Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Aynen öyle İpek. Bende senin gibiyim. Gözümde yok kariyerde,yükselmekte. O kadar yıpranmaya değmiyor kesinlikle. İnsan çocuk olunca önem sırasi değişiyor. Bende devam etseydim muhakkak aynısı olacaktı,doğum iznimde her gün arandım iş yerimden,o nasildı,bu neredeydi diye,istifamı verene dek düşün.
Çok haklisin kesinlikle

Günaydın hepinize mutlu sabahlar.
Dün yine Canan Karatay vardi televizyonda günde 20 dakikada kendi temponuzda yürüyün yeter,fazlası insülin direncini kırmaz,arttırır diyor. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Günaydın hepinize mutlu sabahlar.
Dün yine Canan Karatay vardi televizyonda günde 20 dakikada kendi temponuzda yürüyün yeter,fazlası insülin direncini kırmaz,arttırır diyor. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Zaten daha uzun yürümeye vakit yok☺biz öğle arası yürüyorduk havalar yağışlı olunca yürümüyoruz artık sen yürüyor musun

Zaten daha uzun yürümeye vakit yok☺biz öğle arası yürüyorduk havalar yağışlı olunca yürümüyoruz artık sen yürüyor musun
Ben hergün 4km yürüyorum kendi tempomda tabi kasmadan ama kahvaltıdan sonrada çıksam,öncede ciddi acıkmış oluyorum,tatlılar,börekler geliyor aklıma. Canan hocada direnci kıramazsınız deyince dedim,acaba diye.
Bu arada Hindistan Cevizi yağı Taze Mutfakta 39.50 kuruşmuş instagramda gördüm, merveye söylerim demiştim şimdi aklıma geldi. Senin aldığın kaç gr bilemedim ama buda 300gr organik diyor. İhtiyacın varsa bak istersen canım.

Tamam bakarım Teşekkürler

Aaa canım yavaş yavaş dibi görünmeye başlamıştı bende sipariş vereyim instagramdan o Zaman çok teşekkür ederim...ben yürüyüşlere biraz ara vermek zorunda kaldım doktorum riskli haftaları bi atlatalım sonra yürü dedi ama o kadar bunalıyorum ve vicdan azabı çekiyorum ki evde resmen o saatlerde zaman geçiremiyorum çocuk gibi camdan dışarıyı izleyip yürüyen insanları görünce iç geçiriyorum bu süreçten sonra ama kesinlikle aynı tempoda devam edeceğim...insülin direnci ile ilgili doğrudur tabi ama yağ yakımı için en az 40 dakika diye biliyorum ben yürüyüşü...daha az yürüyünce de yürümüş gibi hissetmiyorum...

Canım senin önceliğin bebeğin. Şu an dinlenmen gerekiyorsa dinleneceksin doktorunu dinleyip. Hayırlısı ile zor zamanları bir atlat yine çıkarsın yürürsün. Vicdan azabı çekecek bir durum yok ki,hiç üzulme. Zaten hamileliğin ortalarında bir dönem çok enerjik oluyor insan,o zaman doktorunda uygun görürse kendini yormadan yürürsün.
Bende 4km yürüdüm yine sabah,20 dakika beni tatmin etmedi ne yalan söyleyeyim. Birde az yürüyünce yada yürümeyince enerjim azalıyor,halsiz yorgun hissediyorum bu sebeple 4km'ye devam ederim çoğaltmam zaten önümüzdeki ay son,sonra kızım ara verecek kreşe yürüyüş hayal olur bana,en fazla parkta peşinde hareket ederim birde yüzmeye ağırlık vereceğim mecburen. Ondada kızım ne kadar izin verirse

Bende 3. Aydan sonra hamileler için olan pilates ve yogaya gitmeyi düşünüyorum önceden planladığımız tatilimiz de var artık arka koltukta yata yata gideceğim yürümeden geçireceğim bir hayatı bende düşünemiyorum Allah sağlık sıhhat versin de...kızını da alır yürürsün :)

Allah Allah ben de, 20dk ile yürüyüşe başlanıp yavaş yavaş yükseltilmeli diye okumuştum kendisinden.

Alla alla demek benim kan tadı da nodülden kaynaklı olabilir. İyice tedirgin oldum. Ben de anti tg için senin dediğin şekilde biliyorum ama onun dr u anti tg yüksekliği için korkutucu olabilir falan demiş.
Beynim durdu benim hem anti tpo hem anti tg yüksek doktorda ultrasonda parça gördüğünü biyopsisinin şart oldugunu söyledi geçen sene anti tg düşüktü bu sene yükselmiş acaba nodül kanser olabilir mi?

Dün doktor ultrason çekti boğazımın kanlandığı biyopsisinin de zor olacağını söyledi

Son düzenleme:
Tam tüp bebek için merkezle görülecektik troid biyopsisi istediler çok korkuyorum ne yapmalıyım iğneli biyopsi nasıl oluyor patoloji sonucu ne kadar sürede çıkıyor

Yok kendi kulaklarımla duydum,deli danalar gibi koşmayın,kendi temponuzda 20 dakika yürüyün yeter dedi. Fazla yürürsek insülin direncini kıramazmışız.
Yok koşun dediğini hiç duymadım. Kilosu fazla olan ham bir insan çok uzun süre yürüyemeybilir, dizlerine filanda çok yük biner, birden yüklenilmemeli 20 dk ile başlayıp yavaş yavaş zamanla artırılmalı diyordu. Üstelik kendisinin de günde 3 saat yüzdüğünden bahsetmişti.

Çok şaskınım canım bende. Sordular hatta 20 dakika yeterlimi diye,yeterli diye tersledi soranı. Belki tamamını anlatamadı,eksik kaldı konuşması bilemiyorum ama eklese iyi olurdu seninde bahsettiğin şekilde. Zamanla arttırın,birden yüklenmeyin demek istiyorum vs diye.
Böyle deli danalar gibi koşmayın, 20 dakikadan fazla yürümeyin insülin direncini kıramazsınız (ki insülin direnci genelde kilolu insanlarda oluyor) deyince millet yürüyüşüde sallayacak artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…