Benim de eşim söyleniyor ama bana ayak uyduruyor.Evet biraz eşim de bana "uydum akıllılık" yapıyorsun dedi söylendi biraz ama zaten araştırıyorsum burada da destekçi bulunca aldım ben dvit kullanmıyorum bu ay hamilelik şüphesi olduğu için ama eklem Ağrı'larım coştuhavadan mı diyorum romatizmam mı var...sonra bırakıyorum kendimi dinlemeyi düşündükçe hastalık büküp çıkarıyorum çünkü...
Tuzum nasıl??Evet biraz eşim de bana "uydum akıllılık" yapıyorsun dedi söylendi biraz ama zaten araştırıyorsum burada da destekçi bulunca aldım ben dvit kullanmıyorum bu ay hamilelik şüphesi olduğu için ama eklem Ağrı'larım coştuhavadan mı diyorum romatizmam mı var...sonra bırakıyorum kendimi dinlemeyi düşündükçe hastalık büküp çıkarıyorum çünkü...
Tuzum nasıl??
Bir pakette "sanayi tuzu" yazıyordu acayip irrite oldum.
Allah'tan bunu buldum. Sanırım deniz tuzu. Ama katıksız mı? "deniz tuzundan üretilmiştir." yazıyor.
Günde 1 avuç ay çekirdeği yersem sivilceyle uğraşırım ama yine de 1/2 avuç olabilir. Bunu araştıracağım. Buraya da yazarım.Ben tuz konusunda hala ne yapacağımı bilmiyorum Zaman Zaman iyotsuz kullanıyorum Zaman Zaman da Çankırı'dan getirdi bir tanıdık Kaya tuzu kullanıyorum...Deniz tuzundan üretilmiştir diyorsa katkılı olabilir diye düşünüyorum evet eşim uyuyor bana da sonra sen yaşlanmayacaksın kilo almayacaksın böyle beslenip ben yıpranacağım diyor...selenyum için ay çekirdeği ye her gün bir avuç demişti bir arkadaş onun da takviyesini alırsam ilaçlarla yaşamış olacağım artıkama araştırabilirsin tabi bende merak etmiştim bir dönem...evet benim de 3 hafta sonra kontrolüm be yaklaştığı hafta barut fıçısı oluyorum resmen...güzel haberler verirsin inşallah bir de her kontrolde ultrasonla bakıyor mu canım sana?
Günde 1 avuç ay çekirdeği yersem sivilceyle uğraşırım ama yine de 1/2 avuç olabilir. Bunu araştıracağım. Buraya da yazarım.
Kaya tuzu da kristal yapılı. Bu benim aldığım da kristal mercimek kadar.
Evet canım ultrasona gireceğim. Beni tedirgin eden o zaten. Ya büyüdüyse diyorum. Çok stresli ya.
Bir de parathormonum yüksekti ya en son. Ona da bakılacak. Tabi diğer zımbırtılara da bakılır. Antikorlar falan..
Tsh degerın yuksek ama cok yuksek dıyemeyız.yıne de hamılelık ıcın 1.5-2 arası olması lazım.ıyı bır dıyetle denge kurabılırsın.benım de ılk ogrendıgımde 4.1 du.artı kadın dogumcu yonlendırmez senı ama bı endokrın uzmanına gıdıp antıkor ve ugs baktırırsan ıyı olur.Kızlar bana yardımcı olur musunuz ?
Serbest T4 0.86 (0.70-1.48)
Serbest T3 2.98 (1.71-3.71)
TSH 4.119 ( 0.350-4.940)
Tüp bebeğe başlıycam değerim bu şekilde çıktı iki gündür levotiron 25 mg kullanıyorum. Sizce tüp bebeğe engel mi?
Paradontax in orijinal formullu olan bir cesidi var, uzerinde florsuz yaziyor, tadi bir garip ama zamanla alistim. Bu ara naturalive firmasinin dis macununu kullaniyorum, o da florsuz. Ceviz in usa menseli olmasinda ne gibi bir promlem oluyor, kuflu veya bayat degilse?Hangı markada var florursuz dıs macunu.hepsıne bakmıstım yoktu, hatta kızıma en azından alayım demıstım ama en ıyı markaların bıle florursuz urunlerı yok.ben dısarıda hıc bır sey yemıyorum artık.ekmek ve turevlerı,glıkoz tamamen sıfır.ancak yaptıgım bır ıkı hata var.gecen gun yaban mersını aldım carrefıurdan acık.halde.tadı ınanılmaz tatlı geldı bana.sanırım glıkoz surubu kullanılmıs.bugun peyman nın bahceden urunlerınden baktım yaban.mersınıne glıkoz surubu ıcermez dıye bır ıbare var.bıt de hayal kırıklıgı yasadım bugun.ben mıgrosun cevızını cok.begenırdım.kabulu,dokum cevız.ılk kez gordum torbalara bılgı amaclı stıcker yapıstırmıslar ve mensesı usa.sok oldum.nedense yerlı beklentım vardı sanırım.bır daha almam.yerlı oldugundan.nasıl emın olaxagız kı.bugun gormeseydım almaya devam edecektım.
Kız üzerinde deniz tuzundan imal edilmiştir yazıyor ya.Bu da tuzum. Üstünde kaya/deniz tuzu falan yazmıyor. Ama iri parçalı sonuçta. Sanırım doğru tuz aldım??
Eki Görüntüle 1794992
Benim de eşim söyleniyor ama bana ayak uyduruyor.
Ben de anlamadım 1 ampul kalçadan+2 ampul ağızdan aldım sırt ağrılarım geçti ama dizim ağrıyor. Romatizma değildir ama bir şeyden etkileniyoruz sanırım. Allah bilir bilmediğimiz ne düşük ya da yüksektir vucudumuzda.
Ben de selenyuma taktım dünden beri. Ama değeri ölçtürmeden kullanmayın diyor. Onu da zor ölçerler ya dvit bile özelde yaptırdım.
inşallah dediğin gibi iyi gelir.İpek, omega 3 ü kahvaltı ile birlikte veya hemen sonrasında al, açken alma.
Selenyum'a Devlet hastaneleri bakmıyor, özele ya da Kızılay'a sor.
Omega 3 eklem ağrılarına iyi gelecek.
Bu ara benim de dizlerim ağrıyor oturup kalkarken oy-amann oluyorum bazen. Kelle-paça çorbası içmiyordum uzun zamandır, geçenlerde içtim 2 defa ağrılarım hafifledi. Arası açıldıkça ağrılar geri geliyor.
***Yapabiliyorsanız kemik suyu kaynatıp için ya da yemeklere çorbalara ekleyin. **Kolajen**
O markayı hiç kullanmadım bakayım ben de.USA menşeli olması şöyle kötü: konteyner içinde falan uzun süre yolculuk edeceğinden, pazarlanma aşamaları falan derken bozulmasını engellemek için kimyasal kullanılıyormuş. Kaldı ki Sağlıklı Yaşıyoruz ekibi Kaman’dan 50Tl/kg a alıyormuş. Migros’ta falan 20Tl/kg. Kafama çok takıldı.Paradontax in orijinal formullu olan bir cesidi var, uzerinde florsuz yaziyor, tadi bir garip ama zamanla alistim. Bu ara naturalive firmasinin dis macununu kullaniyorum, o da florsuz. Ceviz in usa menseli olmasinda ne gibi bir promlem oluyor, kuflu veya bayat degilse?
Osman Müftüoğlu da sabahları alıyormuş. Sağlıklı yaşıyoruzdakilerin geneli sabah akşam alıyor hem de çifter çifter.inşallah dediğin gibi iyi gelir.
Dün akşam yemekten sonra aldım bir tane.Sağlıklı Yaşıyoruz'da öyle okumultum. Hatta Osman Müftüoğlu biraz zeytinyağına batırıp yutuyorum demişti ben de bir çay kaşığı zeytinyağıyla aldım. Bakalım gelişmeleri yazarım.
Aynen, bademin çoğu da oradan geliyor.O markayı hiç kullanmadım bakayım ben de.USA menşeli olması şöyle kötü: konteyner içinde falan uzun süre yolculuk edeceğinden, pazarlanma aşamaları falan derken bozulmasını engellemek için kimyasal kullanılıyormuş. Kaldı ki Sağlıklı Yaşıyoruz ekibi Kaman’dan 50Tl/kg a alıyormuş. Migros’ta falan 20Tl/kg. Kafama çok takıldı.
hastayken lenflerin şişmiş olabilir kötüye yorma hemen. internete bakarsan hep en uç şeyler yazıyorSelam bayanlar bende de 2 senedir hipotiroidi var 25 mg eutrox kullaniyordum tahliller de surekli iyi çıktığı için kontrolü bırakmıştım. Neyse 1.5 ay önce gribal enfeksiyon geçirdim boğaz ağrısı oksuruk fazlaydı. Bu sırada da bogazimda sağ on tarafta sert bir şey farkettim yutkundukca yukarı çıkıyor. Yarın dahiliyeye gidicem. Ama nette okudukça kafayı yiyecek gibi oluyorum hayatı kendime de eşime de zehir ettim resmen. Çok korkuyorumbu arada 2 sene önce ultrasona girdigimde bir şey çıkmamıştı
ben hiç birşey örtmüyorum . ayrı bir bardak dolabım var karışık değil yani tabaklarla. Birde metroda kaya tuzlarından vardıBu arada bir şey soracağım. Siz raflarda özellikle bardakları üstüne sıraladığımız raflarda ne kullanıyorsunuz örtü olarak?
Sağol canım doktora gittim şöyle bir elle baktı lenf nodu dedi. Boyun ultrasonu verdi pazartesiye ultrasona gircem inşallah dediği gibi çıkar ben biraz direttim tiroid nodulu mu acaba diye yok dedi lenf nodu bende de çıkar uzun sure de geçmez dedihastayken lenflerin şişmiş olabilir kötüye yorma hemen. internete bakarsan hep en uç şeyler yazıyor
Evet 4 er tane alıyorlarmış. Ben şimdilik 1 tane ile akşam başladım. Sabah adam gibi öğün yapmadığım için akşamları daha iyi gelir sanırım bana. Yağlı öğün tercih ediliyormuş ya.Osman Müftüoğlu da sabahları alıyormuş. Sağlıklı yaşıyoruzdakilerin geneli sabah akşam alıyor hem de çifter çifter.