Tıpı bırakıp mühendis olmak?

Şunu da söyleyeyim, tek planı yurt dışı olmasın. Her şey insanlar için, iş bulsa kabul alsa bile bir şey olur gitmesine engel çıkar ve Türkiye’de kalmak durumunda olursa yine de isteyip istemediğini iyi düşünsün. Ben mühendisliği seviyorum, burda da kalsam o işi yaparım bir şekilde diyorsa okusun. Geniş düşünsün yani. Dünyada her gün her şey değişiyor. Gidemezsem senaryosunu iyi tartsın. Bir de branş çok önemli. Artı mühendislikte iyi üniversite not ortalaması vs bir yere kadar, iyi çevre referans ve kendini pazarlayabilmesi gerek. İyi üniversitelerden mezun çok iyi yabancı dili olan bir sürü mühendis tanıyorum, hepsi çok iyi yerlerde çalışmıyor maalesef. Ama tam tersi, çok duyulmamış üniversitelerden mezun olup da referansları ve kendini de iyi satabilmesi sayesinde çok iyi konumlarda olanları da tanıyorum. Bu konuda kendine güveniyor mu?
Açıkçası pek kendini iyi sata bilen biri değil. Özgüvensizlik de var.

Evet. Ve iyi kazanmak. Yabancı sitelerden okuduğuna göre yurtdışında mühendislerin durumları daha iyiymiş.
hayatı ıcın en onemlı kararı sıteden okudugu yoruma gore verecekse ne muhendıslık ne tıp ıcın uygun aday degıl bence
daha rahat yasayayım dıye okunmaz onun ıcın okumaya bıle gerek yok gıder tıcaret yapar
egıtım almak baska bırsey egıtım aldıgı alanda ılgı duydugu ıcın ustune para kazanacak egıtım ve sonrası ıs hayatı boyle bırsey

sıtelerde ınsanlar kendı yasantısını yazıyor okudugu o sıtelerde de genelde ıyı durumda olanlar yazmıstır burada sureklı ınsanlar nasıl derdını anlatıyorsa herkes dert sahıbı ıse o sıtede de herkes memnundur bunu dusunemeyecek kadar cocuksu hayata bakıs acısı arkadasınızın

bence aılesıne danıssın kendısı bellıkı dogru kararlar veremeyecek bırı

Yani ben tıpla mühendislik arasında kalanları anlamıyorum. İkisi de o kadar farklı disiplinler ve farklı konular ki. Mühendislik seçecekse matematiği seviyor mu mesela? Teknolojiyle bilgisayarla arası nasıl? Bunlar önemli şeyler sadece imkanları için meslek seçilmez ki.
Ama söylediklerinde haklı, yurtdışı imkanı mühendisler için çok çok daha kolay. İngilizce bilip global bir şirkette çalışırsa yurtdışı imkanı elde edebilir. Ya da avrupada yüksek lisansa gidebilirse zaten bir daha dönmez bile. İş saatleri de doktorlara göre daha rahat, tek sıkıntı çoğu zaman eve gelsen de mühendisin işi bitmez. Zaten tıp kazandığına göre sınav puanıyla iyi bir üniversitede iyi bir bölüme girebilir. Elektronik-bilgisayar gibi bir bölüme giderse hem türkiyede hem yurtdışında iş imkanları çok. Ama doktorlar gibi mezun olur olmaz iş garantisi ve yüksek maaş yok. Maaşı yine de hızlı artar özellikle kurumsal bir firmadaysa. Ben olsam tıpta gönlüm yoksa ve yurtdışı istiyorsam mühendisliğe geçerdim direkt.

Eşim iki yıl tıp okumuş, bana göre değil deyip bırakmış.
Sonra yıldız teknik elektronik mühendisliğine geçip oradan mezun olmuş. Yüksek lisansı da var.
Senelerdir yurtdışına gitmeye çalışıyor, gidemiyor. Türkiye' de iş bulmaya çalışıyor bulamıyor. Bu ara marketlerin kasap reyonlarına filan başvuru yapıyor, burada ne işin var deyip almıyorlar.
Söyleyeceklerim bu kadar.
Dediklerinize şok oldum. Bir sürü yıldız teknik elektronik haberleşme mühendisliği tanıdığım var, hepsi çok iyi firmalarda gayet güzel maaşlarla çalışıyorlar.
Ben de aynı bölümden farklı bir üniversiteden mezunum, hiç mezun olup da işsiz kalan arkadaşım olmadı. Okurken bile son sınıfta çoğu arkadaşım haftanın 3-4 günü global firmalarda staj yapıp asgari ücret alıyorlardı. Neredeyse hepsinin işi mezun olmadan hazır oluyor.Yazılım,network,sistem gibi alanlarda veya direkt elektronik veya haberleşme firmalarında çok rahat iş bulabiliyorlar. Kasap reyonunda iş arıyor demenize şaşırdım cidden. Eşimiz mezuniyetten sonra hangi alanlarda çalıştı ki?

Tıp der geçerim 😉
Gözümde en kariyerli en müthiş meslek
Okadar isterdim ki sayısal zekan olsun ve tıp alayim.
Okuyanlara ve olanlara saygım sonsuz.

Çevremde herkese diyorum, çocuğum olsa asla sağlıkçı olmasını istemem. Dünyanın en b.ktan insanı hissetmek istiyorsanız başka..
Hiçbir değeriniz yok, aldığınız 3 kuruş fazlayı nasıl keseriz diye düşünmeleri, herkesin ise 3 kuruş yerine miyon kuruş fark aldğnızı sanması cabası. Mutsuzluk garantili...
Çocuk yapmak için zengin olmak gerektiğini düşünüyorum bir de artık. Millet yıllığı 100-150 binlik okullara gönderip meslek edindiriyor çocuğuna; ‘diğer normal insanlar da’ müh olsa işsiz kalsa‘ diye düşünüp duruyor ve sağlığa yönlendiriyor çocuğunu...
Sonra tırnaklarıyla kazıya kazıya çalışmaya hak kazandığı hastanede cahil cahil tipler gelip ‘sen benim vergimle maaş alıyon’ ‘bazı doktorlar da öldürülmeyi hakediyor’ falan diyor... değmez, net...

Bence öğretmenlik okusun o daha rahat🤣🤣🤣ne alaka tıpla muhendislik?kardeşim mühendis.issiz...iyi bir okuldan mezun.yurt dışına çıkmak kolay değiltavsiyem estetik cerrah olması.paraya para demez.ya da cilt doktoru.bas iki botoks üç dolgu gelsin paraciklar

Bence mühendislik.
doktorlugun gecesi gündüzü yok. gecesi gündüzü olacak vakte (poliklinikte çalışacağı alanlarda uzmanlık alana kadar) gelene kadarda ömründen geçiyor gençliği bitiyor zaten. Sürekli ağız kokusu cekiyorsun, hastaların bircogu asla memnun olmuyor, gecenin bir vakti hapçısı gaspcısı ile uğraşma potansiyeli yüksek. Ben daha stabil hayatı seviyorum, ilgim olsaydı kesinlikle mühendis olurdum. Ama ilgim yok, gittim hemsire oldum. Pisman mıyım ehh ama calısmayı seviyorum yani keyiften dolayı calısıyorum. Emekliliğe kadar mesleğe devam etme düsüncem yok, o yüzden cok kasmıyorum.

Ben mühendisim. Ailemde ve çevremde bir sürü mühendis ve doktor, hemşire, ebe gibi sağlık çalışanları var. Her ikisi de zor ama önemli olan yatkınlık, sevmek. Sevmediği işi nasıl yapacak arkadaşınız.

Bir de Amerika Türkiyeden mühendisler gelsin diye kollarını açmış beklemiyor :) emin olun birçok mühendisin hayalidir bu. Eğer iyi bir üniversiteden iyi bir şekilde mezun olmazsa, iyi seviyede yabancı dili yoksa ve ve ve en önemlisi kendini iyi pazarlayabilen biri değilse o iş çok zor.

Son olarak arkadaşınızın yaşı kaç? Okumanın yaşı yok ama arkadaşınız üniversiteyi bitirdiğinde yaşıtları en az 4-5 yıllık tecrübeliyken kendisi tecrübesiz olursa firmaların bakış açıları pek olumlu olmuyor maalesef.

Merhaba arkadaşlar. Konuyu arkadaşım için açıyorum. Kendisi tıp fakültesi 2ci sınıf ögrencisi ve tıpı bırakıp mühendis olmak istiyor. Sebepleri ise mühendislerin iş saatlarının daha kısa olması, yurtdışında sadece ingilizceyle kolay iş bulunabilir olması. Ve yurtdışında mühendislerin doktorlara oranla daha az çalışıp daha fazla kazanmasi. Mesela Amerikaya mühendis olarak gitmek doktor olarak gitmekten daha kolay diyor. Doktorların vermesi gereken çok fazla sınav varmış. Ne düşünüyorsunuz? Yurtdışında mühendislik yapan arkadaşlar tavsiye vere bilIr mi ya da doktor olanlar?
Bir muhendis adayi olarak soyluyorum. Muhendislerin is saati asla kisa degildir. Is basinda degilken bile surekli kafandan calisman gerekir. Ne muhendisi olacagina da bagli bu biraz. Doktorlar hastaneden cikinca hasta ile karsilasmazlar ama muhendisler islerini hep yaninda tasirlar. Bi proje icin 8 kisi 1 hafta sabahladigimizi bilirim. Olmayin muhendis yav devlete girin rahat rahat masa basi isiniz olur 😛

Ben mühendisim. Ailemde ve çevremde bir sürü mühendis ve doktor, hemşire, ebe gibi sağlık çalışanları var. Her ikisi de zor ama önemli olan yatkınlık, sevmek. Sevmediği işi nasıl yapacak arkadaşınız.

Bir de Amerika Türkiyeden mühendisler gelsin diye kollarını açmış beklemiyor :) emin olun birçok mühendisin hayalidir bu. Eğer iyi bir üniversiteden iyi bir şekilde mezun olmazsa, iyi seviyede yabancı dili yoksa ve ve ve en önemlisi kendini iyi pazarlayabilen biri değilse o iş çok zor.

Son olarak arkadaşınızın yaşı kaç? Okumanın yaşı yok ama arkadaşınız üniversiteyi bitirdiğinde yaşıtları en az 4-5 yıllık tecrübeliyken kendisi tecrübesiz olursa firmaların bakış açıları pek olumlu olmuyor maalesef.
20 yaşında. Geç kalmaktan da korkuyor. Tıp da okusa da mühendikliki de okusa aynı yaşlarda bitirecek sanırım.

Bir muhendis adayi olarak soyluyorum. Muhendislerin is saati asla kisa degildir. Is basinda degilken bile surekli kafandan calisman gerekir. Ne muhendisi olacagina da bagli bu biraz. Doktorlar hastaneden cikinca hasta ile karsilasmazlar ama muhendisler islerini hep yaninda tasirlar. Bi proje icin 8 kisi 1 hafta sabahladigimizi bilirim. Olmayin muhendis yav devlete girin rahat rahat masa basi isiniz olur 😛
Bilgisayar ya da yazılım mühendisliği düsünüyor

Mühendis olup masa başı işi olan da çok. Belki masabaşı çalışır o da.

Çevremde herkese diyorum, çocuğum olsa asla sağlıkçı olmasını istemem. Dünyanın en b.ktan insanı hissetmek istiyorsanız başka..
Hiçbir değeriniz yok, aldığınız 3 kuruş fazlayı nasıl keseriz diye düşünmeleri, herkesin ise 3 kuruş yerine miyon kuruş fark aldğnızı sanması cabası. Mutsuzluk garantili...
Çocuk yapmak için zengin olmak gerektiğini düşünüyorum bir de artık. Millet yıllığı 100-150 binlik okullara gönderip meslek edindiriyor çocuğuna; ‘diğer normal insanlar da’ müh olsa işsiz kalsa‘ diye düşünüp duruyor ve sağlığa yönlendiriyor çocuğunu...
Sonra tırnaklarıyla kazıya kazıya çalışmaya hak kazandığı hastanede cahil cahil tipler gelip ‘sen benim vergimle maaş alıyon’ ‘bazı doktorlar da öldürülmeyi hakediyor’ falan diyor... değmez, net...
Bir gün kadın doğuma gitmiştim. Sıra geldi girdim içeri. O ara kapı çaldı kadın dan girdi içeri. Doktor bekleyin hastam var dedi ama beklemedi kısaymış işi:) neyse benden önce çıkan hastaymış ameliyat olmasi gerekmiş. Bunu odadan çıkıp eşine sorunca eşi bir şeyi çok merak etmiş. Ameliyattan sonra 1 haftadan fazla sürecekse bir şey yapmaları olamazmış. onu soruyor sıkı sıkı ne kadar sürecek diye. Tabii bu da kişiye göre de değişen bir durum olduğu için doktor olman gerek önemli deyip zar zor gönderdi. ben şok oldum. Nelerle uğraşıyorlar zor işlerinin yanında diye. Allah yardımcıları olsun.

Bilgisayar ya da yazılım mühendisliği düsünüyor
gecmıs olsun o zaman
yazmıstım esım bılgısayar muhendısı
yazılım ustune uzmanlastı
robotık sampıyonlukları var
yazılımı var sırketı var 34 yasında
ıyı bır unıversıtede burslu okudu 2 dıl bılıyor
6 yıllık evlılıgımızde sahıdım ne yasadıgına ,yasadıgı sıkıntılara zorluklara

ulkemızde bılgısayar muhendıslerının ısı cok zor sıze soyle soyleyeyım ılk ıs tecrubesınde adamlar esıme gelıp bılgısayara format attırıyor telefonlarını ınternete baglattırıyordu :KK70: sen tut robot yap ama sonra kalk mılletın telefonuna wifi tanımla :KK70:
patronların bılgısayar muhendıslıgınden anladıkları bu ,arayıp yazıcıyı nasıl tanıyacagını soruyorlar
cok fazla bılgısayar muhendıslerı var ıyı okullardan mezun ,ulkemızde bu alanda basarılı bırkac sırket var bunyesınde calısmak ısteyebılecegı,ısı cok zor kamuya gırmek ısterse bı bakın kac kısı alıyorlar :KK70: pazarda lımon satsa daha ıyı

harcanıyorlar maalesef

X