Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

@mrvee28 konuşamadık nerelerdesin?
woto da yazan çok ilginç ama orada söylenen iyot takviyesini nereden bulacağız ki??

Adamın bağlantısı varmış yardım almış USA dan getirtmişler. Nette sitelere baktım güvenmem mümkün değil.

Sen neler yapıyorsun?

İpekciğim iyiyim sen nasılsın koşturuyorum okul-ev :) beslenmeye yine devam bu ara cevizli suyumu aksatıyorum ama bir de bambu bıçak ve kesme tahtası aldım sebzelerim için bugün kızlaaaaarrrrr bende alışveriş yaptım evim için :)

Yaşım 24 . 3 yıl önce annemin dktora gidelim demesiyle başladı aslında. Güldüğümde anneme göre boğazım şişiyomuş guar olmasın sende diyodu yıllardır doktora gidip söylediğimde kan tahlillerimde bişey olmadığından yok dediler. Yine annem bigün tutturdu gidelim diye doktorda madem annenin içi rahat edicek ultrason cekelim dedi ve sonuc 12mm nodül 2 yıl önce 12 mm olduğunu ilk öğrenmiştim. Sonra 6 ayda bir tahlil ve ultrason derken tsh yükseldi ve 25mg ilaca başladım ama 6 ayda bir ultrasonum devam etti sonrasında gecen yıl 14mm olduğunda biyopsi yaptırdım sonuc bening ama haşimotolu düşündüren bulgular yazıyordu kağıtta. Ozaman doktor ilacı ve kontrollere devam dedi . Son 6 ay önce gittim 15mm olmuştu . 6 ay sonra gittiğimde 20mm olunca biyopsi dediler ve ben ilk biyopsim çok kötüydü Allah kimseye yaşatmasın hala hatırlayınca gözüm sulanıyor. Biyopsiden kalktığım anda bayıldım ben hastanede. Sonrasında bende biyopsi diyince doktor başka bi doktora gitmek istedim bi prof gittim ve muayene etti tahlil istedi
ANTİ Tpo:600 üstü Anti TG:385 çıktı ve dediki anti tg yüksek ve nodül kanaman arttığı için ben kötü huylu olduğunu düşünüyorum. zaten haşimatolu olduğu için biyopsiye güvenmiyorum dedi. En son dün gittim onda da prf yoktu doç bi ark yönlendirmişti. Oda Nisan ayında hemen ameliyat dedi fakat benim nisanda da nişanım var :KK43: Eğer olmazsan lenflerine sıçrar falan dediler iyice korkuttular beni yaşın da çok genö falan dediler ve benim ailemde hiç kimsede bu hastalık yok ilk ve tek benim.

Bana şunu açıklayabilir misin; Anti TG yüksekliğinin kanserle bağlantısı ne?

Şundan dolayı soruyorum. Benim Anti TPO normal sınırlarda ama Anti TG normal sınırın 2,5 katı. Benim yaptırdığım yerde max sınır 4,6 benim 11,5 gibi çıkıyor. Doktora sorduğumda “tek başına anti TG yüksekliğinin pek bir anlamı yok”dedi. Şimdi sende okuyunca tedirgin oldum. Ve zaman zaman ağzımda kan tadı hissediyorum. Dişimden kaynaklı olduğunu sanmıyorum çünkü fırçalarken kanamıyor.

Aslında ben şundan korkuyorum . Biyopsi olduğun zaman biyopsi olan insanlar yanımdan gecerken iğnenin girdiği yer biraz aşağıdaydı benim nodülüm tam gırtlakta yani baya yukarda geliyo bana belkide kuruntu mu yapıyorum bilmiyorum :KK43: arada sesimde kalınlaşma yada kısılmada oluyor. Ameliyattan sonra kötü çıkarsa iyot falan derken düğünüm için heyecanlanamam diye çok korkuyorum aslında :KK43:
yani 3 yılda falan bu kadar büyüdü seninki ve tiroid değerlerin normal antikorlar dışında?

yani 3 yılda falan bu kadar büyüdü seninki ve tiroid değerlerin normal antikorlar dışında?
Evet bütün değerlerim normal antikorlar dışında. Benim testimde de normal değer 115 altı olması gerekirken 385 çıktı. Prof istemişti bu değerleri benden ve o sonucu görünce anti tg yüksekliği şüphelerimi daha da arttırdı demişti . .Ben o an korkumdan ve heyecanımdan bişey soramamıştım . Son gittiğim doktor en fazla 2 yıl dedi şimdi ameliyat olmasada iki yıl içinde kötüleşme ihtimali %90 dedi . Haşimotolu nodüller çok hızlı kötüleşirmiş.

İpekciğim iyiyim sen nasılsın koşturuyorum okul-ev :) beslenmeye yine devam bu ara cevizli suyumu aksatıyorum ama bir de bambu bıçak ve kesme tahtası aldım sebzelerim için bugün kızlaaaaarrrrr bende alışveriş yaptım evim için :)

Canım Allah güzel günlerde kullanmak nasip etsin inşallahhhhh.

Merve sen o zamanlar ağzında kan tadı hissediyor muydun?

Bir taraftan da düşünüyorum da tiroidte olan kanama yer çekimi kanunlarına göre aşağı yönde olması lazım..Bademcik yerinde olsa kan tadı kısmen ağıza yansır ama tiroid denen şey daha aşağıda. Böyle oluk oluk kanaması gerekmez mi ağızda kan tadı hissetmek için?

Bir taraftan da düşünüyorum da tiroidte olan kanama yer çekimi kanunlarına göre aşağı yönde olması lazım..Bademcik yerinde olsa kan tadı kısmen ağıza yansır ama tiroid denen şey daha aşağıda. Böyle oluk oluk kanaması gerekmez mi ağızda kan tadı hissetmek için?
Ben bi 7 8 ay önce ağzımdan kan geliodu yani bazen otururken gidip afedersiniz tükürdüğümde kan çıkıyodu ama az çok değil sonra acile gitmiştik korkmuştuk mide kanaması olmasın diye ozaman doktor reflü var demişti. Acaba sizinde midenizde bi problem olabilir mi kan kokusu ondan da gelebilir.

Evet bütün değerlerim normal antikorlar dışında. Benim testimde de normal değer 115 altı olması gerekirken 385 çıktı. Prof istemişti bu değerleri benden ve o sonucu görünce anti tg yüksekliği şüphelerimi daha da arttırdı demişti . .Ben o an korkumdan ve heyecanımdan bişey soramamıştım . Son gittiğim doktor en fazla 2 yıl dedi şimdi ameliyat olmasada iki yıl içinde kötüleşme ihtimali %90 dedi . Haşimotolu nodüller çok hızlı kötüleşirmiş.
sana bunu diyen sana endokrin profu mu?

Canım Allah güzel günlerde kullanmak nasip etsin inşallahhhhh.

Merve sen o zamanlar ağzında kan tadı hissediyor muydun?

Teşekkür ederim canım...evet şöyle ki bende başlarda diş etlerimden geldiğini düşünüp diş hekimine gitmiştim ama öyle bariz kan değil pembemsi gibi olurdu ve sinirlenip üzüldüğümde sanki iki elimle Boğaz'ımı tutardım aynen L loveyou3434 Allah şifanı versin inşallah korkmak çözüm değil en kısa zamanda ameliyat kaçınılmazsa ameliyatını ol derim ki patoloji sonucu gelmeden de kötüyü düşünme...

Teşekkür ederim canım...evet şöyle ki bende başlarda diş etlerimden geldiğini düşünüp diş hekimine gitmiştim ama öyle bariz kan değil pembemsi gibi olurdu ve sinirlenip üzüldüğümde sanki iki elimle Boğaz'ımı tutardım aynen L loveyou3434 Allah şifanı versin inşallah korkmak çözüm değil en kısa zamanda ameliyat kaçınılmazsa ameliyatını ol derim ki patoloji sonucu gelmeden de kötüyü düşünme...
Siz ameliyat ne zaman oldunuz ? Sizin ki iyi huylumuydu kötü huylumu ? Ameliyatı nerde oldunuz ? Çok soru sordum ama ben çok pimpirikliyim doktor bi bucuk ay sonraya ameliyat dedi ama benim nisanda nişanım var nişandan hemen sonra yaparız dedi doktor ama mayısta da abimn düğünü var doktorda kusura bakma sosyal hayatına göre değil herşey dedi :KK43:

Siz ameliyat ne zaman oldunuz ? Sizin ki iyi huylumuydu kötü huylumu ? Ameliyatı nerde oldunuz ? Çok soru sordum ama ben çok pimpirikliyim doktor bi bucuk ay sonraya ameliyat dedi ama benim nisanda nişanım var nişandan hemen sonra yaparız dedi doktor ama mayısta da abimn düğünü var doktorda kusura bakma sosyal hayatına göre değil herşey dedi :KK43:

Ocak 2014 de ameliyatımı oldum ankaradayım ben Turgut Özal üniversitesi hastanesinde oldum benim doktorum onkolog cerrahtı...ardından radyoaktif iyotumu da aynı hastenede aldım fakat endokrinoloji konusunda ilaç dozumu ayarlayamadıkları için ve ameliyat esnasında doku bıraktıkları için kızıp gitmedim şu an güven hastanesine gidiyorum doktorumdan da çok memnunum...evet özel hayatınıza göre değil ki abinizin düğününe kadar toparlarsınız belki de kötü olmayacak ve radyoaktif iyot falan almayacaksınız...

Ocak 2014 de ameliyatımı oldum ankaradayım ben Turgut Özal üniversitesi hastanesinde oldum benim doktorum onkolog cerrahtı...ardından radyoaktif iyotumu da aynı hastenede aldım fakat endokrinoloji konusunda ilaç dozumu ayarlayamadıkları için ve ameliyat esnasında doku bıraktıkları için kızıp gitmedim şu an güven hastanesine gidiyorum doktorumdan da çok memnunum...evet özel hayatınıza göre değil ki abinizin düğününe kadar toparlarsınız belki de kötü olmayacak ve radyoaktif iyot falan almayacaksınız...
Teşekkür ederim söyledikleriniz için içimi rahatlattınız. Ama işte o kadar karmaşıkki herkes bişey söylüyo okadar guatr hastası olan var hepsi ameliyat mı oluyo sanki bişey olmaz diyenler var . Ameliyat olma diyenler var ol diyenler var. O kadar karışık ki herşey . Stres yapıyorum aklıma geldikçe :KK43:

Teşekkür ederim söyledikleriniz için içimi rahatlattınız. Ama işte o kadar karmaşıkki herkes bişey söylüyo okadar guatr hastası olan var hepsi ameliyat mı oluyo sanki bişey olmaz diyenler var . Ameliyat olma diyenler var ol diyenler var. O kadar karışık ki herşey . Stres yapıyorum aklıma geldikçe :KK43:

Nodül büyüdükçe tehlike çanları çalabiliyor evet o kadar guatr hastası var ama nodülü olmayan var ya da bir sürü ama küçük nodülleri olan var ben ameliyatı olduktan sonra bütün hormonlarım düzene girdi regl olamıyordum prolaktin yüksek çıkıyordu meğer troidmiş bütün sorun...çok dua edin hakkınızda hayırlısı olsun bende 27 yaşındaydım olduğumda ve stres yapmayın ne olursa olsun..

Nodül büyüdükçe tehlike çanları çalabiliyor evet o kadar guatr hastası var ama nodülü olmayan var ya da bir sürü ama küçük nodülleri olan var ben ameliyatı olduktan sonra bütün hormonlarım düzene girdi regl olamıyordum prolaktin yüksek çıkıyordu meğer troidmiş bütün sorun...çok dua edin hakkınızda hayırlısı olsun bende 27 yaşındaydım olduğumda ve stres yapmayın ne olursa olsun..
Benim hormonlarımda sorun yok şuan ama ilerledikçe olucaktır çünkü şuan baya zayıfım kilo alabilirsin bile demişti doktor geçen yıllarda tsh yukseldıgınde ilacımı cok düzenli kullanıyorum ve hıc kilo almadım tam tersi verdim. Hepimiz için hayırlısı olsun Allah daha beterlerinden korusun hepimizi. Ama stres hayatımda 1 numaralı yerde ve yaklaşık 1 yıldır her günüm stresle geçti belki büyümesi bile o yüzden olabilir .

Benim hormonlarımda sorun yok şuan ama ilerledikçe olucaktır çünkü şuan baya zayıfım kilo alabilirsin bile demişti doktor geçen yıllarda tsh yukseldıgınde ilacımı cok düzenli kullanıyorum ve hıc kilo almadım tam tersi verdim. Hepimiz için hayırlısı olsun Allah daha beterlerinden korusun hepimizi. Ama stres hayatımda 1 numaralı yerde ve yaklaşık 1 yıldır her günüm stresle geçti belki büyümesi bile o yüzden olabilir .

Ben hayatım boyunca spor yaptım organik beslenmeye çalıştım sigara alkol kullanmadım ailemde (genetiğimizde) troid yok ama 27 yaşımda kanser olduğumu öğrendim doktora sorduğumda tek nedeni stres dedi beni üzen insanlardan artık uzak durmaya çalışıyorum ve tutmuyorum içimde bende cevabını veriyorum geçiyor gidiyor...

Merve ya benim de bazen öyle oluyor. 15 gün önce fena haldeydi üstelik. Ama şimdi biraz azaldı. Bariz ağzımda kan tadı alıyorum sonrasında pembe gibi bir şey.

canım kafam karıştı şimdi senin şu an 2 cm mi?

Canım sen acile gittiğinde sana reflü teşhisi koyulduğunda yanlış teşhis olmasın? Yani gerçekten tiroidinden geliyor da onlar mide sanmış olabilir mi?

Benim midemde herhangi bir sorun yok.

Peki senin ağzından gelen kan nasıldı, pıthtı şeklinde mi? Yoksa tam kan değil pembe tükürük gibi mi? Yoksa sarı tükürük gibi mi? Yoksa az miktarla pembe kan mı? Şekli falan nasıldı yani?

Peki reflü tedavisi oldun mu? Olduktan sonra kesildi mi? Sana bu TG yüksekliği için “kötü görünüyor” diyen doktor bu ağızdan kan gelmesini yorumladı mı?

Ben hayatım boyunca spor yaptım organik beslenmeye çalıştım sigara alkol kullanmadım ailemde (genetiğimizde) troid yok ama 27 yaşımda kanser olduğumu öğrendim doktora sorduğumda tek nedeni stres dedi beni üzen insanlardan artık uzak durmaya çalışıyorum ve tutmuyorum içimde bende cevabını veriyorum geçiyor gidiyor...
Keşke bende öyle olabilsem ama herşeyi içime atıyorum ve ağlama krizlerine giriyorum. Haslıktan dolayı mı bilmiyorum ufacık şeylere çok büyük tepkiler veriyorum ve kendi kendimi üzüyorum . Ama elimde değil sinirden ağlamadan duramıyorum ve ozaman da elim sürekli boğazımda oluyo çünkü çok ağrım oluyo. Nefes alamaycakmışım gibi hissediyorum. Böyle oluyor dediğimde de coğu kişi psikolojik diyo ama bilmiyorum.

X