• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri tiroid kanseri.:(

Canim ben de hic bir sknti yoktu hatta farketmedim kan tahlilimdr TSH hormonum yuksek cikti doktorum ultrasonla bakti nodüllerinden biyopsi yapsi sonuç malignite şüpheli cikti ameliyat önerdi doktor.ameliyat yapan cerrah iyiydi ki ameliyattan önce ultrasonla lenf bezlerimede bakti şüpheli görünen lenf Bezim olduğu için ameliyat sirasinda onlari da aldi.iki kez ameliyat olmadim canim ben tek sefer de hallettim.senin iki kere ameliyat olman kotu olmuş.allah yardimcimiz olsun.yasin kaç buarada??

selam kızlar ben de aranıza yeni katıldım.geçen hafta ameliyat oldum tiroidlerim ve lenflerim alındı sonuç papiller ca çıktı malesef:KK43:atom alacağım çok korkuyorum nasıl bir süreç bu ?bir de atomdan sonra doktor bir yıl çoçuk yapmayacaksın dedi çok üzüldüm ben bebek istiyordum:KK43: atom alıp da hamile kalan var mı çevrenizde ?ben çok korkuyorum bebeğim olmazsa diye:KK43:

Canım öncelikle çok çok geçmiş olsun 2014 ocak ayında bende ameliyat oldum papiller troid ca teşhisiyle mart 2014 de atom aldım ve şu an hamileyim tam 2 yıl sonra doktorum sıkıntı yok hamile kalmanda dedi ve şükürler olsun...her ay troid hormonlarına bakılıyor tsh sürekli yükseliyor ilaç dozumda doğru orantıda...biraz daha sıkıntılı geçiyor hamileliğim ama başım gözüm üstüne ne sıkıntılardan sonra kavuşacağım Allah'ın izniyle yavruma ben...sakın moralini bozma...bebeğin olacak inşallah...şu an önemli olan o kötü hücrelerden bir an önce kurtulmak...

İnşallah saglikla kucagina alirsin canim.ben de en kisa zamanda atlatirim inşallah.yanlis anlamazsan birşey soracagim canim neden bebek için 2 yıl bekledin??bi kereden fazla mi atom aldin yoksa hemen bebegin olmadi mi???

İnşallah saglikla kucagina alirsin canim.ben de en kisa zamanda atlatirim inşallah.yanlis anlamazsan birşey soracagim canim neden bebek için 2 yıl bekledin??bi kereden fazla mi atom aldin yoksa hemen bebegin olmadi mi???

Canım ameliyat olduğumda henüz nişanlıydım daha sonra sintigrafiler (vücudun herhangi bir yerinde kanser hücresi olup olmadığına bakılan görüntüler) çekilirken ufak dozda da olsa atom aldım...bir de tam anlamıyla tsh ın düzene girmesi gerekiyor hamile kalmak için...bir de doktorum atomdan sonra 2 yıl beklememiz gerekiyor dedi ocak ayında Bebek düşürdüm ben 2 sene beklemedim o yüzden oldu diye kahrettim kendimi günlerce...ama benim atomum 150 idi yüksek dozda almıştım en doğru kararı doktorun verecektir Rabb'im şifanı versin...hiç korkma ama sadece inan...

Canım ameliyat olduğumda henüz nişanlıydım daha sonra sintigrafiler (vücudun herhangi bir yerinde kanser hücresi olup olmadığına bakılan görüntüler) çekilirken ufak dozda da olsa atom aldım...bir de tam anlamıyla tsh ın düzene girmesi gerekiyor hamile kalmak için...bir de doktorum atomdan sonra 2 yıl beklememiz gerekiyor dedi ocak ayında Bebek düşürdüm ben 2 sene beklemedim o yüzden oldu diye kahrettim kendimi günlerce...ama benim atomum 150 idi yüksek dozda almıştım en doğru kararı doktorun verecektir Rabb'im şifanı versin...hiç korkma ama sadece inan...

Merhaba herkese Allah acil şifalar versin oncelikle..Ben 10aylik evliyim.Evliligimin 3.ayinda tesadufen yapilan tetkiklerde 3.5 cm nodul tespit edildi.Biyopsi dediler ben sok halindeydim tabik..Sonuc geldi kanser dediler.Ben hastaligini adini hazmedememisken kendimi ameliyathanede buldum.Pataloji sonucu geldi dr lenfler temiz cikti dedigunde dunyalar benim oldu.NUkleer tip doktoruna yonlenidirildim.150 ml cerrahpasada atom aldim tam 5 ay once ve hemen levotiron ilaca basladim.Tarama sonucumda temiz cikti.Doktor 3 ay sonra degerlerime bakmak icin cagirdi anti tg atomdan once degeri 120 idi,3sonraki sonuc 80cikti.Doktor anti tg 60 altina dusmeden bitti demiyiruz 3 ay sonra yine gel takibe dedi.Simdi merak ettigim su atomdan nekadar sure sonra anti tg normalin altina iniyor yani sizlerde nasil gelisti?? Normale inmesse tekrar mi atom alacagim eger tekrar atom gerektiriyirsa bu durum nekadar takipten sonra karar veriliyor?? Cok sordum biliyorum.Ama gercekten okadar karisigim mutsuzum kiii belirsizlik cok kotu biliyorum beni anladiginizi...

İkinci ameliyattan bence kaçmayın bir an önce olsun.. bütün doku temizlensin.. Çünkü lenf bezlerine sıçrama ihtimali oluyor ilerleyen süreçte.. Sizinki çok küçük bir yapıymış yine de tedbiri elden bırakmayın.. Benim ilk öğrendiğimde dünyam başıma yıkılmıştı hiç bir şey bilmiyordum hastalıkla ilgili adı kanser olunca ölüyorum diye düşünmüştüm :) sonra araştırdıkça süreci yaşadıkça uzman oldum.. Dediğim gibi en zorlu süreç bana göre ameliyat.. Ameliyatı atlattı mı olay bitiyor bence :) Moral vermek için söylemiyorum ama gerçekten hiç üzülmeyin grip gibi bir şey bu hastalık.. İnanın hiç korkulacak bir durum değil.. Sorularınız olursa seve seve cevaplarım

Merhaba herkese Allah acil şifalar versin oncelikle..Ben 10aylik evliyim.Evliligimin 3.ayinda tesadufen yapilan tetkiklerde 3.5 cm nodul tespit edildi.Biyopsi dediler ben sok halindeydim tabik..Sonuc geldi kanser dediler.Ben hastaligini adini hazmedememisken kendimi ameliyathanede buldum.Pataloji sonucu geldi dr lenfler temiz cikti dedigunde dunyalar benim oldu.NUkleer tip doktoruna yonlenidirildim.150 ml cerrahpasada atom aldim tam 5 ay once ve hemen levotiron ilaca basladim.Tarama sonucumda temiz cikti.Doktor 3 ay sonra degerlerime bakmak icin cagirdi anti tg atomdan once degeri 120 idi,3sonraki sonuc 80cikti.Doktor anti tg 60 altina dusmeden bitti demiyiruz 3 ay sonra yine gel takibe dedi.Simdi merak ettigim su atomdan nekadar sure sonra anti tg normalin altina iniyor yani sizlerde nasil gelisti?? Normale inmesse tekrar mi atom alacagim eger tekrar atom gerektiriyirsa bu durum nekadar takipten sonra karar veriliyor?? Cok sordum biliyorum.Ama gercekten okadar karisigim mutsuzum kiii belirsizlik cok kotu biliyorum beni anladiginizi...
Öncelikle çok geçmiş olsun.. Ben atom alalı 4,5 yıl oldu. Eski rapor sonuçlarıma baktım (atomdan önce hiç ölçülmedi antitg) atomdan 3 ay sanra yaklaşık 24 çıkmış.. 6 ay sonra 10'a düşmüş.. Şimdi de hep 10 civarı seyrediyor.. Burada önemli olan sizin tsh seviyeniz kaç? Öncelikle onun baskılanması lazım.. Onun baskılanması özellikle ilk 2 yıl çok önemli..

Öncelikle çok geçmiş olsun.. Ben atom alalı 4,5 yıl oldu. Eski rapor sonuçlarıma baktım (atomdan önce hiç ölçülmedi antitg) atomdan 3 ay sanra yaklaşık 24 çıkmış.. 6 ay sonra 10'a düşmüş.. Şimdi de hep 10 civarı seyrediyor.. Burada önemli olan sizin tsh seviyeniz kaç? Öncelikle onun baskılanması lazım.. Onun baskılanması özellikle ilk 2 yıl çok önemli..

Tsh dusuktu yani seviyesi gayet iyi dedi ama anti tg neden bukadar yuksek bilmiyorum en onemli deger o dedi doktor

Canım Annem yazın bir ameliyat geçirdi patolojiden çıkan sonuca göre Tiroid bezleri Alındı cok şükür ki dağılmamıştı. Şuan bir ilaç kullanıyor onun dışında düzenli kontrolleri var kanser Türleri içersinde en iyi sonuç verendir Tiroid içini ferah tut, cok gecmiş olsun

Tsh dusuktu yani seviyesi gayet iyi dedi ama anti tg neden bukadar yuksek bilmiyorum en onemli deger o dedi doktor
Tek tarafli mi alindi tiroid beziniz? Yoksa hepsi temizlendi mi onu biliyor musunuz? Anti tg hormonu gittikce dusuyor onu cok dert etmeyin.. tsh seviyenize bakip soyler misiniz dr un iyi dedigi deger kacmis?

Ben Mete Duren e ameliyat ildum mutlaka duymussunuzdur gercekten bana moral anlamainda cok yardimci oldu disciye bike gidemezken ameeliyata okadar rahat girdimki..Ama ben saglik konukarinda artik asiri hassaslastim ve herseyi sorgulamaya basladim..Trois bezimin tamami alindi.Birde doktorlar enaz 7 8 yildir varmis bu yeni gozukmuyor dediler..Sizin kac cm di nodulunuz ve erken mi farkettiniz belki degerleriniz o nedenle gayet dusuuk ilk atomdan sonra..Doktor tabiki her bunyenin cevam verme hizi ayni degil diyor ama uzulmemem icin mi diyor onuda sorguluyorum.Cok tesekkur ederim cevabiniz icn buarada sehirdisindaym evraklar yanimda degil o nedenle tsh paylasamadim henuz en kisa zamanda paylasirim..

Ben Mete Duren e ameliyat ildum mutlaka duymussunuzdur gercekten bana moral anlamainda cok yardimci oldu disciye bike gidemezken ameeliyata okadar rahat girdimki..Ama ben saglik konukarinda artik asiri hassaslastim ve herseyi sorgulamaya basladim..Trois bezimin tamami alindi.Birde doktorlar enaz 7 8 yildir varmis bu yeni gozukmuyor dediler..Sizin kac cm di nodulunuz ve erken mi farkettiniz belki degerleriniz o nedenle gayet dusuuk ilk atomdan sonra..Doktor tabiki her bunyenin cevam verme hizi ayni degil diyor ama uzulmemem icin mi diyor onuda sorguluyorum.Cok tesekkur ederim cevabiniz icn buarada sehirdisindaym evraklar yanimda degil o nedenle tsh paylasamadim henuz en kisa zamanda paylasirim..
Bizim ailede irsi guatr.. bende de ilk fark edildiginde lisede falandim.. hep ultrasonla takip altindaydim.. 3 cm ulasmadan ameliyat etmeyelim diyorlardi.. hic biyopsi falan yapilmadi. Eninde sonunda ameliyat olucam nasilsa diye takibe basladiktan yaklasik 7-8 yil sonra tek tarafli tiroid bezim ameliyatla alindi.. ameliyat sonrasi patoloji raporunda cikti kanser oldugu.. sonra ikinci ameliyati olmak zorunda kaldim.. diger tarafi da aldilar. Yaklasik 1,5 cm di.. ve ben de sizin gibi seneler sonra oldum.. iyot tedavisinden once anti tg 34 olculmus sonuclara baktim.. gittikce dusmus deger.. siz de hic panik olmayin zamanla dusecektir... tsh baskilamasini iyi yaptirin ama cunku o baskilanmazsa vucut tekrar uretebiliyor..

merhaba,

ıstanbula dondum ve evraklarıma baktım..TSH:0.02

T4:1.63 T3:94.8

UMARIM DEDIGINIZ GIBI EKIM ORTASINDA TEKRAR GITTIGIMDE DUSMUS OLUR .GERCEKTEN TEKRAR ATOM ALMA DUSUNCESI BILE BENI OKADAR GERIYORKI:( EN GUZEL ANLARIMDA BILE BIAN AKLIMA GELIYOR VE AGLAMA KRIZINE GIRIYORUM.GERCEKTEN COK YIPRANDIM..

merhaba,

ıstanbula dondum ve evraklarıma baktım..TSH:0.02

T4:1.63 T3:94.8

UMARIM DEDIGINIZ GIBI EKIM ORTASINDA TEKRAR GITTIGIMDE DUSMUS OLUR .GERCEKTEN TEKRAR ATOM ALMA DUSUNCESI BILE BENI OKADAR GERIYORKI:KK43: EN GUZEL ANLARIMDA BILE BIAN AKLIMA GELIYOR VE AGLAMA KRIZINE GIRIYORUM.GERCEKTEN COK YIPRANDIM..
Tsh degeriniz oldukca iyi.. bir kac yil bu seviyelerde tutulmasi gerekiyor.. anti tg de zaten zamanla dusecektir bence kafaniza takip stres yapmayin hic? Iyot tedavisi sonrasinda vucut taramasi yapildi mi? Bir de damardan iyot verip tekrar tarama yaptilar mi? Daha yolun cok basindasiniz.. emin olun hersey zamanla yoluna girecek hic uzulmeyin.. gecmis olsun

Atomdan sonra taramada iyot yanlizca troid etrafndaydi yani baska biyere sicramadi cok sukur..5ay once atom aldim zaten tekrar damardan iyot verilmedi henuz...Peki merak ettigim su aslinda tekrar ederse mi atom 2.kez veriliyor yoksa anti tg degerim uzun sure dusmessemi hala karantina surecini atamadim uzerimden okadar etkilendimki vebali gibi yaklasamamak kimseye ya kotuydu hastanede yemegi bile kapinin onune koydular..copleri.dahi 2,gun kimse almadi allah birdaha yasatmasin tek dilegim bu

Atomdan sonra taramada iyot yanlizca troid etrafndaydi yani baska biyere sicramadi cok sukur..5ay once atom aldim zaten tekrar damardan iyot verilmedi henuz...Peki merak ettigim su aslinda tekrar ederse mi atom 2.kez veriliyor yoksa anti tg degerim uzun sure dusmessemi hala karantina surecini atamadim uzerimden okadar etkilendimki vebali gibi yaklasamamak kimseye ya kotuydu hastanede yemegi bile kapinin onune koydular..copleri.dahi 2,gun kimse almadi allah birdaha yasatmasin tek dilegim bu
Baya uzun zaman oldu cok hatirlamiyorum ama sanirim 6 ay sonraydi damardan dusuk dozda iyot verip vucut taramasi yaptilar.. bi cesit sintigrafi gibi dusunun.. sizin de yapilir buyuk ihtimal. O vucut taramasinda bir sorun cikarsa ikinci kez iyot verirler buyuk ihtimal. Bu kadar karamsar olmayin. Evet cok kotu bir durum vebali gibi kaciyor herkes senden.. kapinin onune koyuyorlar yemekleri.. drlar cikis icin kontrole geldiginde paravaninarkasina geciyorsun uzaklas uzaklas diyor yanina yaklasamiyorlar yaydigin radyasyondan haklisiniz bunlar gercekten yipratici bir surec... ama iyi tarafindan dusunun en azindan kemoterapi almak zorunda kalmiyoruz cok sukur.. inanin o daha beter.. o yuzden en kotusu olsa bile (ki ben o asamaya gelecegini hic sanmiyorum) uzulmeniz gerekecek bir durum degil.. Caresiz bir dert degil neyseki.. ilk baslarda her 3 ayda kontrol oluyor sonra 6 aya cikacak.. siz tsh i baskiladikca durumunuz duzelecek inanin buna ve hic uzulmeyin..

Baya uzun zaman oldu cok hatirlamiyorum ama sanirim 6 ay sonraydi damardan dusuk dozda iyot verip vucut taramasi yaptilar.. bi cesit sintigrafi gibi dusunun.. sizin de yapilir buyuk ihtimal. O vucut taramasinda bir sorun cikarsa ikinci kez iyot verirler buyuk ihtimal. Bu kadar karamsar olmayin. Evet cok kotu bir durum vebali gibi kaciyor herkes senden.. kapinin onune koyuyorlar yemekleri.. drlar cikis icin kontrole geldiginde paravaninarkasina geciyorsun uzaklas uzaklas diyor yanina yaklasamiyorlar yaydigin radyasyondan haklisiniz bunlar gercekten yipratici bir surec... ama iyi tarafindan dusunun en azindan kemoterapi almak zorunda kalmiyoruz cok sukur.. inanin o daha beter.. o yuzden en kotusu olsa bile (ki ben o asamaya gelecegini hic sanmiyorum) uzulmeniz gerekecek bir durum degil.. Caresiz bir dert degil neyseki.. ilk baslarda her 3 ayda kontrol oluyor sonra 6 aya cikacak.. siz tsh i baskiladikca durumunuz duzelecek inanin buna ve hic uzulmeyin..
Bianda hayatim alt ust oldu evleneli 3 ay bile olmamisti bi hevesle dosedigim evimdende sogudum hersey gibi..Evet dediginiz gibi kemoterapi almiyor olmamla teselli buluyorum..Ve tabiki henuz cocuk olmamasiyla..Bi insanin basina gelecekse mutlaka en dogru zaman belki diyorum..Ama herzaman ayni rahatlik devam etmiyor tabiki neden ben diye sorguladigimda cok oluyor.Umarim artik bu durumu normalize eder bu sekilde yasamayi becerebilirim..

Bianda hayatim alt ust oldu evleneli 3 ay bile olmamisti bi hevesle dosedigim evimdende sogudum hersey gibi..Evet dediginiz gibi kemoterapi almiyor olmamla teselli buluyorum..Ve tabiki henuz cocuk olmamasiyla..Bi insanin basina gelecekse mutlaka en dogru zaman belki diyorum..Ama herzaman ayni rahatlik devam etmiyor tabiki neden ben diye sorguladigimda cok oluyor.Umarim artik bu durumu normalize eder bu sekilde yasamayi becerebilirim..
Başlarda bu his çok normal sonradan hiç aklınıza bile gelmeyecek sadece kontrolden kontrole hatırlayacaksınız nasıl bir süreçten geçtiğinizi.. Sizinki daha çok yeni.. Klasik bir tabir ama zaman gerçekten her şeyin ilacı.. Siz bence yeni olan evliliğinizin tadını çıkarın.. İmkanınız varsa gezin tozun kafanızı dağıtın.. İnanın bu günler bir daha gelmeyecek.. Siz evliliğinize odaklanın boşuna stres yapıp eşinizi de kendinizi de üzmeyin ve kontrolden de iyi haberlerle dönün inşallah :)

Back