- 19 Kasım 2013
- 18.649
- 33.628
Sanki anlayacakmisim gibi oturdum karşılastırdım değerleri. Lökosit çok yuksekti ilk tahlillerde canım sıkılmıstı,düşünce sevindim ama tabi doktor karar verecek.alti deger olayina cok takilma.hastalik durumlarinda illa ki sapma oluyor normal degere indiyse hele hic endjselenme.saglikli insan gitse normal sinir disi bir kac sey cikar.duzelme varsa ki var diyorsun icini ferah tut.kadin milleti boyle iste cok detayco oldugumuz icin her seyi takiyoruz.
Valla eşim sigara icmez,alkol icmez. Bizim Kardiyovasküler Cerrahideki operasyonu yapan iki doktorumuz var,hastaneden çıkınca kontrole gidince ugradık yanlarina çikolatamizı alıp. Adamlar diyor ki bizim gibi ağır agır tadıni cıkararak yaşa, bak sigarada var alkolde,sporda yapmıyoruz ama iyiyiz. Düşün yani. Stressiz rahat yasamaya bak yeter diyorlar. Alkolmüs sigaraymış bunlar geri planda kafası.ben cok sasirdim valla ne yalan diyeyim biraz da hayal kirikligi yapti bende.normalde ahmet aydin baslatmis bu felsefeyi tas devri diyetiyle sonra karatay gelmis arkasindan.ama cok sigara iciyormus.bilemiyorum ki bu illet neye bagli.olmasa adam olmazdi sanki demi genetikte varsa kacis yok sanki.
Inanki makul bir sebep duymadan içim rahat etmeyecek. Çünkü eşimin iyiyim birsey yok,doktora gitmem demesi bizi rezil etti inan. Ne yaşadım ben biliyorum. O hastanede ölüyordu inan kalsaydık,özele götürmeseydim kendi cabamla. Eşimi orada bile zor ikna ettim özele gidelim diye. İyiyim diyor ama rengi bildiģin yeşildi. Doktor yok ortada,karnı şişiyor hala gitmem,sarsılırsa ambulans kötü olur diyordu bana. Gittim genel cerrahinin şefini buldum adama dedim siz konuşun ikna edin,o dedi gidebilirsiniz, orası daha iyi olur,öyle ikna ettim. Özele geldik, doktor bana dediki böbrek falan umurumda değil,kullanilamaz hale gelmiş olabilir ben hayatını kurtarmaya bakarım. Yani kalsak eşimin lafıyla gelmesek özele 3 gün gozetim altinda tutulacaktı,böbreklerini mi kaybederdi hayatını mı bilemiyorum artık.Kortizon sebep olabiliyor canım korkulacak bir durum yoktur danış bakalım aklında kalmasın...devam ederse kurcala derim ama olup bittiyse üstüne düşme lütfen eşini de üzme...
Inanki makul bir sebep duymadan içim rahat etmeyecek. Çünkü eşimin iyiyim birsey yok,doktora gitmem demesi bizi rezil etti inan. Ne yaşadım ben biliyorum. O hastanede ölüyordu inan kalsaydık,özele götürmeseydim kendi cabamla. Eşimi orada bile zor ikna ettim özele gidelim diye. İyiyim diyor ama rengi bildiģin yeşildi. Doktor yok ortada,karnı şişiyor hala gitmem,sarsılırsa ambulans kötü olur diyordu bana. Gittim genel cerrahinin şefini buldum adama dedim siz konuşun ikna edin,o dedi gidebilirsiniz, orası daha iyi olur,öyle ikna ettim. Özele geldik, doktor bana dediki böbrek falan umurumda değil,kullanilamaz hale gelmiş olabilir ben hayatını kurtarmaya bakarım. Yani kalsak eşimin lafıyla gelmesek özele 3 gün gozetim altinda tutulacaktı,böbreklerini mi kaybederdi hayatını mı bilemiyorum artık.
Bu sebeple rahat olamıyorum,korkuyorum. Kafamı dagıtmaya çalışsamda yapamıyorum,aklima gelince takılıyor.
Ay korkunç birşey bu. Ucuz atlatmışsınız.Bizede midesinde yırtık var dediler düşün ultrasonla baktılar,mideyle alakası bile yokmuş olup bitenin,3 gün sonra ameliyat mı ederlerdi kesip ne yaparlardı bilemiyorum. Gerçekten şükrediyorum orada kalmadığıma,mücadeleme. Allahım iyilerle karşılaştırsın, bu ülkede insan hayatı degersiz maalesef, kimbilir kimler yitip gidiyor bu şekilde.Bilmem mi bana devlette akciğer metastaz dediler lisedeyken zatürre geçirmiştim onların lekesini görüp doktor hemen ameliyat ardından kemo dedi annem bir haftada 7 kilo verdi ben onları teselli etmekten kendimi unuttum zaten...daha sonra babam şehir dışında bir doktor arkadaşına göndermiş tetkiklerimi gülmüş resmen alın o hastaneden çocuğu kesecekler demiş özele gittim ve çocuğum senin ciğerlerin tertemiz dedi...aklıma geldikçe çıldırasım geliyor...şükredecek ne kadar çok şeyimiz var...
Ay korkunç birşey bu. Ucuz atlatmışsınız.Bizede midesinde yırtık var dediler düşün ultrasonla baktılar,mideyle alakası bile yokmuş olup bitenin,3 gün sonra ameliyat mı ederlerdi kesip ne yaparlardı bilemiyorum. Gerçekten şükrediyorum orada kalmadığıma,mücadeleme. Allahım iyilerle karşılaştırsın, bu ülkede insan hayatı degersiz maalesef, kimbilir kimler yitip gidiyor bu şekilde.
Canım senide üzdüm,eskiyi hatırlattım kusura bakma. Haftaya öğreneceğiz inşallah, şimdilik kafama takmamaya çalışacağım.
İşte hepsi psikoloji aslında.Valla eşim sigara icmez,alkol icmez. Bizim Kardiyovasküler Cerrahideki operasyonu yapan iki doktorumuz var,hastaneden çıkınca kontrole gidince ugradık yanlarina çikolatamizı alıp. Adamlar diyor ki bizim gibi ağır agır tadıni cıkararak yaşa, bak sigarada var alkolde,sporda yapmıyoruz ama iyiyiz. Düşün yani. Stressiz rahat yasamaya bak yeter diyorlar. Alkolmüs sigaraymış bunlar geri planda kafası.
Cumartesi çalışıyormusun ki canım sen her zaman? Çocuk olmasa umursamaz insan ama haftasonu çocuğu bırakıp gitmek üzer çok haklısın. Benim işimdede haftasonu cumartesi yarım gündü,yarım gün dediğime bakma saat 3e kadar,yeri geliyor 5 oluyordu,birde bu sebepti ayrılmama.İşte hepsi psikoloji aslında.
Yani ne kadar çok stres o kadar hastalık..
Ne kadar rahat ve pozitifsen o kadar uzaksın hastalıklara.
Ama şu devirde de yapmak ne mümkün.
Bak mesela bugün işteyim. Bu benim moralimi etkiliyor. Eşim ve kızım evde uyuyor.
Beni motive etmesi için bir neden yok şu an ortada. Bunu nasıl pozitife çevirebilirim mesela?
ya da günün 10 saati burada geçiyor. Yollarla 12 saat oluyor. Ben çok şey kaçırıyorum hayattan.Gel de motive ol.
Yine bir ctsi ve yine bir tek ben varım.
Biri yok mu ya iki çift laf etsek.
Ah çalışmam mı hiç ya..13:00 e kadar buradayım.Sorma ne motivasyon kalıyor ne performans.. Evde tonla iş var..Ben de her şeyinden bıktım zaten özelin.Cumartesi çalışıyormusun ki canım sen her zaman? Çocuk olmasa umursamaz insan ama haftasonu çocuğu bırakıp gitmek üzer çok haklısın. Benim işimdede haftasonu cumartesi yarım gündü,yarım gün dediğime bakma saat 3e kadar,yeri geliyor 5 oluyordu,birde bu sebepti ayrılmama.
Ben hamileliğimin son zamanlarıni sinir stres içinde gün sayarak gecirdim. Artık nefret etmiştim o derece. İzıne ayrılınca öyle mutluydum ki geri dönmeyeceğim için anlatamam. Özel sektör maalesef çok kötü,iyiler vardır muhakkak ama nadirdir.Özel şirkette çalışmanın zorluğunu bilirim1.5 yıl çalıştım mahvettiler beni...çok şükür şimdi çalışma saatlerim belli günüm belli tabi şu an haberleri yok gebelik durumumdan ama devlette de olsa bir afta tafra çekeceğim çünkü eylül de sınıf almak istemeyeceğim yarım bırakmamak için...gerçekten zor Allah kolaylık versin çocuğu bırakıp işe gitmek..ama en zor zamanları atlatmışsınız ne güzel...
En zor zaman diye bir şey yok aslında merve. Tamam eskisi gibi yemesi, içmesi, uykusu sorun olmuyor kendini ifade ediyor ama başka şeyler çıkıyor. Her yaşın ayrı bir şeyi var. Mesela o hasta oluyor sen 100 katı çekiyorsun. Allah ne kimseyi evlat hasretiyle ne de acısıyla, sınasın.Özel şirkette çalışmanın zorluğunu bilirim1.5 yıl çalıştım mahvettiler beni...çok şükür şimdi çalışma saatlerim belli günüm belli tabi şu an haberleri yok gebelik durumumdan ama devlette de olsa bir afta tafra çekeceğim çünkü eylül de sınıf almak istemeyeceğim yarım bırakmamak için...gerçekten zor Allah kolaylık versin çocuğu bırakıp işe gitmek..ama en zor zamanları atlatmışsınız ne güzel...
Ay günün yarısı bitiyor zaten ipek ya. Ben 3e kadar çalışıyordum o dönem,gün bitiyordu,adıda yarım gündü göya.Ah çalışmam mı hiç ya..13:00 e kadar buradayım.Sorma ne motivasyon kalıyor ne performans.. Evde tonla iş var..Ben de her şeyinden bıktım zaten özelin.
Ankara'ya taşınınca hayatımı tamamen resetlemiş olacak nasip olursa.
Ben de çok şeyi devirdim artık. 20 li yaşlarda insan hırslı oluyor, okudum ettim bilmem ne oldum diyorsun ama yaş aldıkça insan kariyer kavramını önemsemiyor. Belki bende böyle oldu bilemiyorum, belki her şeyi eksik yaşadığım için oldu bilemiyorum ama ben evimde sağlık ve huzurdan başka bir şey istemiyorum. 15 seneye yakındır çalışıyorum çok şükür belli bir birikimimiz var. Eşimin iş durumu da iyi. Biraz kendimi dinleyeceğim. Belki sonrasında bir şeyler yaparım. Kızım doğduktan 15 gün sonra iş başı yaptım ben. Emziremedim bile stresten ve emmemesinden dolayı sütüm gelmedi. Bir kere bile aşısına gidemedim. Çünkü evimden çok uzak fabrika. Hani saatlik izin durumum olmuyor. 1 saat izin almam için 3 saat dışarıda olmam lazım. Ne lohusalığımı yaşadım, ne kızımı 1 gün okula götürebildim, okulda aktivite oldu yeri geldi ben gidemediğim için onu da göndermedim. Yeter artık diyorum.Ben hamileliğimin son zamanlarıni sinir stres içinde gün sayarak gecirdim. Artık nefret etmiştim o derece. İzıne ayrılınca öyle mutluydum ki geri dönmeyeceğim için anlatamam. Özel sektör maalesef çok kötü,iyiler vardır muhakkak ama nadirdir.
En zor zaman diye bir şey yok aslında merve. Tamam eskisi gibi yemesi, içmesi, uykusu sorun olmuyor kendini ifade ediyor ama başka şeyler çıkıyor. Her yaşın ayrı bir şeyi var. Mesela o hasta oluyor sen 100 katı çekiyorsun. Allah ne kimseyi evlat hasretiyle ne de acısıyla, sınasın.
İnşallah canım ya. Bu ay belli olacak bakalım.Ay günün yarısı bitiyor zaten ipek ya. Ben 3e kadar çalışıyordum o dönem,gün bitiyordu,adıda yarım gündü göya.
İnşallah taşınırsinız en kısa zamanda
En zor zaman olayı kandırmaca. Bebekken kırkı çıksın rahatlarsın denir,5-6 aylık olunca yürüsün ek gıdaya geçsin rahatlarsın,yürüyünce derdini anlatabilsin rahatlarsın,konuşnca okula gitsin vs vs ama değişen sadece zorlugun çeşidi oluyor. Her döneminde ayrı bir zorluk var ama bir o kadarda güzel sürprizler. İlk adımı,ilk kelimesi,ilk gülümsemesi.En zor zaman diye bir şey yok aslında merve. Tamam eskisi gibi yemesi, içmesi, uykusu sorun olmuyor kendini ifade ediyor ama başka şeyler çıkıyor. Her yaşın ayrı bir şeyi var. Mesela o hasta oluyor sen 100 katı çekiyorsun. Allah ne kimseyi evlat hasretiyle ne de acısıyla, sınasın.
İnşallah güzel haberlerini bekliyorumİnşallah canım ya. Bu ay belli olacak bakalım.
Tam üstüne bastın merve. doğumdan 15 gün sonra işe başladım. Sütüm yoktu zaten emziremediğim için de gün geçtikçe azaldı. Hep aksilikler oldu. Sağdım dolaba koydum burada çaycı kadın yanlışlıkla döktü. Arabayla giderken sızıntı yaptı, bir fren kurbanı oldum falan derken çok strese girdim. Makina çok acıtıyor bir de yara içindeydi. Stres desen hat safhada. Doktor artık kasma olmuyorsa dedi.3 ay zor dayandım ve gün geçtikçe azalmıştı zaten.Haklısın en zor Zaman diye bir şey yok tabii ama işte emzirme konusunda mesela bırakıp işe gitmek zor...belki sağmak zorunda kaldın belki emziremedin...şu an aslında anneye daha fazla ihtiyaç duyduğu bir zaman psikolojik anlamda...ilkokula başladığında öyle olmayacak ama "kendi benliğini" bulma çabası içerisinde olacak...