Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Çok küçük boyutları ve çoklu olduğu için kanser olasılığı daha az diyorlar. Tekliler daha tehlikeli.bir de soyle bir durum var.usg yi yapan kişinin işinin ehli olması lazım. Bir kere başıma geldi senin gibi hep tek çıkan nodülüme bir dr çok sayıda küçük nodul var demişti. Çok iyi bi radyoliji dr vardı. Ona gittim.aynen şöyle dedi bana.tiroid bezin heterojen olduğu için için hasarlı kısımları nodul sanmışlar.bunlar yalancı nodul. Senin de böyle olabilir ama tabi aynen dediğin gibi de olabilir.henuz çok küçükler kenarlarını bile ayırt edemezler.3 ay sonra yine baktir ki ben bekleyemeyiz her ay bastırmış tim. Sonuçta kanserli olsa hızlı buyur diye.
Kızlar bende bugün nodül çıkmadı tsh 3,99dan 1,57 ye inmiş hadi bakalım inşallah

Kullanıyordum cnm euthyrox 25lik
Benim de 20 gün önce falan tsh im 3.71 di.bebek istiyorum deyince 25 mg lik bana da verdi. 10 günlük falan kullanımdan sonra tsh im ancak 2.35 e düştü. Aynı testte antikorlarim normal çıktı nasıl olduysa nodulum de büyümedi. Ben de ilacı bıraktım. Bu kadar yükseklik için vücudumu sentetik bir şeye alıştırmaları diye.beslenmeme dikkat ediyorum sadece.

Kızlar nasılsınız hiç sesiniz çıkmıyor. choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah kızın nasıl oldu?umarım her şey yolundadır.ne aşamalarını?
Günaydın canım.
Iyiyiz şükür,dün arada baktım kimse yoktu yazasım gelmedi. Kızıma hala ilaç kullanıyorum ama keyfi yerinde maşallah,toparlıyor. Ne tuhaf ve ağırmış ki hala arada öksürüyor ben hiç birşey anlamadım.
Sen napıyosun,nasılsın? Herşey yolunda mı?

Kızlar, kitapta bulunan tiroid sorunlarımızla ilgili bilgileri yazdım sizler için. Umarım işe yarar.

TİROİD HASTALIKLARI İÇİN KÜRLER

Son yıllarda tiroid hastalıklarında ciddi bir artış görüyoruz. Burada da yine beslenmenin bozulması en önemli etkendir. Genetiği değiştirilmiş gıdalar (özellikle GDO’lu soya), kimyasal katkı maddeleri ve glüten intoleransı tiroid hastalıklarında önemli rol oynar. Amalgam dolgular cıva zehirlenmesi yapabilir. Cıva, selenyum mineralini azaltarak tiroid hormonlarının salgısını engeller. Tiroid hastaları amalgam dolgularını çıkarttırmalıdır. Selenyum tiroid nodüllerini ve tiroid fonksiyonlarını düzenler. Selenyumdan zengin olan soğan, sarımsak gibi besinleri bolca tüketmeliyiz ve gereken yerde selenyum takviyesi almanızda fayda vardır. Tam tahıllı ürünler ve şeker tiroid fonksiyonlarını bozar. Tiroid hastaları bunlardan uzak durmalıdır. İyor tiroid sağlığı için gereklidir ve bol alınmalıdır. Her gün en az 1 porsiyon iyot yönünden zengin gıda tüketmelisiniz.

İyot içeren gıdalar şunlardır:

Balık (Küçükbalıklar, deniz balıkları),
Yumurta,
Deniz ürünleri

İyot emilimini bozan şu gıdalardan uzak durmalısınız:

Karalahana
Hardal
Çam fıstığı
Fıstık
Soya fasulyesi

TİROİD İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI KÜRÜ

Tiroid hastaları yalnızca sağlıklı yağlar tüketmelidir. Sağlıklı yağlar derken, saf sızma zeytinyağı, hakiki tereyağı ve hindistancevizi yağını kast ediyoruz. Tiroid hastalıklarında, hindistancevizi yağı özel bir yer tutar.

Hindistancevizi yağı, orta zincirli yağ asitleri yönünden doymuş zengin bir yağdır. Orta zincir uzunluğunda trigliseritler (MCG) olarak bilinen orta zincirli yağ asitleri, metabolizma artışı ve kilo kaybı sağlar. Hindistancevizi yağı metabolizmayı arttırırken bazal vücut ısısını da arttırır ve vücuttaki depo yağların yıkımını sağlar. Metabolizması yavaş çalışan tiroid hastaları hindistancevizi yağı kürü uygulamalıdır.

Hindistancevizi yağı kürü

Bu kür, her gün 3 öğününüzün her birinin içine 1 silme yemek kaşığı hindistancevizi yağı katılması şeklinde uygulanır.
Hindistancevizi yağını yakmayınız, yemeklerinizi pişirdikten sonra altını kapattığınız anda üzerlerine ilave edip karıştırınız.

Trans yağlar, vücutta elimine edilirken oksidatif stres yaratırlar ve tiroid dokusuna zarar verirler. Hindistancevizi yağı gibi doymuş yağlar, oksidatif stres yaratmaz ve tiroid dokusunu korurlar. (Syf:174, On birinci bölüm)

Nodül küçülten, tere tohumu, çörekotu yağı kürü

100ml çörekotu yağının içine,
40 gr tere tohumu eklenerek cam bir kavanoza alınır.
14 gün boynunca karanlık ve loş bir köşede ağzı kapalı olarak bekletilir.
Her sabah ve akşam 1 tatlı kaşığı alınır.
3 ay boyunca devam edilmelidir.

Tiroid nodüllerini küçültmekte son derece etkili bir kürdür.

HİPOTİROİDİ İÇİN KÜR

Yumruk büyüklüğünde 1 kereviz rendelenir.
Üzerine 2 limon suyu sıkılır ve güzelce karıştırılır.
Ağzı kapalı bir kaba konulup buzdolabında 1 saat bekletilir.
Ayrı bir yerde yine yumruk büyüklüğünde 1 siyah turp rendelenir, 1 çimdik kaya tuzu eklenerek ağzı kapalı bir kaba konulup buzdolabında 1 saat bekletilir.
Her iki karışımda aynı anda dolaptan çıkartılır ve bir kabın içine güzelce sıkılarak suları süzülür ve karıştırılır.
1 çay kaşığı kimyon eklenir ve içilir.

Özellikle hashimatoya bağlı hipotiroidi hastalarının her gün hazırlayıp akşam yemeğinden 2 saat sonra içmesi son derece faydalıdır.

Dr. ÜMİT AKTAŞ

"Bitkisel Kürlerle İlaçsız Tedavi" Kitabından Alıntıdır.

Günaydın hepinize mutlu sabahlar,
Çok güzel bilgiler derindenizlerden derindenizlerden eline sağlık. Hindistan cevizi yagım var ama yemekte hiç denemedim. Bir ara deneyeyim.
Aklıma gelmişken sorayım kızlar tereyağı hangi marka alıyorsunuz?birde tereyağını kısık ateşte eritip,üzerindeki köpüğünü alıp atıp,kalan sarı tarafını dondurup kullanmak daha sağlıklıymış,normalde kullandığımız halinden daha aromalı ve kaliteli bir yag oluyormuş. Marka konusunda ben kebir alıyorum ,bugün aldım o eritme işlemini yapıp yapmama konusunu düşünüyorum sizede sormak istedim. Birde birşey dikkatimi çekti daha uygun fiyatlı tereyağları vardı,içeriğe baktım yüzde 40-80 margarin,süt kreması,minimumda tereyağı eklemişler,tereyağı keyfi diye satıyorlar. Ben cidden artık yıldım,ne alacağımı şaşırıyorum. Bu nasıl iştir,neden tereyağı reyonunda duruyor o yağ. Bildiğin margarin yani.
Zeytinyaği yemekler için komili alıyorum genelde ,migrosta kampanya vardı aldim yine 9 liraya,ama salatada daha aromalı ve kaliteli geliyor bana asit oranı 0.08 olan Zeytin iskelesi alıyorum. Siz hangi markaları tercih ediyorsunuz.

Canım bu yaz Cunda'ya gittiğimizde "özgün" den aldım zeytinlerimi ve yağlarımı gerçekten çok memnun kaldım geçenlerde azalmıştı yağım yöresel köy ürünleri satan bir yer var oraya uğradım zeytinyağı sordum bundan önce özgün kullanıyordum dedim beni karnım burnumda görünce "kullanabileceğinizin en iyisi" dedi baktım internetten sipariş veriliyor bende verdim...taş sıkma özellikle harikaaaaa salatalar da müthiş oluyor...tereyağını da nefis kullanıyorum Düzce de fabrikası bizzat gidip gördüm en yakın arkadaşım Düzceli ve tanıyor gerçekten organik diyor..tereyağının köpüğünün alınıp tekrar dondurulmasına "sade yağ" deniliyor bildiğim kadarıyla kolestrolü azaltmak için öneriliyor genelde...ben bir kere denedim ama bana çok ağır geldi hem koku hem tad olarak :KK43: eşim de yemek istemedi o yağdan yaptığım yemekleri bir daha da denemedim..
Çok güzel bilgiler derindenizlerden derindenizlerden eline sağlık. Hindistan cevizi yagım var ama yemekte hiç denemedim. Bir ara deneyeyim.
Aklıma gelmişken sorayım kızlar tereyağı hangi marka alıyorsunuz?birde tereyağını kısık ateşte eritip,üzerindeki köpüğünü alıp atıp,kalan sarı tarafını dondurup kullanmak daha sağlıklıymış,normalde kullandığımız halinden daha aromalı ve kaliteli bir yag oluyormuş. Marka konusunda ben kebir alıyorum ,bugün aldım o eritme işlemini yapıp yapmama konusunu düşünüyorum sizede sormak istedim. Birde birşey dikkatimi çekti daha uygun fiyatlı tereyağları vardı,içeriğe baktım yüzde 40-80 margarin,süt kreması,minimumda tereyağı eklemişler,tereyağı keyfi diye satıyorlar. Ben cidden artık yıldım,ne alacağımı şaşırıyorum. Bu nasıl iştir,neden tereyağı reyonunda duruyor o yağ. Bildiğin margarin yani.
Zeytinyaği yemekler için komili alıyorum genelde ,migrosta kampanya vardı aldim yine 9 liraya,ama salatada daha aromalı ve kaliteli geliyor bana asit oranı 0.08 olan Zeytin iskelesi alıyorum. Siz hangi markaları tercih ediyorsunuz.

Canım bu yaz Cunda'ya gittiğimizde "özgün" den aldım zeytinlerimi ve yağlarımı gerçekten çok memnun kaldım geçenlerde azalmıştı yağım yöresel köy ürünleri satan bir yer var oraya uğradım zeytinyağı sordum bundan önce özgün kullanıyordum dedim beni karnım burnumda görünce "kullanabileceğinizin en iyisi" dedi baktım internetten sipariş veriliyor bende verdim...taş sıkma özellikle harikaaaaa salatalar da müthiş oluyor...tereyağını da nefis kullanıyorum Düzce de fabrikası bizzat gidip gördüm en yakın arkadaşım Düzceli ve tanıyor gerçekten organik diyor..tereyağının köpüğünün alınıp tekrar dondurulmasına "sade yağ" deniliyor bildiğim kadarıyla kolestrolü azaltmak için öneriliyor genelde...ben bir kere denedim ama bana çok ağır geldi hem koku hem tad olarak :KK43: eşim de yemek istemedi o yağdan yaptığım yemekleri bir daha da denemedim..
Anladım canım,özgün'e bakayım netten. nefis buralarda hiç görmedim ben. Bugün yarım kilo yağı eritip köpüklerini aldım ama henüz denemedim ,bakalım biz sevebilecekmiyiz tadını? Fazla yapmamıştım neyse ki.

Rica ederim canım, dene mutlaka. Hindistan cevizi yağı candır, beynede çok faydalı. O bahsettiğin işleme sade yağ denir. Çok faydalı bir yöntemdir. Zaten kaliteli pastaneler bu sade yağ kullanırlar ürünlerinde. Raflarda satılan ürünler maalesef güvenilir değil. Çoğu margarin aslında seninde farkettiğin gibi. Aslında güvenilir doğal süt üreten kişilere direk ulaşabilsek ya onlardan alsak ya da kendimiz bile süt alıp yapabiliriz evde. Bizler Ege de olduğumuzdan direk üreticiden alabiliyoruz soğuk sıkım filan. Sana Karatay grubunun neyi nereden aldıklarına dair olan sayfanın linkini gönderiyorum. Oldukça titizler doğallık konusunda. Bir bak.

http://woto.com/neyi-nereden-aliyoruz

Son düzenleme:
Rica ederim canım, dene mutlaka. Hindistan cevizi yağı candır, beynede çok faydalı. O bahsettiğin işleme sade yağ denir. Çok faydalı bir yöntemdir. Zaten kaliteli pastaneler bu sade yağ kullanırlar ürünlerinde. Raflarda satılan ürünler maalesef güvenilir değil. Çoğu margarin aslında seninde farkettiğin gibi. Aslında güvenilir doğal süt üreten kişilere direk ulaşabilsek ya onlardan alsak ya da kendimiz bile süt alıp yapabiliriz evde. Bizler Ege de olduğumuzdan direk üreticiden alabiliyoruz soğuk sıkım filan. Sana Karatay grubunun neyi nereden aldıklarına dair olan sayfanın linkini gönderiyorum. Oldukça titizler doğallık konusunda. Bir bak.

Günaydın;
Sağolasın canım. Bakacağım muhakkak siteye.
Ne şanslısınız ya. Biz İstanbulda debeleniyoruz adeta doğal birşey bulalım diye. Markette kızım bile sinir oluyor bana "anne abarttığının farkındamısın?"diyor ben etiket okurken. Paranoyak olduk iyice. Dün kendimi gerçek tereyağı/zeytinyağı nasıl anlaşılır videosu izlerken buldum hatta. Biri tuz ruhu döküyor kızarırsa gerçek değildir diyor,bende denesem mi tuz ruhu alıp diye düşündüm hatta,sonra dedim ki bırak ya,abartma.Sonra biri tereyağını eritti içinde birşeyler vardı hatta yandı fazla eritince kalıp gibi yağın içinde. Bu gidişle yiyecek birşey bulamayacağız biz.
Annemdeydik geçen akşam,yemeğe eklemek için tereyağı aldım dolaptan ama tuhaf geldi anne dedim bu nasıl tereyaği,o anlattı eritip köpüğünü aldım diye,eskiden biz öyle yapardık uzun süre saklardık bozulmadan hemde daha sağlıklı olur dedi,biraz araştırdım cidden daha sağlıklı saf hali oluyormuş böyle. Yarım kilodan yaptım ,tadında rahatsız eden birşey olmazsa evdekileri alıştırabilirsem devam edeceğim bu işleme.

Son düzenleme:

Canım siteye baktım.
Vitaminler hakkında ne düşünüyorsun ? Ben balık yağı almak istiyordum sanırım ocean ve efa-vit gördüm,krilom ilk duydum,efanın şurup halini kızıma kullanıyorum zaten memnunum. Kendimede ocean diye düşündüm ama oda şurupmuş,ben mümkün değil içemem,efa mı alsam? Birde zaten halihazırda demir,folik asit ve çinko kullanıyorum,bunlar bitince mi kullansam,fazla gelir mi diye de düşünmüyor değilim.

Günaydın mutlu sabahlar hepinize ,
Nerelerdesiniz neler yapıyorsunuz? ipek ,merve keyifler nasil? herşey yolundadır umarım.
Günaydın canım bizim dün kontrolümüz vardı kızım büyümüş 1730 gram olmuş artık git gide ağırlaşıyorum çalışabilir raporu aldım dayanabildiğim kadar dayanıp Doğum sonrasına kaydırmak istiyorum çünkü izinlerimi...okula gidip eve gel yemek yap evi toparla derken akşam oluyor :KK43: sana hak veriyorum çünkü ben hamilelikten önce 3 titizlik yapıyorsam şimdi 13 yapıyorum bu durumdan eşim de dahil herkes şikayetçi...bir yere gitmek istemiyorum sırf ikram ettiklerinin içeriğini bilmiyorum diye...gebelikte çıkan diyabetimi bahane ediyorum...ama çok huzursuzum kızımı da böyle alıştıracağım biliyorum ki ve Doğumdan sonra evdekilere ateş püsküreceğim o o yağla olmaz bu bu unla olmaz diye :) bu arada ben hamile kalmadan önce de Efa kullanıyordum 4.aydan sonra da Efa ya devam et gayet doğru bir marka diye onayladı doktorum...ama 1 Aydın bıraktım haftada 2 gün balık yemeye çalışıyorum...bu arada senin parmağın nasıl oldu canım?

Günaydın canım bizim dün kontrolümüz vardı kızım büyümüş 1730 gram olmuş artık git gide ağırlaşıyorum çalışabilir raporu aldım dayanabildiğim kadar dayanıp Doğum sonrasına kaydırmak istiyorum çünkü izinlerimi...okula gidip eve gel yemek yap evi toparla derken akşam oluyor :KK43: sana hak veriyorum çünkü ben hamilelikten önce 3 titizlik yapıyorsam şimdi 13 yapıyorum bu durumdan eşim de dahil herkes şikayetçi...bir yere gitmek istemiyorum sırf ikram ettiklerinin içeriğini bilmiyorum diye...gebelikte çıkan diyabetimi bahane ediyorum...ama çok huzursuzum kızımı da böyle alıştıracağım biliyorum ki ve Doğumdan sonra evdekilere ateş püsküreceğim o o yağla olmaz bu bu unla olmaz diye :) bu arada ben hamile kalmadan önce de Efa kullanıyordum 4.aydan sonra da Efa ya devam et gayet doğru bir marka diye onayladı doktorum...ama 1 Aydın bıraktım haftada 2 gün balık yemeye çalışıyorum...bu arada senin parmağın nasıl oldu canım?
Maşallah kocaman kız olmuş o artık. Hadi bakkalım sağlıkla,güzellikle gelsin inşallah canım.
Doğum izni o kadar az ki çok haklısın gittiği yere kadar çalışmakla. Gönül ister ki erkenden izne çıkılsın,1 yıl yada en az 6 ay ücretsiz izin olsun ama maalesef ,3 çocuk doğurun deyip çıkıyorlar işin içinden. Ben tam zamanında ayrılmıştım geri dönmeyeceğim için işe,dönecek olsaydım bende aynını yapardım. Ama kendini yormamaya çalış,sakin hareket et olur mu?Peki kim bakacak canım sen işe başlayınca,planlama yaptın mı?
Gıda konusunda mahvoldum ya inan. Boşvereyim diyorum olmuyor. Sabah yürüyüşe gitmiştim dönüşte markete uğradım alt tarafı peynir alacağım hepsini didik didik inceledim 4 parça şeyi almam yarım saat sürdü düşün.
Efa'yı kızıma kullanıyorum memnunum aslında,kendimede alayım o halde ama şu vitaminleri bitirip değerlerime baktırıp öyle alayım diyorum. Zaten 3 kutu kullanıyorum şu an,ddörtlemeyeyim:-)
Dün dikişlerimi aldırdım nihayet. Başta 10gün dediler,10 günde gittim 3 gün daha dediler,dünde 3 gün vs deselerdi isyan bayrağını çekecektim. Ya dikiş berbat birşey,tam sağ elimin işaret parmağı ,mavi mavi ipler,insanların dikkatini çekiyor,çirkin görünüyor,onuda geçtim giyinirken takılıyor falan,nefret ettim. Birde sızlıyor soğukta falan,dün sabah elim nasıl acıdı yürüyüşte anlatamam,hava çok soğuktu mahvoldum. Bugün rahatım,bandajıda çıkardım attım oh dedim valla. İzi kalacak belliki şimdi kantaron yağı sürmeye başlayacağım belki işe yarar.
Öyle işte canım.

Günaydın canım.
Iyiyiz şükür,dün arada baktım kimse yoktu yazasım gelmedi. Kızıma hala ilaç kullanıyorum ama keyfi yerinde maşallah,toparlıyor. Ne tuhaf ve ağırmış ki hala arada öksürüyor ben hiç birşey anlamadım.
Sen napıyosun,nasılsın? Herşey yolunda mı?
İnan biz de çok zor atlattık. Benim hala burnum falan akıyor sen düşün artık. Çocuklar hasta olmasın da biz çekeriz.ben de alış verişe vurdum kendimi mevsim değişince. Kızım okuldayken rahatça geziyorum pentide okul için harika çoraplar var onlardan falan aldım bıcır bıcır. Şimdi de annemle sinemadaki hz Muhammed ile ilgili olan film için. Başlayacak şimdi. Baya eleştiri aldı bakalım nasılmış. Ama bence d3 çocukluğu bile olsa canlandirilmamaliydi.

Kızlar, kitapta bulunan tiroid sorunlarımızla ilgili bilgileri yazdım sizler için. Umarım işe yarar.

TİROİD HASTALIKLARI İÇİN KÜRLER

Son yıllarda tiroid hastalıklarında ciddi bir artış görüyoruz. Burada da yine beslenmenin bozulması en önemli etkendir. Genetiği değiştirilmiş gıdalar (özellikle GDO’lu soya), kimyasal katkı maddeleri ve glüten intoleransı tiroid hastalıklarında önemli rol oynar. Amalgam dolgular cıva zehirlenmesi yapabilir. Cıva, selenyum mineralini azaltarak tiroid hormonlarının salgısını engeller. Tiroid hastaları amalgam dolgularını çıkarttırmalıdır. Selenyum tiroid nodüllerini ve tiroid fonksiyonlarını düzenler. Selenyumdan zengin olan soğan, sarımsak gibi besinleri bolca tüketmeliyiz ve gereken yerde selenyum takviyesi almanızda fayda vardır. Tam tahıllı ürünler ve şeker tiroid fonksiyonlarını bozar. Tiroid hastaları bunlardan uzak durmalıdır. İyor tiroid sağlığı için gereklidir ve bol alınmalıdır. Her gün en az 1 porsiyon iyot yönünden zengin gıda tüketmelisiniz.

İyot içeren gıdalar şunlardır:

Balık (Küçükbalıklar, deniz balıkları),
Yumurta,
Deniz ürünleri

İyot emilimini bozan şu gıdalardan uzak durmalısınız:

Karalahana
Hardal
Çam fıstığı
Fıstık
Soya fasulyesi

TİROİD İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI KÜRÜ

Tiroid hastaları yalnızca sağlıklı yağlar tüketmelidir. Sağlıklı yağlar derken, saf sızma zeytinyağı, hakiki tereyağı ve hindistancevizi yağını kast ediyoruz. Tiroid hastalıklarında, hindistancevizi yağı özel bir yer tutar.

Hindistancevizi yağı, orta zincirli yağ asitleri yönünden doymuş zengin bir yağdır. Orta zincir uzunluğunda trigliseritler (MCG) olarak bilinen orta zincirli yağ asitleri, metabolizma artışı ve kilo kaybı sağlar. Hindistancevizi yağı metabolizmayı arttırırken bazal vücut ısısını da arttırır ve vücuttaki depo yağların yıkımını sağlar. Metabolizması yavaş çalışan tiroid hastaları hindistancevizi yağı kürü uygulamalıdır.

Hindistancevizi yağı kürü

Bu kür, her gün 3 öğününüzün her birinin içine 1 silme yemek kaşığı hindistancevizi yağı katılması şeklinde uygulanır.
Hindistancevizi yağını yakmayınız, yemeklerinizi pişirdikten sonra altını kapattığınız anda üzerlerine ilave edip karıştırınız.

Trans yağlar, vücutta elimine edilirken oksidatif stres yaratırlar ve tiroid dokusuna zarar verirler. Hindistancevizi yağı gibi doymuş yağlar, oksidatif stres yaratmaz ve tiroid dokusunu korurlar. (Syf:174, On birinci bölüm)

Nodül küçülten, tere tohumu, çörekotu yağı kürü

100ml çörekotu yağının içine,
40 gr tere tohumu eklenerek cam bir kavanoza alınır.
14 gün boynunca karanlık ve loş bir köşede ağzı kapalı olarak bekletilir.
Her sabah ve akşam 1 tatlı kaşığı alınır.
3 ay boyunca devam edilmelidir.

Tiroid nodüllerini küçültmekte son derece etkili bir kürdür.

HİPOTİROİDİ İÇİN KÜR

Yumruk büyüklüğünde 1 kereviz rendelenir.
Üzerine 2 limon suyu sıkılır ve güzelce karıştırılır.
Ağzı kapalı bir kaba konulup buzdolabında 1 saat bekletilir.
Ayrı bir yerde yine yumruk büyüklüğünde 1 siyah turp rendelenir, 1 çimdik kaya tuzu eklenerek ağzı kapalı bir kaba konulup buzdolabında 1 saat bekletilir.
Her iki karışımda aynı anda dolaptan çıkartılır ve bir kabın içine güzelce sıkılarak suları süzülür ve karıştırılır.
1 çay kaşığı kimyon eklenir ve içilir.

Özellikle hashimatoya bağlı hipotiroidi hastalarının her gün hazırlayıp akşam yemeğinden 2 saat sonra içmesi son derece faydalıdır.

Dr. ÜMİT AKTAŞ

"Bitkisel Kürlerle İlaçsız Tedavi" Kitabından Alıntıdır.
Emeğine sağlık. Ben de kızım için nasıl iyot eksikliği yaratmadan beslerim diye geçen araştırdım da aynı gıdalar çıktı karşıma. Yumurtaya daha çok önem vereceğim ki tam balık mevsimi.cidden yararlı bi yazı.

Ben tam 1 yıldır eve tereyağı sokmuyorum.tam da bu soruyu soracaktım size.sut aldığım için bazıları kaymağı biriktirip tereyağı yapıyormuş yapan var mı becerebilir miyim diye.bir de elma sirkesi yapmak istiyorum SY den gaza geldim.yemeklet için aynen sızma alıyorum ve Migros un kampanyalarında stok tapıyorum zaten baya sık oluyor. Şu an 4 şişe stok var. Azalınca bunalıma giriyorum sanki:)3

X