Öncelikle Merhaba,
Tiroid kanserlerinin tipleri farklı olduğu gibi süreçleri de farklı yürüyor. Ancak en çok görülen cinsi Papiler Karsinom denilen tip kanser olmakla beraber tedavisi diğer tiplere göre daha kolay ve sıkıntısız olabiliyor. Ama dediğim gibi tipi önemli.
Ben 9 Ocak 2017'de yapılan biyopsi sonrasında Papiller Karsinom cinsi tiroid kanseri olduğumu anladım. Ardından 20 Ocan 2017'de tüm tiroid bezim,lenf bezlerim ve beraberinde bölgede bulunan 30 a yakın nodül çıkarıldı.
Benim patoloji raporumda sadece tiroid bezi üzerinde bulunan nodülde kanserli hücrelere rastlandığı, diğer nodullerin temiz olduğu ortaya çıktı. Cerrahım ve nükleer tıp uzmanları ameliyatın yeterli olduğunu, atom tedavisine gerek kalmadığını belirtmesine rağmen endokrin doktorum çok ince eleyip sık dokuyan biri olduğu için nükleer tıp uzmanlarından daha detaylı bir tarama istedi.
6 Şubat'ta özel bir diyete başladım ( tiroid ilacımı almıyorum,iyot içeren besinler yemiyorum, süt ürünleri yok vs). 20 Ocak'ta bazı kan testleri yapılacak. 21 Ocak'ta uptake denilen bir test yapılacak. Bu testte iyot içeren radyoaktif bir madde vücudunuza enjekte ediliyor ve olası kalan kanser hücreleri tespit edilebiliyor. Test sonucundan sonra 22 Ocak'ta kurula çıkacağım ve durumum belli olacak. Yüksek ihtimalle atoma gerek kalmayacağı, gerekirse de 1 doz ve en düşük dozda atom tedavisi göreceğim söylendi. Benim sürecim bu şekilde,umarım yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa özel mesaj atarsanız elimden geldiğince yardımcı olurum.
Ama burada ki en önemli şey, asla moralinizi bozmayın. Evet adı "kanser" olunca insanın umutsuzluğa bazen de mutsuzluğa düşmesi mümkün oluyor. Ama çok şükür ki tedavisi olan bir süreç. Geçmiş olsun,geçecek :)