Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Selam nerdesiniz kızlar? Umarım iyisinizdir,herşey yolundadır.
BenIpek seni ciddi anlamda merak etmeye başladım,ses ver.@mrveee28 canım nasıl geçti doktor kontrolü,cinsiyet belli oldu mu?

Selam nerdesiniz kızlar? Umarım iyisinizdir,herşey yolundadır.
BenIpek seni ciddi anlamda merak etmeye başladım,ses ver.@mrveee28 canım nasıl geçti doktor kontrolü,cinsiyet belli oldu mu?
Hakkaten, nerede İpek? Yok mu acaba sosyal medyadan arkadaş olanlar bize iyi haberlerini getirsinler.
İnşallah sadece taşınma ile meşguldür.

Hakkaten, nerede İpek? Yok mu acaba sosyal medyadan arkadaş olanlar bize iyi haberlerini getirsinler.
İnşallah sadece taşınma ile meşguldür.
Canım bende çok merak ediyorum ama maalesef buradan başka ulaşabileceğim bir done yok elimde. İnşallah iyidir,herşey yolundadır. Baya zaman oldu çünkü gelmeyeli,en son izindeydi,taşınma mevzusu vardı,bir daha haber alamadık.

Belki evde interneti yoktur henüz. Ya da çocuğuyla vakit geçirmeye doyamıyordur. :) İnşallah her şey yolundadır. Ama bize de bir not düşsün tabi en kısa zamanda.

BenIpek bi el salla ya

Tatildeydim bana hiç bildirim gelmedi dedim bir bakayım yazayım herkes ne durumda BenIpek beni de kaygılandırıyor umarım herşey yolundadır...cinsiyetimiz kesinleşti ailemize bir kız geliyor şükürler olsun :) choccywhoccydoodah 15 temmuz daki vahim geceden sonra kontrolümüz vardı apar topr ağlayarak hastaneye gittim çünkü o gece kötü şeyler yaşadık çok şükür ki gülüyordu ultrason da meleğim sonraki gün de tatile gittik...döndüğümüzde herşey normale dönmüştü şükür ki...Deniz müthiş soğuktu çok keyif alarak giremedim üşüteceğim korkusuyla...tarama testlerimizin sonuçları da güzel geldi...alışveriş de yapmaya başlamadım henüz şu an hep yazlık kıyafetler var kış bebeği olacak bizimki de...senin kızın nasıl okul konusunda bir karar verdiniz mi tatil Nasıl geçti,

Selam canım,iyi olmana sevindim. Bende yazdım durdum kendi kendime,ikinizdende haber alamadım ya,sonra aklıma geldi tatile gideceğin,dönünce yazar dedim kendi kendime. Ama BenIpek nasıl inan hiç bilmiyorum,çokta merak ediyorum,umarım iyidir.
Ay minnoş kızmış,içime hep kız doğmuştu benim nedense öylede olmuş vallahi ,birde sağlıklıymış maşallah keyfide yerindeymiş daha ne olsun,çok sevindim canım,Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Evet şu an tam ara sezon ,biraz daha beklemende fayda var alışveriş için,ufak ufak alırsın minnoşa buldukça ki zaten eksikler hiç bitmeyecek,sürekli alışverişte bulacaksin kendini.
15 temmuzda biz İstanbuldayız ama oturduğumuz muhitte olay olmadı diyebilirim,bu anlamda sadece tv'den vakıf olduk olup bitene ,ona rağmen çok etkilendik. Siz nerdeydiniz bu arada? Çok mu karıştı ortalık?
Tatil iyi gelmiştir herşeye rağmen sana ve minnoşa. Bende tatilde giremedim denize havuza sıcakta kös kös oturdum kırık parmakla ona rağmen değişiklik iyi geldi.
Kızımı Montesorri eğitimi veren meb'e bağlı özel okula yazdırdım,kaparo bıraktım 1 Eylülde başlayacak kısmetse. Bizim öğretmenimizde o okula geçiyormuş buda sebep oldu zira çok düzgün biri öğretmenimiz,çok sevdim,kızımda seviyor anlaşıyor,vazgeçemedik. Bu okulun kolejide var,ilkokul döneminde devam edebiliriz memnun kalırsak. Haftada 4 gün ingilizce dersleri var,montesorri saatleri var,güzeldi bana verilen örnek program,birde 4 yaş bir çocuk sene sonunda ailesine ingilizce prezentasyon yapabilecek düzeye gelir,neler öğrendi anlatır ingilizce,yılsonunda velilerle buluşma ayarlayıp orada izleteceğiz size dediler,çok iddialı geldi ama yaşayıp göreceğiz bakalım.inşallah mutlu olsun,huzurlu olsun,sevsin okulu,yeterli takır takır ingilizce konuşamasada olur bu yaşta,kulak aşinalığı olsun benim için yeterli,ilkokula hazirlık olur bu anlamda.
Bakalım yaşayıp göreceğiz,umarım doğru tercih yapabilmişimdir.

Canım çok sevindim kızının montessori yöntemi uygulayan bir okulda eğitim alacak olmasına...inan bana bende şimdiden araştırmaya başladım :) biz Meclis'in ve gölbaşının tam ortasındaydık öyle söyleyeyim evin içerisinde durulmuyordu f16 ve bombaların seslerinden Rabb'im bir daha yaşatmasın öyle bir gece çığlık çığlığaydık resmen tv.lerde gösterilenler en masum anlardı...isim konusunda eşimle cebelleşiyoruz sanırım ben onu kırmayacağım ve adını "Masal" koyacağız...şu ana kadar 4 kg aldım...ama iştahım çok açık frenliyorum kendimi bir de her gün 3-4 km yürüyorum..parmağın Nasıl oldu kaynama var mı canım?

Günaydın canım benim.
Burada çok okul var,300 küsür tane düşün. Nette çok iyi yorumlar olan okullarada baktım,hatta birini gezdim şok oldum,her sınıfta 17-18 çocuk,başlarında sadece 1 tane öğretmen,tuvalete gitseler ne olacak dedim,mutfaktaki bayan götürüyormuş ki oda tek kişi zaten,yemek,temizlik yapıyor,çocuklar masaya sığmamış,yarısı yerde yarısı masada,kakafoniden durulmuyor inan,o çocuklara çok üzüldüm,sadece vakit geçiriyorlar işte. Bu okuluda gezdim,inan çıt yok,öyle düzenli ve sakindi ki ortam,şok oldum. Görüşmeyi uzun tuttum baya,biraz ortamı koklayayım dedim,yan tarafta ingilizce dersi vardı şarkı söylüyorlardı inan çıkarken farkettim o kadar sakin bir ortamdı. Birde öğretmenimiz geçince o okula,dedim gezipte kendimi strese sokmayayım daha fazla zira öğretmen çok önemli bence. 3-4 yaşlar minicik zaten,abla,anne gibi görüyorlar,okulu sevme yada sevmeme sebebi hatta,sende bilirsin. Sen anaokulu öğretmeniydin dimi? Kendi okuluna bile alabilirsin uygun sınıfa minnoşu,en azından aklın kalmaz. Bizim içinde Hayırlısıdir inşallah bakalım.
Ay çok kötü ya. Çok üzücüydü olanlar,birebir şahit olmak ne kötüdür ben tvden izlediğim kadarına kahroldum ki siz kimbilir ne kadar etkilendiniz. Neyseki iyisiniz. İnşallah tekrarlanmaz.
Masal çok güzel bir isim ya. Bence çok modern ve çok naif,ben çok severim. Senin aklında başka bir isim mi vardı ki? Gerekiyorsa iki isim koyun diyeceğim ama birini kullanınca iki ismin anlamı kalmıyor,ikisini kullanınca ayrı ayrı kafa karışıklığı oluyor.
4 aylık olduğunu varsayıyorum 3 aşaği 5 yukarı bu sebeple 4kg çok normal canım bence gayet iyi gidiyorsun. Acıkıyorsan sağlıklı alternatiflerden ara öğün yapabilirsin gayet hem kilo almazsın fazla. Ben çok kilo aldım hamileyken,4 senede eski bedenime dönemedim düşün,6 kg kadar fazlam var,sen doğrusunu yapıyorsun. Emzirirken de fazla dikkat edemedim,1 sene reglde olmadım haliyle veremedim,böyle oldu bende durumlar. Sen bana göre çok iyisin inan. Zaten doğumla birazı gidiyor hemen.
Ayağımdan sargıyı çıkardık,kaynamaya başlamış ama kapalı ayakkabı giyemiyorum,hızlı ve fazla yürüyüp ayakta kalırsam ağrıyor hala. Bunada şükür ,iyiki kışın kırmamışım baksana terlikten başka birşey giyemedim,kış olsa ne yapardım kimbilir.

Evet canım anaokulu öğretmeniyim 15 ay özel bir kurumda çalışmanın verdiği deneyimle biliyorum bazı okulların ne durumda olduğunu ne yazık ki evet ben okula tekrar başladığımda 9 aylık olacak bir yıl anneanne idare edecek sonra da yanıma almayı planlıyorum eğer mümkün olursa...öğretmen kesinlikle okuldaki en önemli kriter okul öncesinde...çocuğun öğretmeni sevmesi okul hayatını sevmesiyle doğru orantılı oluyor...çok iyi yapmışsınız öğretmeniniz de onur duymuştur eminim...ben aslında kısa isimleri seviyorum "Ece,Naz" gibi yanına eklesek de söylenmeyecek anlamı olmayacak okulda zorluk çekecek diye düşünüyorum...ne zormuş :) isim karakteri de belirliyor etkisiyle iyice zorlaştı işimiz...anlayabiliyorum çünkü elimi ocak da kırmıştım bir süre mont giyememiştim çok zordu...şükür ki kaynıyormuş...sağlıklı atıştırmalıklar hazırlıyorum evde onları tüketiyorum 19 haftalık olduk bugün..her gören sadece göbeğin şişmiş diyor :)) 34 beden kıyafetleri bir süreliğine hurçladım bakalım benim eski kiloma dönmem ne kadar sürecek haftaya da yoga derslerine başlayacağım kısmet olursa bebeğim de isterse normal doğum planlıyorum nefes egzersizleri çok işe yarıyormuş...

Çok sevindi öğretmeni,ama inan ondan çok ben sevindim,ayrılsın istemiyordum ama mecburdum artık.
4 yaş zaten artık,biraz daha eğitim odaklı düşünmem gerekiyordu.
İsim konusunda özelden birşey yazacağım birazdan sana
Çok kilo almazsan zorlanmazsın vermekte kesinlikle,bunu bilir bunu söylerim ben.
En güzelini yapıyorsun sağlıklı atışırmalıklar konusunda zaten doğru olanda o.
Maşallah 19 haftalık mı oldu minnoş,ama şanslısın biliyormusun? Çok ağırlaşmadan yaz bitmiş olacak,yazın çok zor geçiyor,ben Eylül başı doğum yaptim o yaz bitmedi bana,mahvoldum inan sıcaktan,ne uyuyabildim,ne dinlenebildim. Güzel dönem şu an senin için,kışın herşey daha kolay olur zira sıcak mahvediyor insanı.

Çok yakın bir arkadaşımın doğumu Eylül başında ve kızcağız çok zorlanıyor gerçekten evden dışarı çıkmıyorum belli saatler içerisinde...evet herkes çok şanslısın en güzel mevsimde doğun yapacaksın yaza kadar da büyümüş olacak...annesi gibi Oğlak burcu olacak :) eşim "evde senden bir tane daha düşünemiyorum" diyor...minişim 19 haftalık oldu bile...bazen diyorum günler geçmiyor çok sabırsızlanıyorum bir an önce kavuşayım diyorum...Allah isteyen herkese bu duyguyu tattırsın bambaşka...

Arkadaslar.. bu aralar aidin salih i in gercek unutulmus tıp "yazilarini okuyorum da..allah aslinda herseyin sifasini vermis. Ve ibni sinaya gore de bircok hastaligin tek sebebi cok yemek...
Yabanci kaynaklarda avrupada bile uygulanan bir tedavi bu.. açlık... vucut aç kaldikca besin maddesi yerine kendindeki tumorleri zararli maddeleri tuketmeye basliyor. Akla mantiga gayer uygun degil mi.. 3 gunluk aclikta vucudun kendini buyuk oranda yeniledigini ispatliyorlar.
Peygamber tavsiyesidir cok az yemek.. 3 ogun yedikce vucudumuz hastaliktan hormon bozuklugundan kurtulmuyor..
Vucudunuzu ac birakin.. 2-3gun sadece suyla baslayin.. zamanla bu problemlerimizin nasil azaldigini gorecegiz. Lutfen aidin salih i okuyun.. ben basladim.. tiroit hormon problemim ve bircok sorunum icin insallah..

Selam ,
BenIpek yine yoksun,vallahi merak ediyorum bir ses versen keşke bize. Umarım ve dilerim iyisindir canım.@mrveee28 canım nasılsın? Umarım iyisindir,minnoşta iyidir.
Bende kosturuyorum. Pazartesi kızım oryantasyon süreciyle başlıyor okula,onun hazırlıkları ile uğraşiyorum bende,son günler diye gezdiriyorum ,giremedim hiç bu aralar.

Buna katılıyorum. Ben iki öğün yiyorum şubattan beri,daha enerjiğim,o yemek sonrası çöken ağırlık,uyku hissi bitti bende,güzelde kilo verdim. Hep derler ya diyestisyenler sık sık az az yiyin diye,o durum bana hiç uymuyor zaten,kilo alıyorum. Şimdi sağlıklı alternatiflerle 2 öğünde gayet tok hissediyorum,açlık krizleri,tatlı krizleri yaşamıyorum.

İyiyim canım miniğimle uğraşıyorum perşembe yeniden tatile gideceğiz...hazırlıklarımı yapıyorum...senin Prenses okullu oluyor demek yeni dönemi hayırlı uğurlu olsun inşallah...evet bende merak etmeye başladım BenIpek artık ses ver...

Oh ne güzel. İyi tatiller diliyorum size.
Çok teşekkür ederim canım,hayırlısı olur inşallah bizim için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…