Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Çok kg alıyorum 80e çıktım şuan :KK17:
150 mg exturtry verdi devam dedi. .
Kan seviyem 8den 4 e düşmüş. .
Alla alla cok fena ılgınc canım senın kan sonucların.normal bır ınsanın kan sevıyesı en az 12 bırım olması lazımken senın 1/3 u kadar.bu kan sevıyesıyle senın baska tehlıkelerın de var.doktor bunu cıddıye alıp bır tek senın ılac dozunu ayarladıysa acılen doktor degıstır cunku ıc organların kanla beslenıtlr.vucutta bellı bır sevıyede kan olmazsa eger kalp yeterı kadar calısamaz.allah korusun kalp krızıne bıle zemın hazırlar.4 dedıgın deger hemoglobın olduguna emın mısın sen?

Alla alla cok fena ılgınc canım senın kan sonucların.normal bır ınsanın kan sevıyesı en az 12 bırım olması lazımken senın 1/3 u kadar.bu kan sevıyesıyle senın baska tehlıkelerın de var.doktor bunu cıddıye alıp bır tek senın ılac dozunu ayarladıysa acılen doktor degıstır cunku ıc organların kanla beslenıtlr.vucutta bellı bır sevıyede kan olmazsa eger kalp yeterı kadar calısamaz.allah korusun kalp krızıne bıle zemın hazırlar.4 dedıgın deger hemoglobın olduguna emın mısın sen?

Bakıp yazacağım. .

Nevresteeee hoşgeldin:KK37:Seni görmek ne güzel.
İnşallah Allah başka hastalıkla imtihan etmez bizi. Yine de her şey kendi çapında zor gerçekten.
Kansızlık için ben Hunnap'ın Keçiboynuzu özünü kullanıyorum. %100 keçiboynuzundan üretilip başka katkı maddesi içermiyor, glikoz dahi yok. İçeriğinde bir tek keçiboynuzu yazıyor. Artı soğuk press. Bunu yediğimden beri her yıl tıkalı gezdiğim burnum bu sene inanılmaz derecede açık. Ben de geçen gün bir şeyine bakacaktım meğer herkeste aynı özellik varmış. Kullananlar burun tıkanıklığından, alerjiye bağlı hapşırma türü sorunlarından kurtulmuş. Ben de diyorum neden bu kış burnum tıkanmıyor hiç. Çok şükür bana bu yönlü etkisi beni tatmin etti. Kansızlık için de kullanılıyor. Bir dene istersen. Bir tek eczanelerde satılıyor ve fiyatı 15TL baya da gidiyor. Ben günde 1 yemek kaşığı kadar yulafıma katıyorum eşim de, kızıma da 1 tatlı kaşığı yediriyorum. Bunun dışında tiroid sorunun için çiğ zencefil buradaki tüm kullanılar tarafından etkisi kanıtlandı. Şiddetle tavsiye ediyorum.
Hoşbulduk canım çok teşekkür ederim:KK36:Amin inşaallah Rabbim başka dert vermesin..
Bende sorayım eczaneye o halde...Sürekli burun akıntısı problemim var belki işe yarar..Kansızlığım hiç düzelmiyor zaten...
Kuru zencefili sık kullanıyorum fakat taze denemedim..Onuda kullanayım ...

Hoşbulduk canım çok teşekkür ederim:KK36:Amin inşaallah Rabbim başka dert vermesin..
Bende sorayım eczaneye o halde...Sürekli burun akıntısı problemim var belki işe yarar..Kansızlığım hiç düzelmiyor zaten...
Kuru zencefili sık kullanıyorum fakat taze denemedim..Onuda kullanayım ...

Ben de dün topiğimde paylaşmıştım keçiboynuzunu tam üzerine geldi.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...cin-tum-gida-meyve-ve-sebzeler.644693/page-36

Buraya da yazayım bir kısmını;

Kür 1: Genel nefes darlığı, alerjik nefes darlığı ve soğuk alerjisi durumunda

Orta büyüklükteki keçiboynuzundan 6-7 tanesini önce soğuk su altında yıkayınız. Daha sonra bunları küçük küçük (3-4 cm uzunluğunda) kırarak, kaynamakta olan yarım litreye yakın suyun içine atınız. Hafif ateşte 7-8 dakika kaynatınız. Soğuduktan sonra süzerek suyunu cam şişeye doldurunuz. Buzdolabında en fazla üç gün beklete- bilirsiniz.

Hergün sabah kahvaltısı arasında ve akşam yemeğinden önce bir çay bardağı içilir. Yaklaşık yarım litre olarak hazırladığınız keçiboynuzu suyu üç gün buzdolabında bozulmadan korunabilir. Her üç günde bir, taze olarak hazırlamanız gerekecektir. Hiç ara vermeden 20 gün uygulayınız. Yirmi gün tamamlandıktan sonra aynı şekilde hiç ara vermeden 15 gün devam ediniz. Onbeş günlük kürü uygularken bir çay bardağı içerisine bir küçük çay kaşığı bal ilave edip karıştırınız, sabah kahvaltınız arasında ve akşam yemeğinden önce birer çay bardağı içiniz. Keçiboynuzu kürünü uygularken sabah kahvaltınızda ayrıca bal tüketmeyiniz.

Dikkat: 5 ile 12 yaş arasındaki çocuklarda nefes darlığı veya alerjiye bağlı nefes darlığı söz konusu ise, bu taktirde uygulama 1' e göre sadece bir çay bardağı sabah kahvaltısı arasında içilecektir. Akşam yemeklerinde içilmeyecektir
Dikkat: Bu kürü uygularken kahvaltıda ayrıca bal tüketmeyiniz. Daha güçlü olur diye bir çay kaşığından daha fazla bal ilave etmeyiniz.

Kür 2: Akciğer kanserini önleyici olarak
Kür 1 den en önemli farkı ve dikkat edilmesi gereken nokta kaynama süresidir. Soğuk su altında 6-7 adet keçiboynuzunu yıkadıktan sonra 600-650 ml (yarım litreden biraz fazla) kaynamakta olan suyun içine kırarak atınız. 3-4 dakika hafif ateşte ağzı kapalı olarak kaynadıktan sonra 20 dakika soğumaya bırakınız. Yirmi dakika sonra harnup parçalarını temiz bir kaşık ile kabın içerisinden çıkartınız. Soğuduktan sonra temiz bir kaba suyunu alınız. Her ay 4 gün, sabah ve akşam birer çay bardağı içilir.

Kür 3: Hareketli sperm sayısını ve kalitesini artırıcı ve de erkeklerdeki iktidarsızlığa karşı
Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6-7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 20 dakika dinlendiriniz. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kaşıkla keçiboynuzu parçalarını çıkartınız. Soğuduktan sonra yarısını sabah aç karna, diğer yarısınıda akşam yatağa giderken içiniz. Bu uygulamaya bir hafta boyunca hergün devam ediniz. Birinci haftadan sonra 3 ay boyunca hergün akşam yatağa giderken bir su bardağı içiniz. Daha sonraki aylarda zaman zaman uygulayınız.

Kür 4: Akciğer ödemine karşı
Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6-7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 6 dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 15 dakika dinlendiriniz. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kaşıkla keçiboynuzu parçalarını çıkartınız. Soğuduktan sonra üçte birini sabah aç karna, üçte birini öğlen aç karına, son kalan üçte birini de akşam yatağa giderken içiniz. Bu uygulamaya bir hafta boyunca hergün devam ediniz. İkinci haftadan itibaren haftada dört gün ödem tamamen bitene kadar kür uygulamaya devam edilir.

Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Öncelikle, bilmeniz gereken kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, burada ki bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız.

Prof. İbrahim Saraçoğlu

Denemıstım bır kere kızımın sampuanını da cok sert yapmıstı sacımı.sonra hıc yeltenmedım.yavas yavas buna da el atmam lazım.
evet sert yapıyor krem olmadığı için çıkıp bakım yağını sürünce yumuşuyor ve taranıyor yoksa keçe gibi oluyor:=)

Free t4 1,39
Tsh 0,51
Ferritin 4,49
Folat 6,3
VitaminB12 169

Değerlerim:KK58:
Eses canım nasıl değerler bunlar?
Doktor bir tek tiroid ilacı verip nasıl gönderir?
Sen bu değerlerle normal bir hayat süremezsin.
İyi bir endokrin uzmanına git bence.

Bulaşık makinesinde kullanıyoruz ama çamaşırda hiç denemedik sirkeyi. Ne ölçüde ekliyorsunuz yumuşatıcı gözüne birde elma-üzüm? Çamaşırda sodyum bi karbonat ekliyoruz bazen.
ben havluları yıkadğımda ekliyorum sirekeyi yumuşatıcı gözüne yumuşatıcı ne kadar koyuyorsan o kadar koy.Bende sodayı beyazlara koyuyorum

evet sert yapıyor krem olmadığı için çıkıp bakım yağını sürünce yumuşuyor ve taranıyor yoksa keçe gibi oluyor:=)
Benim saçım zaten sert yapılı, kalın telli ve baya gür. Çıktıktan sonra sinir olurum ben. Zaten zamanla yarışıyorum evde.
Erkek olmak varmış bu dünyada cidden sırf şu nedenden dolayı. 1cm lik saçları var. Ne güzel, bakım derdi yok, saçılma dertleri yok.

ben havluları yıkadğımda ekliyorum sirekeyi yumuşatıcı gözüne yumuşatıcı ne kadar koyuyorsan o kadar koy.Bende sodayı beyazlara koyuyorum
Bu hafta sonu yine denedim. Yumuşatıcı kadar koymadım yine 1/4 çar bardağı kadar ama dediğin gibi yapacağım nasıl olsa bol su ile seyreliyor. Ama gerçekten yumuşattığı bir gerçek. Üstelik daha fresh çıkıyor.

Benim saçım zaten sert yapılı, kalın telli ve baya gür. Çıktıktan sonra sinir olurum ben. Zaten zamanla yarışıyorum evde.
Erkek olmak varmış bu dünyada cidden sırf şu nedenden dolayı. 1cm lik saçları var. Ne güzel, bakım derdi yok, saçılma dertleri yok.
dalan doa var onu kullan ben kocama onu kullandırıyorum hem fiyatı uygun hemde bende bir kaç yıkadım güzel ondada kimyasal diğerlerine göre daha az gibi.

Bu hafta sonu yine denedim. Yumuşatıcı kadar koymadım yine 1/4 çar bardağı kadar ama dediğin gibi yapacağım nasıl olsa bol su ile seyreliyor. Ama gerçekten yumuşattığı bir gerçek. Üstelik daha fresh çıkıyor.
ben bide hafta sonu nasıl tuz kullandığını merak ettim iyolu mu yoksa iyotusz mu kullanmalı ki benim hiç doktora sormak aklıma gelmiyor . her gidişimde aynı şeyleri soruyorum:)

ben bide hafta sonu nasıl tuz kullandığını merak ettim iyolu mu yoksa iyotusz mu kullanmalı ki benim hiç doktora sormak aklıma gelmiyor . her gidişimde aynı şeyleri soruyorum:)

Bunun ikilemini yaşıyorum ben de. Hatta bu sayfada da sormuştum..

Canan Karatay deniz ya da kaya tuzu kullanın diyor. Hatta onların alış veriş yaptığı Çankırı Kaya Tuzu varmış. Netten satış yapıyormuş. Baktım 8TL/kg. çok güzel de kızımın iyota ihtiyacı var. Gerçi rafine tuzların durumu sorgulanır ama yine de kafam karışık bu konuda. Kaya tuzuna geçince iyot alınamayacak. Bu konuda ciddi bilir kişi desteğine ihtiyacımız var. Ben de ikilemdeyim.

Bunun ikilemini yaşıyorum ben de. Hatta bu sayfada da sormuştum..

Canan Karatay deniz ya da kaya tuzu kullanın diyor. Hatta onların alış veriş yaptığı Çankırı Kaya Tuzu varmış. Netten satış yapıyormuş. Baktım 8TL/kg. çok güzel de kızımın iyota ihtiyacı var. Gerçi rafine tuzların durumu sorgulanır ama yine de kafam karışık bu konuda. Kaya tuzuna geçince iyot alınamayacak. Bu konuda ciddi bilir kişi desteğine ihtiyacımız var. Ben de ikilemdeyim.
bide kaya tuzunu kullanmak zor salatalarda falan tane tane kalıyor ben pek sevmedim .Doktora sormak lazım o zaman

dalan doa var onu kullan ben kocama onu kullandırıyorum hem fiyatı uygun hemde bende bir kaç yıkadım güzel ondada kimyasal diğerlerine göre daha az gibi.

Bir de hafta sonu kuru meyve alış verişi yaparken şöyle bir şey dikkatimi çekti.

İçeriklerinde: kayısı+Kükürt dioksit (SO2)

Peyman ve Papağan ürünlerinin tümünde var bu. Sadece dut kurusunda sadece dut yazıyor. Diğerlerinde SO2 kullanılmış. Erikte koruyucu olarak potasyum bazlı bir şey vardı. Yani yine bir katlı maddesi.

Ben Peyman Bahçeden alıyorum ki normallerine göre baya pahalı. 160 grlık paketleri 10Tl civarı.

Ama bunda da kimyasal var.

Açık satılanlarda da neler vardır Allah bilir. Ne yapacağız bu şekilde?
(dikkat derindenizlerden derindenizlerden )

bide kaya tuzunu kullanmak zor salatalarda falan tane tane kalıyor ben pek sevmedim .Doktora sormak lazım o zaman

O kısım doğru da öğütücü alınabilir. Doktor tiroid ca geçmişi olmayanlara sanırım bir diyet vermiyor iyot açısından. Olsa söylemek onun zorunluluğu bence. Bana da gittiğim kaç doktor bir şey söylemedi. Gerçi ben de hep unuttum sormayı: )

X