• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri tiroid kanseri.:(

Sanirim ekimde 6 aylik ilk tarama var o nedenle duygusala bagladim
Bu vucut taramasi oncesidemi iyot diyeti vs gerekiyor ben kucuk bir doz ile tarama yapildigi icin gerek yok saniyordum ama oyle olmadigini duydum bi sarsinti daha yasadim o gunlere tekrar dondum sanki

Bisi daha merak ediyorum takibinizi ameliyat yapan endokrn prof.mu yoksa nukleer tipcimi yapiyor? ben bi o bi digeri sasirdim napcagimi

Sanirim ekimde 6 aylik ilk tarama var o nedenle duygusala bagladim
Bu vucut taramasi oncesidemi iyot diyeti vs gerekiyor ben kucuk bir doz ile tarama yapildigi icin gerek yok saniyordum ama oyle olmadigini duydum bi sarsinti daha yasadim o gunlere tekrar dondum sanki

Yazdıklarınızı okuduğumda aklıma 2.5 yıl önce yaşadıklarım geldi...bende nişanlıydım düğünüme 6 ay vardı ve akşam yemeğinde elime gelen nodülle hayatım değişti önce biyopsi ardından total troidektomi ve atom tedavisi...gelinlik bakarken bir anda tüm dünyaya küstüm...ama sonra kısa sürede toparlandım ve kendimi eşimle olan hayallerime adadık hatta sintigrafiler bile kimseye haber vermeden gizlice gittim bu süreçte hep "başkalarını" da düşündüm...eşimle gezdik tatillere gittik kamplara katıldık ne olursa olsun hep ama hep güldüm ve unutmaya çalıştım yaşadıklarımı...şükürler olsun 6.5 aylık hamileyim şu an...hala tedaviler devam ediyor tabi herkes hamileliğinin keyfini sürerken ben 2 katı daha fazla yoruluyorum hastanelerde tetkiklerle uğraşıyorum ama ben çok şey başardım..herşeyi geride bıraktım şükürler olsun...her an yanımda olan bir eşim benim mutluluğum için dünyaları feda edebilecek bir ailem ve bana sıkı sıkı tutunan minik mucizem var hayatımda..evet gerçekten çok zor ama bu bizim imtihanımız...umarım kolayca atlatırsın bu süreçleri sıkı sıkıya tutun etrafında kim varsa..hep ama hep mutlu olmaya çalışın benden naçizane bir tavsiye size kim iyi geliyorsa onlarla bir arada olun...

Yazdiklarinizi okuyunca yanliz olmadugimi anladim evet cevremde bicok insan var ama yasayan bilir tamda bu olsa gerek..benn hala o hastaligin adini bile kabullenemiyorum..hergun farkli seyleri bahane edip aglamaya basliyorm.Dengem de hayatimda alt ust oldu..Her sabah uyandigimda Allahim nolur ruya olsun dyorum..Saglikli gynlerimin kiymetini bilmedigim icin kendimi cezalandirmak istiyorum..Evliligumde kabusa dondu..Tabiki sukrediyorum sinavdi diyorum.Bol bol dua.ediyorum..Ama etkisi cok kisa suruyor.Ruh halimin degisme hizina ben bile yetisemiyorum..buarada hamile olmaniz cok sevindirici.Bi tanidigimi duymus kadar sevindim..Umarim bebeginizi kucaginiza alip,saglikla buyutmekte nasip olur..Bana oyle uzak geliyorki bunlar sanki hic gecmicek gibi..buarada sizin nodulunuz kac cm di? Lenfkere sicramadi degil mi? Ben ekimde 6,ay oldugu icin taramalara gidicem cok korkuyorum:(

Kızlar herkese merhaba beni bazılarınız tanıyor diye tahmin ediyorum ama kısaca bahsedeyim tiroid kanseri hikayemden.23 yaşımda Amerikaya staja giderken uğurlama esnasında annemle ablam boynumda şişlik olduğunu farketmiş ama gitmem diye bana bişey dememişler.1 yıl sonra hemen doktora gittik bu arada eşimle tanışmıştık Amerika'da.

İlk doktor muayenesine birlikte gittik acil ameliyat dedi doktor.Ameliyat mı oda ne olurum nevar ki dedim apar topar ameliyat oldum.Patoloji sonucu kötü gelmişti ve ben bu haberi tek başına aldım hastane bahçesinden çıkarken sesle ağladığımı hatırlıyorum bir de asistan doktorun yüzüme kansersin dediğini!

İkinci ameliyatımı Mete Düren Acıbademde yaptı.Sağolsın temizledi hepsini üzerine atom aldım..200 lük en yüksek doz.2 ay sonra şimdiki eşim ozaman erkek arkadaşımla tekrar Amerikaya gittik para biriktirdik döndük evlendik.Kontrollerim herşey normal seyrediyordu.Ancak 6 ay geçti hamile kalamadım malesef:(Tüp bebek tedavisi e başladık 5 deneme 2 yıl böylece geride kaldı..

Şimdi son kontrolümde lenflerde kitleye rastlandı takipteyim.Bitaraftan tüp bebek tedavim devam ediyor.Doktorum yumurtaların etkilenmiş te olabilir bununla ilgili net araştırma yok dedi..

Sizlere tavsiyem atom tedavisi gördükten sonra geç kalmadan evlenin ve sakın korunmayın biz çok pişmanız belki geç kaldığım için çocuğum bile olmıycak

Allah hepimizin yardımcısı olsun

Merhaba,

Cok gecmis olsun oncelikle..

Nodulunuz kac cm di? Daha onceki taramalarda lenflerde sorun yoktu ve iki yil.sonrami oldu? Ayrica lenflerdeki kitleye biyopsi yapildimi umarim olumsuz bir durum yoktur

Yazdiklarinizi okuyunca yanliz olmadugimi anladim evet cevremde bicok insan var ama yasayan bilir tamda bu olsa gerek..benn hala o hastaligin adini bile kabullenemiyorum..hergun farkli seyleri bahane edip aglamaya basliyorm.Dengem de hayatimda alt ust oldu..Her sabah uyandigimda Allahim nolur ruya olsun dyorum..Saglikli gynlerimin kiymetini bilmedigim icin kendimi cezalandirmak istiyorum..Evliligumde kabusa dondu..Tabiki sukrediyorum sinavdi diyorum.Bol bol dua.ediyorum..Ama etkisi cok kisa suruyor.Ruh halimin degisme hizina ben bile yetisemiyorum..buarada hamile olmaniz cok sevindirici.Bi tanidigimi duymus kadar sevindim..Umarim bebeginizi kucaginiza alip,saglikla buyutmekte nasip olur..Bana oyle uzak geliyorki bunlar sanki hic gecmicek gibi..buarada sizin nodulunuz kac cm di? Lenfkere sicramadi degil mi? Ben ekimde 6,ay oldugu icin taramalara gidicem cok korkuyorum:KK43:

Çok teşekkür ederim Amin inşallah sizde en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz benim nodülüm 19 mm idi...ameliyat esnasında doktorum nodülleri biyopsiye göndermiş "kötü" geldiği için de bütün troidlerim almış...lenflere sıçramış görünüyordu atomdan sonra tutulum görüldü 4 farklı yerde ama şu an ki doktorum onlar uyuyor uyandırmaya gerek yok iu an için diyor...ödüm kopuyor benim de her kontrole gittiğimde bir hafta öncesinde gerginliklerim başlıyor...bir de sana bir yazı ekliyorum onu da okursan sevinirim...

http://ahmetrasimkucukusta.com/2016/06/21/hakkimda/44107/

Bnmde sağ Tiroidim ve nodulüm alındı. Malesef pataloji sonucum papiller ca çıktı 8 Kasım da 2. Ameliyatım olacağım. Ama lenflerimle alakali bişe demedi doktor. Sizce atom dan sonra sıçraması gbi bir durum olur mu. Lenflerinizi alirlarken boynunuzda çok kesi oldumu acaba

Merhaba,

Cok gecmis olsun oncelikle..

Nodulunuz kac cm di? Daha onceki taramalarda lenflerde sorun yoktu ve iki yil.sonrami oldu? Ayrica lenflerdeki kitleye biyopsi yapildimi umarim olumsuz bir durum yoktur
Merhaba nodülüm 4 cm cicarı idi dışa büyüdüğü için kolay farkedildi.
Lenflerde ciddi bişey yok aslında herkeste olan nodlarmış ancak yüksek riskliyim ben çünki hurtle hücre idi benim nodülüm.Diğer türlere göre agresif seyreden bir kanser türü imiş oyüzden çok ciddi takip altındayım

Bnmde sağ Tiroidim ve nodulüm alındı. Malesef pataloji sonucum papiller ca çıktı 8 Kasım da 2. Ameliyatım olacağım. Ama lenflerimle alakali bişe demedi doktor. Sizce atom dan sonra sıçraması gbi bir durum olur mu. Lenflerinizi alirlarken boynunuzda çok kesi oldumu acaba
Merhaba ameliyatınızı oldunuz mu nasıl şimdi durumunuz merak ettim?

Merhaba ameliyatınızı oldunuz mu nasıl şimdi durumunuz merak ettim?
Çok sagolun.. evet oldum şükür ilk ameliyatıma göre daha kolay toparladim. Bu pazartesi atom alcam suan iyot diyeti uyguluyorum. En düşük doz olan 50 lik vereceklermis. Umarım Allah herkese sağlığını verir.

Herkese çok gecmis olsun benim de sol tiroitte bi nodul var doktor biyopsi yaptı kesin tanı koyamadilar o yüzden iki ay sonra tekrar kontrole gidecek benimle aynı durumda olan var mı.

Ben Mete Duren e ameliyat ildum mutlaka duymussunuzdur gercekten bana moral anlamainda cok yardimci oldu disciye bike gidemezken ameeliyata okadar rahat girdimki..Ama ben saglik konukarinda artik asiri hassaslastim ve herseyi sorgulamaya basladim..Trois bezimin tamami alindi.Birde doktorlar enaz 7 8 yildir varmis bu yeni gozukmuyor dediler..Sizin kac cm di nodulunuz ve erken mi farkettiniz belki degerleriniz o nedenle gayet dusuuk ilk atomdan sonra..Doktor tabiki her bunyenin cevam verme hizi ayni degil diyor ama uzulmemem icin mi diyor onuda sorguluyorum.Cok tesekkur ederim cevabiniz icn buarada sehirdisindaym evraklar yanimda degil o nedenle tsh paylasamadim henuz en kisa zamanda paylasirim..
Çok gecmis olsun ameliyatınızi n3 zaman oldunuz. Bir de ameliyat ücreti ne kadardi

30 yaşındaki arkadaşım buradaki diğer arkadaşların da anlattığı gibi tedaviler görüp atlattı. Allah şifa versin tahmidiye duası okusun anneniz

Herkese çok gecmis olsun benim de sol tiroitte bi nodul var doktor biyopsi yaptı kesin tanı koyamadilar o yüzden iki ay sonra tekrar kontrole gidecek benimle aynı durumda olan var mı.
Benim de atipi yani belirsiz çıkmıştı. 2. Biyopsi istedi doktorum fakat onda da belirsiz çıktı. Sonra cerrahim bu durumda ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Sağ taraf nodulum ve Tiroidim alındı. Ameliyat sırasında yapılan frozen (hızlı biyopsi) da belirsiz çıkınca ameliyatı bitirmisler. Fakat 1 hafta sonra o alınan parça uzun süreli patoloji de papiller ca çıktı :( 6 hafta sonra tekrar sol Tiroidim alındı. 1 ay sonra atom tedavisi uygulandı. 1 hap icirdiler(iyot 131) bir gece kaldım hastanede. Bana en düşük dozda uygulandı. 19 aralık 2016 da uygulandı. Şuan tedaviler biteli 1 ay olmadı ama şükür çok iyiyim. Artık hayatım boyunca tiroid ilacı iccem. Herkese çok çok geçmiş olsun

Benim de atipi yani belirsiz çıkmıştı. 2. Biyopsi istedi doktorum fakat onda da belirsiz çıktı. Sonra cerrahim bu durumda ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Sağ taraf nodulum ve Tiroidim alındı. Ameliyat sırasında yapılan frozen (hızlı biyopsi) da belirsiz çıkınca ameliyatı bitirmisler. Fakat 1 hafta sonra o alınan parça uzun süreli patoloji de papiller ca çıktı :KK43: 6 hafta sonra tekrar sol Tiroidim alındı. 1 ay sonra atom tedavisi uygulandı. 1 hap icirdiler(iyot 131) bir gece kaldım hastanede. Bana en düşük dozda uygulandı. 19 aralık 2016 da uygulandı. Şuan tedaviler biteli 1 ay olmadı ama şükür çok iyiyim. Artık hayatım boyunca tiroid ilacı iccem. Herkese çok çok geçmiş olsun
Çok gecmis olsun ben de iki ay sonra ikinci biyopsisi yaptıracak benim bi de bir yaşında bi kızım var en çok onun için üzülüyorum. Çok şükür buna da Rabbim çaresiz dert vermesin ameliyatınızi kim yaptı acaba nerede oldunuz

Çok gecmis olsun ben de iki ay sonra ikinci biyopsisi yaptıracak benim bi de bir yaşında bi kızım var en çok onun için üzülüyorum. Çok şükür buna da Rabbim çaresiz dert vermesin ameliyatınızi kim yaptı acaba nerede oldunuz
Bakın hiç üzülmeyin. Ben ankara da ameliyat oldum. Siz Nerdesiniz acaba. Kızınızı bi süre boyun ameliyatından dolayi kucaginiza alamicaksiniz ama geçecek. Hiç üzülmeyin. Ben mesela suan çok iyiyim

Bakın hiç üzülmeyin. Ben ankara da ameliyat oldum. Siz Nerdesiniz acaba. Kızınızı bi süre boyun ameliyatından dolayi kucaginiza alamicaksiniz ama geçecek. Hiç üzülmeyin. Ben mesela suan çok iyiyim
Ben vanda oturuyorum. Hangi hastanede ameliyat oldunuz memnun kaldınız mı. Bi de sorun olmazsa kaç yaşındasınız ne zaman fark ettiniz nodulu boyutu ne kadardi. Çok soru sordum kusura bakmayin

Ben vanda oturuyorum. Hangi hastanede ameliyat oldunuz memnun kaldınız mı. Bi de sorun olmazsa kaç yaşındasınız ne zaman fark ettiniz nodulu boyutu ne kadardi. Çok soru sordum kusura bakmayin
Yok ne kusuru.. ben 26 yaşındayım. Boynumun sağında bi şişlik fark ettim brn. Doktora gittim sağ tarafımda 1.6 cm lik nodül olduğunu söylediler. Aylardan Mayıs ti. Ben ankara da ameliyat oldum. Prof doktor ali şefik hoşal.. kendisi özel çalışıyor. Mükemmel bi insan gerçekten. Ameliyat sonrası hiç bir bozukluk yasamadim. Ses kisilmasi vs. Gbi. Eylül 21 de sağ tarafım. . Kasım 9 da sol tarafım alındı. Zorlu bi surecti ama geçti. Hayatta hrsey geçici. . Asla morelini düşürme canim

Back