Kac kı b12 sevıyen.bu eksık normal kavramları referans degerler dısında doktordan doktora farkedıyor.benım 22 cıkan dvıt sevıyeme bırı normal dedı bırı en az 40 olmalı dedı..bunun gıbı.mesela canan karatay b12 ıcın en az 800 olmalı dıyor.Sağol cnmbenim ,bende Allahıma şükür nodül yok B12 eksikliği var bende aydan aya iğne verdi doktorum
Çok geçmiş olsun Rabbim şifalar versin cnm
Bebek şampuanı uni baby ☺☺içine çam terebentini ve badem yağı koydum bide ersağ diye bir marka var doğal olduğunu idda ediyor onunda bakım yağını kullanıyorum baya iyiHangı sampuanı kullanıyorsun merak ettım:)) eczaneden falan mı alıyorsun roc un almıstım bır kere..
Refarans değer yok mu ölçüm kağıdında 22 az eksiklik 30 ve 100 arası normal değer diye yazıyordu benim kağıdımdaKac kı b12 sevıyen.bu eksık normal kavramları referans degerler dısında doktordan doktora farkedıyor.benım 22 cıkan dvıt sevıyeme bırı normal dedı bırı en az 40 olmalı dedı..bunun gıbı.mesela canan karatay b12 ıcın en az 800 olmalı dıyor.
Var elbette 20 ıle 100 arası normal ama 22 cıkan degere kımı.doktor normal deyıp gecerken canan karatay en az 80 olmalı dıyor.ben dvıt takvıye alıyorum.Refarans değer yok mu ölçüm kağıdında 22 az eksiklik 30 ve 100 arası normal değer diye yazıyordu benim kağıdımda
Denemıstım bır kere kızımın sampuanını da cok sert yapmıstı sacımı.sonra hıc yeltenmedım.yavas yavas buna da el atmam lazım.Bebek şampuanı uni baby ☺☺içine çam terebentini ve badem yağı koydum bide ersağ diye bir marka var doğal olduğunu idda ediyor onunda bakım yağını kullanıyorum baya iyi
Kac kı b12 sevıyen.bu eksık normal kavramları referans degerler dısında doktordan doktora farkedıyor.benım 22 cıkan dvıt sevıyeme bırı normal dedı bırı en az 40 olmalı dedı..bunun gıbı.mesela canan karatay b12 ıcın en az 800 olmalı dıyor.
Aynı şehirde olsak ben seninle paylaşırdım kefir mayamı. Hiç olmadı Üniversitenin ziraat ya da gıda müh. bölümünü ara üretim ve satış var mı öğren, konu komşu, yakın arkadaş, akraba birinden rica edebilirisin gidip almaları için hem onlarında kanına girmiş olursun kendileri içinde alırlar.Evet bulmak istese bulunur doğal kefir de diğerlerin de ama o zamansızlık kavramı var ya mahvediyor hayatı. Aslında tüm hastalıklarımızın nedeni bu zamansızlığa bağlı stres ve türevleri.
Günün 10 saati burada geçiyor benim ctsi yarım gün, yolda geçen 2-3 arası bir zaman var her gün. Minimum 12 saat olsa eve varışım 19:30 gibi.. yemek, toplanması bilmem ne derken saatin nasıl 9 olduğunu anlamıyorum bile. Zaten ödev falan varsa hepten eşim bırakıp ödeve başlıyoruz. Her gün aynı rutin yani. Değiyor mu bu hayat için bazen çok sorguluyorum.
Bulaşık makinesinde kullanıyoruz ama çamaşırda hiç denemedik sirkeyi. Ne ölçüde ekliyorsunuz yumuşatıcı gözüne birde elma-üzüm? Çamaşırda sodyum bi karbonat ekliyoruz bazen.yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum bir sorun olmadı matik olanları var onlar köpürmüyor ama bazen siyahlarda iz kalıyor çift durulattırıyorum yumuşatıcı yerine bende sirke koyuyırum, omo yuds çitfte durulatırsan kalıntı daha az olur bence . bulaşık makinasına parlatıcı gözüne elma sirkesi koyuyorum detejanda forsh diye soda bazlı deterjan var onu kullanıyorum .
Ben bakmıştım pek de ucuz değildi sabun tozu. Bir de sıvı el sabunlarının içinde bir madde vardı unuttum adını, feci zararlı bir şeydi, Avrupa da yasaklandı o madde. Türkiye de bazı sağlık kuruluşları o madde barındıran sıvı sabunları kullanmama kararı aldı personeli için. Ben de sirke kullanıyorum ev ve meyve,sebze, yeşillik temizliğinde. Aldığımız kalıp sabunlarında renksizlerini tercih etmeliymişiz.Ben deterjan almıyorum artık. Zaten kaşık bile yıkamıyorum elimde bana hijyenik gelmiyor. Mutfakta el yıkamak için falan da sıvı sabun kullanıyorum. Sabun tozunun matik olanlarını hiç görmedim belki ilgilenmediğim için. Ama sirke kullanmaya devam edeceğim. Peki sabun tozu kullanmak sıvı deterjan kullanmaktan daha mı pahalı daha mı ucuz oluyor?Sirkesiz bir ev düşünemiyorum ben. Toz alırken falan da sirke püskürtüyorum fıs fıs şişesinin içinde. Yerleri sirkeyle siliyorum, kapı kollarını, elektrik düğmelerini falan.
Ben "Dalan d'olive" kullanıyorum, memnunum. Paraben, slikon, peg, sles içermiyor. Vücut nemlendirici kremim de aynı marka.Hangı sampuanı kullanıyorsun merak ettım:)) eczaneden falan mı alıyorsun roc un almıstım bır kere..
D vit bakılmadı mı? Bunun yanında B12 in düşük bu konuda bir şey söylemedi mi?Kan 4
B12 168
Tsh 0.5
Euxtry 150 içmeye devam edeceğim. .
Sürekli uykum var. .
Kan ilacına devam. .
Antibiyotik verdi birde . .
Bulaşık makinesinde kullanıyoruz ama çamaşırda hiç denemedik sirkeyi. Ne ölçüde ekliyorsunuz yumuşatıcı gözüne birde elma-üzüm? Çamaşırda sodyum bi karbonat ekliyoruz bazen.
Ben eve Palmolive alıyorum. Arkasına baktım paraben, silikon vs bahsetmiyor ama hiçbir terimi anlamıyorsun tabi.Ben bakmıştım pek de ucuz değildi sabun tozu. Bir de sıvı el sabunlarının içinde bir madde vardı unuttum adını, feci zararlı bir şeydi, Avrupa da yasaklandı o madde. Türkiye de bazı sağlık kuruluşları o madde barındıran sıvı sabunları kullanmama kararı aldı personeli için. Ben de sirke kullanıyorum ev ve meyve,sebze, yeşillik temizliğinde. Aldığımız kalıp sabunlarında renksizlerini tercih etmeliymişiz.
Ben şimdi üninin gıda ve ziraat fak baktım netten de kefirle ilgili bir şey göremedim. Onun yerine sızma zeytinyağı üretimleri varmış enteresan geldi bana.Aynı şehirde olsak ben seninle paylaşırdım kefir mayamı. Hiç olmadı Üniversitenin ziraat ya da gıda müh. bölümünü ara üretim ve satış var mı öğren, konu komşu, yakın arkadaş, akraba birinden rica edebilirisin gidip almaları için hem onlarında kanına girmiş olursun kendileri içinde alırlar.
Nevresteeee hoşgeldinHerkese çok geçmiş olsun bende yaklaşık 1 aydır kontrollerimi yaptırıyorum..
Uzun zamandır halsizlik,bitkinlik,kilo artışı ,kalp çarpıntısı,nefes darlığıyaşıyordum.Yıllardır tsh sorunundan dolayı ilaç kullanıyorum..
Ultrason ve kan tahlili sonrası ilacın yetersiz geldiği kanısına varıldı ilacım artırıldı..Nodül yok çok şükür..
D vitamini ve folic çok düşük çıktı ilaç kullanmaya başladım..Alerjim olduğu söylendi fakat bulunduğum şehirde nelere allerjim olduğu teşhisini koyamadılar..En yakın şehre gitmemi önerdiler.İlaç kullanmaya başladım..
Akdeniz anemisi tanısı konuldu sonuçları henüz almadım..Karaciğer enzimlerim çok yükselmiş,daha önce karaciğer sorunu yaşamıştım..Sürekli dengesizleşiyor...
Tiroid ve kansızlık sorunlarınız varsa sık sık tahlil yaptırmanızı öneririm.Dengeleri fena bozuyor.
Yediklerimize dikkat etmemiz lazım...
kan 4 derken hemoglobin değil demi?Kan 4
B12 168
Tsh 0.5
Euxtry 150 içmeye devam edeceğim. .
Sürekli uykum var. .
Kan ilacına devam. .
Antibiyotik verdi birde . .
kan 4 derken hemoglobin değil demi?
TSH'nin 50 den 0,5 e düşmesi de enteresan.
Bir önceki lab hatası olabilir mi?
Kilon kaç canım senin?