- 19 Kasım 2013
- 18.649
- 33.628
Aynen öyle İpek. Bende senin gibiyim. Gözümde yok kariyerde,yükselmekte. O kadar yıpranmaya değmiyor kesinlikle. İnsan çocuk olunca önem sırasi değişiyor. Bende devam etseydim muhakkak aynısı olacaktı,doğum iznimde her gün arandım iş yerimden,o nasildı,bu neredeydi diye,istifamı verene dek düşün.Ben de çok şeyi devirdim artık. 20 li yaşlarda insan hırslı oluyor, okudum ettim bilmem ne oldum diyorsun ama yaş aldıkça insan kariyer kavramını önemsemiyor. Belki bende böyle oldu bilemiyorum, belki her şeyi eksik yaşadığım için oldu bilemiyorum ama ben evimde sağlık ve huzurdan başka bir şey istemiyorum. 15 seneye yakındır çalışıyorum çok şükür belli bir birikimimiz var. Eşimin iş durumu da iyi. Biraz kendimi dinleyeceğim. Belki sonrasında bir şeyler yaparım. Kızım doğduktan 15 gün sonra iş başı yaptım ben. Emziremedim bile stresten ve emmemesinden dolayı sütüm gelmedi. Bir kere bile aşısına gidemedim. Çünkü evimden çok uzak fabrika. Hani saatlik izin durumum olmuyor. 1 saat izin almam için 3 saat dışarıda olmam lazım. Ne lohusalığımı yaşadım, ne kızımı 1 gün okula götürebildim, okulda aktivite oldu yeri geldi ben gidemediğim için onu da göndermedim. Yeter artık diyorum.
Merhaba ipek sen şimdi girmezsin buralara izine çıktın ya oh ne güzelchoccywhoccydoodah mavi_ekran bugün hiç görünmediniz kızlar.
mrveee28 bir ara gördüm ama yazmadan çıktın.
inşallah her şey yolundadır.
bu akşamı da bitirdik bakalım. yarını atlatabilirsek tamamdır.
Zaten daha uzun yürümeye vakit yok☺biz öğle arası yürüyorduk havalar yağışlı olunca yürümüyoruz artık sen yürüyor musunGünaydın hepinize mutlu sabahlar.
Dün yine Canan Karatay vardi televizyonda günde 20 dakikada kendi temponuzda yürüyün yeter,fazlası insülin direncini kırmaz,arttırır diyor. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Ben hergün 4km yürüyorum kendi tempomda tabi kasmadan ama kahvaltıdan sonrada çıksam,öncede ciddi acıkmış oluyorum,tatlılar,börekler geliyor aklıma. Canan hocada direnci kıramazsınız deyince dedim,acaba diye.Zaten daha uzun yürümeye vakit yok☺biz öğle arası yürüyorduk havalar yağışlı olunca yürümüyoruz artık sen yürüyor musun
Tamam bakarım TeşekkürlerBen hergün 4km yürüyorum kendi tempomda tabi kasmadan ama kahvaltıdan sonrada çıksam,öncede ciddi acıkmış oluyorum,tatlılar,börekler geliyor aklıma. Canan hocada direnci kıramazsınız deyince dedim,acaba diye.
Bu arada Hindistan Cevizi yağı Taze Mutfakta 39.50 kuruşmuş instagramda gördüm, merveye söylerim demiştim şimdi aklıma geldi. Senin aldığın kaç gr bilemedim ama buda 300gr organik diyor. İhtiyacın varsa bak istersen canım.
Ben hergün 4km yürüyorum kendi tempomda tabi kasmadan ama kahvaltıdan sonrada çıksam,öncede ciddi acıkmış oluyorum,tatlılar,börekler geliyor aklıma. Canan hocada direnci kıramazsınız deyince dedim,acaba diye.
Bu arada Hindistan Cevizi yağı Taze Mutfakta 39.50 kuruşmuş instagramda gördüm, merveye söylerim demiştim şimdi aklıma geldi. Senin aldığın kaç gr bilemedim ama buda 300gr organik diyor. İhtiyacın varsa bak istersen canım.
Canım senin önceliğin bebeğin. Şu an dinlenmen gerekiyorsa dinleneceksin doktorunu dinleyip. Hayırlısı ile zor zamanları bir atlat yine çıkarsın yürürsün. Vicdan azabı çekecek bir durum yok ki,hiç üzulme. Zaten hamileliğin ortalarında bir dönem çok enerjik oluyor insan,o zaman doktorunda uygun görürse kendini yormadan yürürsün.Aaa canım yavaş yavaş dibi görünmeye başlamıştı bende sipariş vereyim instagramdan o Zaman çok teşekkür ederim...ben yürüyüşlere biraz ara vermek zorunda kaldımdoktorum riskli haftaları bi atlatalım sonra yürü dedi ama o kadar bunalıyorum ve vicdan azabı çekiyorum ki evde resmen o saatlerde zaman geçiremiyorum çocuk gibi camdan dışarıyı izleyip yürüyen insanları görünce iç geçiriyorum bu süreçten sonra ama kesinlikle aynı tempoda devam edeceğim...insülin direnci ile ilgili doğrudur tabi ama yağ yakımı için en az 40 dakika diye biliyorum ben yürüyüşü...daha az yürüyünce de yürümüş gibi hissetmiyorum...
Canım senin önceliğin bebeğin. Şu an dinlenmen gerekiyorsa dinleneceksin doktorunu dinleyip. Hayırlısı ile zor zamanları bir atlat yine çıkarsın yürürsün. Vicdan azabı çekecek bir durum yok ki,hiç üzulme. Zaten hamileliğin ortalarında bir dönem çok enerjik oluyor insan,o zaman doktorunda uygun görürse kendini yormadan yürürsün.
Bende 4km yürüdüm yine sabah,20 dakika beni tatmin etmedi ne yalan söyleyeyim. Birde az yürüyünce yada yürümeyince enerjim azalıyor,halsiz yorgun hissediyorum bu sebeple 4km'ye devam ederim çoğaltmam zaten önümüzdeki ay son,sonra kızım ara verecek kreşe yürüyüş hayal olur bana,en fazla parkta peşinde hareket ederim birde yüzmeye ağırlık vereceğim mecburen. Ondada kızım ne kadar izin verirse
Allah Allah ben de, 20dk ile yürüyüşe başlanıp yavaş yavaş yükseltilmeli diye okumuştum kendisinden.Canım senin önceliğin bebeğin. Şu an dinlenmen gerekiyorsa dinleneceksin doktorunu dinleyip. Hayırlısı ile zor zamanları bir atlat yine çıkarsın yürürsün. Vicdan azabı çekecek bir durum yok ki,hiç üzulme. Zaten hamileliğin ortalarında bir dönem çok enerjik oluyor insan,o zaman doktorunda uygun görürse kendini yormadan yürürsün.
Bende 4km yürüdüm yine sabah,20 dakika beni tatmin etmedi ne yalan söyleyeyim. Birde az yürüyünce yada yürümeyince enerjim azalıyor,halsiz yorgun hissediyorum bu sebeple 4km'ye devam ederim çoğaltmam zaten önümüzdeki ay son,sonra kızım ara verecek kreşe yürüyüş hayal olur bana,en fazla parkta peşinde hareket ederim birde yüzmeye ağırlık vereceğim mecburen. Ondada kızım ne kadar izin verirse
Beynim durdu benim hem anti tpo hem anti tg yüksek doktorda ultrasonda parça gördüğünü biyopsisinin şart oldugunu söyledi geçen sene anti tg düşüktü bu sene yükselmiş acaba nodül kanser olabilir mi?Alla alla demek benim kan tadı da nodülden kaynaklı olabilir. İyice tedirgin oldum. Ben de anti tg için senin dediğin şekilde biliyorum ama onun dr u anti tg yüksekliği için korkutucu olabilir falan demiş.
Dün doktor ultrason çekti boğazımın kanlandığı biyopsisinin de zor olacağını söylediKızlar bir de bu ağızdaki kanama olayında sonuçta tiroid yemek borusunun dışında olan bir şey. İçinde değil ki kanama olduğunda tadı ağza gelsin??? Artı bu kanama ultrasonda mı belli oluyormuş? Bana hiçbir şey demedi bununla ilgili doktor.
Yok kendi kulaklarımla duydum,deli danalar gibi koşmayın,kendi temponuzda 20 dakika yürüyün yeter dedi. Fazla yürürsek insülin direncini kıramazmışız.Allah Allah ben de, 20dk ile yürüyüşe başlanıp yavaş yavaş yükseltilmeli diye okumuştum kendisinden.
Yok koşun dediğini hiç duymadım. Kilosu fazla olan ham bir insan çok uzun süre yürüyemeybilir, dizlerine filanda çok yük biner, birden yüklenilmemeli 20 dk ile başlayıp yavaş yavaş zamanla artırılmalı diyordu. Üstelik kendisinin de günde 3 saat yüzdüğünden bahsetmişti.Yok kendi kulaklarımla duydum,deli danalar gibi koşmayın,kendi temponuzda 20 dakika yürüyün yeter dedi. Fazla yürürsek insülin direncini kıramazmışız.
Çok şaskınım canım bende. Sordular hatta 20 dakika yeterlimi diye,yeterli diye tersledi soranı. Belki tamamını anlatamadı,eksik kaldı konuşması bilemiyorum ama eklese iyi olurdu seninde bahsettiğin şekilde. Zamanla arttırın,birden yüklenmeyin demek istiyorum vs diye.Yok koşun dediğini hiç duymadım. Kilosu fazla olan ham bir insan çok uzun süre yürüyemeybilir, dizlerine filanda çok yük biner, birden yüklenilmemeli 20 dk ile başlayıp yavaş yavaş zamanla artırılmalı diyordu. Üstelik kendisinin de günde 3 saat yüzdüğünden bahsetmişti.
Yeni mi çıktı nodülün daha önce yokmuyduTam tüp bebek için merkezle görülecektik troid biyopsisi istediler çok korkuyorum ne yapmalıyım iğneli biyopsi nasıl oluyor patoloji sonucu ne kadar sürede çıkıyor
Devlette ultrason çektiler gecen sene eylülde hiçbir şey yok sadece haşimatosun dedidikerYeni mi çıktı nodülün daha önce yokmuydu