• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri tiroid kanseri.:(

Yok ne kusuru.. ben 26 yaşındayım. Boynumun sağında bi şişlik fark ettim brn. Doktora gittim sağ tarafımda 1.6 cm lik nodül olduğunu söylediler. Aylardan Mayıs ti. Ben ankara da ameliyat oldum. Prof doktor ali şefik hoşal.. kendisi özel çalışıyor. Mükemmel bi insan gerçekten. Ameliyat sonrası hiç bir bozukluk yasamadim. Ses kisilmasi vs. Gbi. Eylül 21 de sağ tarafım. . Kasım 9 da sol tarafım alındı. Zorlu bi surecti ama geçti. Hayatta hrsey geçici. . Asla morelini düşürme canim
Çok g3cmis olsun tekrar canım ben de 26 yaşındayım aynı şekilde ben de şişkinlik hissettikten sonra gittim. Ameliyat ücreti ne kadardi peki

Öncelikle Merhaba,

Tiroid kanserlerinin tipleri farklı olduğu gibi süreçleri de farklı yürüyor. Ancak en çok görülen cinsi Papiler Karsinom denilen tip kanser olmakla beraber tedavisi diğer tiplere göre daha kolay ve sıkıntısız olabiliyor. Ama dediğim gibi tipi önemli.

Ben 9 Ocak 2017'de yapılan biyopsi sonrasında Papiller Karsinom cinsi tiroid kanseri olduğumu anladım. Ardından 20 Ocan 2017'de tüm tiroid bezim,lenf bezlerim ve beraberinde bölgede bulunan 30 a yakın nodül çıkarıldı.
Benim patoloji raporumda sadece tiroid bezi üzerinde bulunan nodülde kanserli hücrelere rastlandığı, diğer nodullerin temiz olduğu ortaya çıktı. Cerrahım ve nükleer tıp uzmanları ameliyatın yeterli olduğunu, atom tedavisine gerek kalmadığını belirtmesine rağmen endokrin doktorum çok ince eleyip sık dokuyan biri olduğu için nükleer tıp uzmanlarından daha detaylı bir tarama istedi.
6 Şubat'ta özel bir diyete başladım ( tiroid ilacımı almıyorum,iyot içeren besinler yemiyorum, süt ürünleri yok vs). 20 Ocak'ta bazı kan testleri yapılacak. 21 Ocak'ta uptake denilen bir test yapılacak. Bu testte iyot içeren radyoaktif bir madde vücudunuza enjekte ediliyor ve olası kalan kanser hücreleri tespit edilebiliyor. Test sonucundan sonra 22 Ocak'ta kurula çıkacağım ve durumum belli olacak. Yüksek ihtimalle atoma gerek kalmayacağı, gerekirse de 1 doz ve en düşük dozda atom tedavisi göreceğim söylendi. Benim sürecim bu şekilde,umarım yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa özel mesaj atarsanız elimden geldiğince yardımcı olurum.

Ama burada ki en önemli şey, asla moralinizi bozmayın. Evet adı "kanser" olunca insanın umutsuzluğa bazen de mutsuzluğa düşmesi mümkün oluyor. Ama çok şükür ki tedavisi olan bir süreç. Geçmiş olsun,geçecek :)

Merhaba bende 21 ocakta ameliyat oldum sonuç papiller ca. .başta çok üzüldüm çevrem vs . Sonra dr um rahatlattı bende çeşitli taramalardan geçeceğim. Bana atom gerekliymiş ama izmir ege ünv. de dr çok sıra var dedi . İzmir'de olup özelden atom alan var mı acaba. Çünkü bu işi merdiven altı yapında oluyor muş

Merhaba bende 21 ocakta ameliyat oldum sonuç papiller ca. .başta çok üzüldüm çevrem vs . Sonra dr um rahatlattı bende çeşitli taramalardan geçeceğim. Bana atom gerekliymiş ama izmir ege ünv. de dr çok sıra var dedi . İzmir'de olup özelden atom alan var mı acaba. Çünkü bu işi merdiven altı yapında oluyor muş
Sevgili Zamansız,

Nacizane tavsiyem atom tedavisini devlet hastanesinde alman, çünkü kimseyi zan altında bırakmamak lazım ama aldığım duyumlar bazen çok daha dusun dojazlar ve daha kısa hastane kalıs surelerı yeterlı olacakken ozel hastanelerın maddi kaygıyla bu süreci uzatabileceği. Benim tetkiklerimden sonra illa atom derlerse Cerrahpaşa'da olacağım. Tüm hastalık ve ameliyat sürecimi özel hastanelerde yürütmüş biri olarak bile bu karara vardım. Sonuçta tabi ki sana yararı dokunacak bir tedavi ama doz ayarlaması çok önemli sonrası yaşayacağın yorgunluk ve diğer yan etkiler için.

İstanbul'a gelme şansın olursa Cerrahpaşa nükleer tıp bölümünü ziyaret etmeni öneririm. Çok detaylı ve çok açıklayıcılar. Bu işi en uzun zamandan beri yapan hastanelerden biri olduğu için doz ayarlama konusunda da başarılılar.

Şimdiden geçmiş olsun :)

Cok gecmis olsun..Bende gecen yil bu ay ogrendim 2.7 cm nodul vardi.En onemlisi psikolojinin iyi olmasi ben aniden ogrendigm icin cok çöktüm..Ameliyatimi Mete Duren yapti ozel hastanede oldum.Sonrasinda atomu cerrahpasada almak istedim..Yuksek doz aldim..en son 3,ay once ikinci taramam oldu tamammen iyilestigimi soyledi doktor artik senin disaridaki saglikli insanlardan farkn yok dediginde oyle garip hissettimki kendimi buarada ameliyattan sonra 9 kilo aldim 1 yilda suan diyet yapiyorum onlari da verirsem insallah daha da mutlu olucam☺ iyot diyeti esnasinda beslenme seklin ve ilacsiz kalman metobolizmayi durduruyor.Umarim sende kolayca atlatirsinnn

Cok gecmis olsun..Bende gecen yil bu ay ogrendim 2.7 cm nodul vardi.En onemlisi psikolojinin iyi olmasi ben aniden ogrendigm icin cok çöktüm..Ameliyatimi Mete Duren yapti ozel hastanede oldum.Sonrasinda atomu cerrahpasada almak istedim..Yuksek doz aldim..en son 3,ay once ikinci taramam oldu tamammen iyilestigimi soyledi doktor artik senin disaridaki saglikli insanlardan farkn yok dediginde oyle garip hissettimki kendimi buarada ameliyattan sonra 9 kilo aldim 1 yilda suan diyet yapiyorum onlari da verirsem insallah daha da mutlu olucam☺ iyot diyeti esnasinda beslenme seklin ve ilacsiz kalman metobolizmayi durduruyor.Umarim sende kolayca atlatirsinnn
ahh ah Eylul24eylul. Atom alıp almayacağımı belırlemek için test yapacaklarmıs. İlacımı almadığım ve onların dediği beslenme programını uyguladığım için kendimi öyle kötü hissediyorum ki. Bir fikrin var mı bu süreçte iyi gelebilecek ?

Cok yemek yememek gerek zaten yediklerin okadar kisitliki ama makarna patates falannhaslayip yiyordum basit diye ondan kilo aldim.ne testi yapacaklar acabaa nodulunuzun boyutu nekadaridi

ahh ah Eylul24eylul. Atom alıp almayacağımı belırlemek için test yapacaklarmıs. İlacımı almadığım ve onların dediği beslenme programını uyguladığım için kendimi öyle kötü hissediyorum ki. Bir fikrin var mı bu süreçte iyi gelebilecek ?
Çok gecmis olsun bende nodül ve turoidlerimi aldirdim. Atom alma sürecinde diyette çok yorgun halsiz ve sürekli aç hissettim. Benim tavsiyem gün içinde uyumak. Ve taze skma meyve suyu için. Ceviz yiyin ama işlenmemiş. Zor bi süreç ama sürekli şunu düşünün ki bu da geçecek. Allahım sifamizi versin.

Cok yemek yememek gerek zaten yediklerin okadar kisitliki ama makarna patates falannhaslayip yiyordum basit diye ondan kilo aldim.ne testi yapacaklar acabaa nodulunuzun boyutu nekadaridi
Sevgili eylül,

nodulüm 1.7 cmdi ama alınınca kanserli hücrenin boyutunun daha da kucuk olduğu ortaya çıktı. Klasik hormon kan testi yanısıra uptake denilen başka kanserli hücre var mı diye bakmak için yapılan bir test yapacaklar. Umuyorum ki nükleer tıp uzmanının da dediği gibi atoma gerek kalmaz:)

Sevgili Zamansız,

Nacizane tavsiyem atom tedavisini devlet hastanesinde alman, çünkü kimseyi zan altında bırakmamak lazım ama aldığım duyumlar bazen çok daha dusun dojazlar ve daha kısa hastane kalıs surelerı yeterlı olacakken ozel hastanelerın maddi kaygıyla bu süreci uzatabileceği. Benim tetkiklerimden sonra illa atom derlerse Cerrahpaşa'da olacağım. Tüm hastalık ve ameliyat sürecimi özel hastanelerde yürütmüş biri olarak bile bu karara vardım. Sonuçta tabi ki sana yararı dokunacak bir tedavi ama doz ayarlaması çok önemli sonrası yaşayacağın yorgunluk ve diğer yan etkiler için.

İstanbul'a gelme şansın olursa Cerrahpaşa nükleer tıp bölümünü ziyaret etmeni öneririm. Çok detaylı ve çok açıklayıcılar. Bu işi en uzun zamandan beri yapan hastanelerden biri olduğu için doz ayarlama konusunda da başarılılar.

Sevgili Zamansız,

cevabınız için çok teşekkür ederim. Aynen bende hep özelde muayene ameliyat oldum vs ama hastalığımı öğrenince ege ünv. gittim hemen .sağolsun çok iyi bir hoca ama işte sıra çokmuş. Hele bir kontrollerim bitsin acil bir durum yoksa beklerim.zaten dozu vs kurulca karar veriyoruz dedi. Yalnız hocaya gidiyorum hamdolsun karşılıyorum parasını işte ultrasonu bile prof.baksın istiyor öyle böyle hallediyorum.ya para veremeyen ne yapacak aylarca bekleyecek zaten zor
Sevgili Zamansız,

cevap için teşekkürler. Aynen bende hep özelde hallettim ama öğrenince ege de bir prof gittim. Tedavimi planladı ama bekleyen çokmuş bende özellere güvenmiyorum . Bakalım acil bir durum yoksa beklerim.varsa elbet birşeyler olur. Atomdan sonra da tuz seçimine filan dikkat edilecek mi veya diyet yapılıyor mu?lenflere sıçramasından korkuyorum bir de offf sorular korkular. Allah herkese şifa versin

Lenf korkusu bendede var ama korkuylada yasanmaz en iyisi unutmak herkes kanser riskini tasiyor sonuca artik grip gibi bisi oldu iyot taramasindan sonra tuza dikkat etmene gerek yok tarama.icin dikkat ediyorsun okadar

Lenf korkusu bendede var ama korkuylada yasanmaz en iyisi unutmak herkes kanser riskini tasiyor sonuca artik grip gibi bisi oldu iyot taramasindan sonra tuza dikkat etmene gerek yok tarama.icin dikkat ediyorsun okadar
Teşekkürler değiştirdiğim yorum da gitmiş iki yorum olmuş artık nasıl becerdiysem galiba yaşayıp görmekten başka çare yok. Ben nodullerim olduğunu bile bilmiyordum. Çok ani gelişti her şey. Yanlış birşeyler yapmak istemiyorum dr güvenmekten başka çare yok .hala uykularım bölünüyor

cevabınız için çok teşekkür ederim. Aynen bende hep özelde muayene ameliyat oldum vs ama hastalığımı öğrenince ege ünv. gittim hemen .sağolsun çok iyi bir hoca ama işte sıra çokmuş. Hele bir kontrollerim bitsin acil bir durum yoksa beklerim.zaten dozu vs kurulca karar veriyoruz dedi. Yalnız hocaya gidiyorum hamdolsun karşılıyorum parasını işte ultrasonu bile prof.baksın istiyor öyle böyle hallediyorum.ya para veremeyen ne yapacak aylarca bekleyecek zaten zor

cevap için teşekkürler. Aynen bende hep özelde hallettim ama öğrenince ege de bir prof gittim. Tedavimi planladı ama bekleyen çokmuş bende özellere güvenmiyorum . Bakalım acil bir durum yoksa beklerim.varsa elbet birşeyler olur. Atomdan sonra da tuz seçimine filan dikkat edilecek mi veya diyet yapılıyor mu?lenflere sıçramasından korkuyorum bir de offf sorular korkular. Allah herkese şifa versin

Bana verilen diyette özel bir tuz kullanımı mecburi, deniz ürünleri yok, süt ürünleri azaltılacak ve iyot içeren hiç bir ilaç, ürün yenmeyecek yazıyor. Tabii tiroid hapımı da kullanamıyorum benim açımdan en zor kısmı bu biraz depresif bir hale sokabiliyor insanı ancak neden kaynaklandığını bildiğiniz için savayaşamayacağınız bir durum olmuyor. Lenflere sıçramış olup olmaması ameliyatta belli oluyor genelde, bazen lenflerinizde bir nodul gorurlerse (ki bende öyle oldu ) lenfleri de çıkarıyorlar ancak patoloji raporundan sonra lenfte görülen nodulun kanserlı olup olmadığı anlaşılıyor (bende ki noduller temiz çıkmıştı ama riske atmamak için her şeyi aldılar ) Ancak korkmayın pek bir şey farketmiyor aslında kolay bir ameliyat. Atom tedavisi esnası ve sonrasında da başka özel beslenme durumları ve önlemler oluyor ama size tavsiyem kendinizi strese sokmadan adım adım ilerleyin ve önünüzdeki ilk adım için araştırma yapıp uygulamaya geçin zira endişelenmelerin sonu gelmiyor yoksa :) Çok şükür ki tedavisi olan bir rahatsızlık ve atom tedavisi kemoterapi ya da benzerleri kadar yıpratıcı değiller. Belki sadece 1 doz ve düşük doz alırsınız boşuna kendinizi yıpratmayın. Köprüye gelince geçin yani :) Sevgiler ve kolaylıklar diliyorum. :)

Teşekkürler değiştirdiğim yorum da gitmiş iki yorum olmuş artık nasıl becerdiysem galiba yaşayıp görmekten başka çare yok. Ben nodullerim olduğunu bile bilmiyordum. Çok ani gelişti her şey. Yanlış birşeyler yapmak istemiyorum dr güvenmekten başka çare yok .hala uykularım bölünüyor
Şu an eğer tiroid hapınızı vermiyolarsa bu endişe artışı onun bir yan etkisi olabilir. Kendimden biliyorum :) Cerrahınıza danışın daha rahat davranmanızı ve en azından uyuyabilmenizi sağlayacak bir şeyler verebilir size. Ben öyle yaptım her gece kabus görüyordum artık. 3 gündür pamuk gibiyim :)

Şu an eğer tiroid hapınızı vermiyolarsa bu endişe artışı onun bir yan etkisi olabilir. Kendimden biliyorum :) Cerrahınıza danışın daha rahat davranmanızı ve en azından uyuyabilmenizi sağlayacak bir şeyler verebilir size. Ben öyle yaptım her gece kabus görüyordum artık. 3 gündür pamuk gibiyim :)
Evet tetkikler için ilaç almiyorum. Değişik ruh hallerim oluyor bir karamsar bir umursamaz vs. 35 yaşındayım hiç bu kadar dengesiz olmamıştım. Kendim olmayı unuttum resmen.Ayın 21 inde herşey belli olacak Allah en hayırlısını nasip etsin. Hepimize şifa versin

Evet tetkikler için ilaç almiyorum. Değişik ruh hallerim oluyor bir karamsar bir umursamaz vs. 35 yaşındayım hiç bu kadar dengesiz olmamıştım. Kendim olmayı unuttum resmen.Ayın 21 inde herşey belli olacak Allah en hayırlısını nasip etsin. Hepimize şifa versin
Sevgili Adelll,
İlaç ismi vermek ve önermek hem yasak hem de etik olmadığı için yazamıyorum ama bu donemı rahat atlatabılmem iççin cerrahım bana bir şeyler onermıstı eger ihtiyacın varsa mutlaka doktorunla konuş ;)

Back