Sağolasın canım, valla nefret ettim ben 2016dan.
Dün birşeye elimi sürmedim ama bugün yemek yaptım az önce mecbur başladim. Dağ gibi ütüm var,haftasonu evden ordu geçmiş gibi oluyor zaten,temizlik yapılacak. Üstüme üstüme geliyor evıslatmamak için gösterdiğim çaba takdire şayan yani,görmen lazım.
Az kaldı,bitsin gitsin artık şu 2016'da şu olumsuzluklar kalsın üstümüzden. Bu arada bebişin doğum tarihi net ne zamandı canım? 2016yı geçiriyorsun sanırım değil mi?
Ay çok az kalmış canım. Hadi bakalım sağlıkla gelsin inşallah. Heyecanlı mısın?Canım muhtemel Doğum tarihimiz 31 aralık :) yılın ilk bebeği olarak görüneceğiz belki de medyadasorma benim de evim aldı başını gidiyor 20 gündür ütü yapmadım dağ oldu Allahtan eşim takım elbise giymiyor işe giderken yoksa halim harap olurdu...elim kırıkken bir gün oturup ağlamıştım soğan soyamıyorum kavanoz kapağı açamıyorum diye Allah beterinden korusun onunla geçmiş olsun...
Ayyy canım cook geçmiş olsun. İnsanın bi saniye sonra ne olacağı belli değil işte l.hayat hem daha hızlı hem daha karışık artık eskiye göre. Bizler daha mutsuzuz.eskiden hayat daha natürel ve insanların cihazları yüksek olmadığından mutluyduk.herkesin evinde bir somya olmuştur mesela 80 kuşağında.simdi koltuk takımımızı 10 bine aldık diye havalarda uçuyor insanlar.hayattaki tek gerçek mutluluk sağlık huzur ve sevgi.ben de nefret ettim 2016 dan. Hakkımızda hayırlısı.Günaydın,mutlu haftasonları canım.
Gözün aydın eşin gelmiş. Doktor konusunuda okudum,en doğrusunu yapmışsın başka doktora gitmekle. Gör bak hiçbirşey çıkmayacak.
Ben dün parmağımı kestim şurup açarken bıçakla. Oluk oluk kanadı,nederedeyse bayılıyordum. Allahtan eşim geldi o ara,apar topar gittik hastaneye şimdi 3 dikişle oturuyorum. 2016dan nefret ettim ya. Önce eşimin hastalanması,sonra benim parmağımı kırmam,şimdi bu,bu sene hastaneden çıkamadık. 10 gün boyunca şimdi işin yoksa git pansuman yaptır. Buna şükür diyorum ama sağ elim ve işaret parmağım,10 gün ne yapacağım ben bilmiyorum. Birsey doğrayamıyorum,bardak tutarken bile canım acıyor. Bende kızımı sinemaya getirdim. O film izliyor bende oturdum yanına telefonda takılıyorum.
Canım sana gebelik başında anti cmv testi falan yapıldı mı?anti rubella falan?Canım muhtemel Doğum tarihimiz 31 aralık :) yılın ilk bebeği olarak görüneceğiz belki de medyadasorma benim de evim aldı başını gidiyor 20 gündür ütü yapmadım dağ oldu Allahtan eşim takım elbise giymiyor işe giderken yoksa halim harap olurdu...elim kırıkken bir gün oturup ağlamıştım soğan soyamıyorum kavanoz kapağı açamıyorum diye Allah beterinden korusun onunla geçmiş olsun...
Ay çok az kalmış canım. Hadi bakalım sağlıkla gelsin inşallah. Heyecanlı mısın?
Sağolasın canım,amin.
Pansuman yaptırdım oturuyorum. Ütüde beklesin napayım,eşim takım giyiyor ama yedekleri var neyseki. Hafta sonuna doğru yapabilirsem yaparım artık dikişlerim biraz tutsunda şimdi zorlayamam ki zaten acıyor ağır kaldırınca.
Canım sana gebelik başında anti cmv testi falan yapıldı mı?anti rubella falan?
Neden sordum sana Merve bunu.bak şimdi. Amma psikopatım cidden.psikologa da gitmeyi düşünüyorum ayrıca. Bugün kan verdiğim hastaneye ben geçen sene kadın doğuma gitmişim. Bu anti ile başlayan tüm testleri yapmış kadın bana. Ama nedense ya dikkat etmedim ya da geç çıktı ucunu bırakmıştım ben.bugun netten girdum ki benim anti cmv igg değerim pozitif.dunyam yıkıldı. Tan bilmiyorum da netten baktım. Bu çiğ et hastalığıyla bağlantılı sanırım. Tüm gebelik tahlillerimi baktım bana yapılmamış bu test.kafayi yedim acaba hamilelikte geçirmiş olabilir miyim diye.nette doğumsal anomali olabileceği gibi nadir de olsa ilerisi yaşlarda sorun olur yazıyordu. Başaki zar zor attım okula kadın doğumcuya gittim.dr dedi ki bu cmv usg de belli olur.zaten sen hamilelikte geçiriyor olsan anlaşılır anomali olurdu. Ya sonra ya önce geçirmişsin. Çocuk gelmiş 6 yaşına sen acaba hamilelikte mi geçirdim diye tedirgin oluyorsun kendine edersin bu şekilde yapmakla falan dedi.neyse rahatladım da güzel allahım kimseyi evladıyla sınamasın. İmtihanlarin en zoru.karnibdayken neler düşünüyorsun demi bir de doğsun bak.Allah güzel günlerde büyütmeyi nasip etsin canım. Düşüncesi bile çok kötü.Evet canım yapıldı...ben bal tüketmiyorum gebelikte de dahil tüketmedim piyasadaki ballara açıkcası güvenmiyorum daha önceden tükettiğim zaman kestane balı yiyorduk Karadeniz'de güvendiğimiz bir yerden getirtmiştik eşim zaman zaman yiyor ama ben kullanmıyorum...geçenlerde biraz kırgın gibiydim ıhlamura bir çay kaşığı kattım sadece...
Neden sordum sana Merve bunu.bak şimdi. Amma psikopatım cidden.psikologa da gitmeyi düşünüyorum ayrıca. Bugün kan verdiğim hastaneye ben geçen sene kadın doğuma gitmişim. Bu anti ile başlayan tüm testleri yapmış kadın bana. Ama nedense ya dikkat etmedim ya da geç çıktı ucunu bırakmıştım ben.bugun netten girdum ki benim anti cmv igg değerim pozitif.dunyam yıkıldı. Tan bilmiyorum da netten baktım. Bu çiğ et hastalığıyla bağlantılı sanırım. Tüm gebelik tahlillerimi baktım bana yapılmamış bu test.kafayi yedim acaba hamilelikte geçirmiş olabilir miyim diye.nette doğumsal anomali olabileceği gibi nadir de olsa ilerisi yaşlarda sorun olur yazıyordu. Başaki zar zor attım okula kadın doğumcuya gittim.dr dedi ki bu cmv usg de belli olur.zaten sen hamilelikte geçiriyor olsan anlaşılır anomali olurdu. Ya sonra ya önce geçirmişsin. Çocuk gelmiş 6 yaşına sen acaba hamilelikte mi geçirdim diye tedirgin oluyorsun kendine edersin bu şekilde yapmakla falan dedi.neyse rahatladım da güzel allahım kimseyi evladıyla sınamasın. İmtihanlarin en zoru.karnibdayken neler düşünüyorsun demi bir de doğsun bak.Allah güzel günlerde büyütmeyi nasip etsin canım. Düşüncesi bile çok kötü.
Sağolasın canım. Vallahi öyle haklısın ki. Çok tatminsiz insanlar olduk maalesef. Hep daha fazlasını istiyoruz,onu elde edene kadar hevesimiz,elde edince yine mutsuz olacak birşeyler bulunuyor illaki.Ayyy canım cook geçmiş olsun. İnsanın bi saniye sonra ne olacağı belli değil işte l.hayat hem daha hızlı hem daha karışık artık eskiye göre. Bizler daha mutsuzuz.eskiden hayat daha natürel ve insanların cihazları yüksek olmadığından mutluyduk.herkesin evinde bir somya olmuştur mesela 80 kuşağında.simdi koltuk takımımızı 10 bine aldık diye havalarda uçuyor insanlar.hayattaki tek gerçek mutluluk sağlık huzur ve sevgi.ben de nefret ettim 2016 dan. Hakkımızda hayırlısı.
Ya canım neyseki ikna olmuşsun. Diğer doktora gidince zaten rahatlayacaksın eminim sorun çıkmayacak.Ben de gelişmeleri yazayım Size. Üşenmedim kalktım geldim ankarq nin diğer ucuna.bana usg yapan hastaneye.dr ile yuzlesecektim ki cuma günü olan adam yokmuş.yerinde olan Dr ile konuştum.dedjn hasta olarak benim durumumu bilme hakkim yok mu bu kağıttan ben bir şey anlamıyorum. İki tane 8 mm den toplam 16 mm mi nasıl rapor bu? İki gün içinde psikolojim bozuldu.dr dedi ki: kendi kendine yorum yaparsan bozulur.doktoruna gitseydin o anlardı. Büyük olan yazılır küçüğün ölçüsü yazılmaz dedi.belki 2mm bir şey. Kafana göre yorum yapma. Neyse ikna oldum çıktım. Nasıl olsa perşembe başka yerde gireceğim. Cuma gittiğim hastaneden sonuçlarım gelmeye başlıyor. Demir referans başlangıcı 50 benim 40 gibi ki demir bağlama da çok düşük. Demir ilacı başlayacağım büyük ihtimal ama medikal ilaçlar uzun vadede iş görüyor diye okumuştum bi yerde solgar falan mı alsam ki?@choccywhoccydoodah sen neden solgar gibi bir şey düşünmedin?
Ben tam sıkı bir şekilde uyamıyorum canım bu aralar. Strese giriyorum,diyet psikolojisine bürünüyorum. Sadece az katkılı olanını araştırıyorum. Mesela ekmek yiyeceksem tam çavdar alıyorum ekşi mayalı. Balda kullanmam gerekirse güvenilir bir markayı alırım diye düşünüyorum.Kızlar bir soru size. Hafta sonu 16 mm korkusu bana yetti arttı bile.tam zamanlı tam uyumlu karataya geçtim yine. Tüm evi dahil ederek ve net kurallarla. Şimdi Karatay çıkar bal yemiyor.biz balparmak alıyorduk kızım falan baya sever.kizim da dahil olmak üzere balı evden çıkarsam mi???? Siz nasıl yapıyorsunuz?
Canım az kaldı. Bebiş büyüyor artık,güzel güzel annesi. Hiç panikleme,sağlıkla gelsinde herşey alınıyor inan. Hiç strese sokma kendini. Sen sakin ,dingin ol,huzurlu ol,her fırsatta dinlen bol bol. Hiçbirşeyi kafana takma olur mu?Aminnnnn sağlıkla gelsin inşallahaz kaldı artık çatı kemiği ağrısı başladı korktum doktorumu aradım çok normal artık büyüyor Bebek bu haftalarda dönmüş de olabilir dedi...çok paniklerim henüz herşeyi hazır değil...çok heyecanlıyım gerçekten çok merak ediyorum prensesimi...canım benim zorlama ağır da kaldırma özellikle su konusunda da dikkatli ol dikişler kaynayana kadar...hafta sonuna kadar iyileşir zaten...
Allah Allah. Bilemedim ki nasil oldu ,şaşırdım bende.KIZLAR hazır olun karşınızda bir denek var.1 haftalık 25mg tiroid ilacı dan sonra sonuçlarım şöyle ben şoklardayım.ekran görüntüsü almayı bilmiyorum yarın çıktı alınca resim çekeceğim size.anti TPO normaldi zaten anti Tg değerim 8 ay önce normalin 4 katı falandı şimdi 0.9 dan küçük yani normal sınırlarda.bwn bu testlere göre haşimato değilim. Tsh değerim 1 haftalık ilaçla ancak 2.35 olmuş. Anti Tg değerim in bu ilaçla ilgisi yok ama nasıl geçti anlamadım.
Canım tabiki Rabbim korusun herkesin evladını,sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Neden sordum sana Merve bunu.bak şimdi. Amma psikopatım cidden.psikologa da gitmeyi düşünüyorum ayrıca. Bugün kan verdiğim hastaneye ben geçen sene kadın doğuma gitmişim. Bu anti ile başlayan tüm testleri yapmış kadın bana. Ama nedense ya dikkat etmedim ya da geç çıktı ucunu bırakmıştım ben.bugun netten girdum ki benim anti cmv igg değerim pozitif.dunyam yıkıldı. Tan bilmiyorum da netten baktım. Bu çiğ et hastalığıyla bağlantılı sanırım. Tüm gebelik tahlillerimi baktım bana yapılmamış bu test.kafayi yedim acaba hamilelikte geçirmiş olabilir miyim diye.nette doğumsal anomali olabileceği gibi nadir de olsa ilerisi yaşlarda sorun olur yazıyordu. Başaki zar zor attım okula kadın doğumcuya gittim.dr dedi ki bu cmv usg de belli olur.zaten sen hamilelikte geçiriyor olsan anlaşılır anomali olurdu. Ya sonra ya önce geçirmişsin. Çocuk gelmiş 6 yaşına sen acaba hamilelikte mi geçirdim diye tedirgin oluyorsun kendine edersin bu şekilde yapmakla falan dedi.neyse rahatladım da güzel allahım kimseyi evladıyla sınamasın. İmtihanlarin en zoru.karnibdayken neler düşünüyorsun demi bir de doğsun bak.Allah güzel günlerde büyütmeyi nasip etsin canım. Düşüncesi bile çok kötü.
Nedense ben çalışırken Karatay a daha kolay uyuyordum. Sabahla öğlen arası öğlenleri akşam arası sıvı alımı dışında Br şey yemiyordum. Şimdi sabah kızımla 9 gibi kahvaltı yapıyorum. İki üç gibi açıklıyorum ama tansiyonum yerlerde mide bulantısı gibi bir şey oluyor bende.dun hastaneden gelirken yol da uzun zaten arabadan zor attım kendimi dışarı ilk gördüğüm marketten mandalina aldım iki tane yedim de toplandim. Aç da değilim ama müthiş mide bulantısı böyle çarpıntı gibi bir şey oluyor dahq önce hiç başıma gelmemişti. Ben de az önce büyük bir elma yedim ve şimdi maalesef nescafe içiyorum. Böyle yani tam ve keskin bir giriş yapamadım.Sağolasın canım. Vallahi öyle haklısın ki. Çok tatminsiz insanlar olduk maalesef. Hep daha fazlasını istiyoruz,onu elde edene kadar hevesimiz,elde edince yine mutsuz olacak birşeyler bulunuyor illaki.
Ya canım neyseki ikna olmuşsun. Diğer doktora gidince zaten rahatlayacaksın eminim sorun çıkmayacak.
Bilmiyorum aslında neden düşünmedim. 3 ayda toparlar değerlerini bunlar dedi doktor,bende sorgusuz sualsiz başladım. 3 ay denemek istiyorum. Baktım toparlanmadı,başka doktorla birlikte farklı tedavi deneyebilirim. Birde hamileykende ben bu ilaçlardan kullanmıştım,değerlerim iyiydi,hatta emzirirken ilk 6 ay devam etmiştim işe yarıyordu.
Ben tam sıkı bir şekilde uyamıyorum canım bu aralar. Strese giriyorum,diyet psikolojisine bürünüyorum. Sadece az katkılı olanını araştırıyorum. Mesela ekmek yiyeceksem tam çavdar alıyorum ekşi mayalı. Balda kullanmam gerekirse güvenilir bir markayı alırım diye düşünüyorum.
Canım az kaldı. Bebiş büyüyor artık,güzel güzel annesi. Hiç panikleme,sağlıkla gelsinde herşey alınıyor inan. Hiç strese sokma kendini. Sen sakin ,dingin ol,huzurlu ol,her fırsatta dinlen bol bol. Hiçbirşeyi kafana takma olur mu?
Allah Allah. Bilemedim ki nasil oldu ,şaşırdım bende.
Canım tabiki Rabbim korusun herkesin evladını,sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
Ama sen lütfen bu kadar evham yapma. Maşallah gayet sağlıklı Başak,kocaman kız oldu hatta. Sen cidden kendine zarar veriyorsun artık,yapma gözünü seveyim.
Bak benimde aklıma ilk kötü geliyor birşey olunca ama uzaklaştırıyorum kafamdan hemen zira ne zaman o kötüye adapte olsam onu yaşıyorum inan bana. Bak en basitinden şurubu açarken bıçağı elime alınca dedim içimden elim kesilebilir diye,hatta bir yanım,açılmayanı bırak başka al dedi ama ben ne yaptım onu düşüne düşüne çağirdım ve elimi kestim. Kaza geliyorum dedi gayet yani. Ve inan aklıma gelen başıma geliyor ne zaman iç sesimi bu kadar dinlesem. Ben uzun zamandır uzaklaştırıyordum kafamdan ilk aklıma geleni ama cumartesi yapamadım. Sende çağırma. Zaten ortada birşey yokmuş telaşlanacak,gebelikte gayet olabilen şeyler.
Geçmiş olsun tsh in çok yüksek değil hafif yüksek ama maalesef bir çok doktor bunu referans sınırlarda kaldığı için normal kabul eder ama normal olanı ideal olanı 2 nin altı olmasıdır biz de onun için uğraşıyoruz zaten.antikor değerlerin için de referans aralıkları vermemissin. Referans sınırlar dışında mi kalıyor? Nodülün var mı?Arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz benim tsh 3.99 çıkmıştı bende endokrine gittim kan aldılar sonuçlar A-TG 16,9 A-TPO 40,9 Daha doktoruma görünmedim sizce sonuçlar Nasıl gebelik istiyorum bir buçuk yıllık evliyim iki düşüğüm var sebebi kan pıhtılaşmasıymış şimdide bu çıktı
İnsülin direnci olmasın sende canım. Bir baktır istersen. Bende öyleydim sürekli acıkırdım,tedavi oldumda toparladım.Nedense ben çalışırken Karatay a daha kolay uyuyordum. Sabahla öğlen arası öğlenleri akşam arası sıvı alımı dışında Br şey yemiyordum. Şimdi sabah kızımla 9 gibi kahvaltı yapıyorum. İki üç gibi açıklıyorum ama tansiyonum yerlerde mide bulantısı gibi bir şey oluyor bende.dun hastaneden gelirken yol da uzun zaten arabadan zor attım kendimi dışarı ilk gördüğüm marketten mandalina aldım iki tane yedim de toplandim. Aç da değilim ama müthiş mide bulantısı böyle çarpıntı gibi bir şey oluyor dahq önce hiç başıma gelmemişti. Ben de az önce büyük bir elma yedim ve şimdi maalesef nescafe içiyorum. Böyle yani tam ve keskin bir giriş yapamadım.
Aile hekimine gidip baktirayim bari hiç aklıma gelmemişti. Al sana bi avuç Beyaz leblebi yedim ama aç değilim. Midem hassas hamile gibi yani. Reglim yeni bitti bitmese hamilelikten suphelenexwgim resmen.İnsülin direnci olmasın sende canım. Bir baktır istersen. Bende öyleydim sürekli acıkırdım,tedavi oldumda toparladım.
Baktır canım muhakkak. O yapıyor bu sürekli açlık hissini.Aile hekimine gidip baktirayim bari hiç aklıma gelmemişti. Al sana bi avuç Beyaz leblebi yedim ama aç değilim. Midem hassas hamile gibi yani. Reglim yeni bitti bitmese hamilelikten suphelenexwgim resmen.
Bende sarı leblebi alıyorum. Benim kızımda çok seviyorKızlar bir şey soracagim size. Siz leblebi ve beyaz leblebi alıyor musunuz? Kızım leblebi ve kuru üzüm ikilisini çok seviyor. Hani kavrulmuş yemişler yasak ya geccen aldığım lebleninin üstünde bir de çifte kavrulmuş yazıyordu. Kafam karıştı.