Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Benim de eşim söyleniyor ama bana ayak uyduruyor.
Ben de anlamadım 1 ampul kalçadan+2 ampul ağızdan aldım sırt ağrılarım geçti ama dizim ağrıyor. Romatizma değildir ama bir şeyden etkileniyoruz sanırım. Allah bilir bilmediğimiz ne düşük ya da yüksektir vucudumuzda.
Ben de selenyuma taktım dünden beri. Ama değeri ölçtürmeden kullanmayın diyor. Onu da zor ölçerler ya dvit bile özelde yaptırdım.

Tuzum nasıl??
Bir pakette "sanayi tuzu" yazıyordu acayip irrite oldum.
Allah'tan bunu buldum. Sanırım deniz tuzu. Ama katıksız mı? "deniz tuzundan üretilmiştir." yazıyor.

Tuzum nasıl??
Bir pakette "sanayi tuzu" yazıyordu acayip irrite oldum.
Allah'tan bunu buldum. Sanırım deniz tuzu. Ama katıksız mı? "deniz tuzundan üretilmiştir." yazıyor.

Ben tuz konusunda hala ne yapacağımı bilmiyorum Zaman Zaman iyotsuz kullanıyorum Zaman Zaman da Çankırı'dan getirdi bir tanıdık Kaya tuzu kullanıyorum...Deniz tuzundan üretilmiştir diyorsa katkılı olabilir diye düşünüyorum evet eşim uyuyor bana da sonra sen yaşlanmayacaksın kilo almayacaksın böyle beslenip ben yıpranacağım diyor...selenyum için ay çekirdeği ye her gün bir avuç demişti bir arkadaş onun da takviyesini alırsam ilaçlarla yaşamış olacağım artık ama araştırabilirsin tabi bende merak etmiştim bir dönem...evet benim de 3 hafta sonra kontrolüm be yaklaştığı hafta barut fıçısı oluyorum resmen...güzel haberler verirsin inşallah bir de her kontrolde ultrasonla bakıyor mu canım sana?

Günde 1 avuç ay çekirdeği yersem sivilceyle uğraşırım ama yine de 1/2 avuç olabilir. Bunu araştıracağım. Buraya da yazarım.
Kaya tuzu da kristal yapılı. Bu benim aldığım da kristal mercimek kadar.
Evet canım ultrasona gireceğim. Beni tedirgin eden o zaten. Ya büyüdüyse diyorum. Çok stresli ya.
Bir de parathormonum yüksekti ya en son. Ona da bakılacak. Tabi diğer zımbırtılara da bakılır. Antikorlar falan..

Benim de sivilce problemim var 30 yaşındayım ama yeni ergen gibiyim çoğu Zaman...ama takmıyorum artık bu arada dün ki elim olaydan ötürü ülkemize başsağlığı diliyorum...Ankara ağlıyor bugün...inşallah büyümemiştir dert etme o da etkiler hormonlarını...parathormon da düzene girmiştir Allah'ın izniyle

Bu arada bir şey soracağım. Siz raflarda özellikle bardakları üstüne sıraladığımız raflarda ne kullanıyorsunuz örtü olarak?

Kızlar bana yardımcı olur musunuz ?
Serbest T4 0.86 (0.70-1.48)
Serbest T3 2.98 (1.71-3.71)
TSH 4.119 ( 0.350-4.940)
Tüp bebeğe başlıycam değerim bu şekilde çıktı iki gündür levotiron 25 mg kullanıyorum. Sizce tüp bebeğe engel mi?

Tsh degerın yuksek ama cok yuksek dıyemeyız.yıne de hamılelık ıcın 1.5-2 arası olması lazım.ıyı bır dıyetle denge kurabılırsın.benım de ılk ogrendıgımde 4.1 du.artı kadın dogumcu yonlendırmez senı ama bı endokrın uzmanına gıdıp antıkor ve ugs baktırırsan ıyı olur.

Paradontax in orijinal formullu olan bir cesidi var, uzerinde florsuz yaziyor, tadi bir garip ama zamanla alistim. Bu ara naturalive firmasinin dis macununu kullaniyorum, o da florsuz. Ceviz in usa menseli olmasinda ne gibi bir promlem oluyor, kuflu veya bayat degilse?

Selam bayanlar bende de 2 senedir hipotiroidi var 25 mg eutrox kullaniyordum tahliller de surekli iyi çıktığı için kontrolü bırakmıştım. Neyse 1.5 ay önce gribal enfeksiyon geçirdim boğaz ağrısı oksuruk fazlaydı. Bu sırada da bogazimda sağ on tarafta sert bir şey farkettim yutkundukca yukarı çıkıyor. Yarın dahiliyeye gidicem. Ama nette okudukça kafayı yiyecek gibi oluyorum hayatı kendime de eşime de zehir ettim resmen. Çok korkuyorum bu arada 2 sene önce ultrasona girdigimde bir şey çıkmamıştı

İpek, omega 3 ü kahvaltı ile birlikte veya hemen sonrasında al, açken alma.

Selenyum'a Devlet hastaneleri bakmıyor, özele ya da Kızılay'a sor.

Omega 3 eklem ağrılarına iyi gelecek.

Bu ara benim de dizlerim ağrıyor oturup kalkarken oy-amann oluyorum bazen. Kelle-paça çorbası içmiyordum uzun zamandır, geçenlerde içtim 2 defa ağrılarım hafifledi. Arası açıldıkça ağrılar geri geliyor.
***Yapabiliyorsanız kemik suyu kaynatıp için ya da yemeklere çorbalara ekleyin. **Kolajen**

inşallah dediğin gibi iyi gelir.
Dün akşam yemekten sonra aldım bir tane.Sağlıklı Yaşıyoruz'da öyle okumultum. Hatta Osman Müftüoğlu biraz zeytinyağına batırıp yutuyorum demişti ben de bir çay kaşığı zeytinyağıyla aldım. Bakalım gelişmeleri yazarım.

O markayı hiç kullanmadım bakayım ben de.USA menşeli olması şöyle kötü: konteyner içinde falan uzun süre yolculuk edeceğinden, pazarlanma aşamaları falan derken bozulmasını engellemek için kimyasal kullanılıyormuş. Kaldı ki Sağlıklı Yaşıyoruz ekibi Kaman’dan 50Tl/kg a alıyormuş. Migros’ta falan 20Tl/kg. Kafama çok takıldı.

Osman Müftüoğlu da sabahları alıyormuş. Sağlıklı yaşıyoruzdakilerin geneli sabah akşam alıyor hem de çifter çifter.

Aynen, bademin çoğu da oradan geliyor.

hastayken lenflerin şişmiş olabilir kötüye yorma hemen. internete bakarsan hep en uç şeyler yazıyor

Bu arada bir şey soracağım. Siz raflarda özellikle bardakları üstüne sıraladığımız raflarda ne kullanıyorsunuz örtü olarak?
ben hiç birşey örtmüyorum . ayrı bir bardak dolabım var karışık değil yani tabaklarla. Birde metroda kaya tuzlarından vardı

hastayken lenflerin şişmiş olabilir kötüye yorma hemen. internete bakarsan hep en uç şeyler yazıyor
Sağol canım doktora gittim şöyle bir elle baktı lenf nodu dedi. Boyun ultrasonu verdi pazartesiye ultrasona gircem inşallah dediği gibi çıkar ben biraz direttim tiroid nodulu mu acaba diye yok dedi lenf nodu bende de çıkar uzun sure de geçmez dedi

Osman Müftüoğlu da sabahları alıyormuş. Sağlıklı yaşıyoruzdakilerin geneli sabah akşam alıyor hem de çifter çifter.
Evet 4 er tane alıyorlarmış. Ben şimdilik 1 tane ile akşam başladım. Sabah adam gibi öğün yapmadığım için akşamları daha iyi gelir sanırım bana. Yağlı öğün tercih ediliyormuş ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…