Söylenecek bir şey bırakmadık ki azizim. Çok konuştuk hep konuştuk. Kırdık döktük hatta bugün keşke o kadar açık konuşmasaydık, rol yapsaydık da bu kadar kırılmasaydık dedim.
Sence ben eşimi seviyor muyum ya? Evet muhteşem bir soru ama düşün çaresizliğimi.
Ya adam seni sevmiyor falan değil, takdir edersin ki o da yorgun
Sen de yorgunsun sadece İdrak, asla sevmediğini düşünmüyorum
Oğlun seni çok yoruyor, sorumlulukların eziyor ve sen adama sarıyorsun, senin olayın bu
Yalnız değilsin len ben de öyleyim
Ya bak ben bi süre Allahım o kadar berbat bi dönemdi ki bi süre çok ama çok yüklendim eşime
İki küçük velet var bizde de
Ortamdan bunaldıkça adama sardım
Adam eve girince aslında sevinçten dört köşe olsam da onu ötelemeyi bir borç bildim astım suratımı oturdum, hakaretler, sivrilikler vs
Ha çok da konuştuk biz de he
Konuşmaktan yorulduk
Bir sabah yine hayır ya uyanmak istemiyorum, ben dünyayı sevmiyorum diye ağlarken bana
Bu dünya sevilesi bir dünya değil zaten, sen bak hep ilişkilerinle imtihan olmuşsun (anne-baba ilişkisi) bu ilişkide bir imtihan sana ve bana
Sabret ve şükret, Allahla aranı düzelt dedi, gitti
Hak verdim ama haklısın da demedim
Bütün nemrutluğumla devam ettigim bir gün
Bir gün
Bir gün bana dedi ki ben senin kadar kimseyi sevmedim
Çocuklarım doğdu sevinçten ağladım hem de herkesin ortasında ama hep onların yeri ayrı ama bendeuyeolcamım başka derdim herkese
Ben senden vazgeçtim
Ben senden vazgeçmişim be
Düşündüm yokladım ben senden geçmişim ama çocuklarımsız uyuyup uyanmak ayrı evlerde durma fikri beni ağlatır dedi bir akşam, çok ilgilidir veletlerle, benden bile çok
Tabi durur muyum yapıştırdım öyleyse durma dedim
O ara bir yere gitmesi gerekti
Gitti
Hayır ya bi aydınlanma falan yaşamadım
Aslında hep biliyordum hayatımı kolaylaştırdığını
Ama nasıl diyeyim inat mı salaklık mı bilmem
Uyanmak istemiyorum diye ağladığım zamanlar aynı rutin hayat bolca sorumluluk
Altında ezilen ben
Ve ben hiçbir şey demesem de beni anlamasını beklediğim bir eş
Yoo aptal değil, benim ciğerimi bilir
Sadece yorgunuz ya
Ve ittim onu, biliyorum
Seviyorum sanırım ama gıcık da oluyorum
Beni sarmalamasına izin de vermiyorum
Pişman oldu tabi
Ben seviyorum seni, çocuklarımızı, bizi
Ama sevilmiyorum diyor çoğunlukla
Sana senden geçtim derken içim acıdı ama biraz üzülseydin belki bencilce ama beni seviyor diye sevinecektim diyor vs.
Henüz bir çözümümüz yok
Çabamız da yok
Yalnızca ben her şeyi eh idare eder tarzında beğendiğim günler iyiyiz
Çünkü loğnet olası kafamda hiç susmayan bir hakem var
Ya ne anlattım ben de bilmiyorum ama eşimin dediği gibi (ulan şurda anlattığımı duysa sevinir miydi) bu dünya sevilesi bir yer değil, her şey, oğlun dahil, bir imtihan İdrak.
Senin bir amaca ihtiyacın var ve bu amaç kesinlikle iglimi biyitiyim di iyli gidiyim değil.