Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

ASlında bu konuda benim kafamda soru işaretleri var.
Benim günlük beslenme planım şu şekilde:
Sabah uyanır uyanmaz akşamdan koyduğum 2 cevizli suyu içiyorum. 20 dk sonra falan zencefili yiyorum.
Fabrikaya gelince 1 elma yarım saat sonra 1 Türk Kahvesi ve 2 kuru kayısı yiyorum.
Acıkmıyorum ama alışkanlık belki arada bazen havuç yiyorum mini ya da ince orta boy.
Öğlen: fabrikanın yemeklerini yemiyorum. Beyaz peynir, zeytin, bazen yumurta,bazen yanına çiğ dilimlenmiş limonlu kereviz, bazen limonlu avakado ve sınırsız maydanoz, dere otu.
Aralarda bitki çayı falan.
Bu beni akşam 19:30 a kadar acıktırmıyor. Ama ağzım tatlansın diye bir kaç fındık, kuru üzüm tarzı şeyler atıştırıyorum.
19:30 akşam yemeği çok hafif dün mesela 80 gr ton balığı ve 1 yoğurtlu avakado yedim.
8:30 gibi maalesef 2 yemek kaşığı yulaf+1 kuru incir+bir kaç fındık ya da badem+1/2 muz+1 ay kaşığı çörek otu+1 çay kaşığı arı poleni ve süt+ 1 yemek kaşığı keçi boynuzu özü. (keçi boynuzu özü benim yıllardır tıkalı olan burnumu bu sene 1 kere bile fıs fıs kullanmadan açtı. Oğlun için aklında olsun. Bu özelliğini bilmiyordum geçen Nevreste'ye tavsiye edeceğim zaman resim kopyalarken gördüm millet alerjik burun tıkanıklığı için kullanıyormuş)
Sonra işte yeni yeni hindistan cevizi yiyoruz ama bazen mandalina vs.
Yatmadan önce zencefili mutlaka yiyorum.
Ha bir de akşam yemeğinden sonra dilimlenmiş sarımsak yutuyorum yemekten sonra.
Buna rağmen kilo veriyorum kendiliğinden.

Ama bu dediklerinde adam akıllı yemek yok, et biliyorsun karatayın sac ayağı, özellikle sabah kahvaltısı zayıf değil mi sence de, ben mesela sütlü kahve Pastırmalı yumurta 8 10 zeytin 3 dilim kaşar 3 5 dal.maydanoz yedim, ayıp oluyo şunu yedim bunu yedim demek ama...

Cevizli su ne için

eğer büyüyüp şekil değişiriyorsa aldır bence. büyük bir iz falan kalmıyor operasyonda 5 dk falan sürüyor.Şimdiden geçmiş olsun

Yok ya ayıp olmuyor ben de söyledim ki fikir edinelim diye.

Ben olabildiğince hayvansal gıdadan uzak duruyorum. Bunun içinde süt, yoğurt, yumurta vs hariç.

Yemekler zaten piştikten sonra kısmen değerini kaybediyor. Kanser çiğ sebzeyi sevmezmiş, yani olabildiğince natürel beslenmek lazım. Kırmızı et özellikle şu sıra çok daha tehlikeli ama güvenilir yerden almaya çalışıyoruz. Yine de akşamları sebze yemeğinden tek çeşit olarak ve yanında zeytinyağlı daha çok tercih ediyorum. Mesela kerevizi pişirince üzülüyorum ben yoğurtla yiyince daha çok faydalanabiliyorsun içindekilerden. Geçen Pazar yer elması aldım, zeytinyağlı yaptım gibi..

Ceviz suyu tiroide çok iyi geliyormuş. Bunun yanında kolesterol, şeker dengeleme yapıyormuş. Artı bununla kilo verenler var baktığım kadarıyla netten.

Gece 2 cevizi kırıp içindeki kılçıklarla bir bardak klorsuz suya atıp çay tabağı falan kapatıyorsun ki yağları uçmasın. Sabah o su sapsarı hatta kahverengi oluyor. Ceviz de taze ceviz tadında.

Ben de derindenizlerden den öğrendim. 1 ay oldu sanırım kür.

eğer büyüyüp şekil değişiriyorsa aldır bence. büyük bir iz falan kalmıyor operasyonda 5 dk falan sürüyor.Şimdiden geçmiş olsun

Büyüme yokta canım oğlum oynuyo almaya çalışıyo tırnağını takıyor falan, sıkıntı bir de 30 yaş sendromumu nedir kendime taktım yüzüm saçım başım :)

Bende yeşil fasulyenin suyunun şeker iyi geldiğini duymuştum ama denemedim, 5 6 yeşil fasulyeyi rondodan çektirip suyunu içiyomuşsun

rahatsız oluyorsan aldır tabi plastik cerraha aldırıyorsun birde lazerle falan alıyorlarmış onu doktor tavsiye etmiyor aklında olsun

olabilir valla. Çiğ olduktan sonra her şey denenebilir.

iş yerinde çıkan yemeklerden yiyorum Maşallah sana dün yazdıklarını yeni okudum ben bu kadar dikkat etmiyorum
Ben artık iyice dikkat ediyorum. Bir de direncin gelişiyor zamanla. Geçen biri geldi buraya baklava getirmiş. Yemedim canım bile çekmedi.Başkasına verdim.
Tek olarak şunu düşünüyorum: vucudumda bir kanser oluşumu varsa elimden geldiği kadar öteliyorum.
Tabi bunların bir kısmı farazi şeyler. Ne kadar da dikkat etsen olacaksa oluyor.Yine de biz elimizden geleni yapalım.

bende tatlı falan yemiyorum ama sen kadar dikkat etmiyorum. ben şu şeker olayını doktora sormuştum kanser hücresini besliyormuş diye oda bana sağlıklı hürelerin gelişimi içinde şeker gerekli tabi oturup bir kilo baklava yemediğin sürece demişti abartmadan herşeyden yemek lazım demişti. Arada kırmızı etde yemelisin bence

aslında doktorun dediği şekeri biz meyvelerden, kuru meyvelerden falan fazlasıyla alıyoruz. Senin verdiğin baklava örneği tamamen kanser dostu, çünkü glikoz deposu ve katı yağ, un vs vs içine neler koyuluyordur. Yapay ötesi...Normalde Canan Karatay meyvedeki fruktozun bile zararlı olduğunu söylüyor. Günde 1 meyveyle sınırlı kalmayı tavsiye ediyor ama yapabilirsen. Buna çok bağlı değilim ben.

benim çörek otu yağım bitmiş sabah kürümü yapamadım:) siz hangi markayı alıyorsunuz yoksa kendiniz mi çekiyorsunuz.

benim çörek otu yağım bitmiş sabah kürümü yapamadım:) siz hangi markayı alıyorsunuz yoksa kendiniz mi çekiyorsunuz.
Ben yağ olarak almıyorum. Normal çörekotu alıyorum. Çekmiyorum yulafın içine koyuyorum. Ağzımda öğütüyorum artık olduğu kadarıyla.
Yağını kullanmakla kendisini kullanmak arasındaki fark ne acaba?

doktor zaten git baklava ye demedi bana kendini buna şartlandırmana gerek yok takıntı haline gelmemesi için söyledi.ben mevsim meyvelerinden bolca yiyorum ,ayrıca kefir ve yoğutta çok tüketiyorum

doktor zaten git baklava ye demedi bana kendini buna şartlandırmana gerek yok takıntı haline gelmemesi için söyledi.ben mevsim meyvelerinden bolca yiyorum ,ayrıca kefir ve yoğutta çok tüketiyorum
Kefiri sordum geçen fakülteye de yokmuş maya için.
Ankara'ya gidince AOÇ'ye bakacağım kesin bulunur orada.

aslında öğütüp yemek en sağlıklı olanmış ama öğütünce hemen tüketmek gerekiyormuş, bende sabah çok üşeniyorum yağını içiyorum 1 çay kaşığı içinde başka yağ karıştırıyo olabilirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…