Cnm nodülüm olup olmadığını maalesef bilmiyorum çünkü daha doktora gitmedim pazartesi gel ultrasyonda bakalım dedi referans aralıklarına gelirsek eğer A-TG 0-115 A-TPO 0-40Geçmiş olsun tsh in çok yüksek değil hafif yüksek ama maalesef bir çok doktor bunu referans sınırlarda kaldığı için normal kabul eder ama normal olanı ideal olanı 2 nin altı olmasıdır biz de onun için uğraşıyoruz zaten.antikor değerlerin için de referans aralıkları vermemissin. Referans sınırlar dışında mi kalıyor? Nodülün var mı?
Tam sınırda normal karşılar doktor.yerinde olsam 2 hafta sonra başka bir hastanede yeniden baktırırım.Cnm nodülüm olup olmadığını maalesef bilmiyorum çünkü daha doktora gitmedim pazartesi gel ultrasyonda bakalım dedi referans aralıklarına gelirsek eğer A-TG 0-115 A-TPO 0-40
Gebelik düşünüyoruz hemde çok istiyoruz o yüzden bu endişelerimTam sınırda normal karşılar doktor.yerinde olsam 2 hafta sonra başka bir hastanede yeniden baktırırım.
Hakkınızda hayırlısı olsun.Gebelik düşünüyoruz hemde çok istiyoruz o yüzden bu endişelerim
Çok geçmiş olsun RABBİM şifa versinGünaydın ;
Yine uykusuz bir gece ve heryer kusmuk maalesef. Kızım yine hastalandı,öksürükle başladı,sonra tabi klasik istifra. İşin tuhafı ateşi hiç yok. Balgam vardı onu attı istifra ederek ama hiç uyumadım. Bugün doktora götüreceğim ilaç kullanmak istemesemde,çok yıprandı yavrum istifra ede ede.
Birde gayet keyifliydi gece ne oldu anlamadım hiç,ne zaman uykuya daldı öksürükle birlikte başladı sorunlar. Şimdi uyuyor,öksürük yok tuhaf bir şekilde ama bu geceyide aynı şekilde geçirmekten korkuyorum. Geçen senede ağır hastalanmıştı 3 gün serum ,ve 5 gün iğneyle toparlamıştık yine aynısı olursa diye ölesiye korkuyorum.
Haşimoto olan hastaların daha mı yüksek çıkıyo bu seviyeler Nasıl oluyor onlarda bilginiz var mı ?Hakkınızda hayırlısı olsun.
İpeğe katılıyorum,başka bir doktora daha gidin dilerseniz.
Çok teşekkür ederim,sagolun.Çok geçmiş olsun RABBİM şifa versin
Haşimatoda daha yavaş çalışıyor tiroit bezi ama değerleri nasıl etkiler bilemedim.Haşimoto olan hastaların daha mı yüksek çıkıyo bu seviyeler Nasıl oluyor onlarda bilginiz var mı ?
Ben de bu nedenden dolayı gebe kalmadığımi sanıyordum ama tsh 8 ile bile kalan var.altinda yatan başka nedenlere bakmak lazım aslında ben bir sonraki reglim de araştırma hastanesine gideceğim kadın doğuma.Gebelik düşünüyoruz hemde çok istiyoruz o yüzden bu endişelerim
Çok geçmiş olsun canım. Bu sene garipler böyle mi ki bizm de aynı oldu.oksuruk balgam kırgınlık nezle vardı ama ateş yoktu ki en korktuğum şeydi. Ateş olunca ben direkt kana bastırmak istiyorum çünkü. Ben de ondan kaptım galiba ki 15 gündür nezle grip arası bir durumdayım. Virüsler amma dayanıklı artık. Geniz akıntısı falan.mevsim geçişi diye mi böyle olduk acaba.ates olmasın da gerisi beni çok korkutmuyor. Ateş olunca kimyam değişiyor benim.nasilsiniz şimdi daha iyisiniz inşallah.Günaydın ;
Yine uykusuz bir gece ve heryer kusmuk maalesef. Kızım yine hastalandı,öksürükle başladı,sonra tabi klasik istifra. İşin tuhafı ateşi hiç yok. Balgam vardı onu attı istifra ederek ama hiç uyumadım. Bugün doktora götüreceğim ilaç kullanmak istemesemde,çok yıprandı yavrum istifra ede ede.
Birde gayet keyifliydi gece ne oldu anlamadım hiç,ne zaman uykuya daldı öksürükle birlikte başladı sorunlar. Şimdi uyuyor,öksürük yok tuhaf bir şekilde ama bu geceyide aynı şekilde geçirmekten korkuyorum. Geçen senede ağır hastalanmıştı 3 gün serum ,ve 5 gün iğneyle toparlamıştık yine aynısı olursa diye ölesiye korkuyorum.
Haşimato olan hastalarda anti TPO ve anti Tg değerleri yüksek çıkar. Bu hastalığın bence en korkutucu tarafı ileride bağışıklık sistemini tehdit eden başka hastalıklara yakalanma riskini normal insanlardan daha fazla.mesela RA gibi.Haşimoto olan hastaların daha mı yüksek çıkıyo bu seviyeler Nasıl oluyor onlarda bilginiz var mı ?
Allah razı olsun canım benim..Denizkizi2425 , @2KediAnnesi ve nodülü olan, hipotiroidi olan tüm arkadaşlara...
Dr.Ümit Aktaş' ın
Nodül küçülten, tere tohumu, çörekotu yağı kürü
100ml çörekotu yağının içine
40 gr tere tohumu eklenerek cam bir kavanoza alınır.
14 gün boynunca karanlık ve loş bir köşede ağzı kapalı olarak bekletilir.
Her sabah ve akşam 1 tatlı kaşığı alınır.
3 ay boyunca devam edilmelidir.
Tiroid nodüllerini küçültmekte son derece etkili bir kürdür.
HİPOTİROİDİ İÇİN KÜR
Yumruk büyüklüğünde 1 kereviz rendelenir.
Üzerine 2 limon suyu sıkılır ve güzelce karıştırılır.
Ağzı kapalı bir kaba konulup buzdolabında 1 saat bekletilir.
Ayrı bir yerde yine yumruk büyüklüğünde 1 siyah turp rendelenir, 1 çimdik kaya tuzu eklenerek ağzı kapalı bir kaba konulup buzdolabında 1 saat bekletilir.
Her iki karışımda aynı anda dolaptan çıkartılır ve bir kabın içine güzelce sıkılarak suları süzülür ve karıştırılır.
1 çay kaşığı kimyon eklenir ve içilir.
Özellikle hashimato' ya bağlı hipotiroidi hastalarının her gün hazırlayıp akşam yemeğinden 2 saat sonra içmesi son derece faydalıdır.
Dr. ÜMİT AKTAŞ
"Bitkisel Kürlerle İlaçsız Tedavi" Kitabından sizin için tek tek yazdım arkadaşlar.
Sağolasın canım,keyfi yerinde ama 2 gece uykusuz kaldık tabi. Doktora götürdüm 3şişe şurupla döndük. Birde bağışıklık güçlendirici aldım. Dün gece biraz hafiflemişti öksürük ki zaten doktorda hafifler ama hafiflemezse gelirsin pazartesi demisti. Neyse ki ateş yom,bende ondan çok korkuyorum senin gibi. Bakalım ilaca devam.Çok geçmiş olsun canım. Bu sene garipler böyle mi ki bizm de aynı oldu.oksuruk balgam kırgınlık nezle vardı ama ateş yoktu ki en korktuğum şeydi. Ateş olunca ben direkt kana bastırmak istiyorum çünkü. Ben de ondan kaptım galiba ki 15 gündür nezle grip arası bir durumdayım. Virüsler amma dayanıklı artık. Geniz akıntısı falan.mevsim geçişi diye mi böyle olduk acaba.ates olmasın da gerisi beni çok korkutmuyor. Ateş olunca kimyam değişiyor benim.nasilsiniz şimdi daha iyisiniz inşallah.
Ay canım ne sevindim anlatamam. Ben sana demiştim zaten bir yanlışlık vardır diye. Harika haber. Haşimato konusunada ayrıca sevindim,zencefile devam o halde. Bende çaýını içiyorum bu aralar.Kızlar usg ye girdim dün. 5×3mm tekli nodul çıktı çok şükür.arti kan sonuçlarımı gönderiyorum size bakın. Anti TPO zaten normaldi benim ama anti Tg normalin 4 katı falandı şimdi normal olmuş. Doktora dedim ki bu anti Tg ile kağıtta olan anti Tg ab aynı şey mi aynı dedi bana.beni 6 ay önce 4 katıydi nasil düştü acaba dedim.aynen şöyle dedi normalde düşmemesi lqzim ama öyle görünüyor işte dedi.ben şimdi haşimato değil miyim dedim.ya neden sürekli haşimato yu soruyorsun olsan söylerim sana dedi.ben şoklardayım. Normalde ilaçla bile düşmez bu değer. Laboratuvar hatası değilse mucizenin tek adı zencefil. Eki Görüntüle 1904279
Sen bana sor. 2 uykusuz gecenin ardından 9.30da kalktım vallahi bir iyi geldi ki anlatamam. Sanki günlerce uyumuş gibi uyandım,o hızla kızı babasıyla işe gönderdim,geldim dag gibi ütü yapıp aldım kızı avm'ye götürdüm geldim yemek yaptım ve yine pil bitti bendeKızlar günaydın. Yillardir ilk kez 10 da kalktık. Hepimiz uyumuşum ve aynı anda uyandik:)inanılmaz dinlenmiş hissediyorum kendimi.herkese güzel hafta sonlari
Aminn. Rica ederim canım.Allah ra
Allah razı olsun canım benim..
Kendinden baskasını düşünen insanlarda kalmıs dünyada ...
Gözün aydın çok sevindim adına ipek.Kızlar usg ye girdim dün. 5×3mm tekli nodul çıktı çok şükür.arti kan sonuçlarımı gönderiyorum size bakın. Anti TPO zaten normaldi benim ama anti Tg normalin 4 katı falandı şimdi normal olmuş. Doktora dedim ki bu anti Tg ile kağıtta olan anti Tg ab aynı şey mi aynı dedi bana.beni 6 ay önce 4 katıydi nasil düştü acaba dedim.aynen şöyle dedi normalde düşmemesi lqzim ama öyle görünüyor işte dedi.ben şimdi haşimato değil miyim dedim.ya neden sürekli haşimato yu soruyorsun olsan söylerim sana dedi.ben şoklardayım. Normalde ilaçla bile düşmez bu değer. Laboratuvar hatası değilse mucizenin tek adı zencefil. Eki Görüntüle 1904279
Sağol derin ama dr nin dediğine göre geçmemesi lazımmış kendiliğinden antikorun.lab hatası mi artık önümüzdeki ay baktiracagim. Biri daha demişti diğer topikte zencefille antikorları normale dönmüş diye. Umarım öyledir.Gözün aydın çok sevindim adına ipek.
Çok küçük boyutları ve çoklu olduğu için kanser olasılığı daha az diyorlar. Tekliler daha tehlikeli.bir de soyle bir durum var.usg yi yapan kişinin işinin ehli olması lazım. Bir kere başıma geldi senin gibi hep tek çıkan nodülüme bir dr çok sayıda küçük nodul var demişti. Çok iyi bi radyoliji dr vardı. Ona gittim.aynen şöyle dedi bana.tiroid bezin heterojen olduğu için için hasarlı kısımları nodul sanmışlar.bunlar yalancı nodul. Senin de böyle olabilir ama tabi aynen dediğin gibi de olabilir.henuz çok küçükler kenarlarını bile ayırt edemezler.3 ay sonra yine baktir ki ben bekleyemeyiz her ay bastırmış tim. Sonuçta kanserli olsa hızlı buyur diye.Bubarada kızlar bir tane daha nodülüm çıktı..
Bu kistik nodül
İlk cıkanda 0,5 mm büyümüş..
Doktor iyi hıylumu kötümü bilmyor çok kücük oldugu işin birsey yapamadı..
İlk çıkan 3,5x5 mm
İkinci 4x3 mm