Listeye göre yiyorum ben burda evden getirdiğimde oluyor canım çekerse yiyorum çok katı değilim birde ben çok çabuk kilo veriyorum çok zayıf oluyorum 1.73 boyunda 58 kiloyum 55 falan olmak istemiyorum
Selam hoşgeldin.choccywhoccydoodah nerelerde?
Tatilde olur öyle.Kızlar ben bu esnada tabi annemin muhteşem sofralarında kötü şeyler yedim. Kendimi kontrol etmeye çalıştım ama baya da kaçtı. Kendimi çok suçlu hissediyorum şu an.
Selam hoşgeldin.
Vallahi şimdi girdim siteye,bildirimde gelmedi hiç sen etiketleyene dek,dedim pazartesi sendromu herhalde kimse gelmemiş. Bende evde pazartesi sendromu yasiyorum zaten haftasonunun ardından,ev dandini oluyor kızımla eşim evdeyken,tüm gün toparlıyorum pazartesi
Ankara'daymışsın ,oh ne güzel dinlenmişsindir sen,kızınla ailenle vakit geçirmekte iyi olmuştur.
O bile iyi gelmiştir eminim saat hesabı yapmadan,günleri saymadan geçti ya günlerBöyle son derece sıradan bir tatildi. Hatta çalışmadığımın zamanların provasını yaptım resmen.
Bir tek canımı sıkan şey şu: Ankara büyük ve memur kenti olduğu için kadınlar genelde çalışıyor galiba: ) Bunu da yeni analiz ettim yeminle. Gündüz parkta hep anneanne, babaanne, dede tarzında insanlar vardı. Genç kesim o kadar azdı ki, eminim onun bir kısmı da öğretmen takımıdır: )
Bu psikolojiye alışırsam sorun olmaz sanırım. Bir de o zaman ptesi, Salı, ctsi, Pazar, resmi tatiller falan önemini yitirecek ya nasıl bir duygu diye düşünüyorum. Ama sabah buraya geldim direkt stres hormonum salgılanmaya başladı. Cidden sakin ve stressiz bir hayat çok fark ettiriyor.
Ocean Plus 1200mg alsaydın keşke. Epa ve dha değerleri önemli olan alman gereken sayıda. Kutuya bak bakalım kaç yazıyor? IFOS (Uluslararası Balık Yağı Standartları) tarafından da onaylı olmalı.Doğal Trigliserit formunda olmalı etil ester değil. ETİL ESTER insan vücudunda bulunmayan ve vücudun doğal yapısına aykırı bir maddedir.Kızlar bu arada ben balıkyağı kullanmaya başladım. Marincap 500mg aldım. Prospektüsünde günde 2-3 tane alınabilir yazıyor ama şimdilik akşamları 1 tane alıyorum. İştah,kilo alma durumu olmazsa kışa 2ye çıkarabilirim.
Siz kaç tane içiyordunuz günde?
Yarın 11 de çok korkuyorum eger kötü bişey çıkarsa çocuğum olmayacak diyeInşallah kötü birşey değildir ne zaman yapılacak biyopsi
Düzensiz bir parça var bana göre bu haşimato parçası dedi ama tüp bebek yaptıracağım için doktor tekrar ultrason istedi özele gittim oda aynı şeyi söyledi ama nodül de olabilir emin olmalıyız 1cm geçmiş dedi boğazım baya kanlıydı oda haşimatodan kaynaklanıyormuş ağzımda kan tadı yok sadece psikolojik mi nedir boğazımda gerginlik oluyor bazen birde dokunduğumda bişey var gibi önceden ultrason çektirdiğim de çıkmamıştı şimdi çıkması beni çok tedirgin etti yarın biyopsi yapılacakLenf nodu falan yok. Bu konuda bile şanslısın. 1cm yi geçen herkese ama herkese biyopsi yapılır. Kanama olması konusunda bir şey diyemiyorum nasıl oluyormuş sormadın mı? Sen ağzında kan tadı hissediyor musun peki?
Heterojen bir görünüm olması korkutmasın seni tiroid sorunu olanların genelde olabiliyor, haşimato vs de olabilirsin ki daha önce antikor geçmişin varmış. Ben kötü bir şey olduğunu sanmıyorum gerçekten. İçini ferah tut. Doktor yorum yapmadı mı peki iyi kötü olması konusunda?
Cidden farkediyor bahsettiğinle canım. Omega 3 Salmon balık yağı , Epa &18 ,Dha %12 yazıyor. Eşimin doktoruna sormuştum bunu tavsiye etti sağlık bakanlığı onaylı dedi bende hiç bakmadım açıkçası ,elimdeki kutuyu günde 3 olarak alıp bitireyim,Ocean Plus 1200 alayım bir dahakine o zaman. 60 kapsul var kısa zamanda biter.Ocean Plus 1200mg alsaydın keşke. Epa ve dha değerleri önemli olan alman gereken sayıda. Kutuya bak bakalım kaç yazıyor? IFOS (Uluslararası Balık Yağı Standartları) tarafından da onaylı olmalı.Doğal Trigliserit formunda olmalı etil ester değil. ETİL ESTER insan vücudunda bulunmayan ve vücudun doğal yapısına aykırı bir maddedir.
Ocean Plus 1200mg
Her kapsülde; 1200 mg Balık yağı
EPA : 384 mg
DHA : 252 mg
Toplam Omega3 : 780 mg
Trigliserit formdadır.
*IFOS onaylı.
Ben bir şişe Ocean Plus kullandım. Karataycılar sanırım günde 2-4 tane alıyorlar ama ben günde 1 tane akşam yemekleriyle bir kaşık zeytin yağı içinde yuttum. Sonrasında tam bitti alacağım derken kızım hasta olmuştu B12 si yüksek çıkınca doktor takviyeleri kestirmişti. Ben de onun Ocean markalı şuruplarını içiyorum şimdi. Bittikten sonra almayı düşünmüyorum açıkçası. Bu da bir Pazar ve elbette güzel göstermek için pazarlama teknikleri olacak ama kapsülün içindekini de bilmiyoruz. Bu takviyeler konusunda kafam karışık biraz. Şu sıra çinkoya devam ediyorum az kaldı. Bir süre bir şey kullanmayacağım belki kalan demir haplarımı alırım.Kızlar bu arada ben balıkyağı kullanmaya başladım. Marincap 500mg aldım. Prospektüsünde günde 2-3 tane alınabilir yazıyor ama şimdilik akşamları 1 tane alıyorum. İştah,kilo alma durumu olmazsa kışa 2ye çıkarabilirim.
Siz kaç tane içiyordunuz günde?
Haşimatodan kaynaklanabilir ama haşimato parçası 1 cm yi geçmez sanki. Yani yalancı nodül görünümünde olabilir dokunun heterojen olmasından dolayı ki son kontrolde bende de yalancı nodül çıktı. Bir de tecrübesiz bir doktor olursa onu nodül gibi görebiliyormuş. Ama 1cm yi geçer mi, bir de kanlı olması değişik bir durum.. Nodül olması seni ürkütmesin bir çok insanda farkında olur ya da olmaz nodül vardır. Bazıları bizim gibi şans eseri ya da bebek isteme döneminde öğrenir falan. Nodül kötü değilse zaten sorun yok. Kendi kendine küçülebilir de hep aynı da kalabilir, büyüme de yapabilir sıkma canını hemen. İş yerinden bir arkadaşımın 3cm olmuş nodülü hiçbir şey farketmedi. Bir gün başka bir hastalık için doktora gitti de adam senin yutkunman bir garip diye bakmış da 3cm lik nodülü görmüş. Ol bakalım biyopsini. Ben dahil bir çok kişinin düzensiz sınırlı oluyor. Ben ilk öğrendiğim zaman doktor %25 kanser riski var hipoekoik nodüllerin demişti. Çok şükür büyüme yapmadı. Bize de bilgi var. Allah yardımcın olsun.Düzensiz bir parça var bana göre bu haşimato parçası dedi ama tüp bebek yaptıracağım için doktor tekrar ultrason istedi özele gittim oda aynı şeyi söyledi ama nodül de olabilir emin olmalıyız 1cm geçmiş dedi boğazım baya kanlıydı oda haşimatodan kaynaklanıyormuş ağzımda kan tadı yok sadece psikolojik mi nedir boğazımda gerginlik oluyor bazen birde dokunduğumda bişey var gibi önceden ultrason çektirdiğim de çıkmamıştı şimdi çıkması beni çok tedirgin etti yarın biyopsi yapılacak
Canım TSH 50 den son bu muhteşem bir değer bence.Serbest t3 (ft3) 3.73
Serbest T4 ( ft4 ) 1.18 ^
Tsh 1.76
Şuanda sonucum bu . .
Exturtry 150 içiyorum. .
Aşırı kilo alıyorum. .
Kızlar sonucum nasıl sizde T4 normali (0.61 -1.12)
Benimki 1.18 çıkmış . .
Doktoruma yarın gideceğim. .
İşin kötüsü endokrin bölümü yok burda. .
130km uzakta gitmem gerek . .
Bir genel cerrahi uzmanına gideceğim yarın. .
Bende 1.5ay falan karatay a harfiyen uydum 60 dım 58 indim eşim napıyosun ya eridin dediAramızda 10 cm lik bir fark var: )
Benim senden kısa olmam gibi. 10 cm uzun olsaydım herhalde basketçi bulmak zorunda kalırdım kendime evlenmek için: )
Baya iyiymiş senin durum. Benim kiloya çok müsait bir yapım var. Sabah tartıda 55 üstü gördüm. Ödem mi yoksa kilo mu bilemiyorum. Kontrollü yedim ama 1 haftada da 1-1,5 kilo alacak kadar değil. Ama koyversem fazlasıyla alabilecek bir yapım var. Yani her zaman dikkat etmem lazım gibi..
Güzel haberlerini bekliyoruzYarın 11 de çok korkuyorum eger kötü bişey çıkarsa çocuğum olmayacak diye
O dönem sağlığında bir iyileşme hissetmedin mi peki? Var olan şikayetlerde azalma gibi?Bende 1.5ay falan karatay a harfiyen uydum 60 dım 58 indim eşim napıyosun ya eridin dedi
Ya sanki metabolizmam zayıflamış gibi hissettim psikolojik sanırım eşim hasta Olcan falan deyince birde ben zaten tatlı ve ekmek yemiyor um zaten pilav da öyle yarı karatay sanırım birde doktorum bana ölçüm yaptırmadan takviye alma demişti kilonu koru çok alıp vermemeye çalış demiştiO dönem sağlığında bir iyileşme hissetmedin mi peki? Var olan şikayetlerde azalma gibi?