Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

canım anti tg değil o sadece tg.

merhaba kizlar tsh 4 ay önce 9du ilac kullandim 2 ay önce 4e düsmüştü 2 aydir ilaca devam ediyorum , bu sekilde hamile kalmam mümkün mü sizce?
4 bile çok yüksek gebelik için.
2 nin altına indirmen lazım.
Beslenme şeklini değiştirirsen başarı elde edersin. İlaçtan daha önemli.

mrveee28 aslında son 1 aydır hiç olmadığım kadar iyiyim ben.
Yıllardır belki7-8 yıldır özellikle kışın nodülümün olduğu taraf boylu boyunca inanılmaz ağrırdı. nodülümle bağlantısı var mı bilmiyorum da. Ama bademciğimden başlar ta göğüs kafesime kadar sadece sol yönlü. Çok şükür bu sene başlarda oldu sonra hiç olmadı. Sanırım beslenme+zencefil iyi geldi. Yani ben de iyiye gittiğimi düşünüyordum. Umarım ağzıdaki kan konusunda aynı yola çıkmam. Ama mantığıma ters geliyor. Sonuçta borunun dışında nodülümüz neden kan tadı ağzımıza gelsin ki?

Belki dolaşım ile ilgisi vardır açıkcası bende doktoruma sormaya cesaret edemedim hiç dalga geçecek diye :) bir de zencefili Nasıl yapıyorsun canım rendeleyip o şekilde aç karna mı tüketiyorsun? Hamilelikte zararı olur mu acaba?

Kalabalıktı da burası yazamadım. Ben de ilk araştırırken senin düştüğün hataya düştüm. Anti TG ve TG tamamen bağımsız şeyler. Anti TG kanındaki tiroid antikorlarını ölçer, TG nin ölçümü için tiroid dokunun olmaması lazım. Bu da tiroid c anın tekrar nüks edip etmediğini anlamak için ölçülür. Mesela Merve düzenli baktırıyor TG sine.

Seninki anti tg karıştırma.

Canım ben evde zamanla yarışıyorum yani yaylanacak vaktim yok. Tabiri caizse burada daha çok dinleniyorum. Sabah çok erken çıkıyorum. Arkadaşlar suyunu içiyor sıkıp da benim çoğu zaman vaktim olmuyor. Bir ara rendeledim rendenin ince tarafıyla ağzımda fena hassasiyet olmuştu çiğnemekten. Sonra yine bir zaman darlığı oldu şimdi bıçakla kesip "ha kızım gayret bunun sayesinde iyileşeceksin bak 1 hafta sonra kontrol var TSH yüksek çıkarsa üzülürsün" diyorum yiyorum valla. Bir de gece yatmadan önce. Zor oluyor ama uğraşamıyorum rendeyle.

Benim de 4 hafta sonra kontrolüm o Zaman ha kızım gayret deyip bende zencefili çiğneyerek yutayım bari miktarı bir çay kaşığı kadar olmalı değil mi?

O zaman içim rahatladı şuan :) doktor öle diyince bide ben araştırınca iyice korkmuştum. Çok teşekkür ederim gerçekten ..

Benim de 4 hafta sonra kontrolüm o Zaman ha kızım gayret deyip bende zencefili çiğneyerek yutayım bari miktarı bir çay kaşığı kadar olmalı değil mi?
Yeterli sanırım ama ben bir tatlı kaşığı kadar yiyorum. Sabah ve gece yatmadan 2 ölçü oluyor yani.

O zaman içim rahatladı şuan :) doktor öle diyince bide ben araştırınca iyice korkmuştum. Çok teşekkür ederim gerçekten ..
Şu an sen doktor arayışındasın demi?
Yani benim doktorum tg yüksekliğimi çok önemsemedi nedense.
Sen bir daha gittiğin zaman sorar mısın bir anti tg yüksekliği ile kanserin bağlantısı ne? sonuçta antikor.
Şimdi sana acil ameliyat dediler demi?

Ya bugün ağzımın tadıyla kahvemle bir giremedim şuraya valla içimde kaldı ya..
Bazı günler çok rahat oluyorum kimsecikler olmuyor burada. Gelince etiketleyin de toplanalım.

Evet canım nisanın ikinci haftasında dedi ama tam günü söylemedi seni arıycam dedi . Haşimatolu olduğu için kötü olma ihtimali yüksek dedi biyopsinin yanıldığını söyledi açıkça. Ama ben ameliyat olucakmıyım onu bilmiyorum. Evlenmeden ameliyat olmak istemiyorum açıkçası çünkü korkuyorum . Sesim kısa süreli kısılsa bile düşünüyorum nikahımda evet diyemem diye kafamda o kadar şey kuruyorum ki anlatamam :) sen hangi ildesin . Endokrine mi gidiyorsun ?

Daha önce haşimaton yok muydu? son 6 ayda mı çıktı.
Ne zaman düğün??
Ben de endokrine giriyorum.
4 ay önce tanıştım bu hastalıkla.
Peki görüntüsü falan nasıl yani elinde UGS raporu vardır.
Kenarları, görünüşü, halosu var mı yok mu?

Benim biyopsi sonucum da haşimato dendi .
Düğünüm ağustosta.
Var var hepsi var bütün görüntüler dosyada saklıyorum . Ama şuan yanımda değil evde eve gidince sonucun resmini çeker yüklerim .

Bir de sana şunu söyleyeyim. Yapan insan da çok önemli ugs yi.

Ben çok pimpirikli biriyim. Kasımda ilk öğrendim doktor 6 ay sonra gel dedi. 4 ay geçti aradan 5-6 kere girmişimdir UGS ye.

Aynı hastanede yaptırdıklarımdan bir örnek vereyim.

Özelde 6,10x3,8mm olduğunu öğrendim.

Devletteki ölçümlerim:

1. Ölçüm: 6,10x3,5mm kenarları zorlukla seçilebilen solid kistik.

2. Ölçüm: 6,10x3,3

3. Ölçüm: 6,10x4,2 düzgün koturlü. Bunu görünce doktor kötü değildir dedi. Ama diğerlerini görmediği için buna göre yorum yaptı.

Aslında benim nodülüme bakınca önce küçülmüş sonra büyümüş gibi. Yani yapan insan da çok önemli. Bir gün önce homojen diyen 1 gün sonra başka hastanede heterojen diyor.

O yüzden sen de birkaç dr ile görüş. Ailede tiroid hastalığı var mı?

Benim biyopsi sonucum da haşimato dendi .
Düğünüm ağustosta.
Var var hepsi var bütün görüntüler dosyada saklıyorum . Ama şuan yanımda değil evde eve gidince sonucun resmini çeker yüklerim .
Yüklersen daha iyi yorum yaparız.
Biyopsiye gerek yok ki haşimato denmesi için. Anti TPO yüksekse direkt haşimato denir zaten..
Ne iş yapıyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…