Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Kızlar bir de bu ağızdaki kanama olayında sonuçta tiroid yemek borusunun dışında olan bir şey. İçinde değil ki kanama olduğunda tadı ağza gelsin??? Artı bu kanama ultrasonda mı belli oluyormuş? Bana hiçbir şey demedi bununla ilgili doktor.

Merve ya benim de bazen öyle oluyor. 15 gün önce fena haldeydi üstelik. Ama şimdi biraz azaldı. Bariz ağzımda kan tadı alıyorum sonrasında pembe gibi bir şey.

Evet aynen öyle bende hafif kan tadı alırdım kontrolün ne Zaman senin?

Hayır psikolojik değil bende yaşayan biri olarak biliyorum senin gibiydim aynen herşeyi içime atar ağlar ağlar ağlardım... Ve son dönemlerde iyice gerginleşmeye başlayıp herkesi kırıp dökmüştüm bu esnada da titriyordum bir de yataktan hiç çıkmak istemiyordum hep uyusam derdim...

Yani mide için şurup ve ilaç verdi sonra bi daha kan görmedim ama kan pembe renkliydi öle koyu falan deildi. Şimdilerde yine ağzımda kan kokusu hissediyorum ama bademciğim falandır diyorum geçiştiryorum . Doktora ben kan olayından hiç bahsetmedim inanki aklıma bile gelmedi. Ama doktor beni muayene etti karnımı ciğerlerimi böbreklerime göğüslerime falan baktı başka yere sıçramış mı diye sanırım . Ben doktora gidince okadar korkuyorum ki adımı sorsa zor hatırlıyorum .

Evet aynen öyle bende hafif kan tadı alırdım kontrolün ne Zaman senin?

18 martta canım ya.

İlk öğrendiğimde 30 kasımdı. O zamandan bu zamana büyüme olmadı. Yani tam 3 ay sonra hiç büyüme yok dedi doktor ama Anti TG yükselmeye devam ediyor. İlk öğrendiğim zaman Anti TG üst sınırın biraz üstündeydi. 1 ay sonra 1 katına daha çıktı ve tam 2 ay sonra üst sınırın 2,5 katı falandı. Şu an bilmiyorum ne durumda.

Yani kanser gibi bir şey olması için kanamalı nodül mü olması lazım acaba? Ve bu tat ağızda hissedilir mi? Sonuçta yemek borusu dışında olan bir şey? Senin doktorun bu konuda bir şey söyledi mi?

Nasıl muayene etti ki böbreklerine kadar? Ultrasonla mı? Normalde sıçrama PET le tespit edilir. Hiçbir doktor metastaz sıçramasına ultrasonla bakmaz aslında ama yine de genel kontrol amaçlı yaptı sanırım.

Evet ben şuan o haldeyim evde özellikle annemin çok kalbini kırıyorum. Ufacık şeylere sinirleniyorum ve titremeye başlıyorum ağlıyorum hemde bağra bağra . Yataktan çıkma konusu son 3 aydır işe zor gidiyorum işyerinde sürekli uyumak istiyorum inanırmısınız öğle arasında yemek yemiyorum sırf uyuyabilmek için . Sabahları kalkıp kahvaltı yapmadan işe gelmezdim artık kahvaltıyı boşver bi beş dakika daha uyu diyorum kendime kahvaltıdan uyku için vazgeçiyorum

Merve senin de 2cm idi sanırım demi?

Lenflerine sıçramamıştı.

Canım ya sen çok korkmuşsun. Ama tiroid kanseri diğer kanserler içinde en tehlikesiz olan. Öyle bir şey olduğu kesin de değil şu an zaten de olsa bile Allah korusun ya başka yerinde çıksaydı?

Senin başka bir rahatsızlığın var mı bu nodülden kaynaklı? Yani bir tek boğazındaki kitle demi? Bir de antikor yüksekliğin?

Yaklaşmış muayene tarihin benim doktorum hiç birşey söylemedi bu konuyla alakalı ama ben bunu hissediyordum...ve ameliyat olduktan sonra nitekim öyle bir şey yaşamadım...benim doktorum korkma bu buradan başka bir yere gitmez dedi lenfleri göstererek ki şu an benim de lenf nod lafım var ama tehlikesiz...@loveyou3434 Anti tg tek başına yüksekliği bir anlam ifade etmiyor daha önceden de konuşmuştuk o yüzden takılma ona önemli olan usg...

Doğrumu yanlış mı bilmiyorum ama internette araştırdığım da anti tg testi normalde ameliyatlardan sonra vücutta kanserli hücre olup olmadığını anlamak için yapılırmış . bi Sitede öyle okumuştum ben. Belkide yüksek olması o yüzden kötü dedi benim doktorum ama işte korkumdan soramadım ben bide yalnız gitmiştim doktora belki yanımda biri olsa destek olsa sorular aklıma gelebilirdi .

Canım peki sen hangi şehirdesin?

Alla alla demek benim kan tadı da nodülden kaynaklı olabilir. İyice tedirgin oldum. Ben de anti tg için senin dediğin şekilde biliyorum ama onun dr u anti tg yüksekliği için korkutucu olabilir falan demiş.

Alla alla demek benim kan tadı da nodülden kaynaklı olabilir. İyice tedirgin oldum. Ben de anti tg için senin dediğin şekilde biliyorum ama onun dr u anti tg yüksekliği için korkutucu olabilir falan demiş.
Benim nodülüm 6 ay içinde büyüdüğü içinde öyle demiş olabilir çünkü 6 ayda hemen büyümemesi lazım demişti yarım cm büyümesi için. Hem büyüyüp hem değerim yüksek çıkınca de demiş olabilir. Sen kontrole gitmeden çok tedirgin olma gidince herşeyi tek tek sor.

merhaba kizlar tsh 4 ay önce 9du ilac kullandim 2 ay önce 4e düsmüştü 2 aydir ilaca devam ediyorum , bu sekilde hamile kalmam mümkün mü sizce?

Gratiste indirimlerin başladığı ilk gün, indirim vardı bu kremde gibi bir şeyler söyledi görevli kız, bu nasıl bir indirim politikasıysa artık tuhaf tuhaf davranmaya başladılar. Burada metro yok ya da yakın çevremde. Güle güle kullan canım, rica ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…