Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Vallahi kızımı yıkarken elime şampuanı alınca bir geldi aklıma,dedim ben niye yazmadım
Kreş konusunda bizim öğretmenimiz geçiyormuş başka bir kreşe yine aynı lokasyonda,bugün gidip konuşacağız. Daha zamanım var benim eylül,ekim gibi düşünüyorum başlatmayı ama ne yalan söyleyeyim çok üzüldüm. Sonuçta kolay alışmadı o okula. Gece uyumadan sohbet ettik biraz kızımla,başka okula gitmek istermisin dedim hayır dedi,arkadaşlarını saydım o okula gidecekler dedim ama öğretmenim dedi,oda giderse giderim dedi arkadaşlarımla beraber. Bakalım içime sinerse gideceğim,bir kaç veli var onlarla gideceğiz görüşmeye,birimizin atladıgını diğeri sorar dedik. Birimizin görmediğini diğeri görür. Bakalım hayırlısı olsun hakkımızda. Yılsonu gösterisi vardı ona bile heyecanlanamıyorum duyduğumdan beri.
Alışveriş konusunda,iceriklerine miktarlarına bakar karar verirsin canım. Markete gidince bebek deterjanıda alabilirsin,uzun süre ayrı yıkayacaksın minnoşun çamaşırlarını. Ateş ölçer al muhakkak bulunsun derim. Ben ilk etapta chicco almıştım koltuk altindan ölçen ama hareketlendikçe zorlaştı ölçmek,şimdi alından ateş ölçer kullanıyorum omron'un uyurken bile ölçebiliyorum. Bunun dışında önlük alabilirsin,mama yemiyor diye düşünme,salyası akacak minnoşun,ağız silme mendilleri var, onlarda salya için çok iyi oluyor. Küvetini,maşrapasını ve küvete takılan bebeği üzerine yatırdığın fileler var onlardan alabilirsin,küvet gerekli bence zor oluyor başka türlü yıkamak,ben 1 seneye yakın kullandım.
Bebek arabası için erken ama fikrimi belirteyim tam 3 araba almış biri olarak. Baston puset üstüne anakucağı takılan modellerden al derim. Ben travel sistem almıştım,hiç kullanamadım. Hem yer kapladı,arabaya sığmadı ve 15-16 aydan sonra küçük geldi. Verdim yerine baston aldım. Boşuna onca parayı saymışım dedim. Keşke sana dediğim modelden alsaydım dedim ama ilk çocuk işte nereden bilecekrtim. Bu bahsettiğim modelde birşey alırsan ikinci arabayi almazsın emin ol. 4 yaşa kadar götürür seni.Kaç kiloya kadar taşiyor onu sormalisin,18-20 idealdir Benim 3.arabam bu. Hala kullanıyoruz biz,yürüyüşte pazarda vs bu yaz sonu kaldırırım artık,tatile bile götürmeyi düşünüyorum.
İlk aklıma gelenler bunlar, sende aklına geleni sor canım,ona göre konuşuruz yine.

Canın tatlı istiyorsa oğlun olur belki ne demişler ye tatlıyı doğur hakkıyı ye ekşiyi doğur ayşeyi☺

Günaydın herkese hayırlı bol bereketli Ramazan'larınız olsun...ben çok yoğunum malum okulun son haftası bir ton koşuşturmaca onun dışında geçen hafta baya endişeli günler yaşadım lekelenmem oldu üst üste 2 gün ağlayarak gittiğim doktor kafamı fena bulandırdı hık mık diyerek rahim ağzında yaranız var dedi..konuşması öyle şüpheciydi ki çemkirerek "ne demeye çalışıyorsunuz açık açık konuşun kötü birşey mi bahsettiğiniz" dedim smear alırdık gebe olmasaydınız dedi dedim 3 ay önce alındı zaten...tertemiz...o Zaman enfeksiyondur dedi yine hık mık fitil verdi cumartesi kontrol var bakalım ne diyecek...kafamda deli sorular...tiroidle alakalı herşeyi 0'ladık derken başka bir yerden mi diye düşünmeden edemiyorum...sen nasılsın canım BenIpek nasıl acaba uzun Zaman oldu yazamadı.,,

Selam canım.
Enfeksiyon olabilir stres yapma,bende ilaç kullandım enfeksiyon ićin,lağman tarzı birşeydi,sulandırıp içmiştim kocaman sürahiye hazırlayıp. Benimde lekelenmem olmuştu. Sanıyorum hamilelikte sık rastlanan birşey.
Bende kızımın okulunu değiştireceğim,eylül için Montessorri eğitimi veren bir okula kayıt yaptırdım,kaparo bıraktım. Sende okul öncesi öğretmenisin,ne düşünüyorsun Montessorri hakkında? Doğru mu yaptım diye düşünüyorum kara kara

Canım ben montessori eğitimi aldım kesinlikle destekliyorum ve bebeğimin odasını montessori eğitimine uygun döşeyeceğim kısmetse şimdiden araştırmalara giriştim...ufak ufak Eylül'e kadar evde çalışmalar yapabilirsin montessori eğitimind çocuğun özgür düşüncesi ön plandadır kendi kendine öğrenmesi esastır...bazı şeyleri kendi kendine yapması konusunda cesaretlendirebilirsin şu an sınıfta gördüğüm en büyük eksikliklerden biri de öğrencilerin "ben bunu yapamam mmmm Yardım eder misin?" İle başlayan cümleler...montessori de çocuk kendi yeteneğindeki ve kapasitesini keşfederek Nasıl geliştirebileceğini kendisi çözümleyerek sonuca ulaştırır...çok sevindim prensesin adına :) keşke bizim ülkemizde de çocuğun kendi kendine öğrenmesi teşvik edilse.............

Ay çok sevindim böyle düşünmene. Çok teşekkür ederim.
Aslına bakarsan kendi işini görmeyi seven bir çocuk. Uzun zamandır tuvalete kendi gidiyor,ayakkabılarını kendi giyiyor,mutfakta buzdolabını açıp istediğini alıyor yada kiler dolabındaki atıştırmalık kutusuna ulasmak için sandalyesini taşıyor oradan kendi aliyor. Genel anlamda seviyor zaten,bende destekliyorum ,müdahale etmiyorum. Bakalım inşallah iyi olur bizim için,çok heyecanlıyım.

Gerçek anlamda uygulayan okul öncesi eğitim kurumu çok az Türkiye'de...çok Mutlu oluyorum gerçekten böyle anneleri gördüğümde...çünkü biliyorsun kişilik gelişiminin %80'i 0-6 yaşta oluyor ve çocuğun bu dönemde böyle bir eğitim alması kendine güven anlamında sonsuz tecrübe kazandırıyor ona bak mesela Canım bir örnek gönderiyorum...çocuk böyle bir yatakta uyuyor uyandığı Zaman bas bas bağırıp beni al anlamında ağlamasına ihtiyaç yok...kitap okumak istediği Zaman kitaplığı kendi boyunda ya da oyuncak sepeti gibi...

Eklentiler

• image.jpeg
    57 KB · Görüntüleme: 24
Bende öyle biliyorum zaten okul yöneticiside tamamen uygulayamıyoruz zira meb'in müfredatıyla bir arada götürüyoruz dedi ama haftanın belli günlerine montessori saati koymuşlar. Birde bayan Milli Eğitim'e destek veriyormuş,okul öncesine eklenebilir dedi montessori için hatta okul öncesi zorunlu hale getirilebilir dedi 3 yas itibariyle. Bilemiyorum ne kadar doğru tabi.
Banada furya gibi geliyordu ilk başlarda ama çok kararlı ve kendilerine güvenli konuşuyorlar,buradan çıkınca ilkokul düzeyinde donanımi olur dedi. 3 tane ingilizce öğretmenleri var biri yabancı,haftada 3 gün ingilizce dersi var,buda hoşuma gitti,zira dil önemli benim için,sular seller gibi konuşamasın ama kulak dolgunluğu olsun istiyorum. İlkokulda da dil eğitimi sağlam bir okula vermek istiyorum,bu sebeple güzel bir temel olacak inşallah. Bakalım hakkımızda hayırlısı. Sen bu işin içinde biri olarak olumlu bakıyorsan benim için sevindirici.

mrveee28 birde tüm yemekler açık büfe servis ediliyor,kendileri alip yiyecekler,buda benim çok hoşuma gitti. Yemek menüsüde gayet güzeldi zaten diyetisyen hqzırliyormus,yemekte muhakkak salata,meyve vb yardımcılar var,kahvaltıda da standart kahvaltının yanında,simit,poğaća,krep vb bir yardımci oluyor,buda iyi zira benim kızım çok zor kahvaltı yapiyor,birçok şeyi yemiyor. Burada muhakkak birini yemezse birini yer diyorum.

Evet yiyecekler de seçmeli bu evde biraz sorun yaratabilir canım sana :) niçin evde yiyeceğimi seçemiyorum diye sorabilir...evet şu an an MEB'in sanıyorum böyle bir tasarısı var 3 yaş itibari ile okul öncesi zorunlu eğitim kapsamına alınacak bir de okul öncesi sınıflar için özel alanlar inşa edilerek taşıyacaklar diye bizde söylentisini duyduk...diyetisyenin hazırlaması ve seçenek olması bence çok çok önemli bir kriter..salata ve meyve genelde aynı anda olmuyor bu da çok iyi...dil eğitimi konusunda seninle aynı düşünüyorum çocukta en erken dönemde yabancı dil algısı oluşturulmalı ki zaten okul öncesinde inanılmaz ilgi duyuyorlar bu dönemde de sevdirerek çocuklara bu beceri çok kolay kazandırılabilir...benim öğrencilerimle biz bu konuda geçen hafta çok güzel bir çalışma yaptık proje kapsamında okulumuz ve misafirlerimizi İngilizce konuşarak şarkılarla karşıladık çok mutlu oldular...farkındalık geliştirmek bu dönemde çok önemli...seçenek olduğunda inan bana yeme sorunu da azalacaktır zamanla görürsün sende

İnşallah canım bakalım. Burada 4 yaş ingilizce sunum yapabiliyormuş,hatta kolejde serviste bahçede vs ingilizce konuşuyormus çocuklar birbiriyle. Okulların genel müdürü tanıdık çıktı o söyledi,hatta seneye koleje alalım dedi. Memnun kalırsınız ,pişman olmazsınız kesinlikle dedi. Biraz daha rahatladım.
Çocuklar çok seviyor İngilizceyi,çok güzel olmuş sizin etkinliğinizde çok eğlenmişlerdir eminim.
Yemek konusunda şu anki okulumuzda fena değildi ama burada seçenek biraz daha fazla,bu anlamda kafam biraz daha rahat,bazen ikindi kahvaltısı yapmıyor,bazen sabah yemek istemiyor omlet,yumurta,peynir vs. Şimdi muhakkak bulur yiyecek birşey. Açık büfe konusunda okul müdüresi bayana aynı espriyi yaptım evdede açık büfe isteyecek benden dedim,güldük hatta.

:) espri bir süreliğine gerçeğe dönüşebilir hazırlıklı ol canım...evde biraz hazırlık yap hatta İngilizce konusunda da...süper maşallah İngilizce sunum yapabilecek düzeyde bilmeleri iletişim kurabilmeleri gayet güzel...yemek konusu benim için çok önemli hem beslenme tarzımdan ötürü hem hijyen açısından sanırım benim çocuğumun da öğretmeni bu konuda benden çekecek :) bu arada seninle paylaşmak istedim doktorum %55 kız dedi...hafta sonu ikili taramamız var sanıyorum orada netleştirir...

Aaaaaaaaa minnoş yüzde 5 fark attı erkek cinsiyetine öyle mi sanırım hakli çıkacağım. Ay çok heyecanlı ya. Şimdi haftasonu gelmez sana ,hayırlısı inşallah canım.
Bizde o açik büfe durumuna benzer durumlar zaten,gidiyoruz mutfağa tencerelere bakiyoruz seçiyor ama tabi abartacak kesin

Evet aklıma geldi tahminin :) sağlıklı sıhhatli olsun inşallah...yok gelmiyor bir türlü sürekli kendimi oyalamaya çalışıyorum zaman geçmiyor sanki...

Evet aklıma geldi tahminin :) sağlıklı sıhhatli olsun inşallah...yok gelmiyor bir türlü sürekli kendimi oyalamaya çalışıyorum zaman geçmiyor sanki...
Canım tatlı heycanlar tatlı bekleyişler bunlar. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin İnşallah cinsiyetin önemi yok ama heyacanını merakını anlıyorum. En kötü ihtimalle renkli usgde öğrenirsin,biz öyle kesinleştirmiştik kız olduğunu. Sen yine çikolatanı ye git,kıpraşsın minnak,inşallah gösterir annesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…