- 19 Kasım 2013
- 18.647
- 33.619
Ben keten tohumunu sabah yaptığım salataya eklerim genelde,güzel bir doku katıyor çıtır çıtır,bazende yoğurda ekleyip yiyorum. Fazla gelirmi diye hiç düşünmedim,günde 1 çay kaşığı dolusu sorun olmaz bence ya. Bazende çörekotu serpiyorum kahvaltıda peynire,salatama vs oda baya faydalı ve yine farklı bir doku katıyor,seviyorum.Evet birbirleri arasında gerçekten çok farklılıklar oluyor keten tohumu omega 3 kaynağı dedi mesela efa da kullanıyorum acaba çok mu gelir vücuduma diye düşünüyorum vücuduma aldığım herşeyi tartıyorum resmen paketli gıda neredeyse 0' a yakın tüketiyorum...aynen öyle diyetisyene bende hiçbir zaman uyabilecek biri değilim o kadar gram bu kadar ızgara falan açıkcası uğraşamıyorum...benim de Karatay tarzı beslenme gerçekten hoşuma gidiyor diğer ay da şeker orucuna girmeyi planlıyorum :) yaza yaklaştıkça insan endişeleniyor ben de sabahları sınırsız dereotu roka peynir 4-5 zeytin 2-3 cherry bir de çay içiyorum...
Balık yağı kullanmıyorum ama her sabah 1 çay bardağı ceviz yiyorum,cevizin 2 tanesini akşamdan suda bekletmiş oluyorum,sabah suyunu içip cevizleride yiyorum kahvaltı öncesi. Kilo verdiriyormuş,ödem attıriyormuş. Ekmek yok benim menümde,tatlıda yok. Birden kestim,ilk gün aradım,şimdi aklıma dahi gelmiyor,hastanedeyken ballı granolalı ve muzlu yoğurt yedim,ciddi anlamda tatlı geldi bitiremedim,o denli alışmışım ki daha 2 ay oldu.
Sabah çayımı demlerken,3-4 karanfil ve bir cubuk tarçın ekliyorum bergamot aromalı çaya,hiç tatlı aramıyorum aklında olsun. Hemde çayım leziz oluyor,kime ikram etsem çok farklı tadı var,nasil yapıyorsun tarif ver diyor o derece,cidden şekerli gibi oluyor o çay.
Bir tek kahveyi sütle içiyorum,aksi halde midem kötü oluyor. Sanırım tek uymadiğım şey bu karatayda
Birde sabah domates salatalığa sardım mevsimi değil ya,yememem lazim. Bu ikisi uymuyor,geri kalanina tam uyuyorum. Zorlanmadan yapıyorum.