Buldum canım yanlız nemli biraz kurutmamız söylemiş satan kişi şuanda tepside kurumaya bıraktım yarın kurmayı düşünüyorumAlıç bulduysan yap mutlaka ve tüket. Yapmadan önce güzelce yıka, 30 dk sirkeli suda beklet. Sonrada 3-4 saat açıkta beklet ki kabuklar kararsın, fermentasyona hazırlansın. Sonra da kur aynı yöntemle.
Gerçekten mi süpersin bende yapayım ilaçdan sonra dereotu yiyeyim
Süpersin canım Allah razı olsun yarından itibaren başlıyorum bendeEvet canım çok abartmadan bir tutam dereotu aç karna bunu İbrahim Saraçoğlu da söylemişti bende faydasını gördüm gerçekten..şu an yiyemiyoruz gebelikten ötürü ama resmen özledim :)
Süpersin canım Allah razı olsun yarından itibaren başlıyorum bende
Amin inşallah canımSenden de Allah razı olsun inşallah görürsün faydasını...
Canım darısı sana inşallah...benim de polikistik overim vardı...hamile kalmadan önce her sabah düzenli dereotu yedim aç karna ilaç içtikten en az 1 saat sonra belki uygulamak istersin... 0.246 ymış şimdi baktım eski sonuçlarıma...endokrinoloji doktorum hep hedefimizin 0.200 şer olduğunu söylemişti zaten ama benim tüm tiroidlerim alındı nüks riskinden korkulduğu için bu kadar düşük değerim...ilk tüp bebek denemen mi olacak?
Kullaniuorum cnm.mayistan beri eut...x 25 mg kullaniorum hersabah..acaba dustumu ki ????
Saglik ocagina gidip bbaktirabilirsin sonucunu al endokrine git daha kolay oluyor oyle. bence kesin ddusmustur. ilaci yemekten yarim saat once ic mutlaka. ben duzene girene kadar her ay yaptirdim simdi 1.5 -2 aarasi.
Buldum canım yanlız nemli biraz kurutmamız söylemiş satan kişi şuanda tepside kurumaya bıraktım yarın kurmayı düşünüyorum
Amin senden de razı olsun canım.Canım benim ben daha yeni ögrendim tiroitlermin az çalıştığını bilmiyordum sayenizde ögrendim Allah razı olsun dereotu ve zencefilinde yaparım
İcim daha yogun gibi geldi bana.sanki aoç malzemeden çalmış gibi.ben de kendim yapana kadar karışık almaya devam edeceğim galiba.Canım bende Başakla aynı fikirdeyim :) aoç alıyorum bir kere baltalı aldım beğenmedim...içimi de denedim onu da sevemedim aoç alınca içim daha rahat ediyor cam şişeden sanırım :) doğum yaptıktan sonra da kendim yapmaya başlayacağım...
Hemen sana bu konudaki tecrübemiz aktarayım. 3.72 di tsh im bebek düşündüğüm için 25 mg içtim 2 hafta boyunca günde 1 tane 2.37 ye düştü ama ben bebek istesem de bıraktım 2 hafta sonunda ilacı vücudumu sentetik bir hormona alıştırmak istemedim. Beslenme ile düzeltilebilir bir değer bence.Kullaniuorum cnm.mayistan beri eut...x 25 mg kullaniorum hersabah..acaba dustumu ki ????
Ya benim telefon kendi kafasına göre kelime düzeltip yazıyor. Geçen Mune ye bişey yazacaktım Mune yerine çok komik bir şey yazdı.allahtan hemen farkettim düzelttim.bazen gözüme çarpıyor bazen de kaçıyor böyle arada işte."Alaaddin" kim kız?Rica ederim, alabildiysen güle güle kullan, mis gibi koksun evin.
Allah razı olsun canım bugünden itibaren başlıyorumAmin senden de razı olsun canım.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu 'nun Tiroid (hipotiroid ya da hipertiroid) şikayetlerine karşı önerdiği destekleyici Bitki "dereotu' kürüdür .
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Bu kürün özellikle nodüller için de etkili olduğunu söylüyor. Bu kürü ayrıca bitkisel olarak da yardımcı ve destekleyici kür kullanabilirsiniz.
Hipotiroid (Tiroidin yavaş çalışması) ya da Hipertiroid (Tiroidin hızlı çalışması) durumunda, dereotu kürü uygulanacaktır. Tiroid glandının her iki durumunda da kürün uygulanış tarzı aynıdır.
Dereotu kürünün uygulanışı:
Sabah, öğle ve akşam aç karnına, öğünlerden 15 Dakika önce 1 yemek kaşığı dolusu taze yeşil dereotu bir kaç kere çiğnendikten sonra 2-3 yudum Su ile yutulacaktır. Bu küre hiç ara verilmeden 3 Ay devam edilir.
Kürün ikinci ayından sonra tiroid hormonlarınızı zaman zaman kontrol ettirin, çünkü kullandığınız ilacın miktarını azaltmanız gerekebilir. İlaç azaltımını doktorunuza danışmadan kesinlikle kendi kendinize karar vermeyin.
Tiroid nodüllerinin küçülmesinde ya da ilerlemesinde de bu kür oldukça etkilidir. Bu kür sayesinde çok sayıda hasta, ilaç alımından kurtulmuştur .Var olan nodülleri de yok olmuştur. Gerekirse dereotu kürüne daha uzun zaman devam edilebilir.
Bu konuda 5 ay sonra ilaçlarını bırakan hastaların oranı yüzde 90'dır.
Alıntı.
Kullandığım limanları biriktirmek gibi mi mesela.buz dolabında zaten kış ayi bolca kullanıyoruz.Ben de gördüm ama hiç kullanmadım. Bunlar genellikle sirke bazlı temizleyiciler. Narenciye kabuklarından sirke kurup temizlikte gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.
Ben de hiç kullanmadım ama sonuçta pakete girmiş bir şey. Ben yine arap sabunuyla devam edeceğim sanırım.Bende sizlere frosh ürünlerini sorucaktım merak ettim
Watson da var mı ki doğal Hindistan cevizi yağı? ??? Yanlışın yok demi??Çok sağol canım yarın watsonsdan ilk işim bunu almak olucak
Sen neden meyve yemiyorsun? Ben de bir ara sanmıştım kuru meyveye ama güvenmiyorum artık.kurutma teknikleri falan fabrikasyon.bir de arkalarına bakarsan genelde SO4 falan kullanılmış. En güzeli doğasını bulup mevsiminde yemek.kizim kuru üzüm seviyor diye alıyorum ama onun dışında kuru meyve almıyorum uzun zamandır.Anladım canım öğrendiğim iyi oldu Zaten evime meyve girmiyor sadece kuru meyveler var
Evet İpek var, Life co'nun hindistan cevizi Watson'da. Aktarda da bulmak çok kolay gerçi.Watson da var mı ki doğal Hindistan cevizi yağı? ??? Yanlışın yok demi??