- 8 Mart 2019
- 6.853
- 32.199
- 39
Eşim doktor, ben mühendisim. Buna göre yorum yapacağım;Merhaba arkadaşlar. Konuyu arkadaşım için açıyorum. Kendisi tıp fakültesi 2ci sınıf ögrencisi ve tıpı bırakıp mühendis olmak istiyor. Sebepleri ise mühendislerin iş saatlarının daha kısa olması, yurtdışında sadece ingilizceyle kolay iş bulunabilir olması. Ve yurtdışında mühendislerin doktorlara oranla daha az çalışıp daha fazla kazanmasi. Mesela Amerikaya mühendis olarak gitmek doktor olarak gitmekten daha kolay diyor. Doktorların vermesi gereken çok fazla sınav varmış. Ne düşünüyorsunuz? Yurtdışında mühendislik yapan arkadaşlar tavsiye vere bilIr mi ya da doktor olanlar?
Şaşırmış gibi mi görünmüşüm? Umrumda bile değil ne yapmış yapmamış.Guzide ulkemizde neredeyse " tum" bakin neredeyse tum zeki insanlarin derdi bu..Neden sasirdiniz bende bunu anlamadim
Doktorlar da hep hastane dışında da olsa doktor olduğunu bir şekilde belirtir ya genelde. Ondan mı yapıyolar ki:)Bence mühendislik okumak büyük bir kayıp ve sonrası için çekilecek çile değil. Ben metalurji ve malzeme mühendisliği mezunuyum ama gelin görün ki 9 aylık bir özel sektör deneyiminden sonra tövbe ettim böylesi kıymet bilmeme şekli yok. Kendimi geçiyorum eşim makine mühendisi İTÜ mezunu ve Eczacıbaşı’nda 13 yıl çalışıp kariyer yapmış yöneticilik yapmış 2 yabancı dil biliyor. Eczacıbaşı’ndan ayrıldıktan sonra girdiği bütün şirketlerde maddi manevi değerinin bilinmemesinden şikayetçi ve hepsinde de fabrika müdürlüğü yapmış olmasına rağmen. Hep der ki iş yerinden çıktığın saniye ben mühendisim desen kimse yüzüne bakmaz ama nerde olursan ol kaç yaşında olursan ol doktorum dediğin saniye herkes ceket ilikler. İşin bu boyutu inkar edilmeyecek düzeyde ama arkadaşınız tıp okuyarak mutlu olmayacak ve mühendislik okuyarak yurt dışı hayallerini gerçekleştirebileceğine inanıyorsa seçim elbette onun. Ömrünün sonuna kadar sevmediği mesleği yapması kötü bir durum olur.
ilk hedef yurtdışı na çıkmak mıMerhaba arkadaşlar. Konuyu arkadaşım için açıyorum. Kendisi tıp fakültesi 2ci sınıf ögrencisi ve tıpı bırakıp mühendis olmak istiyor. Sebepleri ise mühendislerin iş saatlarının daha kısa olması, yurtdışında sadece ingilizceyle kolay iş bulunabilir olması. Ve yurtdışında mühendislerin doktorlara oranla daha az çalışıp daha fazla kazanmasi. Mesela Amerikaya mühendis olarak gitmek doktor olarak gitmekten daha kolay diyor. Doktorların vermesi gereken çok fazla sınav varmış. Ne düşünüyorsunuz? Yurtdışında mühendislik yapan arkadaşlar tavsiye vere bilIr mi ya da doktor olanlar?