Günaydın hepinize mutlu sabahlar,
Çok güzel bilgiler
derindenizlerden eline sağlık. Hindistan cevizi yagım var ama yemekte hiç denemedim. Bir ara deneyeyim.
Aklıma gelmişken sorayım kızlar tereyağı hangi marka alıyorsunuz?birde tereyağını kısık ateşte eritip,üzerindeki köpüğünü alıp atıp,kalan sarı tarafını dondurup kullanmak daha sağlıklıymış,normalde kullandığımız halinden daha aromalı ve kaliteli bir yag oluyormuş. Marka konusunda ben kebir alıyorum ,bugün aldım o eritme işlemini yapıp yapmama konusunu düşünüyorum sizede sormak istedim. Birde birşey dikkatimi çekti daha uygun fiyatlı tereyağları vardı,içeriğe baktım yüzde 40-80 margarin,süt kreması,minimumda tereyağı eklemişler,tereyağı keyfi diye satıyorlar. Ben cidden artık yıldım,ne alacağımı şaşırıyorum. Bu nasıl iştir,neden tereyağı reyonunda duruyor o yağ. Bildiğin margarin yani.
Zeytinyaği yemekler için komili alıyorum genelde ,migrosta kampanya vardı aldim yine 9 liraya,ama salatada daha aromalı ve kaliteli geliyor bana asit oranı 0.08 olan Zeytin iskelesi alıyorum. Siz hangi markaları tercih ediyorsunuz.