Maalesef dediğn gibi kampanyası olmuyor. Metro'da büyük boy el kremleri Kadınlar Günü kampanya dışıymış. Ben gidemedim ama baktırdım. 6,45 TL büyük boylar.@mavi_ekran
Kızlar, Dalan d'olive, Özdilek ve Gratis mağazalarında da var. Kremleri, el sabunu, şampuan ve duş jellerini rahatlıkla oralarda bulabilirsiniz. Bunun yanında bu ürünlerde hiçbir yerde indirime rastlamadım, stoklamayı düşünüyordum kaldı.
kanamanın olması kötü huylu olma eğiliminde midir ki?Herkese Merhaba ;
Ben yaklaşık iki senedir troid hastasıyım. İlk zamanlarda değerlerimde hiç oynama yoktu fakat 15mm nodülüm vardı. Daha sonra nodülümden biyopsi yapıldı 1 yıl önce ve temiz çıktı. Bi ara tsh değerim yükseldi fakat sonra 25mg ilaçla düzene girdi şuan kan değerlerimin hepsi normal. Ama 1 ay önce gittiğim kontrolümde nodülümün 20mm olduğunu ve kanamasının arttığını öğrendim. Bu arada nodülüm kanamalı ve solid nodül. Gittiğim dahiliye doktoru tekrar biyopsi yaptırmamı söyledi. Bende başka bi doktora gittim oda bana sürekli bu biyopsinin tekrarlanmasının yanlış olduğunu söyledi. Çünkü bana aynı zamanda haşimato teşhisi konuldu biyopsiden sonra. Haşimatolu nodüllerin sonuçlarının %60 oranda yanıldığını ve nodülümün büyük ihtimalle kötü huyku olduğunu ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ama ben ameliyattan çok korkuyorum. Bugün gittiğimde doktor ameliyatın risklerini sorduğumda sesimin kısa süreli 3-6 ay arasında gidebileceğini söyledi ve benim daha da korkmama neden oldudaha önce nodülü biyopside temiz çıkıp ameliyattan sonra kötü çıkan var mı benim gibi . Bana yardımcı olurmusunuz lütfen .
Hepinize geçmiş olsun. Allah herkese şifa versin
Yasemin tam yerindesin o zaman.Burada genel olarak Dvit ve B12 takviyesi alıyoruz.merhaba canım sen nasılsınnnn
bende elimden geldikçe doğallaşmaya çalışıyorum
sıvı sabun ve duş jeli kullanmıyorumm
sıvı sabun ve duş jeli benim vucdumu kurutuyor oğlumunda egzamalarını artırıyor tabi bunları doktor yasakladı
dalan sabunlarını kullanıyorumm
o zaman bu hafta sonu bunlar bakıcım mutlaga gatris veya avm vardırrrr
şampuan araştırıyordum son 1 aydır saçlarımda müthiş dökülme var
tahlil sonuçlarım da
d vitamini sıfır denecek kalmamışş
demir depom ve ferrittinim .b12 yerler de sürünüyorr şimdilik ilaç tedavisi başladı aynı zamanda doğal beslenmeye
çalışıyorummm
Ben bazen sinirlendiğimde yada ağlamak istediğimde nefes alamıyorum boğazımda sanki bi parça var ve beni engelliyo gibi hissediyorum. Boğazım o zamanlar çok ağrıyo mesela. Ama dediğim gibi ben herkeste var nodül diye endişe etmiyordum. Ama son doktorun söyledikleri kafamı çok karıştırdıkanamanın olması kötü huylu olma eğiliminde midir ki?
Bunu ben de merak ettim bak şimdi.
Benim de nodülüm var ve 6mm idi en son. Ben de zaman zaman ağzımda kan tadı hissediyordum.
mrveee28 daha önce yaşadı bunları.
Merve seninki kanamalı mıydı?
Nasıl yorumlarsın bunu?
Yasemin tam yerindesin o zaman.Burada genel olarak Dvit ve B12 takviyesi alıyoruz.
Sen genel olarak bir şey kullanmıyor musun? Besin takviyesi gibi..
kanamanın olması kötü huylu olma eğiliminde midir ki?
Bunu ben de merak ettim bak şimdi.
Benim de nodülüm var ve 6mm idi en son. Ben de zaman zaman ağzımda kan tadı hissediyordum.
mrveee28 daha önce yaşadı bunları.
Merve seninki kanamalı mıydı?
Nasıl yorumlarsın bunu?
Evet benim nodülüm de elime geliyor dışardan da bakıldığında anlaşılıyor . Ameliyattan korkuyorum çünkü ağustosta düğünüm var ve düğününde sesim çıkmaz diye çok endişeleniyorumEvet benim nodülüm de 19 mm idi ve kanamalıydı dokunduğunda hissediyor olman gerekir dışarıdan da belli oluyordu benim nodülüm örneğin...ve operasyondan korkma çünkü deneyimli bir hekim gerçekten ses telleri konusunda dikkatli davranıyor ben anesteziden uyanırken "sesim çıkmıyor" diye BAĞIRARAK uyanmışım :) çünkü doktor riskleri söylemek zorunda ama %5-10 arası ses kısıklığı olabiliyor dedi günlerce kendime gelememiştim konuşamayacağım sesim çıkmayacak diye...iyi düşün lütfen...1.5 ay önce de elime platin takıldı inan dedim ki troid hiçbir şeymiş platinin yanında...tavsiyem deneyimli bir doktor bulman çünkü doku bırakabiliyorlar ameliyat esnasında ve sonrasında sıkıntı olabiliyor... L loveyou3434
Benim nodülüm 6mm olduğu için ve TSH ım çok yüksek olmadığı için ben yapabileceklerimden başladım.
Öncelikle beslenme şeklimi sigarayı bırakmak kadar ani değiştirdim.
1.) Sabah işe gelmeden aç karna 2cm kadar eninde çiğ zencefil yedim ki arkadaşlar 1 yemek kaşığı suyunu içti. Benim sıkacak vaktim yoktu.
2.) Sabah kahvaltısı niyetine poğaça gibi şeyleri hayatımdan çıkararak 1 elma yedim, 10,30 gibi siyah havuç. Başka bir şey de yiyebilirsin sağlıklı olduktan sonra. Önemli olan kolesterole ya da trigiliseride çevirmeyecek şeyler yemen. Yani hazır şeylerden kaçınman.
3.) Öğlen 1 dilim ekmek yedim.
4.) Akşam genelde çorba+kereviz salatası. Çiğ olduğu için tercih ettim. Çorba ev yapımı ve bakliyat sebze döner şekilde. Tıka basa doymadım.
5.) Yemekten sonra 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, keçi boynuzu özü 1 tatlı kaşığı, 1 kuru incir, 2 ceviz ya da içeriği değişecek şekilde bir karışım hazırladım. Yulafın kolesterolü düşürme özelliği var. Artı baya faydası araştır istersen.
6.) Tüm hazır şeyleri sildim hayatımdan, dışarıda ne yemek yedim ne de hazır bir şey aldım. Evdeki bisküvi stoklarını sıfırladım. Çok canım isterse bitter çikolata yedim.
7.) Gece yatmadan önce aynı şekilde 2cm kadar zencefille yedim.
Aklıma gelenler bunlar. Bu esnada nedense tatlı canavarı olan ben tiksindim tatlıdan. Zencefil ya da yulaf veya beslenme alışkanlığımı değiştirmem insülin direncimi kırdı.
Aklıma geldikçe yazarım.
Kızlar burası benim iç sesim gibi oldu.
Evde bahsedince eşim kızıyor. Takıyorsun falan diye.
ya da o da üzülüyor falan.
Evde 1 konuşuyorsam 2 tane içimde kalıyor. Artık sürekli buraya yazarım.
ya ben çok merak ediyorum senin hikayeni. Normalde hep nette olurum ama çok yoğun fabrika. Mutlaka konuşmam lazım seninle.Ben bazen sinirlendiğimde yada ağlamak istediğimde nefes alamıyorum boğazımda sanki bi parça var ve beni engelliyo gibi hissediyorum. Boğazım o zamanlar çok ağrıyo mesela. Ama dediğim gibi ben herkeste var nodül diye endişe etmiyordum. Ama son doktorun söyledikleri kafamı çok karıştırdı
Kaç yaşındasın canım?Evet benim nodülüm de elime geliyor dışardan da bakıldığında anlaşılıyor . Ameliyattan korkuyorum çünkü ağustosta düğünüm var ve düğününde sesim çıkmaz diye çok endişeleniyorumDoktor konusunda da çok kararszım araştırıyorum günlerdir ama yinede emin olamıyorum. Doktora sordum bütün tiroidimin alınacağını söyledi çünkü kötü huylu olabilir dedi o yüzden daha da çok korktum çünkü atomu da çok araştırdım hepsi beni çok korkutuyor. Geceleri düşünmekten gözüme uyku girmiyor artık .
sen tatlı direncini yenemediysen bu işi halledemedin demektir.işte tek zaafım tatlııııııııııııı
ama onu da uzun zamandır bir lokma şeklinde yiyorum ama yememek için çok savaşıyorummmmmm
ee senin sayende bizde bilgileniyoruzzzzzzz
çiğden zencefili hiç denemedim bugun deneyeyim biiii
sen tatlı direncini yenemediysen bu işi halledemedin demektir.
Ben ki yemeksiz yaşarım ama tatlısız yaşayamam derdim. Aklıma bile gelmiyor tatlı.
Evet benim nodülüm de elime geliyor dışardan da bakıldığında anlaşılıyor . Ameliyattan korkuyorum çünkü ağustosta düğünüm var ve düğününde sesim çıkmaz diye çok endişeleniyorumDoktor konusunda da çok kararszım araştırıyorum günlerdir ama yinede emin olamıyorum. Doktora sordum bütün tiroidimin alınacağını söyledi çünkü kötü huylu olabilir dedi o yüzden daha da çok korktum çünkü atomu da çok araştırdım hepsi beni çok korkutuyor. Geceleri düşünmekten gözüme uyku girmiyor artık .
Yaşım 24 . 3 yıl önce annemin dktora gidelim demesiyle başladı aslında. Güldüğümde anneme göre boğazım şişiyomuş guar olmasın sende diyodu yıllardır doktora gidip söylediğimde kan tahlillerimde bişey olmadığından yok dediler. Yine annem bigün tutturdu gidelim diye doktorda madem annenin içi rahat edicek ultrason cekelim dedi ve sonuc 12mm nodül 2 yıl önce 12 mm olduğunu ilk öğrenmiştim. Sonra 6 ayda bir tahlil ve ultrason derken tsh yükseldi ve 25mg ilaca başladım ama 6 ayda bir ultrasonum devam etti sonrasında gecen yıl 14mm olduğunda biyopsi yaptırdım sonuc bening ama haşimotolu düşündüren bulgular yazıyordu kağıtta. Ozaman doktor ilacı ve kontrollere devam dedi . Son 6 ay önce gittim 15mm olmuştu . 6 ay sonra gittiğimde 20mm olunca biyopsi dediler ve ben ilk biyopsim çok kötüydü Allah kimseye yaşatmasın hala hatırlayınca gözüm sulanıyor. Biyopsiden kalktığım anda bayıldım ben hastanede. Sonrasında bende biyopsi diyince doktor başka bi doktora gitmek istedim bi prof gittim ve muayene etti tahlil istediya ben çok merak ediyorum senin hikayeni. Normalde hep nette olurum ama çok yoğun fabrika. Mutlaka konuşmam lazım seninle.
Senin nodülün ilk öğrendiğinde kaç mm idi ve kaç yıllık takip sonucu bu teşhis koyuldu sana?
ANTİ TPO ve ANTI TG kaç?
Aslında ben şundan korkuyorum . Biyopsi olduğun zaman biyopsi olan insanlar yanımdan gecerken iğnenin girdiği yer biraz aşağıdaydı benim nodülüm tam gırtlakta yani baya yukarda geliyo bana belkide kuruntu mu yapıyorum bilmiyorumSakın o araştırmalara girme benden tavsiye insanın psikolojisi bozuluyor çünkü bende nişanlı iken ameliyat olmuştum geçtiğimiz temmuzda evlendim...5 ay gibi bir süre var toparlarsın o Zamana kadar çoktan...bana ameliyat esnasında "Frozen" yaptılar nodülden bir parçayı patoloji ye gönderdiler kötü olduğu için de total troidektomi oldum yani tamamen alındı...radyoaktif iyot da aldım ve şu an iyiyim şükür ki...hatta geçen ay gebelik bile geçirdim kimyasal...kötü düşünme ve doktoruna güven riskleri söylemek durumundalar...