aa nerede var? Ben bir tek Metro'da gördüm AOÇ ürünlerini?ben aktardan almıştım baya iyi çıktı.aoç nin burda mağzasıda vardı ordada vardır belki
hiç ama hiç ama hiç gözüme çarpmadı. Belki jet hızıyla geçiyorum ondan. Zaten çok kalabalık o kısımlar.Ben hamileyken Cengiz Topel Cd. vardı süt falan alıyordum çağdaş markettede var Aoç. nin ürünleri
bence hiç riske atma saçını kına falan sonra zor dönüyormuşya beğenmezsen dönüşü zor olur .Bir ara organik diye boyalar vardı daha az kimyasal var mış içinde ondan kullanabilirsinKızlar bir şey soracağım. Saçımı boyamam lazım 1-2 hafta içinde.
Açık kestane gibi şu an. Ama kimyasal boya kullanmak istemiyorum artık. Siz neler yapıyorsunuz bu konuda.
KK ya baktım da çok değişik boya tarihleri var ama aklıma yatanı bulamadım.
araştırdım onu da çok kolay akıyormuş. satış noktalarına baktım yarın bakacağım oraya.bence hiç riske atma saçını kına falan sonra zor dönüyormuşya beğenmezsen dönüşü zor olur .Bir ara organik diye boyalar vardı daha az kimyasal var mış içinde ondan kullanabilirsin
bende bir kere organikle boyattım çok çabuk aktı hatta boyarken bile akıyor o derece, bide kızıldı heryerim boya oldu :)) şimdi boyatmıyorum 3-4 beyazım var onları görmeyi seviyorum şimdilik .Kınya yakıncada saç alışıyormuş tekrar tekrar yakman gerekiyormuşaraştırdım onu da çok kolay akıyormuş. satış noktalarına baktım yarın bakacağım oraya.
sen boyamıyor musun saçını?
Kınayı çocukluğumdan babannenm falan boyardı kokardı. Ben hiç sevmem kokusunu.bende bir kere organikle boyattım çok çabuk aktı hatta boyarken bile akıyor o derece, bide kızıldı heryerim boya oldu :)) şimdi boyatmıyorum 3-4 beyazım var onları görmeyi seviyorum şimdilik .Kınya yakıncada saç alışıyormuş tekrar tekrar yakman gerekiyormuş
beyazların çoksa ceviz kabuğu garip oluyor benim yengem yapmıştı komik görünüyor onu kapatcam diye yine boya yaptı:=)Kınayı çocukluğumdan babannenm falan boyardı kokardı. Ben hiç sevmem kokusunu.
Hiç düşünmedim kına. Nette bir sürü şey var. Yeşil ceviz kabuğu kaynatmak gibi de onla uğraşacak zaman nerede.
beyazların çoksa ceviz kabuğu garip oluyor benim yengem yapmıştı komik görünüyor onu kapatcam diye yine boya yaptı:=)
aynen ya beyazın yoksa niye boyayacaksın yaşlanınca zaten boyayacağız şimdiden boyanın anlamı yok bu arada koyu renk saça bayılırım. benim açık kuralValla beyazım var mı bilmiyorum. Çünkü hiç uzun süre beklemedim ama olsa kendini gösterir sanırım. Gerçi annemin çok erken beyazladı ama benim sanırım henüz yok. Demek iyi olmadı. Benim de dipler daha koyu olunca göze batıyor. Yoksa dayanabildiğim yere kadar boyamadan gitsem diyorum bu sefer.
aynen ya beyazın yoksa niye boyayacaksın yaşlanınca zaten boyayacağız şimdiden boyanın anlamı yok bu arada koyu renk saça bayılırım. benim açık kural
hamileliğin ilk 3 ayında dere otu yemeyin diyolar sen yediğini söylemiştinya hamile kalırsan zararı olmasın.
düşünüyorum ama ileri bir tarihte az daha büyüsün benim kuzu ama olmazsada kahrolmam tek çocuk olur Allah onlara uzun ömürler versinde. Ben kardeşi olsun mantığıyla çocuk yapma fikri garip geliyor dünyaya geliş amacın birine kardeş olmak:) çocuk büyüyünce bunu bilse kahrolurYa ne bileyim mavi ya. Geçen kimyasal gebeliğimde doktor “her şekilde olacağı varsa da olur olmayacağı varsa da düşer” gibi bir şey söyledi.
Bilemiyorum tam olarak aslında neyin doğru olduğunu. Yumurtlama zamanımdan sonra dikkat edeceğim de 2 ay boş geçer sanırım. Maydanoz için de aynı şey geçerli gerçi.
Siz düşünüyor musunuz 2. bebek?
düşünüyorum ama ileri bir tarihte az daha büyüsün benim kuzu ama olmazsada kahrolmam tek çocuk olur Allah onlara uzun ömürler versinde. Ben kardeşi olsun mantığıyla çocuk yapma fikri garip geliyor dünyaya geliş amacın birine kardeş olmak:) çocuk büyüyünce bunu bilse kahrolur
tabi kesinlikle öyle anlattıkların çok doğru tespitler ama adı çocuğum istedi ona kardeş yaptım çok garip düşününce. ben nasıl ilk çocuğumu çocuğum olsun diye yaptıysam 2. çocuğuda ikinci bir çocuğum olsun düşüncesi ile yapmak istiyorum.Bir kızım olsun çok isterim preses gibi bide etraf baskısı çok sinir bozucu aa kardeşi olmayacak mı bunun ardı ardına yap valla bunaldım. iyi tatiller sanaEvet güzel yaklaşmışsın olaya. Gülümsedim. Şöyle ki: 2014 haziran babamı kaybedene kadar aklımdan asla 2. Çocuk geçmedi.İstemiyordum. Biz 4 kardeşiz ve yaşlarımız çok yakın tahmin edersin ki küçük yaşlarda bolca kavga etmişliğimiz var sınırlı yaşam alanlarında eski evlerde. Ama babamı kaybedince bir tek ben olsaydım annem yalnız kalacaktı. Evi boş bırakmadık, kenetlendik. Gecenin bir yarısı babamız aklımıza geldik aradık birbirimizi ağlaştık, sonra sarıldık. İnsan evlenince ve yaşını alınca kardeşten öte arkadaş olmadığın anlıyor. Nedense benim kızım çok istiyor. Geçen sene annemle parka gidip beni arardı annem kızın ağlıyor diye. Neden derdim. “herkesin kardeşi var benim neden yok”diye. Okuldan gelir “elif’in de kardeşi varmış, bilmem kimin de varmış” der. Ezan okunur “Allah’ım kardeşim olsun” der. Ben de yaşamasını istiyorum bu duyguyu.
Bir de şey var bak oğlun büyüdükçe anlayacaksın. Her yaş güzel ama kızım büyüyor artık böyle kuduracak yatağa yatırıp mıncıklayacak durumda olmayacak. Bir bebek sevmek istiyor insan nedense..
tabi kesinlikle öyle anlattıkların çok doğru tespitler ama adı çocuğum istedi ona kardeş yaptım çok garip düşününce. ben nasıl ilk çocuğumu çocuğum olsun diye yaptıysam 2. çocuğuda ikinci bir çocuğum olsun düşüncesi ile yapmak istiyorum.Bir kızım olsun çok isterim preses gibi bide etraf baskısı çok sinir bozucu aa kardeşi olmayacak mı bunun ardı ardına yap valla bunaldım. iyi tatiller sana
derindenizlerden aklıma şöyle bir şey geldi.
Tiroidle ilgili bir şey okuyordum az önce de kafamda hep iyotlu tuz mu, iyotsuz tuz mu karmaşası vardı.
Yani normalde tiroid sorunu iyot eksikliğinden mi, fazlalığından mı yoksa başka şeylerden mi olur tam adını koyamıyordum. En son Okan Çağlar'ın tiroid sorununu öğrendikten sonra Canan Karatay demiş ya " şöyle beslenirseniz ve iyot takviyesi alırsanız ameliyata gerek kalmaz." Bunun üstüne gittim. Ve nodül hem de tiroid bozuklukları iyot eksikliğinden ciddi etkileniyor. Bu durumda tartışmasız, iyotlu tuz kullanmak lazım. ( rafine olması ayrı konu)
Bu durumda Okan Çağlar'ı dikkate alıp bizim TSH dalgalanmaları ve yükselmeleri iyot eksiliğinden olamaz mı? Yetişkin bir insanın 150mq kadar iyota ihtiyacı varmış günlük.
Bunu alamıyorsak?
Normalde Dvit tahlilini bile yapmıyor hastaneler ki iyotu hayatta yapmazlar.
Ben Folio kullanıyorum folik asit olarak aslında yeni başladım yeniden aradan sonra. İçinde 150mq iyot var.
Bağlantı olabilir mi sence?
AdAm_OLaCaK_KIZ sen ne dersin?