Karnabahar eşim hariç kızımla benim en ama en sevdiğimiz kış sebzesi.en çok sulu yemeğini severim.kizartmasi da harika olur ama yemiyoruz ya kızartma. Bir arkadaşım vardı dedi sana bir yemek tarifi vericem yeni evlenmiştim o zaman harika bir şey. Misafirlerime yapıyorum parmaklarını yiyorlar. Ay ver dedim.karnabahari başlıyormuş. Zeytinyağı ve sevdiği baharatları harmanlayıp (hatırladığım kadariyla)üstüne besemal sos ve kaşar rendesi yapıp fırına veriyormus l.yapmaz olaydım. Asla damak tadına uymayan bir şey ortaya çıktı. Belki el farkından kaynaklı ama karnabahar in bence en güzel hali sulu yemeği.
Günaydın,Kızlar eşim yarın şehir dışına çıkacak ctsi gelecek de canım hiç ama hiç valiz hazırlamak istemiyor.takim elbise falan ayarlayacağım pantolon ütü istiyor.canin zerre yerimden kalkmak istemiyor. Bugün hava çok güzel burada.ben de pırasa yaptım bu arada:)ama salçalı. Bazen salçası zeytinyağlı yapıyorum yemeklerin yanında çeşit oluyor sevdiğim kış zeytinyaglilarindan biridir kendisi.
Canım devlete mi gittin? Bence başka bir doktora daha görün. Sanki seni başından savmış gibi geldi bana. Bu kadar kısa zamanda nasıl iki tane olup birde büyüdü ki bu nodüller?Kızlar moralim çok bozuk.ugs ye girdim bugün.en son Mart ayında 5mm olarak ölçülmustu nodulum tek olarak. Bugün bakan doktor 2 tane solda 8 mm olarak yazmış. Haşimato var mı dedim yok dedi.anlamiyorum yanlış mı baktı.daha önce devlet hastanesinde bir kere çok sayıda nodul yazılmıştı da özel hastanede detaylıca baktırdım doktor o zaman heterojen bölgeleri yalancı nodul olarak görmüşler demişti. Yatmamla kalkmam bir oldu zaten.saniyelrr sürdü. Eğer doğruysa aklıma kötü şeyler geliyor.1 tane 5 mm nasıl 2 tane 8 er mm olabilir ki?
Kızlar moralim çok bozuk.ugs ye girdim bugün.en son Mart ayında 5mm olarak ölçülmustu nodulum tek olarak. Bugün bakan doktor 2 tane solda 8 mm olarak yazmış. Haşimato var mı dedim yok dedi.anlamiyorum yanlış mı baktı.daha önce devlet hastanesinde bir kere çok sayıda nodul yazılmıştı da özel hastanede detaylıca baktırdım doktor o zaman heterojen bölgeleri yalancı nodul olarak görmüşler demişti. Yatmamla kalkmam bir oldu zaten.saniyelrr sürdü. Eğer doğruysa aklıma kötü şeyler geliyor.1 tane 5 mm nasıl 2 tane 8 er mm olabilir ki?
Sallamış ipek belliki. Baksana üstünkörü muayene ve cevaplar vermiş. Sen bence orada güvenebileceğin bir doktor arayışına gir,böyle başından savmayacak biri.Devlete gittim ya.gitmez olaydım. 10 saniye ancak baktı belki 15 saniye sürdü. Ben de aynen senin gibi dedim peşinden koştum. Benim 1 tane 5 mm idi dedim. Nasıl iki tane 8 mm oldu şimdi dedim. İkiye bölünmüştür o bi tanesi dedi.cok saçma geldi bu açıklama bana. Artı @Samsonn un doktoru ugs de haşimato yu görmüş ona binaen sordum haşimato var mı dedim nee dedi haşimato tiroidi dedim.yok dedi.alla alla antikorum yüksek ama.ege r doğruysa aklıma kötü şeyler gelmiyor ya. Özel bi hastaneyi aradım az onx3 ugs için gün veriyorlarmış. Devletten farkınız ne allah aşkına dedim devlet de en çok 1 hafta sonrasına gün veriyor dedim.kafam çok karışık.
İnşallah canım ya ama etkiledi moralimi.Sallamış ipek belliki. Baksana üstünkörü muayene ve cevaplar vermiş. Sen bence orada güvenebileceğin bir doktor arayışına gir,böyle başından savmayacak biri.
Nasıl bölünüp o kadar büyümüş ki. Çok kısa süre sonuçta.
İçini ferah tut sen.
Ben seni anlıyorum ama eminim iyi seyler söyleseydide ikna olmayacaktın zira çok kısa sürmüş muayene de usgde,tatmin edici değil yani.İnşallah canım ya ama etkiledi moralimi.
Daha önce hep aynı kaldı boyu.hatta son gittiğim doktor çok iyiydi 5mm olarak kesin ölçüm yapmıştı. Şimdi büyüyüp hem de yeni bir tane çıkıp nasıl 8mm oldu sıfırdan olmayan nodul.oyle yani can sıkıcıBen seni anlıyorum ama eminim iyi seyler söyleseydide ikna olmayacaktın zira çok kısa sürmüş muayene de usgde,tatmin edici değil yani.
Özelden bir doktorla çözersin diye düşünüyorum ve bence o kadar büyüyüp bölünmemiştir,hep takiptesin sen bu nodülleri,daha önce bu kadar kısa sürede böyle büyük farklar olmamıştır bilirsin sende.
Bence yanlış baktı canım. Olamaz gibi geliyor bana. Sen sıkma caninı emin olmadan birşeyden.Daha önce hep aynı kaldı boyu.hatta son gittiğim doktor çok iyiydi 5mm olarak kesin ölçüm yapmıştı. Şimdi büyüyüp hem de yeni bir tane çıkıp nasıl 8mm oldu sıfırdan olmayan nodul.oyle yani can sıkıcı
mrveee28 bir de sen baksana şu olaya l.
Bunu yaşamış biri olarak bana söyler misin bi Merve ilk üç ay hiç büyüme olmamıştı. 3 aydan sonra olmazsa Kötü degil demişti doktorum. En son martta 1mm de kucuk çıkınca ki çok iyi bakan kişi ben ucunu bıraktım. Aradan yedi ay geçti. En son 5mm 1 tane iken şimdi 8 mm iki tane hem de aynı boy nasıl olcak var olan diğerini mi bekledi aynı boya ulaşmak için. Kanserli olsa büyümesi nasıl olur?Bana çok güven vermedi açıkcası canım bu doktorun çektiği usg bence yenilet bunu bir başka hekime...bu kadar kısa sürede o şekilde büyüyebileceğini sanmıyorum inan...benim de aynı gün içerisinde çekilen 4 usg den birinde doktor 30 tane lenf nodu var dedi :) diğer 3.ü kahkahayla güldü ne alaka diye...o yüzden enerjini düşürme...
Bunu yaşamış biri olarak bana söyler misin bi Merve ilk üç ay hiç büyüme olmamıştı. 3 aydan sonra olmazsa Kötü degil demişti doktorum. En son martta 1mm de kucuk çıkınca ki çok iyi bakan kişi ben ucunu bıraktım. Aradan yedi ay geçti. En son 5mm 1 tane iken şimdi 8 mm iki tane hem de aynı boy nasıl olcak var olan diğerini mi bekledi aynı boya ulaşmak için. Kanserli olsa büyümesi nasıl olur?
Bu yakından sonra baya rahatladım. Büyüme oranları falan.dun koştur koştur numune hast semt pol. Var burada.usg de var binada.ilk muayene gibi girdim Allahtan saat 4 te dr vardı ve baktı adam.mua de etti.sordum ele gelmesi için kaç mm olması lazım. Cm ye ulaşmadan ele gelmez dedi.keza bende ele gelen bir şey olmadığı için. .Ama demek ki 8mm de olsa ele gelmiyormuş. Neyse dr antikorlar için de test istedi ama saat geç olduğu için ptsi sabah vereceğim. Usg de perşembe. Artı ptso yeniden gideceğim bu usg çeken adama dicem geldim ama anlamadım beni.noduller kaçar mm. Baktirabirsem yeniden baktiracagim.benim eskdeki dr um çok iyiydi.saglik yönünden orayı çok arıyorum. Ayı gün tüm işlerimi bitirip 1 saatte çıkıyordum usg dahil.burada özel hstde usg ye gün veriyorlar. Acibadem d dr nin odasında usg var kendi tak diye bakıyor. Bir de dışarı çip sıraya girmiyorsun. En kısa zamanda kendime burada iyi bir dr bulmam lazım tam donanımlı bir hast.den.Aynen öyle hiç yoktan var olduysa biri 5 mm lik olanın 13 mm olması gerek mi diğeri 8 mm olsun...hepsi farklı mı beslenmiş yani :) bir kere mantığı aykırı bu...kanserli olsa ki biyopsi için 10-12 mm olması gerekir bu mantıkta büyümez...evet ilk 3 ayda benim nodülüm 9 mm den 19 mm ye çıkmıştı...en yakın zamanda kafanın rahat olması için başka bir doktora görün ve lütfen doktor değiştirme tek bir doktor takip etsin seni. .
Günaydın,mutlu haftasonları canım.Kızlar mutlu hafta sonları. Ben uyandım yatak keyfi yapıyorum. Eşim gelir 11 gibi.o evde dinlenir bizim plan hazır. Kızımla sınıf arkadaşının evine gideceğiz. Geçen hafta onlar bizdeydi. Bu hafta biz gideceğiz. Kızlar oyun oynuyor biz çay içiyoruz. Benim için de etkinlik oluyor:)iyi tatiller size de.
Günaydın,mutlu haftasonları canım.
Gözün aydın eşin gelmiş. Doktor konusunuda okudum,en doğrusunu yapmışsın başka doktora gitmekle. Gör bak hiçbirşey çıkmayacak.
Ben dün parmağımı kestim şurup açarken bıçakla. Oluk oluk kanadı,nederedeyse bayılıyordum. Allahtan eşim geldi o ara,apar topar gittik hastaneye şimdi 3 dikişle oturuyorum. 2016dan nefret ettim ya. Önce eşimin hastalanması,sonra benim parmağımı kırmam,şimdi bu,bu sene hastaneden çıkamadık. 10 gün boyunca şimdi işin yoksa git pansuman yaptır. Buna şükür diyorum ama sağ elim ve işaret parmağım,10 gün ne yapacağım ben bilmiyorum. Birsey doğrayamıyorum,bardak tutarken bile canım acıyor. Bende kızımı sinemaya getirdim. O film izliyor bende oturdum yanına telefonda takılıyorum.
Sağolasın canım, valla nefret ettim ben 2016dan.Canım çok geçmiş olsun görünmedik kaza İştebende hep çift sayılı yıllardan nefret etmişimdir gerçekten 2010-2012-2014 derken 2016 nın ilk ayında elimden ameliyat oldum...neyse az kaldı 2 ay sonra yeni yıl hepimize önce sağlık getirsin...biraz şımarıklık yap elini sürme birşeye ama evin hanımı olunca çok zor...