Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Masallah Merve. Ben de tam bu sıralar gittiğim kontrolde kızım 1700 gram civarındaydı. Doğuma kadar 3600 olmuştu. Sen düşün artık nasıl agirlasacaksin birden pat diye.gece uykuları haram olacak sana Wc ye gitmekten.artik iyice büyüyüp baskı yapacak.en keyifli zamanlar artık. Bol bol vakit ayır kendine.dogumdan sonra hızlı bir maratonun içinde olacaksın.

Ocean hap versiyonu var.ben bir dönem kullandım ve gerçekten bacak eklem ağrılarımi hissedilir şekilde azaltmış tip. Demir için sen ne kullanıyorsun? Bana bu sefer beyaz olan neydi O ile başlıyordu. Dışı kırmızı beyaz ondan verdi.ama iştahımı açtı sanki.
14:10 da başlayan film yarıya yeni girdim kaxta biter ki bu ilginç valla şimdiye film bitmesi lazımdı. Filmde çok guzwl sahneler var insan bazen duygulanıyor. Bebeklik bir kaç sahne hariç filmin hiç bir sahnesinde hz Muhammedi canlandıran çocuğun yüzü görünmüyor. Hep arkadan çekim.

Aynen canım. Bu hastalık durumu çok can sıkıcı oluyor. Neyse ki azaldı biraz yakınmaları ama bu hafta sonuna kadar şuruplara devam edeceğim doktorun yazdığı şekilde. Birde imunekse devam edecegim 1 şise bitene kadar.
Bende o filmi merak ediyorum,tek başıma sinemaya gitmeyi sevmediğim için ,gidemeyeceğim sanırım. İyi eğlenceler.
Bende Karatay'a başladim başlayalı tereyağı alıyorum. Bir dönem bende kullanmadım ama şimdi kullanıyorum. Marka konusunda Kebir alıyorum birde Karlıďag diye bir marka var,migrosun şarküteri reyonunda oluyor onun top şeklinde suda satılanını alıyorum arada. Tabi ne kadar doğal bilemiyorum lezzeti ve içeriği iyi gibi geliyor. İlk defa eritip köpüğünü aldım attım,turuncu ve duru bir renge gelince ılıtıp kavanoza aldım,dolaba attım bakalım sevecek miyiz tadını?
Ocean yada Efa alacağım canım,diğer markayı hiç duymadım. Efa kızıma kullanıyorum doktoru tavsiye ediyordu. o hapı biliyorum bende kullandım bir dönem hatırlarsan,ama düzenli devam etmedim,benimde iştahım açılmıştı gece yatarken içiyordum. Şimdi Ferifer kullanıyorum tek kullanımlık kaşıkta şurup,1 kutuda 20 tane var,iki kutu bitirdim,son kutum kaldı gidip yine 1 aylık yazdırıp alacağım,3 ay kullan demisti doktor. İştahımı açmadı ama iyiyim ben.
Film baya tartışıldı aslında,genelde kötü eleştrildi ama izlenebilir bence. Sonuçta azami dikkat etmişler baksana yüzünü göstermemek için.

Kızlar bir uyumusum ki ben ögle uykusu uyuyabilen biri değilim,sevmem ama,biraz uzanayım dedim,sonra ay serin oldu dedim,üzerime battaniyeyide çektim,bir baktım uyumuşum saat 1di 4de kalktım. Ama ne iyi geldi anlatamam.

Son düzenleme:
Annem karşıdan alıyor ve doğal değilse bile bu kadar güzel tadı olan başka bir tereyağı tanımıyorum ben.hed doktor başka bir şey yazıyor işte.kasikla içilen de güzelmiş daha sempatik geliyor kulağa hiç olmazsa.

Kızlar bir uyumusum ki ben ögle uykusu uyuyabilen biri değilim,sevmem ama,biraz uzanayım dedim,sonra ay serin oldu dedim,üzerime battaniyeyide çektim,bir baktım uyumuşum saat 1di 4de kalktım. Ama ne iyi geldi anlatamam.
Ay bazen ilaç gibi geliyor.uyuyaxagim diye yatağa girsen uyuyamazsın. Öğle uykuları beni sersemlestiriyor ve gece uyuyamıyorum. Senin uykunu etkilemiyor mu?

Evet sabah akşam 1er kaşık içiyorum. Başlarda çok tatlı gelmişti midem bulandı hatta ama alıştım artık etkilenmiyorum.
Ay bazen ilaç gibi geliyor.uyuyaxagim diye yatağa girsen uyuyamazsın. Öğle uykuları beni sersemlestiriyor ve gece uyuyamıyorum. Senin uykunu etkilemiyor mu?
İnan hiç alışkın degilim öğlen uyumaya ,akşamda iki sayfa kitap okuyunca uykum geliyor benim kolayca ama bu akşam ne olur akibetim bilmiyorum. Ben sabah 6da kalkıyorum,ondan uyudum herhalde bu hafta çok yorgun hissettim kendimi hep,iyi geldi uyumak sıcacık. 1de 1 saat sonraya alarm kurmustum uyuyacağımı anlayınca,duymamışım bile ,kızı alacaktım 5de psikolojik olarak kendimi şartlandırmışım abuk sabuk rüyalar gördüm geç kalıyormuşum,ağlıyormuş falan. Öyle mücadele eder gibi uyudum anlayacağın.

Evet doktorum da Doğum şekline kilosuna göre karar vereceğiz dedi :) sanıyorum beklentisi yüksek sağlıklı olsun da kilosu hiç önemli değil kuzumun...şimdiden haram sabah ezanıyla uyuyorum sürekli wc ye taşınıyorum bir de sol tarafıma yatarak uyumam gerekiyor bebeğe kan akışının sağlıklı gitmesi için ama ne mümkün sürekli yön değiştiriyorum geceleri...dikiş kolay değil tabi
parmak da olunca ister istemez suya sokuyoruz ayaza maruz kalıyor bununla geçmiş olsun canım...aynen öyle okula gidiyorum resmen sürünerek ve çocuklar hasta aileler ne yazık ki çok anlayışsız defalarca söylememe rağmen çocuk 39 derece ateşle burun kulak akarken okula geliyor...9:30 da arıyorum size yarım saat sonra döneceğim diyor akşam oluyor daha arayacak düşünün...diyorum ki bu nasıl ebeveynlik...gerçekten bende evinde yatıp keyif yapmayı çok istiyorum ama sırf bebeğimle birkaç hafta fazladan kalayım diye gidiyorum...canım İnan muallak kimin bakacağı ben kızımı evden çıkarmam diyorum kayınvalidem ben gelemem dolmuş otobüsle sana diyor annem ben gelirim kızım diyor fakat bana 22 km ben her gün onu yormak istemiyorum ben anneme götürsem o da çok zor okul annem ve evim Ankara'daki üçgen bakıcıyı kesinlikle istemiyorum...ücretsiz izin alma gibi bir şansım da olmayacak konut kredisi ödüyoruz böyle düşüneceler de işte şekerimi yükseltiyorum...

Kıyamam sana ya. Son dönemlerde uyku konusu hep böyle oluyor ,gece uyanınca haliyle gündüzde etkileniyor insan. Az kaldı ama canım,gelsinde bir sağlıkla minnoş,annen gelir kalır seninle biraz,sende onunla uyursun. Benim annem 1 ay kaldı sağolsun ,kızım uyuyunca hadi kızım sende uyu der yollardi beni yatağıma,oda yemekti vs yapardi. Öyle dinlendim diyebilirim biraz.
Hastalık konusunda çok haklısın,yazık minnacık çocuklar perişan oluyor evde dinlenmesi gerekirken,diğerlerine bulaşmasıda cabası . Geçen sene kızım o kadar ağır hastalığıda kaptı böyle işte,hatta aynı anda sınıfın yarısı hastaydı düşün,okula gidemediler 7-8 çocuk. 3 gün serum aldık işte öyle atlattık biliyorsun. Halbuki o çocuk evinde dinlenseydi hem o kolayca iyileşecekti hemde hepsi hasta olmayacaktı. Sende dikkat et canım,hastalanmamaya çalış zor biliyorum ama.
Annen gelir hafta içi kalır canım sizde olmaz mı? Kayınvalidenle dönüşümlü. Bir gelsinde halledersiniz,zaten 2 sene zorlanırsın,2 sene sonra alır okula gidersin. 2 yaş var kızımın okulunda,senin okulda varmı bilemiyorum ama,gözünün önünde olur.

Canım Eylül'e kadar gitmeyi düşünmüyorum zaten Eylül de de 9 aylık olacak ek besinlere geçmiş oluyor o yüzden içim rahat eder zaten yarım günlük sınıf talep edeceğim eğer anlayış gösterip verirse idare...aslında bu hastalık konusunda hassas olduğumu biliyor veliler ben bu yıl sınıf almadım Doğum iznine ayrılacağım çocukların bana adapte olmasını istemiyorum 2 ay sonra gideceğim Yeni öğretmene nasıl alışacaklar diye ama bir öğretmenimiz 15 gündür raporlu ben giriyorum sınıfına "joker" olarak :) annem Doğumdan sonra kalacak ki şöyle bir şansım var 2 tane kızkardeşim var izne ayrılınca ben gelecekler evde yalnız kalmayayım diye...annem de kalacak 40 gün falan sağolsun...bizim problem 2 sene 2.seneden sonra yanımda götürebileceğim artık fedakarlıklarla atlatacağız bu dönemi...

Aaa harika,9 aylık ele avuca gelir artık,çorba meyve yer minnoş hanım oturup. Daha kolay olur bakımı. Kardeşlerin varmış ne güzel,onlarda destek olurlar. Cidden iki sene sonra rahat olacaksın canım.
Sınıf almamakta doğru bence,çok bağlanıyor o yaş grubu öğretmene ,anne gibi bağ kuruyor .
Hastalık konusu cidden can sıkıcı. Mecbur olanda vardır muhakkak ama evde olup çocuğu o halde okula götüren sorumsuzdur bence. Yazik günah.

Ne kadar şaşırdım öğretmene dönmeyen veliye ki çocuğu hasta olduğu halde.biz burnu aksa çılgına dönüyoruz. Evde nasıl ki bu insanlar.
Bizim öğrencilik yıllarımızda annemler ankaradan yanınıza gelmişlerdi taşınma olarak.sonrasinda ben evlendim ve lojmana çıkınca annemle aramızda 50 km vardı. Her akşam kardeşim kızımı arkada kucağına alır bize gelirdik sabah birlikte dönerdim tabi trafik falan derken benim sut izni heba olurdu.bu tempoya bi kaç ay zor dayandık. Sonra annem bizde kaldı cuma akşam evine gitti pazar akşam geldi.gozum arkada kalmadı kızım ne yapıyor diye ama onun da zorlukları oldu.evin kontrolünü kaybettim annen sonuçta bekarlıktan alışıksin.sonra bağımlı hale geliyor çocuk hastalık doktor gibi durumları olduğunda annemin çok ama çok zorlandım. Bastıracak kimse de yoktu.babami kaybettikten sonra zaten çıkılmaz girdim.annenin bakması çok güzel ama kalması lazım sanki.ben bakıcısı göze alamadım şimdi olsa yine alamam kesinlikle.yine de ev ev üstünde gibi oluyor zamanla.benim kardeşimin kızına da önce kafesi bakıyordu böyle yatılı olmadı evini taşıdı kvalidenin evinin dibine.

Günaydın canım hiç şaşırma.
Bak geçen sene gittiğimiz okulda bir cocuk vardı 5 yaşta ama çocuk yaramaz,cevval birşey. Yaz başı çocukları okuldan alırdık diğer velilerle bahçede oynatırdık,o ara okul boşalırdı ama bu çocuk gitmezdi gelip almazlardı. Neyse bir gün kızım pizza al anne dedi ben onu okuldan alırken tamam dedim,bu çocukta atladi banada alırmısın diye. tamam dedim yazık saat kaça kadar duruyor,annesi çalışıyor belliki,neyse aldım pizza bıraktım okula,öğretmen şaşırdı yazık dedim annesi erken çıkamıyor işten herhalde bu çocuk hep burada ,öğretmen ne dese beğenirsin annesi evdeymiş ama asla 7.30dan önce almazmış çocuğu okuldan,hatta çoğu zaman aramak zorunda kalıyorlarmış gelin alın diye. Ee dedim 4de yiyor bu çocuklar ikindi kahvaltısını nasil duruyor diye sordum,normalde geç gelen veliler çantaya bir elmadır,kurabiyedir vs birşey koyuyorlar ama annesi onuda yapmıyor demişti çok üzülmuştüm çocuğa
aç aç o saatlere kadar okulda bekliyor birde herkes gidiyor o kalıyor. sonrada benim çocuğum çok yaramaz der ama kendinde kusur aramaz birde annesi.
Böyle velilerde var,ben şok olmuştum.

Alla alla ne ilginç kadınlar var ya.seneye okullar tam gün olacak çocuklar yorulacaklardır diye şimdiden üzülüyorum bazı kadınlar cidden çok geniş.cocugun senden istemesi de ilginç. Mesela benim kızım olsa açlıktan ölse istemez hele ki arkadaşının ailesinden.cocuklari böyle saliverince kendine yetme çabasından çocuk daha mı öz güvenli oluyor ki diye düşündüm şmdi. Yabancılar da öyle ya.ilgisiz gibi duruyor ama çocuklar her işlerini kendi hallediyor.benim de canım sıkılıyor yine okul konusuna.sinifta yaramaz bi çocuk var.ama WhatsApp grubundan falan başka annelerden de duyuyorum.osman in annesi beni arayabilir mi diye.neyse bu yaramaz olunca sınıfta sürekli yer değiştiriyorsun ogretmen. Geçen cuma kızımın yanına oturtmuş. Akşam ağlıyordu çok konuşuyor rahatsız ediyor falan diye. Öğretmen gördü tamam değiştircem yerini dedi.cocugun annesi de görmüş akşam beni aramıştı sorun ne diye.ogretmen yerini değiştirmedi annesinin konuşması fayda etti ki bu hafta vukuatsiz bitti düne kadar.dun kızım geldi dedi ki Osman burnundan pislikleri çıkarıp yiyor sonra da yemeğini yiyor.pes valla.gozumun önüne gelince bile tiksindim. Sorun nerede şimdi. İlgili gibidir duran özünde ilgisiz ya da yanlış eğitim veren annede mi? Okul yeni açıldı ikinci kez bu konuyu öğretmenle konuşmak istemiyorum ama annesiyle konuşmam bişey değiştirmez bence.yine kafamda kırk tilki...

Ya benden istedi kıyamadım zira her akşam en geç tek başına kalan bir çocuk bu. Birde geçe kalan başka çocukların annesi elma,bisküvi va koyuyormuş çantaya,ondan sonra gidip onlara diyormuş "annene söyle 1 elma daha koysun"diye düşün. Hatta öğretmenide demişki annenden istesene diye. Üzülüyorum yazık 5 yaşında çocuk ama ailesi adeta seni istemiyoruz mesajı veriyor. Yaramaz diye atıyorlar okula bitti gitti.
Sizin durumda ne yapılır bilemedim. Çocuğun suçu ne diye düşünmüyor değilim,onuda geçtim sizin çocukların suçu ne,burnunu karıştırmasına vs maruz kalıyorlar. Anneyle konuşmak lazim bence,öğretmenle yada. Sonuçta devamı gelecek belliki bu yanyana oturtma durumunun.
Geçen sene bizim sınıftada vardı bir tane acayip yaramaz huysuz bir çocuk. Bir gün kızım geldi üzerini değiştiriyorum bir baktim bacağında ısırık izi,deliye döndüm. Kim yaptı kızım dedim,çocuğun ismini verdi,okula gittim öğretmenine söyledim,bir daha böyle birşey görürsem kötü olur. Çocuğun ailesini aramış söylemiş,özür diletmiş kızımdan,neyse sonra çocuğun babaannesi ile karşılaştım bir kaç gün sonra kapıda kızımı alırken,kadina dedim tekrarı olmasın ciddi mosmor olmuş bacaği,babası görseydi çok kötü olurdu,uyarın çocuğunuzu. Kadin ne dese beğenirsin "yapmaz ama" yalan mı söylüyoruz yani. Ben mi ısırdım çocuğu. Hayır birde çocuğun yanında söyledi yapmaz diye. Bende çocuğa eğildim dedim ki bir daha böyle birşey olmasin. Yani böyleleride var. Başka bir kız gözümün önünde tırnaklarını geçirdi kızımın eline ama inan tırnak izi çıktı elinde. Çocuğun tırnaklarına bir baktım kürek gibi upuzun. Annesine döndüm dedim neden kesmiyorsunuz. Kadın diyor ki "ama istemiyor"dedim benim kızımda istemiyor ama uyurken 1 saat uğraşıp kesiyorum canını yakmadan. İstemiyor diye bahane olurmu,kesin lütfen.
Neyseki bu sene kontrol yapılıyor okulda.Saç tırnak vs.

Öğretmeniyle konuştum bakalım inşallah çözülür. Benim de Evde yapmam gereken işler var ama canım hiç bir şey istemiyor.battaniyenin altından çıkamıyorum. Canım sürekli bişeyler çekiyor. Tam uyumlu karatayı yapamadım ben leptine uyamadim.aksine canım tatlı falan çekiyor böyle hiç bişeyi umursamayıp Nutella ya falan gömülmek istiyorum.aldigim demirden galiba.bu bitsin artık eşimin iş yeri hekimine değişik bişey yazdırırim.

Canım İnan her gün diyorum ki bu "anne-babalığın" bir okulunun falan olması gerekiyor...gün içerisinde öyle farklı kişiliklerle karşılaşıyorum ki çocukların gelecekteki hallerini düşünüp kaygılanıyorum...bakıcı göze alamıyorum kesinlikle çünkü bu konuda da deneyimlenen arkadaşlarımdan biliyorum...evet ya evi taşıyacağız bizde ki çok zor çünkü kendi evimiz ve istediğimiz gibi yaptırdık her köşesini taşınmak düşüncesi bile beni çok geriyor...anneanne babaanne dönüşümlü bakacaklar artık...ikisi de çok farklı kişilik kızım bocalar gibi hissediyorum...gerçekten çalışan anne baba olmak çok zormuş...devlet memuru oluncaya da bırakayım işimi sonra yenisini bulurum diyemiyorsun maalesef...

Omega 3 kan sulandırır. Kan sulandırıcı bir ilaç ya da takviye aldığın vakit ara verilebilir ya da gün aşırı dönüşümlü kullanılabilir. Ben çok düzenli olmasada ocean kullanıyorum. Haplar şuruptan oksitlenme riskine karşı daha güvenliymiş. Dr. una danışabilirsin. Bir de sağlıklı yaşıyoruz facebook grubunda dr. a sor günleri yapıyorlar. Gönüllü dr.lar halkın sorularını yanıtlıyor belli bir gün ve saatte Orayı takip edip, sorabilirsin de.

Haşimato lu arkadaşlar, hangi ilacı kullanıyorsunuz, tsh ınız kaç ve gebe kalmakta zorlandınız mı?

İnşallah canım.
Ya boşver sen şimdi kaç senenin yorgunluğunu atıyorsun,bak keyfine. İnan ben kızım anaokuluna başlayınca bir kaç hafta keyfi takıldım,ne istersem yaptım,istemezsem bir şeye elimi sürmedim. Seninde ihtiyacın vardır.
Ben akşam yemeği yemiyorum hala iki öğüne devam. Bugün ilk kez yedim eşimin ısrarıyla (dısarda yedik) ama nasil rahatsız oldum anlatamam,öyle çok birşeyde yemedim ama alışmışım 8 aydır inan sindiremedim. Dedim eşime kahve ve soda istiyorum sindiremedim diye oturdum içtimde biraz midem rahatladı. Ben anladım ki alışmışım iki öğüne,leptine yaramıyor bana üçüncü öğün. Ha canın istemiyor mu hiçbirşey dersen yalan yok istiyor ama su içiyorum,sade kahve içiyorum atlatıyorum o krizi.
Anladım canım teşekkür ederim. Kan sulandırıyorsa bana uymaz. Nedendir bilmiyorum ama benim reglim uzun sürüyor eskiye nazaran ve yoğunluğuda çoğaldı bu ilaçlarla birlikte,onuda kullansam mahvolurum herhalde. En iyisi bu 3 ayı atlatayım,değerlerim toparlanırsa kesersek ilaçları kullanayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…