olduğunu öğrendim daha kadın doğumcuyu görmeden ben soluğu endokrinde aldım. Bir sorun olduğu aşikardı. Sonrasında nodülümü falan öğrendim aynı gün. Akşam kadın doğumcuyu aradım sonuçlarımı konuşmak için. Bana “bir sorun görünmüyor” dedi. Ben şokkkk.

“nasıl yani TSH değerim nasıl?” dedim. “Biraz yüksek ama normal sınırlarda” dedi.

Düşün bebek çalışması yapıyorum ben 4,10 a normal dedi Acıbadem’in müthişşşşşş kadın doğumcusu.

Dedim “nasıl yani sağlıklı bir gebelikte 2,5 altı olması gerekmiyor mu?”

Dedi ki “ona bakarsan 2 altı olması lazım.”

Bir daha da gitmedim bu doktora.

Kendi doktorun olacaksın gözü kapalı teslim olmayacaksın işte.Ben de kimyasaldan 45 gün sonra regl oldum. Sen kürtajdan 28 gün sonra olduğuna göre jinekolojik olarak benden iyi durumdasın bence.
ılk kurtajımda 40 gun adet gormustum neyle alakalı bılmıyorum ancak su tsh degerlernı cok anlamıyorum yanı referansta gorunmesı sorun degılde, gebelık ıcın uygun aralıgı hatırlamıyorum suanda. bende egede murat berksoy'a gıdıyordum orada cıkmıstı bu tsh durumu ama dogumdan sonra normale donuyordu. Ama bu sefer ısıı sansa bırakmadım tekrar gebelık dusunuyorum dıye bakalım doktor ne dıyecek

ılk kurtajımda 40 gun adet gormustum neyle alakalı bılmıyorum ancak su tsh degerlernı cok anlamıyorum yanı referansta gorunmesı sorun degılde, gebelık ıcın uygun aralıgı hatırlamıyorum suanda. bende egede murat berksoy'a gıdıyordum orada cıkmıstı bu tsh durumu ama dogumdan sonra normale donuyordu. Ama bu sefer ısıı sansa bırakmadım tekrar gebelık dusunuyorum dıye bakalım doktor ne dıyecek

Taze zencefil tüket. Biz öyle yapıyoruz burada. Bu sayede pek çoğumuzun değerleri normal. Benim en son 1,77 idi ki 30 yaşından bile önce bu değeri hiç görmemiştim ben.İşin ilginç tarafı kızımı doğuracağım zaman hiç adam akıllı tahlil yapmamış doktorlar. Biz de bilmiyorduk tabi tamamen şans eseri sağlıklı gebelikler geçirmişiz.

Geçen hamilelik dosyama bakayım dedim. Cildiyeye gitmişim gebelikte ve TSH’ım 1,9 mış.

Ama kadın doğumcu buna bakmamış. Baktıysa da elimde kağıt yok. Yani normalde kadın hastaneye baş vurunca gebelikte A’dan Z’ye bakmaları lazım. Allah nasip ederse bir daha bebek artık ben kendim takip edeceğim.

Mesela kimse: gel senin bir demirine, mg, dvit vs bakalım demiyor. Biz ittire ittire yaptırıyoruz.

Sen baya hamaratsın maşallah. Yarışmalardan aklımda kalmış.Aslında ben de yaparım ama zaman yok ya. evde olan daracık zamanda da uğraşamıyorum. Mesela kızlar büyüyor ya pasta yapmaya karar veriyoruz. Annem diyorum ki "yarın kek yapacağız biz."
Akşam eve bir geliyorum annem kek yapmış. Sözüm ona bana iyilik ediyor uğraşmayayım diye. Ama amaç aktivite yapmak.
Bende kızim için yapıyorum canım. Okuldan gelince yemek yemek istemiyor ama atıştırmakta istiyor,tatlı,tuzlu kurabiye bulunduruyorum muhakkak. Zaten bizde beraber yapıyoruz,kalıbı veriyorum eline kesiyor,tepsiye diziyor,gayet iyi vakit geçiriyoruz böylece.
bende folyoya takıldım orası banada mantıklı gelmedi sirkede çok yumuşak yapıyor marinesine koyarsan tadıda belli olmuyor pişince
Deneyeyim onuda,hiç denemedim. Ayranda çok iyi oluyor aklınızda olsun. Özellikle tavuk ve sert etlerde akşamdan ayrana koyup bekletirseniz,yumuşacık oluyor.
Bende senin gibi düşünüyordum sigorta konusunda ama yanlış düşünüyormuşum. Eşimin rahatsızlığında hayat kurtardı özel sağlık sigortası. A plus bir hastanede kuruş ödemeden anjiyo olduk,9 gün kaldık,şu an aynı hastanede tahlil ve tetkiklere sadece yüzde 20lik kısmını ödüyoruz.
Asla pişman olmadım bu konuda. İnanki biz o ilk gittiğimiz hastanede kalsaydık eşimi kaybedebilirdik. 3 gün müdahalesiz bekletecekti hastane bizi,gözlem yapalım diye düşün ićeride kanama var.

Bu arada Canan Karatay tv'de. Ekmek konusunda insülin direnci,gizli şeker yada şeker hastası değilseniz yiyebilirsiniz dedi,şaşırdim. Birde Türkiyede güneşten d vitamini alamazsınız,hava çok kirli dedi,o kirlilikten geçemez vs.
Yemekten sonra çay içmeyin ve d vitamininiz düşükse ekmek yemeyin dedi. Ekmek bağırsaktaki zararlı bakterileri besliyormuş.

Bu arada Canan Karatay tv'de. Ekmek konusunda insülin direnci,gizli şeker yada şeker hastası değilseniz yiyebilirsiniz dedi,şaşırdim. Birde Türkiyede güneşten d vitamini alamazsınız,hava çok kirli dedi,o kirlilikten geçemez vs.
Yemekten sonra çay içmeyin ve d vitamininiz düşükse ekmek yemeyin dedi. Ekmek bağırsaktaki zararlı bakterileri besliyormuş.

Demirimin düşün çıkmasından sonra ben kahvaltıda çay içmiyorum artık. Yemekten sonra da 1 saat falan içmiyorum ama bazen tatlı bir şey istiyor canım da kahve içiyorum.

Ekmek= kanser diyorlar sayfasında ki açıklamalar son derece mantıklı.

Sıkıntı sadece ekmek değil ki ekmek ve türevleri. Gluten free beslen diyorlar. Ama bulgur yiyorlar. Glutenciler pirinç yiyor. Meyve yok. Şeker yok. Sebzeler tarım ilaçlı. Hava kirli.

Başka bir gezegene gitmek farz oldu gibi.

Gerçekten biz ne yiyeceğiz?

Canım tavuk da istiyor. Kızım da sever. Civar köylere gidip kestireyim diyorum ama temizlenmesi bilmem neyi başında mı bekleyeceğim…

Biz yine birkaç adım öndeyiz. Market sepetlerine biz göz gezdirin dışarı çıkınca. Millet kapış kapana götürüyor bizim zararlı dediğimiz şeyleri. Yine de her gün yeni bir şey öğreniyoruz yapılması gereken. Ve kendimizde düzelttiğimiz bir ton şey var. En azından gaza geliyoruz. En çok kafamı kurcalayan meyve şu sıra. Ezelden beri nezle bile olsak doktorlar bol mandalina portakal yiyin derdi.

X