- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.227
Ben önceden yumuşatı+sıvı deterjan kullanıyordum. Ancak sonradan yani 3-4 aydır kestim yumuşatıcıyı.sanırım gitti yazdıklarım:) yaptıklarını takdir ettim bende bir çoğunu evde uyguluyorum bu şartlarda zor olsada :) sürekli civar yerlerde doğal besin bulma telaşı tabi ne kadar doğal olduğu tartışılır. Ben çamaşırlarımı falan sabun tozu ile yıkıyorum sen nasıl yıkıyorsun
Şimdi bir tek OMO sıvı kullanıyorum maalesef.
Sabun tozunu bebek kıyafetlerinde kullanıyor bizim gelinimiz de benim nedense aklıma gelmedi. Gerçi sık çamaşır yıkamaktan kirlenmiyor ama güzel bir alternatif olabilir. Makinada sorun olmuyor mu? Köpürmesi falan?
Bir de buradan bir arkadaş mrveee28 çamaşır makinasının yumuşatı gözüne sirke koyduğunu söylemişti. Kafama baya yattı benim de, en azından dezenfekte etmesi için. Geçen koydum ama eşim astığı için ancak kuruduktan sonra aklıma geldi sirke koyduğum. Kuru halde koku falan yoktu. Bunu da deneyebilirsin. Bulaşık makinasına koyuyorum ben.
KK da bazı kadınlar hem bulaşık hem de çamaşır makinası için deterjanı kendi yapıyormuş. Umarım o seviyeye gelebiliriz.